|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vseeno v vrtec?
4.11.2009 8:05:56   
barni
No pa smo tudi mi pristali pri tisti zoprni dilemi; ali dati otroka v vrtec ali ne?

Vceraj zvecer je nasi pupi tako kar naenkrat narasla temperatura na 38,5, zato sem ji pred spanjem dala Calpol.

Zjutraj se je zbudila brez vrocine, v usesu 36,9, pod pazduho 36,5. Dodatne tezave so smrkanje in obasno kaselj.

Bila sem v dilemi, naj ostanem z njo doma ali naj jo dam v vrtec?

Kaj naredite ve v takih primerih? Nasa je sla v vrtec in upam, da ne bo zakuhala na ful, se pa prav lahko zgodi, ker nekaj se ocitno dogaja. Ji pa tudi rastejo petke spodaj, samo od zob ni tako visoke vrocine.

Malo imam slabo vest, da bi morala morda ostati z njo doma, da vidim, kaj se bo izcimilo. Samo vedno ne bom mogla takole cakati doma, ali bo ali ne bo. Toliko dopusta nimam.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 8:09:57   
valerija77
Barni od zobk je lahko tudi 40 vročine. Moj je zadnjič imel 39, vendar ga naslednji dan nisem dala v vrtec. Ker pa tisti dan ni imel več vročine je potem šel naslednji dan normalno v vrtec. Smrkanje pa ni samo pri tvojem ampak je pri vseh otrocih v vrtcu na dnevnem redu. Verjemi v tem času vsi smrkajo. Mi je to vzgojiteljica rekla.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 8:23:11   
ledenaa
Ja imaš prav otrok bi moral ostati doma
če ima otrok povišano TT mora miniti 24 ur  brez povišane TT in potem gre lahko v vrtec

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 8:40:01   
eva1
Brez zamere, potem ni čudno da je v vrtcu toliko enih bolezni..jst ne vem, al je tak težko otroka obdržat doma da je vsaj 1 dan brez vročine?  vsak pediater ti bo dal bolniško, če boš rekla, da je zvečer imel vročino..lahko da je sedaj nima zaradi Calpola pa tudi sedaj bo šlo vse še bolj na otroka, ker ni toliko odporen, vročina je namreč pokazatelj, da se pri otroku nekaj dogaja in se proti nečem bori!

Oprosti ampak sama sem prav jezna na take starše!

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 8:47:25   
barni
Ja saj sama tudi nisem prepricana, da sem ravnala prav.

Samo kot sem brala odgovore pri prejsnjih temah sem prebrala, da pediater ne da bolniske, ce otrok nima vrocine in samo smrka, ti pa pac ves, da se morda nekaj dogaja.

Sama tudi menim, da mora otrok ostati doma, ce kaze znake bolezni oziroma ima vrocino, vendar so me nekako "prepricali", da ce zjutraj ni bilo vrocine, da ni potrebe, da otrok ostane doma. Razen smrkanja nima nobenih drugih znakov. Tudi jaz sem ze slisala zateh 24-36 ur brez vrocine ipd. Samo potem smo mi lahko skos doma.

Glede Calpola vem, da zjutraj ni vec "drzal", ker ucinek popusti najkasneje v 6. urah. Dobila pa ga je ob 20. zvecer. In ponoci ni vec imela vrocine, sem preverila.

Mi bo sola za drugic, da pac vzamem dopust, bomo pa poleti vec v vrtcu, ko bo morala biti mama v sluzbi, ker bo pozimi porabila ves dopust. Kaj cmo.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 8:48:22   
cimi
sej smo lahko pametne itd, ampak pediater ti enostavno ne da bolniške če je otrok OK user posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 9:27:17   
ksenija12
Brez zamere, ampak deklico bi morala imeti doma! Prvič ker bo zaradi tega zbolelo še 10 drugih v vrtcu in drugič zaradi nje same - otrok mora biti vsaj 24 ur brez vročine, da vidiš, da je zdrav! In če ji zraven še teče iz noska in je prehlajena, je vročina ziher zaradi tega in ne zaradi kakšnih zobkov...

