|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Panika
15.1.2007 13:30:27   
Danjelca
Stejem se zadnje tedne do poroda.PDP je 8.2.Hodim v materinsko solo,berem veliko knjig,skratka se z vso mocjo trudim,da bi dosegla kar se da najlepse in najboljse rezultate v vlogi mamice.Ampak,me prijema taksna panika,...
Vsak dan se sprasujem ali bom kos v tej vlogi.Kar take misli mi rojijo po glavi,da ne bo ničesar vedla kako in kaj z otrokom,ko bova prisla iz pordnisnice...zgubljena bom.Cepav imam sama veliko izkusenj v praksi z otroki...delala sem na pediatricnem oddelku,ter v porodnisko-ginekoloskim odd. Ampak zdaj bom sama imela svojega otroka,to je drugace!
Aja,se to:Se vedno me prijemajo grozni obcutki samote kot neka depresija..nevem kako se resiti teh obcutkov!user posted image

< Sporočilo je popravil wahoo -- 15.1.2007 17:03:50 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PANIKA
15.1.2007 14:15:45   
katis
Ojla,

najprej - strahove glede tega, kako bo zmogla, ima verjetno prav vsaka nosečnica. Verjamem pa, da tebe, ki si že toliko videla na pediatriji, verjetno malce 'matra' ravno zato, ker poznaš preveč vsega, tudi tistega negativnega. Zato se še bolj bojiš. Vem da je zlajnano, a poskusi malce odmislit vse skupaj in se prepričaj, da te bodo tudi tvoji občutki že prav vodili čez vse.

Če se ti pa resnično zdi, da je vse skupaj prveč obremenjujoče in se ne moreš pomiriti in te grabi depresija, pa bi bilo morda dobro, da se pogovoriš še s kom, ki je za to usposobljen. Morda najprej s svojo G, ki ti bi lahko še koga svetovala. Vsekakor pa depresije ne moreš kar zanemariti. Res, pogovori se morda tudi s kakšnim psihiatrom. Ženske smo že tako precej občutljive, med nosečnostjo še toliko bolj - sama lahko v trenutku sedaj začnem jokat, pa sem prej bila vedno taka osba, ki je lahko solze 'požrla' v vsakem, še tako težkem trenutku. Definitivno pogovor pomaga. In to, da prepoznaš svoje strahove tudi. Že to je veliko. In potem gre lažje dalje.

Ne nazadnje pa - zaupaj vase in v to, da bo vse dobro.

Držim pesti zate!

katis

(odgovor članu Danjelca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Panika
15.1.2007 15:16:03   
sneška_
Nič se ne sekiraj . Verjemi v sebe.Nobene izkušnje z otroci nisem imela in ko sem rodila svojo punčko se bila kot  Alica v čudesni deželi pa še na vrh sama . Nobenga okrog mene nisem imela  sem moža. Ni tašče ni mame  samo mož in babica.

Pa sem se naučila in sprejela vlogo mame  odlično.In počasi se učila,gleedala otroka navadila se na jok otrokov in je ratalo.     

< Sporočilo je popravil wahoo -- 15.1.2007 17:04:04 >


_____________________________

Najdojenček

(odgovor članu Danjelca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Panika
15.1.2007 15:41:12   
Marelica
Danjelca, katis ti je zelo dobro napisala, skoraj nimam kaj dodat. Nikoli ne pozabi ali pa naj ti ne bo nerodno prositi za pomoč, če ti bo prehudo. Po porodu namreč sledi še večja zmeda s hormoni in poporodne depresije sploh niso nič neobičajnega. Mislim, da skoraj vsaka da kako blago skozi. Jaz ti iz svojih izkušenj povem, da sem si po 3 dneh v porodnišnici blazno želela domov, po drugi strani pa sem se panično bala, da ne bom zmogla brez medicinskega osebja. Pri prvem otroku taki občutki sploh niso nič neobičajnega. Pa sva na koncu sama z možem vse zmogla (imamo babici in dedka daleč stran).

Aja, pa nikar si ne misli, da smo druge mamice popolne. Čisto vsaka se mora materinstva šele naučiti. Ti imaš pa proti nekaterim še tolikšno prednost, da imaš že nekaj prakse. Le pogum, res se nimaš ničesar bati!user posted image

user posted image



< Sporočilo je popravil wahoo -- 15.1.2007 17:04:17 >

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?