|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Brezposelne na porodniški
22.1.2007 21:03:13   
Anonimen
Sem brezposelna, na porodniški. Na CSD prejemam DSP dokler ne bom začela dobivat porodniške. VBnedar mi je socialna delavka rekla, da mi pripadata še dve DSP, ne glede na to, da bom že dobila porodniško, ker sem pač brezposelna. Plus tega lahko potem, ko bo še user posted image  podaljšam DSP in bom zaradi nizke porodniške dobivala še razliko DSP.
Ampak baje te sedaj iz zavoda odjavijo, ko greš na porodniško, CSD pa tako ali tako sam pridobi podatke o tem ali si prijavljen na zavodu in ker ne bo več, me zanima, če bom vseeno lahko dala vlogo za razliko DSP, oz. če bom še ta dva meseca dobila DSP, kot mi je rekla na CSD.
Mislim, da socialna delavka najbrž ne bi nekaj na pamet govorila in da je vedela, da me bodo sedaj iz zavoda odjavili, ali pač?

Ali je katera bila v isti situaciji morda pa ve iz prve roke kako gre to?

Hvala user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Brezposelne na porodniški
22.1.2007 23:19:47   
Anonimen
Bullshit. user posted image

Trenutno si brezposelna, noseča in prejemaš DSP zase - če sem prav razumela. Ko boš šla na porodniško, boš prejemala starševski dodatek, zase razliko med starševskim dodatkom in tisto višino DSP, ki ti pripada, zraven pa še DSP za otroka. Če si samohranilka, ti pripada še dodatek za enostarševsko družino in preživnina od otrokovega očeta. Poleg vsega tega pa ti pripada še denarna pomoč ob rojstvu otroka (ali pa paket, po želji), v LJ dobiš še pomoč občine ob rojstvu otroka, 2x letno pa lahko tako na CSD kakor na Občini zaprosiš za enkratno pomoč (torej skupaj 4x letno). Pripadajo ti paketi hrane, oblačil in praška na RK in Karitasu 1x na 6 tednov, pa še kakšna malenkost bi se znala od kje najti.

Odjave iz RZZ pa... očitno to vsak RZZ dela po svoje. 2x sem bila med porodniško brezposlena in obakrat prijavljena na RZZ. Nekatere pa pišejo, da so od njih na RZZ zahtevali odjavo za čas prejemanja starševskega dodatka. Pojma nimam več, iskreno povedano. Edino, kar sem 100%-na, je to, da v letu porodniške prav tako lahko uveljavljaš vse zgoraj našteto, četudi nisi prijavljena na RZZ. Porodniška oz. starševski dodatek sta temu enakovredna in nista pogojena s prijavo na RZZ.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?