|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Še o priimku
6.7.2007 22:43:02   
Sandrin
Nisem poročena, torej imava z user posted image  vsak svoj priimek. Poročila se verjetno ne bova (pa tudi če bi se, nisem prepričana da bi prevzela njegov priimek). Imava hčerko, ki se piše po njem.
Načrtujemo povečanje družine, in meni bi bilo lepo, da bi se user posted image  pisal po meni (sploh če bo sin, saj bo drugače naš priimek izginil). O dvojnem priimku ne razmišljam, ker oba skupaj prav nič ne pašeta, pa še predolgo bi bilo.
Je res tako nenavadno, če se bratca oz. sestrici pišeta drugače.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Še o priimku
6.7.2007 22:51:43   
sova
Živ!
Meni osebno je zelo smešno da se bratec in sestrica prišeta drugače. Tudi midva z partnerjem nisva poročena in ima naša punčka kar  oba priimka. To se mi zdi najbolj prav. Sedaj pričakujem drugega in se bom odločila isto. Če pa se bova naslednja leto poročila pa bom brisala moj priimek otrokoma, jaz pa bom imela oba.user posted image

Vendar se moraš o tem odločiti sama, kar ti je pač najbolje. Mislim da je danes to zelo odprto in se lahko odločiš res kar ti najbolj ustreza.

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Še o priimku
6.7.2007 23:03:10   
TONČI.
Moj otrok ima priimek po meni. Tud naslednji bo imel po meni. Tako je določil fant in tako je. Men je pa tud prav.

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Še o priimku
6.7.2007 23:54:29   
Anonimen
Res bi bilo čudno, da bi se bratec in setrica pisala drugače. Lahko bi pa oba (vajina otoka) imela oba priimka ali pa samo tvojega...

Pa še to: priimek lahko spremenimo kadarkoli v (skoraj) karkoli, korenine pa ostanejo...

(odgovor članu TONČI.)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Še o priimku
12.7.2007 12:14:49   
Pikca
Se 100% strinjam z jjasno. Zato se tudi nisem strinjala, ko je moj predlagal, da bi tamali imel moj priimek (starejša sestrica pa ima njegovega).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Še o priimku
12.7.2007 18:14:01   
birdy
Veš kaj, če hočeš da gre tvoj priimek naprej pa naj gre. Zakaj pa bi se mogla bratec in sestrica (oz. katera koli kombinacija) pisat enako?
Moj priimek je ravno proizvod tega mišljenja. Moj brat se je pisal po mami pa so se potem odločili, da naj se še jaz pišem po mami ravno zaradi teh predsodkov. Očetov priimek zdaj ne bo šel naprej. Ti pa po pravici povem. Če bi imela od fotra priimek, nebi vzela fantovega, ko se bom poročila. Tako pa ga bom.
To ni nič slabega, da želiš da gre priimek naprej. In vseeno boste normalna družina.

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Še o priimku
13.7.2007 7:44:46   
nanab
Meni je pa čudno, če se bratec in sestrica pišeta drugače. In se mi zdi to pomembneje od tega, da gre moj priimek naprej.

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Še o priimku
13.7.2007 8:56:59   
ElaM
Hčerka se piše po očetu, ravno tako se bo pisal drugi otrok. Nisem pristašica, da bi se otroka pisala različno, niti da bi imela 2 priimka. Midva sva se odločila, da bodo otroci nosili tisti priimek, ki je krajši in malo manj zapleten za napisat.

_____________________________

:)

(odgovor članu nanab)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Še o priimku
17.7.2007 7:28:25   
itata
Zakaj bi bilo pa to, da se bratec in sestrica drugače pišeta bolj čudno kot če se mami in oči? Moj sošolec in njegova sestra sta se tudi tako pisala, en po mami in en po očetu pa ni nikoli bil nihče v zmoti, da so družina ali sorodniki... Pa tudi že na začetku osnovne šole sta znala to čist lepo razložit in je bilo čist ok.
Jaz ne bom živela z očetom mojega otroka (zelo zelo verjetno) in se bo otrok pisal verjetno po obeh. sicer nisem največji pristaš dvojnih priimkov (zdi se mi lepo, če se ženska poroči, da ima oba, ampak za otroke se mi zdi bolje, da je samo eden), ampak ne zdi se mi pa prav, če bova sama z otrokom, da se piševa vsak po svoje...

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Še o priimku
17.7.2007 13:04:33   
viv_
Moj ima dve sestri, no pol sestri, pa se vsak piše drugač. Moj po mami, sestra pa vsaka po svojem očetu... Mal zmedeno, vem, ampak vse lepo funkcionira, pa vsi vemo kdo je s kom v sorodu...

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Še o priimku
17.7.2007 20:39:38   
glista
Živ,

če ne bi bila poročena, bi otroci zagotovo imeli enak priimek kot jaz. Niti slučajno očetovega, ali kakšne mešanice.

LP,
Pija.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?