|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Junij 2004 - kako kaj malčki palčki
19.4.2006 13:03:26   
puncica
Kako kaj vaši malčki/palčki, kako napredujejo, skoraj bomo stari 2 leti. No pa da povem mal podatkov naša malčica palčica se je rodila 2. junija 2004 ob 16.04. Govori ko raztrgan dohtar, vsak dan kako novo pesmico slišimo,  najraje vozi na sprehod dojenčka, riše in se carta.

Danes ponoči je bilo mal krize, spet jokala in po moje jo je spet mora tlačila, se je drla koza, koza, koza, zdej pa ne vem al jo je koza preganjala al kaj, je moral kar ati mal zarobantit, potem pa je končno ob čajčku zaspala in še v spanju začela žabica ne ne ne, očitno bomo mogl vse risanke ukinit user posted image Pa krteka jo je strah, pa je bla čist prestrašena in rekla da jo muha lovi. Ja tako mamo pri nas. Pestro.

Kako pa kaj pri vas, s čim se kej igrate, kaj malčki obožujejo, a že veliko povedo, dejmo mal čvekat. user posted image user posted image


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Junij 2004 - kako kaj malčki palčki
19.4.2006 13:12:58   
CUKRČEK
Ojla,
moja Manca pa bi samo risa risa(risala) cel čas. PA plesala.....ni ga boljše oddaje, kot je z Natalijo ob petkih zvečeruser posted image user posted image
Drugače pa začenja vedno bolj govorit, postaja vedno bolj trmasta...
Na splošno je pa zelo priden otrok. Je pa rojena 21.6.2004.
Jaa, pa ful živali obožuje....kar naprej bi zunaj bila z živalmi in je pravi "špetir", ko je treba zvečer notuser posted image

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Junij 2004 - kako kaj malčki palčki
19.4.2006 14:44:25   
Anonimen
user posted image  Sem vesela, da se bo tudi kaj o našij junijčkih slišalo user posted image
NAš Filip je dve uri starejši od punčičine JAnje user posted image  - torej 2.6. ob 14. 04
Tile dve leti sta zbrzeli mimo mene v momentu in zadnjič enkrat sem se zavedla, da moj otrok raste...da je zadnje čase postal tako "odrasel" user posted image  Zato prosbam res izkoristit maksimalno vsak trenutek z njim.

Trenutno je bolan- spet bronhitis. Začel je hodit v vrtec, kjer se je kar dobro navadil.
Drugače pa zna že veliko stvari.
user posted image  Govori že vse mogoče. Veliko besed zelo razločno, nekaj pa po svoje user posted image  - sam sebi pravi ŠIBI user posted image
user posted image Pozna ogromno pesmic in včasih že sam zapoje - največkrat pa pravi "MAmi tud", kar pomeni, da moram z njim pet
user posted image  ZAdnje 14 dni že sestavlja po 3 besede skupaj v stavek - npr. Mamica u sobi kuha."
user posted image Nor je na avtomobile in pozna ogromno znamk avtomobilov. Če gremo na sprehod, samo po cesti gleda in potem govor - " cedes (Marcedes), gof (golf), žebe (bmw), tic (Matic), puto (Punto), .....in še ogromno drugih (po moje samo toyote še ne pozna user posted image
user posted image  Iz kock zna sestaviti stolp ali pa največkrat garažo za avtomobile
user posted image Igra se z medvedki in jim pripoveduje, da morajo npr. spat, se umit...
user posted image Sam je popolnoma vse
user posted image zna reči "mamica at te mam" in me orng stisne user posted image
user posted image zna vse vezalke ven iz čevljev iztaknt in nazaj vtikat (po svoje), ne zna pa se čevljev ali copat še obut
user posted image knjigico zna pravilno postavit (da ne gleda narobe), lepo lista in se pogovarja z narisanimi junaki
user posted image  riše z barvicami , svinčnik pravilno drži že od vsega začetka
user posted image zna pospraviti stavri na točno določeno mesto
user posted image zelo je natančen in ga motijo malenkosti...vsako drobtinico na tleh bo nesel v koš
user posted image  Šteje "ena, da, ti, tiri, pet
user posted image hodi po stopnicah gor in dol
user posted image razume stavri, ki mu jih naročim - npr...pojdi iskat to in to...
user posted image sleči si jopico, pa hlače dol potegne ter štunfe, cel se pa še en zna sleč, prav tako ne obleč - čeprav se neki matra in je prav smešen, ko mu ne rata user posted image

