|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Soočanje s trmo (po načelih AP)?
2.2.2007 9:13:20   
petja
Doma imam 14 mesečno punčko, ki je zadnje čase pravi mali user posted image , predvsem kar se njene trme tiče in besedice "ne", ki pride iz mojih ust. Bog ne daj, da ji za kakšno stvar rečem NE, ker totalno znori! Pa trmari tudi ful, če kaj ni po njenem, že meče stvari okrog, najhuje pri njeni trmi pa je, da se v navalu trme začne butati z glavo v tla. Nekajkrat se je že kar moćno udarila (je bil hud jok).

No, do prejšnjega tedna sem jo pri njenih navalih trme ignorirala, zdaj sem pa ubrala drugačno strategijo in jo takrat, ko vem, da bo začela trmarit, stisnem k sebi ali jo vzamem v naročje.

Njenih izpadov trme je od takrat občutno manj, postala je bolj "prijazna", veliko več časa se igra sama (prej je non stop bila za mano in plezala po meni).

Kako se z napadi trme soočate ve?

Včasih na forumu namreč najdem kakšno fajn idejo, kakšen dober predlog.

_____________________________

Lp, petja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Soočanje s trmo (po načelih AP)?
2.2.2007 11:01:40   
srki
Jaz sem ga (ga) ignoriam. Sem se veliko s tem ubadala, kaj in kako bi naredila, da ne bi trmaril. Pol sem se pa enkrat vsedla in začela pet pesmi, delala svoje...pol je pa začuda nehal, tako da se to zelo redko še zgodi.

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Soočanje s trmo (po načelih AP)?
2.2.2007 11:58:56   
Anonimen
marsikaj sem poskusila (razlaganje, dopovedovanje,...), ampak pri nas se je obnesla enaka metoda kot pri srki - daj otroka ignore (saj trmarjenje traja največ 10 minut). In ko je ugotovil, da ni učinka, je odnehal.user posted image user posted image user posted image user posted image

In res več ne trmari, ker ve, da ne bo ničesar dosegel. Je pa res, da smo se tudi mi srečevali najprej z NE, potem pa celo že z ihto. Za sedaj smo uspeli situacijo reševati tako, kako pa bo  prihodnosti, bomo pa videli.user posted image

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Soočanje s trmo (po načelih AP)?
2.2.2007 12:27:18   
Mateja82
Sicer je malo mlajša, stara je 11 mesecev ampak že zna kar fajn zatrmarit.
Nardim  pa enako kot ti vsedem se na tla jo stisnem k seb, božam in ji kaj mirno govorim, da jo razumem da ji hudo, uglavnim jo tolažim in se je  nekako popravilo v pozitivno, da izbruhi niso tako pogosti.

Ignoriranje  je za otroka nekaj najhujšega, kar se mu lahko zgodi. Mogoče to pri malo večjih res zaleže, sam men se zdi mojauser posted image  še premajhna da bi to razumela.

Pomagala sem si s knjigo  otroci so podoba svojih staršev, sicer so tam primeri za večje  pa se da tud za manjše otroke uporabit.

< Sporočilo je popravil Mateja82 -- 2.2.2007 12:29:37 >


_____________________________

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Soočanje s trmo (po načelih AP)?
2.2.2007 12:36:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mateja82

.
Ignoriranje  je za otroka nekaj najhujšega, kar se mu lahko zgodi. Mogoče to pri malo večjih res zaleže, sam men se zdi še premajhna da bi to razumela.



Saj, naš je starejši. Pri dojenčku pač ne moreš narediti tega... In nekako do 20 meseca je tudi pri nas zaleglo prigovarjanje in pogovrjanje. Pri nas so se izbruhi tovrstne trme (ihtavosti) začeli nekje okoli 23. meseca. In do 25. meseca smo jih uspešno pozdravili (za sedaj).

