|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   špikanje
13.4.2007 13:32:01   
zarjica
Najprej se opravičujem, ker ste verjetno o tem že veliiiiiko govorile. Pa vendar sem si spet drznila.....Noseča sem 12 tednov. Že od samega začetka me špika in zbada v spodnjem delu trebuha, so krči maternice, pa spet samo krči tam nekje. Občasno imam tudi močni beli tok. Brala sem vas že o tem, pa o raztezanju maternice, pa to....včasih tudi berem, da je katera morala  na bolniško zaradi tega.
No, danes pa me izjemno sekira. Že ko sem vstala, sem čutila zbod na levi strani, in cel dan ni nič bolje. Sem še v službi in me tako skrbi....user posted image
To zdaj niso krči. Bolečina pride izneneda, včasih tako močna, da me skup potegne....Torej, ni krč ampak kot da bi me nekaj zbodlo...drži nekaj sekund in pusti. Potem je včasih 10 - 20 min OK, pa se spet ponovi. Bolečina je malo nad sramno kostjo, na levi strani. Prosim povejte mi....
Kako in kje mora boleti, da je nekaj narobe in moraš k ginekologu? Do kdaj se čaka in upa, da ni nič? KAJ SPLOH NAJ NAREDIM? Kakega posebnega izcedka nimam....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: špikanje
13.4.2007 13:57:42   
annie
Pozdravljena! Naj te potolažim, jaz sem sedaj v 18.tednu nosečnosti in me večkrat v spodnjem delu trebuha tudi špika in menim, da se samo maternica širi, izcedek oz. močni beli tok tudi imam...tako, da....če pa ti krči do večera slučajno ne bi minili, ali pa če bi imela spremenjeno barvo izcedka, pa le pojdi do svojega G...sicer pa držim pesti in vem, da je vse v redu. Lep dan, pa ne se preveč sekirat. 

(odgovor članu zarjica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: špikanje
13.4.2007 14:40:35   
AnaB.
Živjo,
citiram iz knjige Vse o nosečnosti in otrokovem prvem letu.
Poglavje govori o raznih bolečinah in pri bolečinah v trebuhu omenja tudi tole:
"Relativno pogost vzrok bolečin v trebuhu ali v dimljah /.../ je raztezanje okrogle vezi pri matrenici. /.../ Nenaden gib ali pripogibanje lahko to vez raztegne, kar povzroči ostro zbadajočo bolečino v spodnjem medeničnem delu ali v dimljah, ali pa močan krč v predelu boka. Neprijeten občutek navadno traja nekaj minut in nato izgine /.../."

Toliko na kratko, sicer pa so normalne vse bolečine, dokler jih še lahko prenašaš brez kakšnih dodatkov (tablet). Če misliš, da bi jih potrebovala, pa se prej raje posvetuj z g.

Čim manj skrbi in bolečin!!

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: špikanje
13.4.2007 15:30:34   
guppy
Po mojem je tudi tako nekako - če gre za oštro bolečino (mislim, da smo to dale vse čez...), ki relativno hitro mine, te nima kaj skrbeti. Je pa res, da je neprijetno. Če pa bo bolečina kontantna in ne mine, pa čimprej k zdravniku.

Beli tok in vsi drugi izcedki (povečani, obarvani, ...) dokler niso krvavi in nimajo neprijetnega vonja, niso nič posebnega - pač nekaj, na kar se moraš navaditi.

Poskusi delati čim manj nenadnih gibov (hitro ustajanje, obračanje, dviganje nog...), pa bo morda že malo redkeje.

Pozdravček!!

(odgovor članu AnaB.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: špikanje
13.4.2007 16:05:58   
valči
Takšne težave imam tudi jaz,le da sem jaz na bolniški in  če sem dlje pokonci me tišči dol,špika,predvsem na levi strani,prav nič fajn.Imam v torek kontrolo,pa bom videla kaj bo rekel g..

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: špikanje
14.4.2007 21:58:01   
Splet.Ka
Ja mene je tudi precej špikalo na začetku...tako, da včasih par minut s postelje nisem mogla vstat ali pa se nisem upala premaknit.

In je bilo čisto normalno in je minilouser posted image

_____________________________

Cvetim...

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?