Ma...verjetno sem še kaj pozabila

(odgovor članu CUKRČEK)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Junij 2004 - kako kaj malčki palčki
19.4.2006 16:09:15   
Mikica
Naš je rojen 05.06.2004, pa je tudi prava čveka. Dolgo ni bilo besede slišati, potem se mu je pa enkrat po novem letu odprlo. Zdaj že sestavlja stavke s tremi in štirimi besedami. Pove kako mu je ime in kako se piše.
Od maja 2005 hodi v vrtec in očitno se ima tam lepo, saj gre zjutraj z veseljem v igralnico.
Najraje ima očijevo orodje, to je najboljša igrača. Ko ne "aufa" (šraufa), pa lista knjigice, skupaj bereva in pripovedujeva zgodbice in pesmice (Oton Župančič je zakon). Zadnje čase tudi veliko riše. Kot je že Cukrček napisala Natalija ob petkih in Raketa pod kozolcem ob nedeljah so pa sploh in oh, ostale dni pa Radio Veseljak user posted image .
Komaj smo dočakali pomlad, da smo lahko malo več zunaj na zraku, v peskovniku, na toboganu.
Samostojno je, pije, delno se sleče (jakno, hlače, čevlje, pulover), obleče hlače.
Včasih pove za kahlico, včasih pa ne. Odvajanja od plenic se bomo lotili, ko bo malo topleje.

Pravi mali navihanček je, včasih preseneti s kakšno pametno, včasih bi pa tudi najraje znorela, ko začne trmariti ali pa kakšno ušpiči in preizkuša meje.   


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Junij 2004 - kako kaj malčki palčki
19.4.2006 19:53:37   
lin
Naša Lin je rojena 5. Julija ob 02.10.
-govori kot navita kaseta
-poje pesmice(vsako po malo)
-je velika papiga ponavljanka
-rada hodi v vrtec
-najraje riše in divja po igrišču
-obožuje tobogan in peskovnik
-spi od 9 mes sama v svoji sobi v taveliki postli celo noč(no razen ko je bubana in,.....)
- je velika trma in najbolj pogosta beseda ta trenutek je NE NE NE NE,..................
-se NEMARA kopati,oz. lahko rečem da kopanje sovraži
-najraje ima svojega TATOTA(tako pravi ona)
-je mali razbojnik in se rada tepe
No to je nakratko naša LIN

(odgovor članu Mikica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Junij 2004 - kako kaj malčki palčki
20.4.2006 11:13:38   
DeVilla
Brina Julija je bila rojena 26.6.2004 v ljubljanski porodnišnici.. Shodila je 10 dni po prvem rojstnem dnevu, zobke smo nehali šteti ko jih je imela 12 - je preveč nevarno za prste..

