|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Premehka vzgoja ali pretrda buča?!
10.11.2006 9:19:05   
HuAnita
Berem, berem o trmi vaših otrok, ampak meni se bo urtgalo. (Verjetno je kriva tudi neprespanost zaradi newborna, pa Cpainka se zbuja na VSAKO uro, ker ji bodejo 5-ice ven).
Ampak  ob 6.30 tako kričati, da gre skozi ušesa, tepsti dojenčka, cviliti, ko pa začne loputati s kuhinjskimi vrati (če se kdja razbij šipa..., raje ne mislim na posledice), mi pa res prekipi,to ne void nikamor! In to samo zato, ker bi se ona šetala naga, jaz pa ji želim obuti vsaj copate. Ne in ne... Tako sem jo danes po nagi riti 3x klofnila, ampak ni bilo nič boljše, ni se ohladila, še intenzivneje je metala vse na tla, razbijala.
Skratka, nimam več idej, pa še slabe volje sem - ker sem jo po riti in trdo prijela...user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil UnderEja -- 11.11.2006 8:16:34 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Premehka vzgoja li pretrda buča?!
10.11.2006 9:23:03   
Maxica
HuAnita, mislim, da je to enostavno obdobje trme pri dveh letih. Pri nas je tudi kdaj podobno. Midva sicer ne komplicirava pri kakšnih brezveznih stvareh, tako da mu popustiva, ampak ko se mi pa z vso silo meče po tleh, da ne bo obul določenih čevljev, ampak npr. poletne opankeuser posted image , ali pa da si ne bo umil zob in podobno, pri tem pa ne popuščam. Takih stvari mi pa ne bo ukazoval, je pa še premajhen za to. Tako da - kar je treba, ni težko.user posted image  Od tebe je pa odvisno, kako daleč ji boš pustila izsiljevati.

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Premehka vzgoja li pretrda buča?!
10.11.2006 9:24:33   
April
Šipo s prozorno folijo prelepi. Da bo vsaj ena skrb manj.user posted image

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Premehka vzgoja li pretrda buča?!
10.11.2006 9:32:21   
Anonimen
To, kar ti svetuje April, res naredi, ker šipa zna biti res nevarna.

Drugače pa se menda človeček ob takih izpadih trme sploh ne zaveda okolice in mu je v bistvu treba pomagat. Enim pomaga trden objem, tolažba, nežno prigovarjanje, nekaterim pač nič, treba pa ga je zavarovati, njega in okolico, da si kaj hujšega ne naredi.

(odgovor članu April)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Premehka vzgoja li pretrda buča?!
10.11.2006 9:32:43   
mojcapr
Moja tamala je tudi ful trmasta in nič ne uboga. In sedaj to vidi taveč in je še on začel izkoriščati. Sam včeraj mi je prekipelo. Zmenili sta se z atijem, da gredo popoldan v bazen. Prej sem jih peljala v Mercator in taveč (5 let) je hotel vozit mali vozek, OK, ampak potem je hotla tamala (2,5let) tudi vozit. Da bi jih potem lovila po celem Mercatorju. NI ŠANS. Dala sem jo v vozek in se je drla po celi trgovini. No pa si krepi pljuče, me ni nič motilo, saj veš ne smeš popušat. No na poti domov, pa se mi je sredi avtoceste odvezala in pokleknila na sedež- nisem se mogla ustavit in mi je prekipelo user posted image . Na bencinski sem ustavila in jo privezala in ji povedala, da popoldan ne bo šla v bazen in TUDI NI ŠLA. Mojemu se je trgalo srce, sam ne more se vtikat, če ji dam kazen, tudi jaz se v njegove ne.
Doma se je drla in povedala sem ji, da naslednjič bo šla v bazen, če bo pridna. NO BOMO VIDELI ČE BO KAJ DRŽALO.
Drugače pa se meče na tla in jo poškropim z vodo, pa takoj ustane. Pač je mali bikec. Ji bomo že trmo ven spravili.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Premehka vzgoja li pretrda buča?!
10.11.2006 9:36:28   
pinkiponki
Evo, vidim, da se to ne dogaja samo pri nas, predvsem tole glede oblačenja in obuvanja - podn, tut pri nas je kar naenkrat vsak večer in vsako jutro jok, ker se mora previti, pa preobleči, pa da ne govorim o nogavicah.....men jih takoj dol vrže, kaj šele copate...zdej se še tuširat noče, jst ne vem kaj naj še naredim. Tut men je včeri prekipelo, ko je eno uro skupi jokala, pa še sama pomoje ni vedla zakaj, pa parkrat mi je rekla bejš (naj grem), pa če sm jo pustila pol ure pa je blo še vedno isto in sm jo pol mal po riti, čez plenice, pa je blo fajn hudo, samo zaleglo pa ni (samo jst sm mela slabo vest, da je ne znam vzgajat, pa da jo tepem, ker drugače ne znam). HuAnita, jst mislim, da so precejšen razlog za tako vedenje tudi naši dojenčki. Taja prej ni bila taka, zdej jo pa na cajte fajn biksa in jst mislm, da je to zato, ker mamo še Jaša (čeprou ga ma ful rada, pa ga boža pa lupčka,.....samo podzavestno jo pa matra). Upam, da bo to minil.