_____________________________

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/


(odgovor članu cimi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 9:28:26   
scorpiogirl
meni je pediatrinja rekla, da mora otrok ostati doma, če je imel v zadnjih 24 urah vročino ali drisko, tako da bi ga jaz najbrž imela doma. je pa najbrž res odvisno od pediatra, če da bolniško ali ne user posted image

_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu cimi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 9:44:19   
janapan
če se le da ga ne bi dala v vrtec...ker lahko še vedno drži calpol....vsaj pri nas je tako skoraj vedno ...zjutraj brez vročine pol proti 10 pa spet naraste. lahko so tudi zobki ampak mislim da je bolje preveriti da ni kaj drugega, zaradi tvojega otroka in drugih v vrtcu.

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 9:45:00   
živa
V skrajnem primeru bi se jaz - če bi vedela, da mi P ne bi dal bolniške - zlagala, da je imel otrok celo noč vročino. Če bi hotela, da ga pripeljem in bi bil takrat brez vročine, bi se izgovorila na Calpol. Mi je žal, ampak otrokovo zdravje in počutje se meni zdita pomembnejša kot neka načela. In tako bi ga jaz imela še vsaj kak dan, če ne dva, doma.

Držim pesti, da bo vse v redu z zdravjem.

Lp,

žva

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 9:46:03   
janapan
Aja glede bolniške... pač povej da je imel otrok vročino...pol ti pa mora dat bolniško, saj ti ni treba do potankosti razlagat da je mel vročino da zdej jo pa nima.....

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 9:58:03   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: eva1

Oprosti ampak sama sem prav jezna na take starše!



Jaz sem jezna na starše, ki imajo možnost otroka obdržati doma, ker:
-imajo varstvo
-ker jim pediater da bolniško
-ker imajo toliko dopusta, da si to lahko privoščijo

Če pa teh možnosti starši nimajo, potem pa nimam bit za kej jezna...Ker v tem primeru na žalost pač takšno življenje sodobnega starša je. Če hočeš obdržat službo (sploh pri privatniku) si enostavno ne moreš in ne smeš privoščit vsak teden bit dva dni doma (sploh pa neplanirano). Jebi ga...Grdo, nefer, itd...ampak na žalost resnično.

Zato se nikoli ne ubadam z vprašanjem ali ima starš, ki je pripeljal na pol bolanega otroka v vrtec možnost ga imeti doma ali ne...Ker se lahko s tem potem ubadam vsak dan...Posploševat in obtoževat na splošno in vsepovprek nekaj pa tudi ne želim, ker lahko komu naredim krivico...
Tako pač enostavno sprejmem dejstvo, da pač tako je in tako še naprej bo. Otroci hodijo v vrtec bolni, na pol zdravi, smrkavi, kašljajo, itd...Če bo moja kaj pokasirala...****, kaj čem zdej...To lahko tut kje drugje, ne samo v vrtcu...
Jst tut za vsak kašeljček ne ostanem doma...Pa tut, če imam prejšnji dan mal vročine in je naslednje jutro nimam in se počutim dokaj ok...grem v službo-ker delodajalec me jeseni in pozimi lahko samo brcne v rit, če se spomnim za vsak mali prdec ostati doma...
Ok, bi blo fajn tako, kot imajo baje zrihtano na Japonskem-ko nekdo v službi začne kihat, ga pošljejo domov in mu dajo bolniško, da ne okuži še drugih. Ker imajo več stroška potem, če jih zboli več, kot pa če posameznike takoj pošljejo domov...
Samo pri nas žal ni tako (in dvomim, da kdaj bo). Zato se je treba pač sprijaznit s tem, kakr imamo tukaj...

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 9:58:20   
barni
Ja saj ce bo danes spet vrocina, potem bom pac klicala pediatra. Zmisljevala si ne bom, bom povedala tako kot je. Ce bo treba dat dopust ga bom pac dala.

Mi smo ze imeli take primere, ko je bila zvecer vrocina, potem pa nic vec, je pa res, da lahko prav gotovo zakuha spet tekom dneva.