- Najraje sestavlja stolp iz penastih kock in ga potem veselo podira, igra se z živalcami Little People. Trenutni hit je mala hiška iz pene, v katero spravlja živalce, pa lupinca za dojenčke, kamor daje spat svoje punčke in moramo biti potem vsi tiho..
- Na splošno pozna veliko živali in zna povedati, kako se oglašajo.. Kužkov se malo boji ko lajajo - je imela eno neprijetno izkušnjo z enim lajajočim divjakom.. user posted image  Opazi vsakega ptička, ki prileti mimo okna. K svoji teti hodi gledat "ibice" in jim trosi hrano.. 
- Nekaj dni nazaj je začela povezovati besede v stavke, rada ukazuje ljudem, kje morajo sedeti (babi, čiči.. in potapka zraven sebe; kam naj gredo z njo (Maja, šm...) , blazno rada pleše na vse zvrsti glasbe in zraven tudi kar razločno popeva. Obožuje pesmico Ringa-raja, Naša četica koraka in Žabe svatbo so imele - zaradi kvak kvak.. user posted image  Na splošno ima zelo bogat besedni zaklad, da nas včasih kar preseneti..
- Na igrišču jo komaj odtrgamo od drsalnice, rada meče žogo in jo potem lovi, pri triciklu še ni pogruntala, da mora držati noge na pedalih. Zgleda, da jo moti ker se vrtijo..
- Če bi jaz pustila, bi dan začela s čokolado ali pa skutko, babi jo je navadila na Monte, kar meni sicer ni preveč všeč.. user posted image  Brina poje veliko jabolk, dokler so narezana na krhlje.. Da ne omenjam zlatih kroglic, kruha z margarino ali zdenka sirčkom, zelenjavne juhe, pire krompirja z kakšno omakco, grah in korenje, konjske hrenovke,... Kakšen dan je ne moremo nafutrat, kakšen dan pa je tako slabo, da ne vem od kje ji energija.. Pri hrani jo moramo pustiti pri miru, da nosi žlico v usta sama. Pri tem se sorazmerno malo popaca, tako da slinčka ne uporabljamo več..
- Ko so ji rasli zobki, sva jo navadila spati v najini postelji in sedaj ko čakamo še enega člana, je to včasih moteče.. Vendar upam na najbolje..
- Od risank ji je najbolj všeč Nodi in kravica Katka, medvedka Uhca niti ne mara toliko.. Včasih malo izsiljuje z Nodijem, vendar se bo to sedaj končalo, ker bo več zunaj na soncu..
- V vrtcu je od oktobra 2005, prebolela je manjšo pljučnico, bronhitis, nekaj prehladov in vnete oči (že od rojstva ima levo oko bolj občutljivo)..
- Ko jo vprašamo, kaj ima mami v trebuščku pravi: "Žaba!" in se zraven prav nagajivo smeje..




(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Junij 2004 - kako kaj malčki palčki
26.4.2006 7:28:05   
CUKRČEK
Ojla,
se moram še mal oglasit, da ne bomo čisto na dnu ostaleuser posted image
Ja, naša piška je včeraj tako padla, da mi je še zdaj hudo....je smrklja skakala iz robnika in se je valda spotaknila in je priletela direkt na obrazuser posted image  Valda je začela jokat in jaz jo poberem in objamem...videti ni bilo ničesar, pol se ji je pa fuul kri ulila. Sem se ful bala, da si je zobe zbila.....pa je "na srečo" le nos tako krvavel in čez celo čelo ima revica buško. PA saj je bilo hitro dobra samo vseeno te kar pretrese, ko je kri naokoli. Sva se mogli iti obe preobleči, ker sva bili tako od krvi.


Drugače je pa zadnje čase ful žaba aktualna in ful obožuje, da dale kravi suh kruh jestiuser posted image pa ovce fuul boža..na sploh ful obožuje živali.

Pa enkart, kot je že predhodnica omenila,  bi fuul vse pojedla, drugič pa je kot priček. Zakon o pa itak makaroni(manoni jim pravi) ....ji moramo prav odmaknit krožnik, ker jih sploh noćče nehat jesti. Prav srečna bi bila, d abi vsak dan jedla makarone.


Zadnje čase začenja res ful govorit in je zato vsak dan nekaj novega....prav lepo je imeti malčkeuser posted image

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Junij 2004 - kako kaj malčki palčki
26.4.2006 10:37:32   
Mikica
Naš je tudi pokasiral neko virozo, povišana temperatura (od 37 do 38), pa hripav je. Ta teden je doma, ne bo šel v vrtec, se bo kar pri babici crkljal. Pa ravno zdaj ko so prazniki pa lepo vreme... upam, da bo kmalu mimo. 

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Junij 2004 - kako kaj malčki palčki
29.4.2006 18:00:27   
puncica
Ja naša je danes tud kr nemogoča, no zdejle spet spi, mi je pa tud zadnič padla s stola tistega za na teraso ko se zloži, je seveda plezala gor in kaj se nardi naslonila na naslonjal in se je stol začel premikat, bla sem zraven, prijela hitro stol na drugi strani, ona pa štrbunk direkt na glavo na beton, je dobla kr urnk prasko user posted image in jokala jokala, sprva še vidla nisem da ima kr črto na čelu, šele čez en dan sem opazila, ja mami glupa a ne, namest da bi jo prijela.