In ugotovila sem, da se spet nisem dobro izrazila - preskopo. Nisem mislila na ignore - v smislu me ne zanima, kaj počneš, četudi se mečeš po tleh, ampak bolj na preusmeritev pozornosti. Ko on najbolj vpije, da tega pa ne ali pa ko mu tečejo najbolj debele solze, ker želi uveljaviti svojo voljo, se jaz začnem igrati npr. s plastelinom ali z avtki... Torej na ignore dam njegovo obnašanje, ne pa njega, saj mu s tem, ko vzamem neko igračo preusmerim pozornost na drugo stvar.

user posted image ma se bom res morala naučiti pisati bolj dolge posteuser posted image

Hvala, Seven, ker mi dovoliš, da se na "tvojem" forumu učim.user posted image

< Sporočilo je popravil raho -- 2.2.2007 12:37:40 >

(odgovor članu Mateja82)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Soočanje s trmo (po načelih AP)?
2.2.2007 16:08:17   
skuštrana
Pri nas je trma na kvadrat...Najprej smo jo ignorirali, sedaj pa se z njo ubadamo tako, da si dopustimo čimmanj situacij, kjer se lahko trma pokaže. Recimo, imeli smo full probleme zjutraj , ne, ne babice (žabiceuser posted image ) oblečt..Ma, groza..In tako za vsako stvar..Ne plenice zamenjat, na bodi, ne to ne ono...In eno jutro sem užgala drugo taktiko. ko je začela vriskat in piskat sem ji lepo rekla, Liza tamle imaš omaro, greva tja in bova poiskali kaj boš oblekla..In od takrat je mir.
Druga stvar je bila oblačenje..Ona bo vse sama..Ja, itak..Ampak sem skužila, da je najbolje, da jo pustim, se obleče sama (včasih kaj narobe), rabimo malo več časa (jaz lahko ta čas pomijem goro posodeuser posted image )...
V trgovini - ta je pa najhujša...Tam pa res nimaš kaj, ko se začne dret in metat po tleh grem naprej, če ne pride za mano jo popkam in greva. Pa mi je čisto vseeno kaj si ljudje okoli mene mislijo.
Imam pa full problemov na sprehodih, ker naša princeska ne bi hodila..Bi se nosilauser posted image .Ampak jo probam nekako zamotit ala a greva račke pogledat? Glej tam so..In že leti.
Otroci s tole trmo izražajo, da so tudi oni ljudje, svoje male osebnosti in da pač želijo, da je včasih tudi po njihovo, zato ji jaz pač dopustm, da je osebica, kadar je to le mogoče. Vedno pa to ni.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Soočanje s trmo (po načelih AP)?
2.2.2007 18:51:51   
S@nta
Mi lahko katera pove kaj naredit s trmo, ko j dojenček star pet mesecev?Za zdaj se  mu vse ugodi, to ne gre v nedogled.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Soočanje s trmo (po načelih AP)?
2.2.2007 19:00:15   
dory
Jst svojga sam ignoriram...in gre na bols...ko sem se z njim sam pregovarjala in tulila in uporabljala NE v vseh oblikah je blo pa se slabs...predvsem z mojimi zivci..

prej ko razcistis v svoji glavi, prej gre na bols...

(odgovor članu S@nta)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Soočanje s trmo (po načelih AP)?
2.2.2007 19:13:17   
Anonimen
Pri nas sicer kakih resnih napadov trme še nimamo, ampak včasih pa začne tako jokat, ko ji kaj rečem "ne", takrat jo pa vzamem v naročje in crkljam in ji razlagam, zakaj ne, čeprav še ne razume tega.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Soočanje s trmo (po načelih AP)?
5.2.2007 16:42:16   
mika
Ko on najbolj vpije, da tega pa ne ali pa ko mu tečejo najbolj debele solze, ker želi uveljaviti svojo voljo, se jaz začnem igrati npr. s plastelinom ali z avtki...

pri nas je enak sistem, le da se midve igrava trgovino, kuhava, pojeva..ko se pomiri se pogovoriva o tem kaj je bilo prej narobe.
za to je treba imeti živce, tisti ki pa jih nimajo, pa rešujejo z eno po ritiuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Soočanje s trmo (po načelih AP)?
5.2.2007 16:43:46   
Seven*
Mika, mi se tudi nekako takole lotimo zadeve kot pri vas. Preusmerjanje pozornosti zelo pomaga, kasneje pa tudi stvari prediskutiramo. Moras pa imeti veliko zivcev, to pa drzi kot pribito.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?