To da je kuzna za druge ni ok, mi je jasno. Tudi mi se vsega nalezemo v vrtcu, ker so eni pac samo prenasalci, sami pa ne zbolijo ali pa pac pridejo v vrtec tako kot smo danes mi.

A ve vedno poklicete prvi dan vrocine pediatra in potem vam da bolnisko in pripeljete otroka na pregled sele ce cez tri dni ni nic bolje?

Ker nekako naj bi pocakali s pregledom 3 dni. Samo kako je potem z bolnisko? Jo dajo za nazaj?

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 10:00:14   
lemavrica
Jaz ga ne dam zjutraj v vrtec če je zvečer oz. ponoči zakuhal. Se držim pravila 24 ur brez vročine.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 10:01:28   
sazi
v takem primeu jaz otroka ne bi peljala v vrtec.
IZVIRNO SPOROČILO: cimi

sej smo lahko pametne itd, ampak pediater ti enostavno ne da bolniške če je otrok OK user posted image

Če je otrok OK res ne dobiš bolniške, ampak vročina 38,5 ni ok. Jaz našo pediatrijo potem pokličem takoj, ko je mogoče, da ve, da sem doma in da se zmenimo kako je z obiskom zdravniks (če sploh in kdaj) - je pa fajn, da take primere s pediatrim vnaprej razčistiš - kaj narediti in kaj je potem z bolniško.

(odgovor članu cimi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 10:02:38   
ronja
Kaj ne dobiš bolniške? Saj če smrka in kašlja in je imela včeraj vročino, mislim, da bi ti jo vsak pediater dal - ali ne?user posted image jaz bi poklicala pediatra, ne bi kar verjela enim žnj govoricam tu gori - tudi niso vsi pedatri isti.

Če je otrok ok, ti verjetno res ne da bolniške, če pa je imel vročino, ki jo je bilo treba zbijat, pa smrka in kašlja, pa pediater ne da bolniške, potem je pa treba po moje pediatra zamenjat, ker to pa po moje ipak ni normalno!

meni je sicer zdaj lahko bit pametna, ker sem še na porodniški in mi ni treba dajat otroka v vrtec, ampak vseeno upam, da ko bom delala, da bom dobila bolniško, ker take sigurno ne bi hotela dat v vrtec!

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 10:04:01   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: picola1


IZVIRNO SPOROČILO: eva1

Oprosti ampak sama sem prav jezna na take starše!



Jaz sem jezna na starše, ki imajo možnost otroka obdržati doma, ker:
-imajo varstvo
-ker jim pediater da bolniško
-ker imajo toliko dopusta, da si to lahko privoščijo

Če pa teh možnosti starši nimajo, potem pa nimam bit za kej jezna...Ker v tem primeru na žalost pač takšno življenje sodobnega starša je. Če hočeš obdržat službo (sploh pri privatniku) si enostavno ne moreš in ne smeš privoščit vsak teden bit dva dni doma (sploh pa neplanirano). Jebi ga...Grdo, nefer, itd...ampak na žalost resnično.

Zato se nikoli ne ubadam z vprašanjem ali ima starš, ki je pripeljal na pol bolanega otroka v vrtec možnost ga imeti doma ali ne...Ker se lahko s tem potem ubadam vsak dan...Posploševat in obtoževat na splošno in vsepovprek nekaj pa tudi ne želim, ker lahko komu naredim krivico...
Tako pač enostavno sprejmem dejstvo, da pač tako je in tako še naprej bo. Otroci hodijo v vrtec bolni, na pol zdravi, smrkavi, kašljajo, itd...Če bo moja kaj pokasirala...****, kaj čem zdej...To lahko tut kje drugje, ne samo v vrtcu...
Jst tut za vsak kašeljček ne ostanem doma...Pa tut, če imam prejšnji dan mal vročine in je naslednje jutro nimam in se počutim dokaj ok...grem v službo-ker delodajalec me jeseni in pozimi lahko samo brcne v rit, če se spomnim za vsak mali prdec ostati doma...
Ok, bi blo fajn tako, kot imajo baje zrihtano na Japonskem-ko nekdo v službi začne kihat, ga pošljejo domov in mu dajo bolniško, da ne okuži še drugih. Ker imajo več stroška potem, če jih zboli več, kot pa če posameznike takoj pošljejo domov...
Samo pri nas žal ni tako (in dvomim, da kdaj bo). Zato se je treba pač sprijaznit s tem, kakr imamo tukaj...


picola1, se strinjam z napisanim.

barni, jaz osebno se držim pravila, ki ga je napisala ledenaa.