Vso srečo
papa

_____________________________

pozdravček od mene

Včasih sonček2*, zdaj pinkiponki
Taja 13.10.2004
Jaš 27.9.2006
Tin 1.6.2009
http://www.moj-album.com/album/6793309/




(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Premehka vzgoja li pretrda buča?!
10.11.2006 9:39:13   
puncica
No naša sicer ne loputa z vrati se pa celo popoldne od kar pride iz vrtca dere in joče, jezi, zganja trmo, hoče bit v naročju, ji duda ven iz ust pade, ko se dere se dere še bol, skratka nimam pojma kaj jo drži. Pa jo sprva ignoriramo, potem pa nama presede jo lepo poberem odnesem v sobo in vrata zaprem, pa rečem če se misliš dret se tle der, mi te ne bomo poslušal, se dere še neki časa, včasih pride prej ven, se še kr dere, rečem takoj pejt nazaj v sobo al jo pa spet nazaj nesem, potem pa končno po kake pol ure, mogoče še del pride ven, ji rečem se boš še drla in reče ne, potem se pa pogovorimo, jo vzamem v naročje in povem da tako ne more delat, pa bla bla bla, no je dobr za kako uro dve, pa ponovi vajo user posted image Tamal jo pa sam mal čukasto gleda, ko se dere tam okol njega.

Tud naša bi cel dan naga letala po stanovanju, pa jo zagrabim in jo oblečem, pa če se bo spet slačla jo kot ponavadi nesem v sobo, no ponavad se potem ne sleče jo pa lovim po celi bajti ko jo nočem oblečt.

Ja no tako je to še prehitr bodo odrasl a ne. Jaz ti predlagam da jo kr zapreš v sobo al pa rečeš da če je naga naj gre spat al pa kej podobnega, pa da ati pa mami tud ne hodita naga po stanovanju pa da je tamali tu oblečen, pa da bo šla k zdravniku, pa bo bolna, pa bla bla mal naložiš probi sej škodit ne more. Mogoče je pa sitna tud zato ker ji zobki rastejo, tud naša je bila pred 1 tednom nemogoča zarad teh petic, pa mogoče daš kak kalpol pa vprašaš če jo zobi bolijo ma sej znaš a ne user posted image user posted image user posted image user posted image

Veliko sreče in uspeha


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Premehka vzgoja li pretrda buča?!
10.11.2006 13:54:45   
Jančika_
Mislim, v čem jim je fora, da bi bili radi skoz nagiuser posted image user posted image user posted image ? Naš bi se tudi raje na pol dal, prej ko bi se pustil obleči. Imel bi samo "tate" (gate), potem pa tišči obe nogi skozi eno luknjo in tuli, ker ni vreduuser posted image . Jaz ga malo pustim in poskušam potem, ko ga tahujše mine, vreči na finto. Zjutraj ga oblačim, ko gleda Baby Einsteina, tako je še najlažje. Da ne govorim, kake izpade ima, če mu samo omenim, da bi oblekel kopalni plaščuser posted image user posted image .