Sicer pa je trenutno zakon pesek, se vsak dan igra noter pa potičke dela, pa ful je zanimiva kako dojenčka na sprehod vozi pa govori uuuu si težek user posted image

Pa še anekdota od danes:
Včeraj je mami sedela za mizo in jo je pikec v trebuhu tako brcnil v mehur, da je še v riti čutila in posledično je sledilo AUUUUUUUU in seveda razlaganje atiju da je dojenčke brcnil v mehur in laufanje na wc, pa danes lepo sedimo za mizo in jemo in začne:
punčica: mami ma mehuj v iti (Mami ima mehur v riti)
mami jo debel pogleda
mami: kaj ima mami?
punčica: mehuj (mehur)
mami: kje ima mehur
punčica: v iti (v riti), poj pa sla ujat pa kakat (pol pa je šla lulat pa kakat)
mami in ati se začneta režat
mami: kam je šla mami
punčica: ja ujat, jencek mehuj bjcnil (ja lulat, ko je dojenček v mehur brcnil)
mami: ja dojenček je mamico brcnil ja v mehur in je mogla lulat
punčica: jencek mehuj bjcnil mami šla ujat......... kakat

Skratka to je potem ponavljala pol ure in to čist resno, midva sva pa crkvala od smeha.

Ja nič face so a ne. user posted image



_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Mikica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Junij 2004 - kako kaj malčki palčki
25.5.2006 6:45:49   
CUKRČEK
Novosti naše malčice:

* Naju kliče po imenu....tudi pod razno je ne pripraviš, da bi rekla oči in mami
*Risanje po steni z voščenkamiuser posted image , kar potem ponosno razkazuje vsem okoli
*skakanje po postelji....jo skorak odnese dol z nje....obenem pa tako vpitje in kričanje, kot bi jo iz kože dajali
*nogavičke zdržijo na nogicah cca 2 minuti...najraje caplja čisto bosa
*preden zvečer zaspi  se mora načvekat za celo noč naprej....prekomentira vse dogodke prejšnjega dneva


Res se imamo lepo!

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Junij 2004 - kako kaj malčki palčki
31.5.2006 22:35:43   
Dadi
Se še jaz malo oglasim. Naša je bila rojena 5. junija. Je ravno prav trmasta. Danes se ni premaknila iz srede ulice(je ležala), pa če bi ji čokolado obljubljal.user posted image  Drugače pa zelo rada poje....vsak dan obvezno Naša četica koraka. Pa pleše tudi sploh na domačo muziko.Natalija rula.user posted image  Pa da ne rečem kako rada pleza...vsepovsod in ob vsakem času. (po kamnih, po očiju, po meni, po mizi.....Mogoče bo pa kakšna alpinistka.

Zaenkrat naju še kliče oči in mami. Se pa zgodi da se afna in nama reče: ženka in možek.(se tako midva včasih kličeva) Pol je smešno k se dere po ulici: žena, ženka..user posted image user posted image

Zadnjič sva preurejala njeno sobico tako da sva dala še eno otroško posteljico za Matevža noter. In ker je majhen prostor je njena postelja stala tik zraven previjalne. Midva v dobri veri da popoldne spi uživava vsak po svoje.

No pa se je naš dečko pokakal in sem šla čisto previdno po pleničko v sobico. In glej jo frajlo: po celem telesu se je namazala s Soleo, seveda je sedela lepo na previjalni in si mazala podplate in noge na cm debelo s kremo. user posted image user posted image  Nisem vedla a naj se režim ali jokam...krema vsepovsod. Sva jo slikala. No pol jo je seveda mož spravil v banjo in jo je moral dvakrat milit da je šlo dol....no pa še je mela malo mastno kožo. In seveda je sledil ukrep...prestavljanje postelje v drugo pozicijo. user posted image

Ja nas otroci kar naučijo ni kej.

