|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje po dopolnjenem 1.letu
10.8.2007 23:01:26   
SSARA
Naš mali je pravi "razgrajač", "še največ" težavic pa nam povzroča okoli spanja. Zaspi na roki, ko ga želimo položiti v posteljico pa se zbudi tako da smo "obupali" in sedaj spi na "veliki postelji" seveda skupaj z nama. Enako je čez dan, v veliki postelji še "najrajši" pa spi v vozičku, a kaj ko se bližejo hladnejši dneviuser posted image . Kljub vsem težavicamuser posted image , je naš sončekuser posted image in tudi to bomo prebrodili, a če imate kak nasvet bo zelo dobrodošel. tudi zato, da bi imela postelja spet "malo več prostora" in ne bi spali na "nočni omarici" še posebej takrat, ko se nam proti jutru pridruži še starejša naša "ta mala".  Hvala za vsak nasvet!user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
10.8.2007 23:21:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu SSARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spanje po dopolnjenem 1.letu
11.8.2007 11:36:40   
Dejča
Že od začetka je spala v svoji sobici in pri 3. tednih že vso noč, tako da se s temi problemi nismo ukvarjali. Mislim, da spijo tako, kot jih navadiš. Če vam je vedno zaspal na rokah, je tega pač navajen - in zlepa ga ne boste prepričali v drugačen način spanja. Boste morali biti malo bolj dosledni (in strogi user posted image ) ter predvsem vztrajni.
Pri nas je bil drug problem. Do pol leta je vedno zaspala na prsih pri hranjenju in posledično ni znala zaspati drugače. Pa smo jo potem budno dajali spat in je bilo kar nekaj joka, toda popustili nismo. Vztrajanje se splača - pa čeprav na dolgi rok.
Spanja v skupni postelji pa si ne predstavljam, saj kadar že spi z nama (to je bilo v dveh letih mogoče 5-krat, če je kaj zbolela ipd.), sva bila midva zjutraj kot cote zaradi njene nočne telovadbe user posted image . Pa tudi drugače ni pretirano zainteresirana za to varianto.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: spanje po dopolnjenem 1.letu
11.8.2007 12:59:32   
JERČI
Naš Jernej bo v kratkem dopolnil 2 leti. Tudi on je bil nenormalno zahteven prvo leto, glede spanja pa joj. Sicer je spal v svoji posteljici in svoji sobi, ampak glede uspavanja pa sama katastrofa. Zvečer je zaspal samo na joški, čez dan pa je spal parkrat pol ure in to seveda si ga mogel nosit in pet pesmice. Niti v vozičku ni zaspal sam, če je bil zaspan, je jokal. sem ga vzela ven in ko je zaspal, se ga položila. No, toliko za nazaj. Naj pa te zdaj potolažim, da sedaj zaspi sam v svoji postelji, tako popoldan kot zvečer. Samo moram pač bit prisotna v sobi, lahko kaj berem (jaz grem navadno na internet). Pomagal pa je vrtec. Tam ga nobeden ni nosil, vsi so mogli sami zaspat. In jaz sem to izkoristila. Sem poskušala tudi jaz in še vedno kakšen krat noče, pa ga malo stisnem, ljubčkam in ga vrnem v svojo posteljico. Ni problema. otroci vse razumejo, samo ti moraš vztrajat. Lep pozdrav

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spanje po dopolnjenem 1.letu
11.8.2007 17:30:24   
Anonimen
Ko trdno zaspi pri vama, ga odnesi vedno v svojo posteljko. Čez čas se bo navadil, da se zbuja v svoji soici in bo potem tudi lažje tam zaspal. Pa četudi se ponoči zbudi, in ga prineseš nazaj k vama, če v svoji postelji ne bo hotel zaspati, ga spet ko trdno zaspi lepo odnesi nazaj.

Vem, da je tole šetanje naporno, vendar se kmalu splačauser posted image

(odgovor članu JERČI)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
11.8.2007 18:09:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: spanje po dopolnjenem 1.letu
11.8.2007 22:28:07   
lenika
Že od začetka smo ga navadili, da se zaspi in spi v posteljici. Na začetku je bilo tudi nekaj joka, a sedaj pri 15. mesecih prav hoče v svojo posteljico in ne zaspi nikjer drugje. Jaz mislim, da otrok zahteva tisto, na kar je navajen.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: spanje po dopolnjenem 1.letu
13.8.2007 20:10:50   
TiaSara
Tiste, ki vam brez težav zaspijo sami v svojih posteljicah, bodite vesele, da imate glede tega tako nezahtevne otroke, ne pa mislit, da je to zgolj vaša zasluga. Pri nas smo se tudi na trepalnice metali, da bi zaspal sam v svoji postelji.... 