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Premehka vzgoja li pretrda buča?!
10.11.2006 14:22:41   
dvojčicat
Oh, kaj nas še vse čaka... Mi smo stari šele dobre 4 mesece in se kar malo zamislim, ko berem take stvari. Ja, vsako obdobje je po svoje lepo, po drugi strani pa naporno...

srečno in čim manj takih izpadov trme.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Premehka vzgoja li pretrda buča?!
10.11.2006 17:40:01   
TaRe*
Pri nas pa nimamo dojenčka,mamo le eno trmasto 9letnico.
Torej...zdaj vam bom pokvarila dan ampak naše Ta, še do danes trma ni minila,pa traja že od dveh let.Je pa res,da se danes drugače kaže kot takrat.(loputa z vrati pa še vedno,no).pa dere se na nas...
Tamala je pa taka,kot capinka.Pa zadnič sem brala eno zgodbico iz shopinga(mislim da od Lare)kot bi brala svojo..pa moram povedat,da sem šla naslednjič kar malo lažje v trgovino z njo,ker sem se tolažila z mislijo,da ljudje le ne bodo mislili,da je moja Rea "vanjzemaljsko" bitje,ker so MOGOČE kaj podobnega že videli.

_____________________________

............ja,takle mamo..;)


(odgovor članu dvojčicat)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Premehka vzgoja li pretrda buča?!
10.11.2006 17:43:53   
mojamura
ko je bil moj starejši sin v trmestem obdobju, dol metanju in sprobavanju mojih živcev, sem ga kratkomalo parkrat polila z mrzlo vodo (2 dcl) po buči, da se je malo ohladu....ponavadi ni nadaljeval, razen enkrat, ko pša sem mu pol rekla da ga bom stuširala z hladno vodo si pa je le premislil.

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Premehka vzgoja li pretrda buča?!
10.11.2006 18:39:19   
Magi*
Kaj je to Baby Einsteinuser posted image  a je kaj finega??

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Premehka vzgoja li pretrda buča?!
10.11.2006 20:22:38   
sneška_
Moja je zdaj tri leta napolnila in ima trmo veliko in včasih sploh ne vem kaj naj naredim.Dere se brca klofota z nogami in ko je primejo tih 5 minut trme se delam kot da je ne porajtam.Zdaj pa najnovejše noče nosit pidžame  in imamo ene z motivom princese  in so samo te druge ne pridejo.In vsak večer je isto naj je oči obleče pa čez 5 min naj me mami obleče in noče iti v posteljo brez nogavičke.Berem okrog trme in to so vse obdobja kje otipavajo mejo in to sem tako razumela.
Ja pa dober da sem to prebrala ko ne bo užgal ni pogovor takrat pa 2 dl vode hladne po buči pa mir  Bomo videli kako se bo obneslo.

_____________________________

Najdojenček

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Premehka vzgoja li pretrda buča?!
10.11.2006 21:10:26   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: Magi*

Kaj je to Baby Einsteinuser posted image  a je kaj finega??


Ja, krasna reč, taki kvazi dokumentarci za bejbije.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Premehka vzgoja li pretrda buča?!
10.11.2006 22:31:48   
bini
drage sotrpinke user posted image
men zelo pomaga, ko vidim od prijateljice hčerko, ko se pri nas po tleh meče user posted image  - takrat je naša ponavadi čist pridna... no, glih dons je bla taka scena.. .tamal se je režal, naša velika trma je obsojajoče gledala tisto drugo veliko trmo... no in ko so prijatli odšli... kaj mislite - naša se je drla in naga skakala po hiši in vmes se je čist nalašč 3krat polulala na parket in potem to vztrajno brisala z eno plenico, šla v drug kot in se še enkrat fajn polulala user posted image ... ko mi je počla struna, sem ji dala eno po nagi riti, jo ob tulenju oblekla in potem je bla dobra... ne morem pa dojet, kako je na njene frekvence naš mali odporen - on je vse to zadnje tulenje prespal v sosednji sobi z odprtimi vrati user posted image