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Junij 2004 - kako kaj malčki palčki
1.6.2006 7:20:37   
CUKRČEK
Joooj, naša Manca je pa zadnje čase nemogoča....trmasta je ratala ko bik. Skoz trmari...koker ni kaj po njeno se že joka, pa cepeta, pa kriči in se po tleh meče. Za ****. Pa tako pridna je bilauser posted image

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Junij 2004 - kako kaj malčki palčki
1.6.2006 22:09:14   
Dadi
cuker ni kej to so ta leta...ta trmasta.user posted image  Samo obilo živcev nam želim.

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Junij 2004 - kako kaj malčki palčki
6.6.2006 11:50:48   
puncica
No naša ni ne vem kako trmasta vsaj pri meni ne ker mami ne popusti, ati je bol tak, pa se lahko meče po tleh, pa jo ignoriram, ati pa takoj hop v naročje user posted image Sicer pa je naša takooooooo jokava za vsak drek se joče, pa če ji ne gresta dve kocki skupaj al pa če ni stol obrnjen tako kkot ona hoče, ma sam jok jok jok, no sej pol jo mine.

Ja pa ta duda, nonstop jo dudla, a imajo vaši še tud dude, ker mi bomo znorel zraven te dude, pa jo iščemo, pa nobene nikjer pa ima jih 4. Včeraj sem ravno eno našla v bundi ko smo jo pogrešal že enih par mescev user posted image

Se je pa na tamalga že kr mal navadla, nič več ne tečnari da bi šla v naročje, kot je bilo to prej, skratka lepo se imamo tudi mi.


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Junij 2004 - kako kaj malčki palčki
6.6.2006 11:53:57   
CUKRČEK
A puncica ima še vedno dudo?? Ja, naša je sicer nima( jo je imela res samo nekaj mesecev za zaspat)...poznam pa kar nekaj tako velikih otrok, ki še vedno dudlajo. Ma kaj lahko storiš?:....po moje ne kaj dosti...jo bo že minilo.

Naša pa zadnje čase fuul v spanju govoriuser posted image  KAr nekaj komentira ....prav smešno izgleda.

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Junij 2004 - kako kaj malčki palčki
6.6.2006 14:38:20   
puncica
Ja cukrček naša pupa ima še vedno dudouser posted image , mah pa sploh ne vem kaj naredit, mi je ravno včeri sodelavka govorila da so pri njenem ko je leto starejši torej star 3 leta kr dudo zdej ukinli, pa da se je jokal po eno uro potem pa zaspal, ma jaz ji ne morem to naredit ful mi je grozn, ko vidim kako joče. Pa včeri jo je vrgla na tla pa rekla muci bo pojedel user posted image user posted image ja itak čez pol ure se je pa že drla kje je njena duda, evo pa smo tam, pa že ne vem kolkrat jo bo ona v smeti vrgla a vedno jo hoče nazaj. Je pa sodelavka rekla da zdej njen tamal neki nemirn je da mu ful manjka ta duda. Mah upam da jo bo res minil, tako da zdej sploh nočem niti sanjat da bi Vid imel dudo.

A tvoja še grize cuclje na flaškiuser posted image

Ja v spanju pa tud naša dela take čudne zadeve da sam gledamo in se smejimo včeri je baje kr neki z rokami mahala, pa kr neki govori pa vzdihuje user posted image Zadnjič pa se zbudi vsa v joku in AU AU AU in potem končno od nje izveva da jo je peteličnek okrempal user posted image user posted image user posted image Sva se režala ko mutava pa ji razlagala da je petelinček zdej šel pa da ga ni, ma se ji mora sanjat sto na uro.




_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Junij 2004 - kako kaj malčki palčki
7.6.2006 6:26:41   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: puncica



A tvoja še grize cuclje na flaškiuser posted image







na srečo ne več.....sicer bi bankrotirala na cucljih. Je pa pri nas flaša zakon....ona bi kar skoz na flaši visela. Tako jo skoz forsiramo na slamco ali pa direkt na kozarček in ima flaško le za zvečer ko gre spat in še vedno popije flašo mleka(tako malo za pocertat).