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: spanje po dopolnjenem 1.letu
15.8.2007 7:52:07   
karin412
Jaz sem po enem letu starosti nabavila knjigo Spi dete spi in jo naučila spati po metodi malo joka, malo sem jaz hodila k posteljici v sobo (v knjigi so točna navodila). Moram reči, da se je po 2 tednih res navadila zaspat sama v posteljici in zdaj tudi spi noter celo noč. Tudi če se vmes zbudi, jo malo z roko pogugam ali pa rečem samo pššš. Mene moti edino to, da če kam gremo, pa noče tako zaspat in ko je imela vročino, tudi ne (smo jo na rokah uspavali) - potem se pa razvadi, je bilo tako, da po vročini ni hotela sama zaspat in je jokala in zdaj jo moram že kake 3 tedne uspavati tako, da ko začne v posteljici sitnarit (jaz jo dam noter in se sama nekaj časa igra), ji potem držim roko na riti in jo zibam, da zaspi (rabi nekje 2-5 min); prej pa ni bilo treba.

Dopoldanski spanec - pa zaspi možu v naročju kar takoj, v minuti. Ni hotela po tej metodi zaspat - se je najprej igrala eno uro v posteljici, potem pa drla na vse grlo.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: spanje po dopolnjenem 1.letu
16.8.2007 12:19:37   
atinav
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Jaz mislim, da otrok zahteva tisto, na kar je navajen.


Jaz tudi tako mislimuser posted image

_____________________________

TIAN nas je razveselil 20.02.2005, LIAM pa 19.10.2006

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: spanje po dopolnjenem 1.letu
20.8.2007 21:42:11   
SSARA
...ne strinjam se povsem, da "otrok zahteva tisto kar je navajen" mogoče ste mislili tudi da je razvajenuser posted image ,a mi se zaradi tega ne sekiramo in tudi če smo vsi skupaj malo "polomljeni" smo veseli da smo skupaj!!!user posted image  

Že prva sončica je spala skoraj do 5 leta pri nama, sedaj pa lepo spi v svoji posteljici pa se nismo kaj dosti sekirali, "knjige žal niso recepti" po katerih bi lahko vzgajali otroke, pa da ne bo pomote to je zgolj moje mnenje. ne rečem pa da kdaj pa kdaj ne poškilimo v kakšno in ugotovimo, da je tudi "naš" povsem "normalen"...
Pač nimamo srca, da bi jih zaradi spanja pustili, da se derejo in derejo da se ti razpara srce, ker tudi če ga pustiš poznam več primerov, ki so se končali da so starši ubupali s taktiko "pusti ga da se zdere" in poizkusili drugo in je bila uspešnejša...user posted image

(odgovor članu atinav)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: spanje po dopolnjenem 1.letu
20.8.2007 22:22:03   
bobek05
Žal ti ne morem veliko pomagati, ker imamo podobno situacijo doma. Do 9m je spal v svoji posteljici, potem pa so se začeli problemi z zobmi, pa veliko je bil vmes prehlajen in se je ponoči veliko zbujal. Problem je bil v tem, da preden sva prišla iz spalnice do njega je bil že tako buden (čeprav je to trajalo npr. le pol minute), da smo potem ponoči bedeli tudi do 2 uri. Naredila sva napako in ga vzela k sebi in od takrat spi med nama.
Zdaj sva se nanj že tako navadila, da nama je prav čudno, če ga ni vmes (npr. če prespi pri babici), pa tudi če se ponoči joče (če se mu kaj sanja), ga takoj spet uspavava, ker sva tik ob njem.
V naslednjih nekaj mesecih nameravava preurediti njegovo sobico in takrat sva razmišljala, da bi ga selila v njegovo sobo. Upava, da ga bo nova sobica pritegnila in da bo pri 2,5 letih že toliko dojel, da mu bo všeč spati v svoji postelji. Bomo videli. Sem pa že pri enih kolegih slišala, da je ta finta uspela - z novo sobico mislim.