baby einstein pa tud pri nas rešuje marsikaj user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Premehka vzgoja li pretrda buča?!
10.11.2006 22:40:21   
Gina
Ja, naj vas potolažim - če otrok ni pretirano trmast, tudi naprej ne bo, če pa je, bo pa zihr samo še bolj. No, tako kot pri Tare, tudi pri naši trmasti deklici, cviljenje, tuljenje, zahtevanje svojega, metanje reči, še vedno niso minili, pri skoraj 9. letih. user posted image user posted image  No, boljše je, veliko boljše, vendar zato, ker sem pogruntala, da to ni obdobje, ampak karakter. Pa sem nehala vse prelagat na čas, ki bo kao minil, ampak sem začela že kar dolgo nazaj ukrepat. Sem pa kar srečna, ker ta mali ni preveč težek. No, hoče biti non stop bos, menda si je danes popoldne 7x dol vrgel štumfke. Pa kr neki v tri dni je težil, pa se 3x po tleh vrgel (in tudi vstal), pa klical bratca prav milo, ko sem ga kregala, da se naj pride stisnit k njemuuser posted image , ampak to je pa tudi vse. Je hodil ob meni za roko, ni težil v trgovini...čisto ok.

Jaz ti svetujem, hu anita, da ne dovoliš da ti sredi noči tuli, pa še manj, da ti razbija. Je pa težko, vem da je, kadar je otrok bolj trmast, kot si sam. Tudi meni je. Vendar ko gre čez vse tvoje meje, itak pritisne na tisti gumb, ko imaš dovolj. Vseeno je, če bi imela že prej dovolj, kot če boš imela čez 10 let. Boljši rezultati bi bili.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Premehka vzgoja li pretrda buča?!
10.11.2006 23:13:28   
Seven*
Huanita. Grem stavit, da isce pozornost svoje mame, ki ima trenutno polne roke dela z dojenckom. Vsaj pri nas je bilo tako. En dan naredi preizkus. Tamalega naj ima kaksno uro ali dve atek, ti pa idi z njo malo naokrog, ven, na igrala ali kam drugam.

Odkar se veliko vec posvecam Jakobu je situacija popolnoma drugacna. Moram pa biti 100% pri stvari..


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Premehka vzgoja li pretrda buča?!
11.11.2006 8:32:59   
Anonimen
Glede tuljenja okrog oblačenja sem jaz rešila takole: zjutraj mu prinesem eno pupo in mu povem, da jo zebe, pa da jo je treba oblečt. Najprej jo dava lulat (zatem gre seveda takoj še on), nato jo pa oblečeva. Za vsak kos oblačila, ki ga dava na punčko, ga dava še njemu gor. Sicer sem se zato začela zjutraj malo bolj zgodaj vstajat, da ne zamudim službo, ampak vsaj nekajkrat mi ne tuli, ker se mora oblečt... In to mi veliko pomeni.

Drugače pa sem ga enkrat v napadu trme tudi jaz po riti, pa sem ugotovila, da pomaga itak nič ne, tako da ga več ne bom. Sem pa ga v naslednjem trenutku dala v bano in ga oblečenega stuširala, nato pa je moral še na kavču sedet, ker sem mu morala copate zmočit in nimamo drugih. In je takrat zaleglo. Ob naslednjem napadu trme sem zagrozila s tuširanjem.

Napadi zaenkrat niso tako hudi, čeprav vsak dan tuli zaradi neke stvari. Imam pa vseeno občutek, da me nič ne uboga, da mu moram stvar 100 krat povedat, preden naredi "po moje". Takrat ga pa pošljem v sobo in mu še zagrozim, da mu bom kakšno igračo vrgla v smeti...