Bi se pa ona zadnje čase skoz z avtom vozila...cela štala ko vidi, da zapeljem domov pred hišo in je konec vožnjeuser posted image  Pa skoz bi hodila gledat cerkev(bim bam ji ona pravi). NEkaj časa se je cerkve fuuul bala (sva šli enkrat prižgat svečko za mojo teto in je ravno takrat začelo zvoniti....saj veš ...iz totalnega miru glasno zvonenje. In se je takrat tako prestrašila, da je čist panična ratala. In vsakič, ko sva šle k cerkvi, je začela fuul panično jokat...komaj sem poštekala zakaj). Zdaj sem jo le prepričala, da ji bim bam nič ne bo naredil. Zdaj pa kontra....kar naprej bi gor viselauser posted image


Drugače je pa kar pridna...razen trma jo daje. PAzi se še pri tašči, bolna ni skoraj nikoli...

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Junij 2004 - kako kaj malčki palčki
7.6.2006 10:09:11   
puncica
Ja flaša večen problem. Tud pri nas imamo še vedno flašo za zaspat, no če se spomne, bi ona mlek ven pila user posted image in potem pije mlek, pa potem se spomni da bi še čaj, tako pa izmenično hodimo čaj pa mlek rihtat, pa obvezno v omari (mikrovalovka) pogret user posted image .
Se pa tud spomne da bi vodo pila iz kozarčka, ji je ful zanimiv, tako da čez dan pa sam na kozarčku pije, no mogoče kdaj ko rata zaspana da tud hoče flašo a bol redko, naš večji problem je ta dudauser posted image Ej a to pije na flašo s slamco al na kozarček in slamca, ker naša vse polije, če ji dam slamco v kozarček, ker pol nagiba kot bi pila user posted image

Ja naša tud bolna ni več , no razen kak smrkl iz noska, pa vrtec je itak zakon, ko pride tja, sem pa ugotovila da se ful otrok boji, no da sploh noče bit tam ko je velik otrok pa ko kr neki skačejo pa tako, se raje odstrani, tud če je na toboganu gužva ona ne bo šla na tobogan, ko pa ni nobenga pa je zakon.

A tvoja pa kr cerkve obožuje, ja tista pa valda da se je prestrašla kr začel zvonit, jst vedno gledam na uro, ko grem z našim princem ven, da ja ne bi ravno takrat zvonil, ko ga še iz vozička vrže user posted image

ja zdej pa je začel neki jamrat, grem gledat kaj bi rad, mogoče joško user posted image






_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Junij 2004 - kako kaj malčki palčki
7.6.2006 13:18:38   
CUKRČEK
Naša kar iz navadnega kozarčka+navadna slamca. Ponavadi ne nagiba , da bi se polila. Tista flaška z trdim nastavkom ji pa nikakor ne potegne....sicer zna iz nje piti samo je fuul ne mara. Ne vem, kajs e ji je zamerilauser posted image

Naša Manca pa drgač fuul uživa v družbi otrok....vedno se zače objemat in govorit moj moj.......seveda to vidi v telebajskih ki se skoz objemajo(ja, pri nas so telebajski še vedno zakon). Pol jo pa otroc ful čudno gledajo on ajih se pa drži ko klopuser posted image  kr neki.

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Junij 2004 - kako kaj malčki palčki
9.6.2006 9:13:53   
puncica
Ojla
No evo spet smo tu, naša je imela pa pred prejšno noč veselicouser posted image , se je kr neki drla pa se premetavala pa hotla čaj, pa mlek, pa mikimiško, pa je moj čist popizuser posted image in se kr začel nazaj dret da naj že zaspančka, pa da bo mlek zjutri pila, skratka cela žurka:
Insert:
punčica: UEEEEEEEE
ati: kaj je?
punčica: se bol UEEEEE
ati: pa kaj bi rada kaj je narobe te kej boli?
punčica: UEEEEEE ne
ati se uleže in se dela da spi punčica navija UEEEEEEE
punčica čez enih pet minut: mek, mek, mek
ati se dela da spi, čez kako minuto: ne mlek boš pila zjutri, uleški se pa spančkat
punčica eno frekvenco več: UEEEEE
punčica čez kako minuto čist nežno: Čajčka
Ok, ati da čajčka, punčica proba: NE get (ne pogret)
atiju že kr migeta, gre flašo v mikrovalovko pogret, tamal naredi dva požirka in vrže flašo na tla, kao spi, se premetava, se začne po pol ure spet: UEEEEEEEE
atiju prekipi in jo da v poslco in reče ZDEJ PA SPAT!! in ona utihne in kao spi, pa čez 5 min: Ati mikimiško bi meja (ATi mikimiško bi imela).
ati: no tu maš mikimiško, zdej pa spat!
punčica zdrži 10 min in spet UEEEEEE......

