|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vrtec in otrok ki ne hodi
9.12.2006 14:36:48   
frka
ali lahko dam otroka v vrtec, ki ne hodi oz še ne sme ima mišični tonus stoji ob opori počepa se plazi le hodit še neme in ne more .Hodiva na fizioterapijo je bil nedonošenček in je zdaj star 15 mesecev. Kako je z otroci ki ne hodijo ? Kako pol delajo vzgojiteljice, ker se morajo sam z njemu ukvarjat ? pa tudi ne je še sam? a bi ga sploh sprejeli v vrtec ima pa še šum na srčku in če bi pomodrel bi moral dobiti takojšnjo zdravniško pomoč. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vrtec in otrok ki ne hodi
9.12.2006 14:53:53   
nejcko
Načeloma ni nobenih ovir, da tak otrok ne bi obiskoval vrtca. Pri hčerki v skupini je en tak fantek, ki je šele dobro shodil, star pa je dve leti in ima prav tako težave z misičnim tonusom ter hodi na fizioterapijo. V vrtec hodi od svojega prvega leta (mogoče je bil malo starejši, pa ne dosti) in sta vzgojiteljici ven na sprehod vozili v vozičku ali pa ga nesli. Ostali otroci so ga lepo sprejeli, tako da ni bilo nobenih večjih težav, razen da je kar precej jokal, ker je hotel biti nenehno v naročju, pa pač ni šlo. Zdaj tudi s tem nima nobenih težav več, lepo se zna zaigrati sam, tudi drugi otroci se prilagodijo njemu in se igrajo z njim na tleh, skratka vse ok. Tudi mamica je zelo zadovoljna z vrtcom in vzgojiteljicama.

Kar se pa težav s srčkom tiče, mislim, da tudi ne bi smelo biti težav. Seveda mora to biti evidentirano, vzgojiteljici in vodstvo vrtca morajo biti s tem seznanjeni, da ob morebitnih težavah lahko pravočasno ukrepajo. Glej, v vrtcu je veliko otrok z raznoraznimi težavami, predvsem alergijami, ki so tudi lahko usodne, zato imajo taki otroci prilagojeno hrano ali kaj drugega.
Najbolj pomirjena boš, če za mnenje vprašaš kar vašega pediatra in se pogovoriš z vodstvom vrtca, ki ga bo obiskoval tvoj otrok. Boš videla, vse se dauser posted image

(odgovor članu frka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vrtec in otrok ki ne hodi
9.12.2006 15:32:26   
Gina
Saj tudi kakšen otrok pri 11. mesecih, ko se izteče porodniška, še ne hodi. Tako da to po moje ne more biti ovira. Pri teh mesecih tudi še skoraj nihče sam ne je, se pa vsi navajajo. Eden se navadi prej, drugi kasneje, kaj pa potem. Kar se tiče šuma na srčku, je pa tako, kot ti je nejcko napisala. Pri nas imamo tudi v šoli včasih kakega otroka, ki ima take ali podobne težave. Povedati moraš točno kako naj človek ukrepa, ob simptomih in kam naj se ga pelje ali kliče. Ti pa verjamem, da te skrbi, saj skrbi vsako mamo, četudi je načeloma vse ok. Najboljše bo res, da stopiš prav v konkretni vrtec in tam vprašaš, kako in kaj. Sigurno ti bodo vse povedali.

< Sporočilo je popravil Gina -- 9.12.2006 15:36:28 >

(odgovor članu frka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vrtec in otrok ki ne hodi
9.12.2006 15:50:00   
ona
Naša tamala ima dve leti in je z "letniki"v skupini.Ona je rojena januarja in z tistimi,ki so decemberski je pač leto razlike in v skupini je kar nekaj takih otrok,ki še ne hodijo.V bistvu jih je 9 vseh in 3-je hodijo,ostali pa ne!Se pač plazijo in edina ovira kar mi je rekla vzojiteljica je,da ne morejo še it na sprehod,ker jih je preveč,ki ne hodijo,vzgojiteljice pa so samo dve!
Tako,da ni problema,ker ne hodi!Če bo edini tak v skupini,bodo lahko šli vsi na sprehod,njega bodo pač peljali!
Za druge težave pa itak obvestiš v vrtcu,da so pozorni na zdravsvene težave!

(odgovor članu frka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
11.12.2006 9:18:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ona)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Za družine BREZPLAČNO (od 15. do 22. maja)
Na pobudo ZPMS bo kar 40 muzejev in galerij po vsej Sloveniji, v tednu družin, med 15 in 22. majem 2024 (ali pa na določ...
FOTO: To je bistvo družine!
photo
Prav vsaka družina je posebna in unikatna. Toda, kaj imajo družine z vseh koncev sveta in različnih oblik vendarle skupn...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?