|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Umivanje na zimovanju
19.2.2007 12:24:57   
TineB
Moja 4 letna punčka je bila na enotedenskem zimovanju z vrtcem. V ponedeljek je šla, v petek prišla in naravnost k zdravniku. Se je jokala, ker jo je tako peklo. Zdravnica je ugotovila močno vnetje kože, ker se pač cel teden niso umivali. Vzgojiteljica je razložila, da je vzgojiteljev premalo, da so otroci preveč zmatrani, itd, da pač umivanje ni nujno.  Ali je tudi pri  ostalih vrtcih enako? Vzgojiteljice nisem vprašal, če se tudi zaposleni umivajo samo enkrat na teden. Pri nas se vsi umivamo vsak dan. To je vrtec Andersen.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Umivanje na zimovanju
19.2.2007 12:54:09   
Njuškalo
Tudi pri nas je bilo tako, iz istega razloga kot pri vas-premalo osebja.Sicer se pri nas tudi tuširamo vsak dan,tam pa so bili packi.user posted image No,umili so se tako..na hitro,niso pa šli prav pod tuš.

_____________________________

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu TineB)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Umivanje na zimovanju
19.2.2007 13:03:39   
nejcko
Naš je bil tudi z istim vrtcem pred kratkim na zimovanju, pa ni imel nobenih težav, še rita ga ni pekla, pa ima vedno težave s tem, če ni dobro obrisana. Je pa res, da naš izhaja iz bolj "packaste" družine, kjer otrok ne tuširamo vsak dan, jim pa umijemo roke, zobe, obraz, noge in rito. No, našemu ob prihodu domov niti noge niso smrdeleuser posted image . Očitno je tudi od vzgojiteljic odvisno, pa od starosti otrok. Naš si pri 5 leti že sam umije noge, na primer.

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Umivanje na zimovanju
19.2.2007 13:04:49   
Njuškalo
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

No, našemu ob prihodu domov niti noge niso smrdeleuser posted image .


A si mu jih povohala?user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Umivanje na zimovanju
19.2.2007 13:08:55   
sašaš
Ojoj! user posted image  

Jaz sem bila večkrat z otroki na zimovanju ali na letovanju in smo vsak večer vse otroke stuširale!!! Ja, dela je res veliko, si crknjen vsak večer - ampak se mi zdi, da to paše zraven (tuširanje mislim)!

Lenobe, nič drugega! user posted image

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Umivanje na zimovanju
19.2.2007 13:15:25   
April
Ko sem bila jaz na zimovanju na Komni smo imeli na uporabo samo en umivalnik, potem si pa predstavljajte, kako smo se lahko umivali.

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Umivanje na zimovanju
20.2.2007 10:45:52   
TineB
Bili so v hotelu na Jezerskem. V spisku potrebne obleke ni bilo brisač, ker je vsakemu hotel zagotovil dve. In kjer so brisače je tudi vode dovolj. Punčka se tušira sama, naštimati ji je treba samo toplo vodo, ji podati milo in na koncu brisačo. To je ves napor.
Me pa bolj moti to, da smo bili med starši spet črna ovca. Vsi so bili zadovoljni. (Ne)umivanje nikogar ne moti.
S tistimi, ki se umivamo vsak dan mora biti pa nekaj res narobe.

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Umivanje na zimovanju
20.2.2007 12:04:58   
nejcko
TineB, ne se razburjati. Naši niso bili na Jezerskem niti niso bili v hotelu , ampak v domu, zato res nimam pojma, kako so imeli urejeno to z umivanjem. Bom sina vprašala. Biti nestuširan 4 dni po vseh medicinskih teorijah ne bi smel biti noben problem, seveda pa mora biti zagotovljena neka osnovna higiena. Očitno ima vaša hčerka težave s kožo, ker, roko na srce, nisem še slišala za nobenega otroka, da bi zaradi 4-dnevnega neumivanja zbolel. Če ste bili že prej seznanjeni z njenim problemom s kožo, bi morali s tem seznaniti vzgojiteljico oz. spremljevalca otrok; temu služijo tudi obrazci o specifiki in zdr. stanju otrok, ki jih moramo starši izpolniti in oddati pred vsakim večdnevnim izletom.

Upam, da je vaši hčerki že bolje.

(odgovor članu TineB)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Umivanje na zimovanju
20.2.2007 12:36:27   
pinki3
nejcko, saj ne ves, kje jo je peklo. Gotovo ni problem, ce stiri dni ni umita koza na nadlakteh in stegnih, ce pa govorimo o ritki in mednozju pri deklici, je pa lahko hud problem.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Umivanje na zimovanju
20.2.2007 16:47:57   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: TineB
Se je jokala, ker jo je tako peklo. Zdravnica je ugotovila močno vnetje kože, ker se pač cel teden niso umivali.


Iz napisanega ni razvidno, kaj se je deklici vnelo, razen kože. Se pa strinjam, da če gre za vnetje spolovila, da  to pa ni več kar tako. Jaz bi na vašem mestu vzgojiteljico in deklico vprašala, če jim je kaj pojamrala, da jo peče. Če jim je, pa niso ukrepale, potem bi naredila halo.
Mi je pa sin ravnokar povedal, da tudi pri njih ni bila higiena ravno na višku.