Zdrži. Je težko, mala je verjetno ljubosumna, ti pa neprespana... Krasna kombinacija! user posted image

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Premehka vzgoja li pretrda buča?!
12.11.2006 7:36:44   
Dashenka
Pri nas pa nimamo dojenčka,mamo le eno trmasto 9letnico.
Torej...zdaj vam bom pokvarila dan ampak naše Ta, še do danes trma ni minila,pa traja že od dveh let.Je pa res,da se danes drugače kaže kot takrat.(loputa z vrati pa še vedno,no).pa dere se na nas...


Oprosti, ampak če to počno 2 in 3 letniki, to res lahko z bolj ali manj mirno vestjo pripišemo obdobju trme (ki pa seveda pri vseh ni enako izrazito), če pa to počne 9 letnik, potem se ne govori več o trmi, pač pa o nevzgojene otroku.

(odgovor članu TaRe*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Premehka vzgoja li pretrda buča?!
12.11.2006 15:00:34   
Gina
Dashenka, motiš se. "Obdobje trme" je obdobje, ko se otrok začne prvič postavjlati zase, uveljavljati svoje. Če je nek otrok zelo pogumen, brezkompromisen, zelo vztrajen in poskuša vse čez vse meje dobrega okusa, potem to ni obdobje v življenju, ampak odraz karakterja, ki se je šele začel kazat v fejst ornk luči. In tak otrok bo tudi ostal pogumen, brezkompromisen, vztrajen, "egoističen", on pred vsemi in njegove želje.... Nek otrok, ki je malce trmast, je pač malce trmast in nič več kot to, ali drugače rečeno se uveljavlja na precej bolj miren način, postopoma, mogoče bolj taktično, manj čez trupla, več upošteva druge, bolj je tudi preplašen, ne upa si toliko, ima več odgovornosti, občutka za druge, kljub temu, da vendarle postaja človeček s svojimi lastnimi željami in potrebami, ki jih tudi poskuša uveljavljat. Vendar je njegov način neprimerljiv z načinom bolj "pogumnega" otroka. Otroka to prineseta na svet. Ni to vzgoja. Vzgoja je fejst se namatrat, da reči pri "pogumnem" otroku spraviš kolikor toliko v meje sprejemljivega. Zelo veliko doslednosti, ukvarjanja z otrokom in dejanj, ki mu sporočajo, da misliš resno to zahteva od starša. Pa vendarle bo tak otrok še vedno povsod iskal meje, kaj lahko in česa ne. In zato bo občasno še vedno metal reči po tleh, cvilil, trmaril....dokler ne bo spet ugotovil, da misliš resno..... in tako bo tudi izven doma vedno iskal meje pri drugih ljudeh, dokler mu tudi oni ne bodo pokazali, da mislijo resno. Zato trdim, da obdobje trme ni vedno samo obdobje trme, je mnogo več. Končno spoznaš svojega otroka, v kolikor ga že nisi prej. Pa saj Hu anita ve že od nekdaj, da je njeno dete pač pri ta trmastih, vendar je prej to zagovarjala, da je še majhna, pa da ne more biti preveč stroga in vztrajna, ker bo sosede zbudila, če ji ne ustreže, zdaj je v "obdobju trme", potem bo pač še vedno majhna pri 4. letih....najbrž je to želela vprašat, se meni zdi, no vsaj jaz sem jo tako razumela glede na vprašanje zgoraj - ali je to obdobje ali karakter? Jaz pravim da karakter in da karakter ne mine. Da mora človek to v zakup vzeti in delati na tem, da si olajša življenje in seveda svojemu otroku, vendar to terja ogromno energije s strani staršev. Vzgoja je hudo naporno delo. Bolj kot sem si jaz kdaj mislila.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Premehka vzgoja li pretrda buča?!
12.11.2006 17:02:02   
Dashenka
Gina, ne strinjam se.

