|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kahlanje in 17 mesečnik
10.9.2007 21:42:58   
bini
rabim nasvet,.. nočem se hvalit, ampak očitno naš 17 mesečnik ne misli več dolg imet plenic... dejansko smo kak teden dobesedno ignorirali njegova namigovanja, da on lula oz. kaka in da hoče it na kahlo - pa kako nej bi ga vzeli resno, ko pa je njegova sestra še pri 2,5 letih kahlo ignorirala in bila zaljubljena v plenice..

torej - fant dejasnko vedno ko pokaže in ga človek vzame resno, napolni kahlo - lula, kaka, kar hočeš... ampak ne vem pa zdej kdaj bi mu blo čist smiselno vzet plenico stran, ker mali govori pa zelo malo oz. ostane kar pri 'mama' in njegovi najljubši besedi NE (no, to je pač njegovo bolj šibko področje trenutno user posted image ) in vse samo nakazuje oziroma nekej momlja zraven - za crknit smešno user posted image  ampak pač človek vedno ne ve.. danes je prevzel taktiko, da kadar grem jaz na wc, leti za mano in hoče še on - in dejansko je šel vsakič z mano tud on na malo/veliko potrebo user posted image ..

zgleda da bo fanta treba vzet zares ampak res ne vem kako se tega lotit, ker je komunikacija med nama še rahlo nejasna user posted image  in ponavadi rabim nekaj minut da dojamem kaj hoče.. še posebej pa ne vem kako se bo tega lotila potem varuška, ki jih ima še 5 poleg njega in verjamem da ne more zraven našga sedet in tuhtat kdaj hoče povedat da bi šel on na wc..

kaj pravte, je še prezgodaj?? kak nasvet pameten?? ampak me pa mika, da bi bla cela hiša brez plenic user posted image

_____________________________

Svet je lep!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kahlanje in 17 mesečnik
10.9.2007 21:47:44   
Pia73
Ti mu kar pogumno vzami plenico, če misliš, da je zrel zato. Varuška ga bo pa preoblačila, če ga ne bo razumela. No, to že moraš urediti tako, da ga bo razumele, čeprav je moj starejši sin imel tudi čudne izraze za lulanje in je tašča bolj ugibala in ga lovila kdaj bo lulal, se ji ni nikoli polulal. Poskusiti ni greh. Če se izkaže, da ne bo šlo, greste pač nazaj, kjer ste bili. Seveda pa ne smeš pozabiti na vsaj dva kompleta oblačil za preobeči, tako kot pri varuški kot, če kam greste. 

_____________________________

Ja, ja,...

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kahlanje in 17 mesečnik
10.9.2007 21:51:49   
sončnica13
Jaz bi na tvojem mestu kar poskusila, saj bi mu itak dala gatke gor tako, da kakec bi v primeri, da mu uide tam ostal. Pa najbolje, da ga potem kar vake toliko časa daš na kahljico.
Naš tud rad gre na kahljico in vedno se vsaj polula, pokaka se pa 2-3x na dan(v kahljico) in to od 10 mesecev in pol naprej.
Eni pač prej opustijo plenice, drugi govorijo,....

Pa sporoči kako bouser posted image

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kahlanje in 17 mesečnik
10.9.2007 21:52:17   
piščanc
u, bravo. ti kar poizkusi, bosta že našla način, kak ti dopove, da mora na stranišče.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kahlanje in 17 mesečnik
10.9.2007 21:57:34   
živa
user posted image  Jaz imam isti problem, naš je sedaj star 19 mesecev, od avgusta lula v kahlico ali zunaj v travo (stoje), no, do kakanja na kahlico praktično še nismo prišli (navadno se pokaka zjutraj, preden ga razvijem, ali med popoldanskim spanjem, ko je že v plenici). Govori pa nič razen "pa-pa", pri nas o "mami" in "ne" še sanjamo.

Jaz ter moji dve varuški (moja mami in moja tašča)  "težavo" rešujemo tako, da ga vsake toliko časa postavimo pred kahlo. Če lahko, lula, sicer si začne vleči hlačke nazaj gor. Fino se mu zdi lulati tudi v stranišče, če ga posadim na otroško dilco. Občasno mu sicer še uide v hlačke, ampak vedno manjkrat; navadno, ko se zaigra, mi pa ga pozabimo dati na kahlico. Je pa tudi nekajkrat že pokazal na lulčka ali nas peljal do kahlice, ko ga je tiščalo lulat. Danes sem pogruntala, da je "kaka" najbrž kahlica, tako da bo, upam, počasi tudi povedal, kdaj jo bo potreboval.

Vso srečo user posted image ; jaz bi ga kar upoštevala, varuški pa tudi ne bo pretežko, če ga vsako uro posadi na kahlico (meni je to vsekakor lažje kot previjanje).

Lp,

živa

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kahlanje in 17 mesečnik
10.9.2007 21:58:18   
bini
a ve to čist resno??? sem pričakvala vsaj kak odgovor v stilu 'ne ga silit'user posted image user posted image ...
ja, očitno se bo treba odločit, ker glih tolk kot je aljaž odločen da bi on bil brez plenice, je bla njegova velika sestra prepričana, da jo rabi - in jo ponoči še vedno user posted image
zdej ima mali glih angino pa ga ne bi dodatno kej prehladila, ampak ko se pozdravi, bomo šli pa najbrž res v akcijo.
hvala za mnenja user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kahlanje in 17 mesečnik
10.9.2007 22:51:19   
lojzika
Naš je bil ene 3 mesece starejši. V ta hujši zimi gospod niti za ven ni hotel imeti plenice. Ok notri že, ga spreoblečeš, če mu uide, zunaj je bila kar kriza, ampak sem ga dajala na vsako urco lulat pa je bilo. No če se odločiš, potem vztrajaj. Povej vsem ki ga pazijo, da je brez plenice. In bo šlo, seveda bodo nesreče.

Čez čas ko mu bo že fajn šlo, mu kupi nastavek za školjko, pa bo dobil še večje veselje.

Skratka user posted image user posted image

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?