(odgovor članu TineB)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Umivanje na zimovanju
20.2.2007 16:56:31   
san
Naša ima tudi težave z vnetji spolovila, če se ne umije vsak dan in ko je bila še v vrtcu sem to povedala vzgojiteljicam preden so šli na zimovanje/morje in jim tudi dala krmemico za seboj. No umivali so se, samo verjetni ne tako temeljito, pa so jo kar one tam do zdravnice peljale, ker jo je tako peklo in jo je pregledala, očistila in namazala, pa je bilo potem ok.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Umivanje na zimovanju
20.2.2007 17:25:15   
Seven*
Kaj pa vem. Ta zimovanja in letovanja in taborjenja. V 14 dneh bi pricakovala, da mi otroka enkrat dobro umijejo. V tednu dni pa enkrat bolj slabo. Smo pa glede higiene tam kjer so Nejckovi. user posted image user posted image user posted image Tisto kar odpade zvecer, ostalo gre skupaj z otrokom zjutraj v vrtec. Preoblecem pa vsak dan, niti ne vem zakaj, se vsakic sprasujem, ker vcasih oblacila res niso umazana.

Meni se nic ne zdi cudno, da jih niso umili. Ne vem sicer kaksne pogoje so imeli, ampak mi z taborniki smo imeli temperaturo vode 10 stopinj in sem raje imela bolj umazane otroke kot pa bolane.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nejcko, midve sva bolj... S prirodo k umazanemu cloveku. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Umivanje na zimovanju
20.2.2007 17:29:29   
Anonimen
Če so v ponedeljek šli, v petek pa prišli nazaj, se meni ne zdi nič narobe, če se niso tuširali. Bi še kakšen zbolel mimogrede. Si predstavljam, da najbrž ni vse ravno tako toplo in brez prepiha kot doma.
V glavnem, če bi mene vprašali, ali tuširat ali ne, bi rekla, da ne.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Umivanje na zimovanju
20.2.2007 18:08:15   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Njuškalo

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

No, našemu ob prihodu domov niti noge niso smrdeleuser posted image .


A si mu jih povohala?user posted image user posted image user posted image


Njuškalo, a misliš, da bi mi jih bilo sploh treba povohati, če bi otrok imel 5 dni noge cel dan v nogavicah, po par ur dnevno še v termo nogavicah in v pancarjih, ostalo pa v zimskih škornjih user posted image Po moje bi bilo potrebno samo škornje sezuti, pa bi me odneslo naravnost v pekel, ker sinu  že tako včasih noge smrdijo zvečer, brez da bi bil v kakšni super plastični obutvi.

Sine pravi, da si nog niso umivaliuser posted image , ampak jaz mu ne verjamemuser posted image 4 dni v pancarjih + termo nogavice+ še ene nogavice - na a, moj nos  tega ne bi preneseluser posted image

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Umivanje na zimovanju
22.2.2007 6:26:04   
Boni3
Včasih sem delala v Andersenu in lahko mirno povem,da ko smo šli z otroci na Rakitno,smo jih čisto mirno tuširali in je bilo vse ok.Moram reč,da smo šli ravno tako za 4 dni in tudi,če jih nebi,se nebi podrl svet,je pa res,da smo bile vse mnenja,da otrokom prav tako prija,da se stuširajo,tako,da ni bilo problema. Je pa res,da to ni tuširanje,kot doma (še malo počofotat,igrat,pa bom se sama umila itd...)in smo jih umile same ker jih je veliko in res ni mogel biti vsak po 15 min pod tušem. Imele smo edino problem,ker se je ena deklica neznansko bala vode,starši pa nas o tem niso obvestili in smo zato njo umile z brisačko in ne pod tušem.
Tako,da je verjetno to odvisno od vzgojiteljic in njihove presoje?

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Umivanje na zimovanju
22.2.2007 9:15:01   
TaRe*
Ja,poznamo to.
Moja Tara je šla v prvem razredu v šolo v naravi na eno kmetijo.Tam so štorali po zemlji,pa boh ve po čem še.Domov ni prišla samo umazana ,ampak....seveda pa je imela nohte na debelo namazane z temno modrim flomastrom(ker so si jih vse punce,ne)
Spodnje perilo je zamenjala enkrat(ker si ga tudi druge niso,ne),zob si ni umila,ker se ji ni zdelo pomembno zapravljati časa......Najprej sem čist znorela,potem pa,po premisleku mi je blo pa prav smešno...kako iz čistuna(bog ne daj,da je doma malo umazana)rata tak pacek.
smo se pa potem z mamicam pogovarjale in je blo povsod tako.Ena je celo rekla,da je od tamalga črna voda tekla,ko ga je dala v bano.

No,pa so vsi preživeli.
Letos so bili že četrto leto ,tokrat na smučanju  in je prišla domov lepo umita,sveže...sej bo.
no,kar se pa tiče tega ,da ima otrok probleme,pa mislim,da bi mogla vzgojitelce opozoriti na to,pa bi sigurno bolj pazile.

_____________________________

............ja,takle mamo..;)


(odgovor članu Boni3)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?