P.S.: Midve s sestro sva zaspali v postelji najinih staršev še 4 leta OŠ... Tako sva bili navajeni. Potem naju je ata odnesel v najini postelji, ko sta šla z mamo spat. Sčasoma sva potem sami začeli spati v svojih posteljah.

Vaša rešitev je: VEČJA POSTELJA user posted image  Naša meri 200x180cm, pa sem rekla, da rabimo še večjo... user posted image

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu SSARA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: spanje po dopolnjenem 1.letu
21.8.2007 7:59:51   
_clea_
Naš 14-mesečnik je do 10,5 meseca zaspal izključno pri dojenju,tako da ni znal sam zaspati v posteljici,kot tako propagirajo knjigeuser posted image user posted image . Do 9m sva se ponoči dojila še vedno na kakšno 1-2h tko da sem zgledala zjutri kot mesečnik ampak pri nama v postelji je pa prespal čez noč samo 1x. Že od začetka sem imela neko fobijo, da ga lahko potlačivauser posted image user posted image  Dopoldne spi na "terenu" v vozičku kakšno urico, potem pa po kosilu kakšne 2 urce-ampak z mano v najini postelji-da se malo potiškavauser posted image user posted image .Zvečer gre spat že od 19-20h in spi celo noč do nekje 6-7h.Sedaj  sem mu uredila njegovo sobico s tematiko Jungle in je čist navdušen in že en teden spi sam v sobici. Slikce od sobe si lahko ogledate v albumu
http://spring.moj-album.com/

Veliko lepih trenutkov z našimi user posted image

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: spanje po dopolnjenem 1.letu
21.8.2007 9:01:56   
*sanela*
Tudi naš fantek je kot dojenček spal v svoji posteljici. Zdaj je 4 leta star in spi v naši postelji. Res je, da ga "ponavadi" umaknemo v njegovo sobo.
Mislim, da ni nič narobe če spi v vaši postelji, sej je še majhen.
Lažje bo ko bo večji.

(odgovor članu _clea_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: spanje po dopolnjenem 1.letu
21.8.2007 16:43:47   
MATEJA
Naš sonček ima 14 mesecev in sem imela tudi nekaj težav z navajanjem, da se uspava sam. Dojila sem ga do 6,5 mesecev in do takrat je zaspal izključno pri meni na prsih, potem pa ali pri flaški mleka ali čaja ali pa smo ga morali nosit po hiši, sicer ni dolgo trajalo, da je zaspal, je bilo pa naporno. Pri osmih mesecih sem se pa odločila, da naredim konec temu oz. vsaj poskušam, ker me je skrbelo, kako bodo none prišle na konec z njim, ko bom šla v službo. Tudi jaz sem kupil knjigo Spi dete spi - sicer je tam napisano že veliko tega kar znam, je pa koristno prebrat postopke samouspavanja otroka, ki so tam opisani. Naj pa tudi povem, da je ta naš prček mali zelo zelo kompliciral, ko sem ga dala budnega v posteljo, je začel takoj jokat in vriskat. Prvi dan je bilo bolj kriza, ampak je po cca 20 min zaspal ampak sem bila jaz večino časa pri njem in se stisnila h njemu, mu pela in ga božala. Drugi dan ravno tako, sem pa šla 2x iz sobe ven, vrnila sem se, ko se je fanj razjezil, ker nisem želela, da zaspi v joku in da ga mučim. Tretji dan sem ga spet dala v posteljo in vse dni sem mu lepo povedala da bo pa zdaj ninal, da ga tu čaka njegova igrača, ki sem mu jo dala ob glavo... In to sem vsak dan ponavljala in vse pogosteje zapuščala sobo in vse več minutnih razmakov delala med ponovnim prihodom v sobo. V enem tednu se je uspaval čisto sam (dopoldne, popoldne in zvečer) in tudi sedaj je tako, le da ima 3 dudice, 1 v ustih, 2 v rokicah in se igra z njimi in to ga umiri in uspava. Doma sem mu vedno zatemnila sobo in popolna tišina je morala bit, a sedaj ko smo bili na morju, je bilo zelo svetlo v sobi in hrup z vseh strani, ampak je zaspal, kot sem ga dala v posteljo. Priden res, pa sem mislila, da ga ne bom nikoli to navadila, ker je zelo temperamenten otrok. Pride pa tudi še sedaj kakšen dan, ponavadi zvečer, mogoče 1x na mesec, da malo bolj zafrkava in moram it parkrat v sobo, da ga pomirim, mu dam dudo... Vendar treba vztrajat in NIKOLI GA DVIGNIT IZ POSTELJE, KO GA ENKRAT POLOŽIŠ VANJO ZA SPAT. IN OTROKA DAJ SPAT KO JE RES ZASPAN, NE PA KO TI MISLIŠ, DA BI MORAL SEDAJ SPAT, KER JE ŽE POZNA URA. (če se mu ne spi full, bo delal komedije po postelji in mu bo rabilo bistveno več časa, da se umiri in zaspi in takrat je nevarno da starši popustijo). Če ga enkrat dvigneš, ker joka in je nemiren, bo vedel, da s tem lahko vzbudi tvojo pozornost in da ga boš spet vzela k sebi. Mi ga tudi vzamemo na veliko posteljo zjutraj (če smo doma) pa pospi uro dlje in da se pocartkamo malo, in ponoči smo ga parkrat, ko je bila kriza z zobki in ko je bil bolan. Drugače pa spi vedno v svoji posteljici, ki je ob naši. Nekje do enega leta se je zbujal pogosto ponoči (tudi po 6-7x) - samo dudo sem mu dala in ga malo popravila in se je takoj umiril. Sedaj pa kakšno noč prespi brez bujenja (sicer sem že parkrat videla, da se on zbudi, ampak si najde dudice in se z njimi spet sam uspava, brez da bi začel jokat). Se pa kakšno noč še vedno zbudi 1-2x, ampak to je super. V tisti knjigi je tudi zapisano, da otroci, ki se uspavajo sami, se tudi ponoči manj budijo in če se, se uspavajo spet nazaj sami, brez pomoči staršev. Zato se je vredno potrudit, se res izplača, še posebno, ko se vrneš v službo! Bila sem res dolga ampak upam, da sem ti kaj pomagala. Srečno!