in tako se je nadaljevalo v noč in ati zjutraj bil čist nenaspanuser posted image Ja no glavno da so zdravi a neuser posted image

LP


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Junij 2004 - mi pa lulamo v kahlico
16.6.2006 9:32:50   
puncica
Ojla punce
Če je sploh katera tuuser posted image Se moram mal pohvalit, naša punčica že dva dni popoldne lula v kahlico, pa je prej bila na kahli cca 5 sekund in via dol z nje, pokakala se še nikol ni. Je pa zanimiv, da točno ve da mora povedat da jo lulat in potem hitr damo hlače dol in se ona polula v kahlico in pri tem je ful ponosna, ko potem z mamico neseta lužico v školkouser posted image user posted image Tako da nisem misla da bo tako hitr zapakirala, sušimo pa enih par kratkih hlač zunaj user posted image Ja itak enih trikrat ji je v dveh dneh ušlo. Pa se polula pa reče mami lulala, pa jo hitr tišim na kahlo pa vidim da ima mokre hlačke, pa rečem ja sej si že, pa ona še kr sedi tam goruser posted image
Tako da začetek je dober, pa tud v vrtcu je vzgojitlca rekla da je začela govorit da bi šla na kahlico. Ma kr sama od sebe. Tako da bravo naša punčicauser posted image user posted image


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Junij 2004 - kako kaj malčki palčki
21.6.2006 12:23:10   
CUKRČEK
Kje  ste vse, ki imate junijske škrate?? Ste vse po dopustih? Mi vztrajamo tukaj še ta teden potem pa šviiiizzz na dopustuser posted image

No, da nes ima pa moja Manca 2 roj. danuser posted image  In se pač moram malo oglasit da poročam, kaj dogaja z njo.
Je dobila za roj.dan tak štirikolesnik na akumulator, ker je čisto nora na vsa prevozna sredstva.....motorjim avti, kamijoni so zakon. In že nekaj dni (dobila ga je v nedeljo) se cel čas samo z motorjem(ona mu pravi motor ali pa bajkuser posted image ) vozi. Čisto je zaljubljena vanj. Boljšega darila ne bi mogla kupiti.


Drugače je pa postala prava frajlica.....včasih je pravi angelček, spert drugič maliuser posted image  Sem se zadnjič smejala, ko se greve s kolesom peljat. Jaz vozila, ona pa zadaj na sedežu. In po kake pol kilometra je zadaj postala čista tišina in nekaj me je začelo v rit suvat. Pa pogledam kaj hudiča je to....in ona lepo spi zadajuser posted image  PA me je lepo s čelado v rit suvala....drugače še vedela ne bi, da je zaspalauser posted image  Kaj mi je preostalo drugega, kot da se obrnem in grem domov.


KAj pa vaši malčki?

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Junij 2004 - kako kaj malčki palčki
23.6.2006 11:05:07   
puncica
Ja očitno sva same cukrčekuser posted image .

No pri nas še vedno s kahlico ustrajamo in zdej bom rekla v vrtcu da naj jo kr brez plenice pustijo, po moje bo potem prej pokapirala, pa ji dala ene par gatk za sabo. Ker doma ji sploh ne uide več in vedno gre na kahlico lulat pa če še tako divja okol, hop na kahlo naredi lužico in gremo naprej divjat, res je ful pridna, kr nisem si misla da bo tako hitro ostala brez plenic, celo včeraj ko smo bili pri tašči je povedala dvakrat da bi šla lulat in jo posadimo na školko in naredi lužico pa v travo pa naredi lužico. Super pravim jaz.