Za moje pojme je 9 letnik, ki meče stvari po tleh in se dere na starše v prvi vrsti nevzgojen otrok.
Se pa strinjam s tem, da je vzgoja otrok včasih hudičevo naporna. Vzgoja mladih človečkov z močnim krakterjem še toliko bolj.
Ne glede na to, pa če nisi uspel "ukalupiti" svojega 9 letnika v okvirje, med katare v prvi vrsti spada spoštljiv odnos do ostalih v družbi pomeni, da si ga nekje polomil.
Izgovori, da gre pač za težji "karaketer" in "zahtevnega otroka" pa okolici, ki mora prenašati "male pošasti" navadno niso v prav veliko tolažbo.



(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Premehka vzgoja li pretrda buča?!
12.11.2006 21:00:08   
Gina
OK, Dashenka, najbolj verjetno govoriva o enem in istem, skratka o tem, da je treba veliko delati, če želiš kake rezultate pri trmastem otroku doseči. In strinjam se, da ni ok, če otrok kar vsepovprek kriči, cvili, loputa z vrati, meče reči po tleh. Če to nekdo počne stalno, bi mu jaz rekla razvajen ali nevzgojen otrok. Kaj pa če otrok večinoma tega ne počne, vendar pa vsakič, ko te začuti, da si na levi nogi, poskusi s tem, ker je pač dovolj vztrajen, beri trmast, da ti bo dokazal, da se včasih pa le to da, ali mu pač posledice niso prehude in ima raje trenutno sproščanje zaradi nedoseženega cilja, kljub posledicam??? No, povej, kako bi ti to rešila? Ob dejstvu, da vedno ko naredi kaj takega, doživi posledico. Nikoli ni brez. Vidiš, tu je razlika med trmastim in netrmastim otrokom, ker bo prvi lahko doživel posledico 1114325643x, pa bo probal še enkrat, če bo tokrat pa le mogoče ratalo. No povej, kako boš dosegla, da ne bo poskušal, da ne bo niti 1x zaloputnil vrat v enem letu, da ne bo nikoli niti poskušal odgovarjati in podobno? Meni bi recept čisto prav prišel.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Premehka vzgoja li pretrda buča?!
12.11.2006 21:24:05   
TaRe*
Kaj pa če otrok večinoma tega ne počne, vendar pa vsakič, ko te začuti, da si na levi nogi, poskusi s tem, ker je pač dovolj vztrajen, beri trmast, da ti bo dokazal, da se včasih pa le to da, ali mu pač posledice niso prehude in ima raje trenutno sproščanje zaradi nedoseženega cilja, kljub posledicam??? No, povej, kako bi ti to rešilaIZVIRNO SPOROČILO: Gina

ja,recept tudi meni prosim.
Ne vem,ali imaš izkušnje ali govoriš na pamet.
Tudi jaz sem včasih,ko še svojih nisem imela ,marsikatero dete ocenila z "nevzgojenim",danes,ko se sama ukvarjam z podobnimi problemi,pa se ugriznem v jezik.Če bi poznala mojo Taro,bi jo mogoče drugače ocenila,ker , kot je že Gina rekla,to so njena obdobja,ki včasih poniknejo za par tednov,potem pa...ponavadi ko je kaka luna, to izbruhne v trojni obliki, zato mislim,da NIMAŠ PRAV.

_____________________________

............ja,takle mamo..;)


(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Premehka vzgoja li pretrda buča?!
12.11.2006 22:30:11   
frutka_
Uf, še sreča za RR, ker vidim da se je pri nas tudi začelo. Uveljavlja se mali JAZ!

(odgovor članu TaRe*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Premehka vzgoja li pretrda buča?!
13.11.2006 10:14:33   
Martha
Tudi meni bi recept ZELO prav prišel.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pridružila sem se gibanju Free ziza
Če bi sama vsakič, ko sem dobila butasto vprašanje, povezano z dojenjem, zaslužila, bi danes imela že ... hm, morda nove...
Zakaj je otrok najbolj poreden doma?
Ker smo doma najbolj sproščeni in se počutimo najbolj varne, si tudi najbolj upamo biti to, kar globoko v sebi smo, kdaj...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?