_____________________________

MOJ OTROK ME JE IZPOPOLNIL...

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: spanje po dopolnjenem 1.letu
21.8.2007 17:54:18   
bobek05
IZVIRNO SPOROČILO: MATEJA

Vendar treba vztrajat in NIKOLI GA DVIGNIT IZ POSTELJE, KO GA ENKRAT POLOŽIŠ VANJO ZA SPAT. IN OTROKA DAJ SPAT KO JE RES ZASPAN, NE PA KO TI MISLIŠ, DA BI MORAL SEDAJ SPAT, KER JE ŽE POZNA URA. (če se mu ne spi full, bo delal komedije po postelji in mu bo rabilo bistveno več časa, da se umiri in zaspi in takrat je nevarno da starši popustijo).



Vidiš, s tem pa se jaz v celoti ne strinjam... Pri nas je rutina, da vedno gremo spat med 19.30 in 20h in tega se držimo že nekaj časa (razen sedaj med poletjem je bil pri babici malo dlje časa pokonci)... In ko je 1x v postelji, je konec - ni več vstajanja, skakanja, brcanja... je še samo božanje, pogovarjanje, kakšna pesmica ali pravljica ... Na začetku je seveda hotel noreti pa sem ga hitro "prizemljila", sedaj pa tega sploh več ne poskuša...
Kar se pa ure tiče - jaz verjamem, da otroci morajo imeti nek določen ritem. Privolim v odstopanja v izredni razmerah, npr. poleti ali če je kakšno praznovanje ipd. Sem mnenja, da moj otrok pri 2 letih še ne more sam presodit kdaj mora spat, da bo njegov spanec kvaliteten in kot starš, je to moja dolžnost... Ker vem, da mora zjutraj ob 7h vstat in ker ponoči rabi vsaj 10-12 ur spanca (ker imamo pač zaspančka), ga dam do 20h spat, čeprav bi po moje včasih najraje še bedel do 22h ali dlje...

Sicer pa vsak starš sam najbolje ve, kaj je najbolje za njegovega otroka..

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu MATEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: spanje po dopolnjenem 1.letu
21.8.2007 17:59:55   
bobek05
Hotela sem še povedat, da se je navadil na to rutino in da ne se mučiva v "nedogled". Zaspi med 10-30 min.

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?