Drugače pa je zdej pogruntala da bratec ni nobena huda stvar in ga je začela božat in lubčkat, ampak igračke so pa vse NJENE, ker ona ne bo dala levčka, pa čebelic, ker so njene pa čeprav samo za 1 minuto, potem pa ležijo v kotuuser posted image Pa ful rada zdej zebljičke sestavlja, no ena taka igrica, res zanimiva, ko pikaš noter v ploščo, pa je prav narejeno za take majhne.
Pa še ena zanimivost.
Reče tašča: Urša (vzgojiteljica) je imela pa danes rojstni dan a ne Janja
Janja: Ujša paja (Urša je zaspala)
Ja itak če je imela pa prejšn dan žurko

Ja pa nova beseda včeraj jemo hrenovko, majonezo in kečap in ona bi jedla MAMANEŽO, pa jo debel gledam pa mi kaže na tubo pa se dere MAMANEŽO pa mi kapne da hoče majonezo, ampak od kot ji pa ta mama neža pa nimam pojma user posted image



_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Junij 2004 - kako kaj malčki palčki
23.6.2006 11:29:02   
Mikica
Tudi za nami je drugi rojstni dan (5.junija). Vidim, da so prevozna sredstva in, našemu sta babi in dedi kupila traktor s prikolico (na pedala) in je še malo premajhen, da bi sam poganjal, kljub temu, da smo sedež premaknili naprej. Zdaj "fejst" je, da bo zrasel in lahko vozil traktor user posted image .
Zelo rad zaliva rožice, sosedi zeloooo pomaga na vrtu, zunaj in notri skače bos naokoli, komaj ga prepričamo, da obuje sandale.
Brez plenic čez dan je že en teden user posted image , vmes sta se zgodili le dve "nesreči", se je preveč zaigral in prišel prepozno do WC. Ko je na WC, hoče imeti svoj mir, da lahko bere časopis (posnema očija) user posted image .
Zelo rad se vozi z mano na kolesu (stolček ima zadaj), tako da greva večkrat v mesto na sladoled.
Veliko pesmic že zna in nam kar naprej poje.

Vsak dan kaj pogrunta kaj novega, da se mu kar nasmejimo.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Junij 2004 - kako kaj malčki palčki
20.7.2006 14:20:05   
bini
user posted image hejga junijčki in junijke 2004..
ja, pri nas je kar pestro in ker na RRju vedno težim samo s tem kako naša Ana slabo spi, bom tukaj zelo pozitivna, ker drugač je ona en tak hud srček, da smo vsak dan bolj zatrapani vanjo - vsi po vrsti, z malim bratcem vred.
bratca obožuje in ful pomaga pri vseh opravilih
zna že ogromno pesmic, tudi angleških
govori že praktično vse
na kahlico ali školjko noče - pove pa, da kaka ali lula... je ne mislimo silit, se pa o tem veliko pogovarjamo
pred 2 tednoma smo ukinili dudo user posted image  - jo je oči odrezal, krivdo pa naprtil sosedovi mački... mal je blo krize, zdaj je pa že čist pozabljena
zelo se rada crklja
v varstvu je velik bolj pridna kot doma
občudovanja vredna je njena pridnost v trgovinah in pri zdravniku - se ji da skoraj vse dopovedat...
občasno ima izpade trme, ampak so vedno krajši, ker dojema, da je mama bolj trmasta user posted image
obožuje vodo, morje, bazene, pesek, kamne, banjo in podobne vodeno umazane igre user posted image
najrajši hodi bosa in denar za poletne čevlje ni bila glih najboljša investicija...
vsak dan pogrunta kaj novega... in komaj čaka, da bo tud bratec uporaben za igro - ona bi se že kopala z njim v banji in pa za vsako stvar, ki jo pogrunta zavpije 'lej laž' (=glej aljaž) user posted image
skratka - imamo se zelo zelo lepo...






in čakamo samo še tisti pomembni trenutek, preobrat v njenem nočnem življenju user posted image


_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Mikica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?