(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 10:08:53   
ronja
Ok, bi blo fajn tako, kot imajo baje zrihtano na Japonskem-ko nekdo v službi začne kihat, ga pošljejo domov in mu dajo bolniško, da ne okuži še drugih.


na japonskem imajo zrihtano tako, da mora prehlajeni nosit v službi in v javnosti masko, da drugih ne okuži, delat mora pa tudi če je napol crknjen (precej preverjene informacije od ene, ki je tam živela in delala...)

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
4.11.2009 10:08:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu barni)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
4.11.2009 10:12:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu barni)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 10:21:56   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: picola1


IZVIRNO SPOROČILO: eva1

Oprosti ampak sama sem prav jezna na take starše!



Jaz sem jezna na starše, ki imajo možnost otroka obdržati doma, ker:
-imajo varstvo
-ker jim pediater da bolniško
-ker imajo toliko dopusta, da si to lahko privoščijo




Oprosti, ampak pediater ti MORA dati bolniško, če je otrok bolan, če ima vročino, to ni njegova dobra volja..se pa postavi malo zase, pa za svojega otroka..jaz sem včasih samo poklicala, pa povedalal kako je in sem jo dobila..sicer sem pa ena od tistih tečnih mamic ki zahteva predno napišejo antibiotik da vzamejo kri, bris..in vse kar se mora..ne neki na blef..in bolniška mi pripada in pika..se ne bom z njim kregala, če pa misli da ni potrebno, bom pa otroka peljala na pregled k njegovemu nadrejenemui, pa naj pove, če lahko dobim bolniško za otroka ki ima vročino ali ne!

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 10:22:37   
mate0ja
Jest misli, da vsaka mama svojega otroka tako dobro pozna, da ve kako ukrepat v določenih primerih. Jest moram potrkat, ker naša malčica še ni bila bolna (stara 16 mesecev od tega 2 meseca hodi v vrtec). če bi zvečer kuhala, bi ostala naslenji dan doma. Sem na sistematskem za 12 mesecev ravno o bolniški in otroških problemih debatirala s pediatrinjo. Njeno mnenje je, da je bolje, če otrok ostane doma dva dni po vročini, da si nabere moči in da lahko bolj poskrbiš za odpornost (topel čaj, sadje). Pravi, da če se to občasno dogaja naj samo pokličem, pa mi bo dva dni bolniške pisala, če pa po dveh dneh še ne bo zdrava pa naj malčico pripeljem. Če pa se bo to pogosteje dogajalo (vsaj enkrat mesečno) pa morava obvezno takoj na pregled. Kao, ker je možno, da je bolezen kronična. Po moje tudi zato, ker bi eni s pridom izkoriščali dva dni bolniške mesečno. 

_____________________________

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 10:29:58   
n.nati
Zaradi tako neodgovornih staršev je moj sin non stop bolan, jaz pa v bolniški. Me je včasih kr groza, ko ga zjutraj pripeljem v vrtec in vidim kako bolne otroke eni starši pripeljejo, pa ne mineta 2 dni in ima moj potem zopet vročino, kašlja in šmrka, tako da smo potem cele noči pokonci.Mi je zadnjič pediatrinja rekla, da mora ene starše prav prosit, da si vzamejo bolniško. Mislim halo, meni je otrok na prvem mestu! In vedno se do konca pozdravi preden gre zopet v vrtec!

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 10:50:57   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: eva1

IZVIRNO SPOROČILO: picola1


IZVIRNO SPOROČILO: eva1

Oprosti ampak sama sem prav jezna na take starše!



Jaz sem jezna na starše, ki imajo možnost otroka obdržati doma, ker:
-imajo varstvo
-ker jim pediater da bolniško
-ker imajo toliko dopusta, da si to lahko privoščijo




Oprosti, ampak pediater ti MORA dati bolniško, če je otrok bolan, če ima vročino, to ni njegova dobra volja..se pa postavi malo zase, pa za svojega otroka..jaz sem včasih samo poklicala, pa povedalal kako je in sem jo dobila..sicer sem pa ena od tistih tečnih mamic ki zahteva predno napišejo antibiotik da vzamejo kri, bris..in vse kar se mora..ne neki na blef..in bolniška mi pripada in pika..se ne bom z njim kregala, če pa misli da ni potrebno, bom pa otroka peljala na pregled k njegovemu nadrejenemui, pa naj pove, če lahko dobim bolniško za otroka ki ima vročino ali ne!



Narobe si me razumela...Se strinjam, da je najbolj fajn, če imaš otroka, ki je prejšnji večer ali popoldan imel vročino, ponoči in zjutraj pa več ne, vseeno doma...Fajn bi blo tut otroka imet doma, če samo orng kašlja...
In jaz osebno imam to srečo, da si lahko vzamem dopust, ker ga imam ogormno ali pa bolniško, keri mam tako P, ki mi jo da. Ampak verjamem pa, da obstajajo P, ki ti za podobne primere ne bodo dal bolniške. Ker otrok v tistem trenutku nima vročine. Ker jo je imel včeraj popoldan in ne danes...Ker se v redu počuti.Ne vem, no...Sicer je res, da jaz osebno nimam takšnih neprijetnih izkušenj, samo kolikor berem tukaj mamice na RR...(mogoče pa sam nakladajo, kaj jst vem)....
Je pa res tudi to, kar je ena napisala, da se lahko zlažeš P in rečeš, da ima že par dni vročino ali kaj podobnega...Druga stvar je pa spet, kako na to gleda tvoj delodajalec. Če so vsi tako zadovoljni, da se non stop hodi na bolniško (ne govorim o tem, če otrok res orng zboli)...No, tukej v bistvu spet samo sklepam po tem, kar preberem na RR in pač sklepam kako najbrž je pri privatniku (jst sem v javnem sektorju in imam srečo).
Me razumeš kaj hočem povedat?
da ne moremo vseh metat v isti koš...Eni nimajo možnosti za res čist vsako prčkarijo ostat z otrokom doma. Ker potem so lahko skos na dopustu al pa na bolniški...In po moje si lahko nekateri resno ogrozijo delovno mesto, če imajo glupega delodajalca...(sploh, če si zaposlena za nedoločen čas-ti pač ne podaljšajo, ker niso zadovoljni s tabo)
Mi je pa padlo na pamet, da bi bla tukej morda ena od rešitev ta, da se pač kombiniraš z možem, morda s taščo, mamo...Hm...

No, Ronja, hvala za razsvetljenje...user posted image Sem sicer napisala baje, tako da očitno sem se motila...(očitno jim sam maske gor nabijejouser posted image ) Mislim, da sem to info. prebrala enkrat v nekem cajtngu...
Aja...se pa drugače tut strinjam s tabo glede tega, da je fajn se s P dogovorit, kaj v takšnem primeru naredit. In če je pač P tolk zagulen, da ne da bolniške, pač menjat P (sploh pa, če je otrok veliko na pol bolehen)

< Sporočilo je popravil picola1 -- 4.11.2009 10:53:03 >

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: vseeno v vrtec?
4.11.2009 10:58:18   
Urko15
Dandanes bolniško dobiš tudi preko telefona, če ima otrok vročino. Pač rečeš, da ima vročino. Obvezno pa naj ostane doma. Verjamem, da nimaš dovolj dopusta; ja tudi mi ga nimamo, pa bomo morali ostati doma, ker ljudje pač bolne otroke vozijo v vrtec.

_____________________________

Naj živi...

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?