|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj mislite - večerni obrok
27.11.2004 11:50:07   
mtd
Halo,
zanima me vaše mnenje: naš mali 5-mesečnik podnevi je približno dva do tri obroke, ponoči pa se zbuja povprečno na dve uri in pol in takrat je, ker nič drugega ne pomaga, niti duda niti cartanje (sinoči je tulil pol ure, pol pa sem obupala in mu dala jesti, čeprav se mi je zdelo, da ne more biti lačen, ker je jedel pred dvema urama)
Mislim, da se mi bo ponoči zmešalo, če bo šlo tako naprej. Podnevi lahko zdrži tudi 6 ur brez hrane, ponoči pa bi moral hrustati na 2,5 h???
No, eni mi svetujejo, naj mu zvečer dam flaško, čeprav ga drugače polno dojim. Da se bo bolj najedel. Meni ni glih za to, ker se bojim, da pol ne bi hotel več zize.
tudi sem mislila, da bi ga čez dan bolj hranila, pa itak vse zbruha, če ni lačen.
prosila bi za vaše mnenje in kak nasvet.
Hvala že vnaprej in lep pozdrav.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kaj mislite - večerni obrok
27.11.2004 12:21:12   
Pupica
kaj pa če bi mogoče čez dan pojedel več obrokov. V knjigi Elizabete Pantley piše, da je treba otroku večkrat čez dan vsiliti hrano, drugače je ponoči lačen:zmeden::zmeden::zmeden:
Mi smo zaenkrat še na 5 ur ponoči, potem pa na 3 dokler ne vstaneva:)

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   kaj mislite - večerni obrok
27.11.2004 16:53:30   
Anonimen
ja če je mali samo polno dojen in mu ne dodajaš še ničesar drugega je možno da mu pr 5h mesecih ne zadostuje več tvoje mleko. vrjetno ga imaš dovolj samo ni več dovolj kalorično za njegove potrebe. moja mš je tako pri 4h mesecih dobivala kar panične izpade ko sem jo hotla pristavit in se je drla dokler ni dobila flaše. to je bilo čez dan. ponoči pa tudi vsake 2 uri auf! in sploh nisem vedla kaj je narobe, nakar sem jo en dan futrala s prilagojenim mlekom in je spet postala dobrovolen dojenček prej pa cela nerga ker je bila lačna. v glavnem je punca v 3 tednih pridelala 6 cm in 1 kilo tak poskok v rasti je mela in dejansko moje mleko ni blo več dosti. zdaj dobi zvečer prilaojeno mleko z rižolinotom in se zbudi 1x na noč že bolj proti jutru kot pa ne. čez dan pa tudi že malo kašice pa kak dan čežanico pa bananico in je prav nadušena.

predlagam da mu zvečer probaš dat kaj drugega kot tvoje mleko pa boš videla če bo kaka sprememba!

pa uživajta!
lp, lara

(odgovor članu mtd)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   kaj mislite - večerni obrok
27.11.2004 19:09:31   
kati
Jaz pa mislim da to ni ravno lakota. pri nas je bilo enako. Zbujali in dojili smo se tudi na eno uro, pa naš ni ravno malo pojedel ćez dan. Ko se otrok zbudi se pač najlažje potolaži in nazaj zaspi z mamino zizo.
Naš zdaj namesto dojenja ponoči pije vodo pa se še vedno zbudi okrog 5x na noč.
Veliko prespanih noči.:sloncek::sloncek:

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   kaj mislite - večerni obrok
27.11.2004 20:40:05   
saba01
Pozdravljena
Zelo rada bi ti dala kakšen nasvet pa ga nimam,ker je pri nas glih obratno.N:duda: bi pa čez dan kar naprej jedla,ponoči pa celo noč nič pa je stara 3 mesece.Želim vam,da bi zadevo čimboljše rešili.
Lp,Sabina:rozica:

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   kaj mislite - večerni obrok
27.11.2004 20:46:19   
Taša
Mi bomo v četrtek stari 5 mesecev. Zadnji obrok zvečer
imamo nekje med 19.30 in 20 potem pa spimo tam nekje do 7 zjutraj. Se dojimo.... Naša tamicena tako spi že od 2 meseca. Me pa skrbi kaj bo ker pravijo da je nekako 4 oz. 5 mesec prelomnica in otroci ki se prej fino spali se začnejo zbujat. Mi imamo 5 obrokov dojenja čez dan, začeli pa smo dodajati malce sadne kašice, vendar to seveda ni dovolj za cel obrok. Par žlic, potem pa seveda dojenje. Dodajati pa sem začela zato,ker je pokazala neverjeten interes za drugo hrano. Ko smo jedli nas je gledala in kar uste odpirala. Ko sem jo imela na rokah npr. med kosilom je šla kar z odprtimi ustami proti krožniku in sem dobila občutek, da želi poskusiti tudi kaj drugega. Jaz ti žal ne znam svetovati kako. Jaz bi ji zvečer poskusila dati kaj na žlico (tiste kaše ki se naredijo z vodo npr. od Hippa) pa potem dojenje pa bi videla, če je res lakota.
Je pač tako da nekater otroci potrebujejo več spanja nekateri pa manj. Že od samega začetka sem ločevala dnevno in nočno spanje.Čez dan sem imela v sobi kjer spi obvezno rolete gor in čimveč svetlobe v sobi, da je seveda vedela da je dan. Ko jo zvečer podojim (dojim jo v temi) jo položim v posteljico in grem iz sobe. Ona sama zaspi in ni problemov.
Če se bi ponoči seveda zbujala bi ji definitivno porinila v usta zizo da bi čimprej zaspala nazaj. Veliko sreče in čimveč spanja ponoči vam želim:rozica:

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   kaj mislite - večerni obrok
28.11.2004 15:43:32   
tralala
Veš kaj probaj (s tem se jaz zdaj ukvarjam, saj se tudi zbujamo ponoči na 1 ali 2 uri): če ni še minilo vsaj 3 ure od zadnjega podoja probaj ga potolažit s crtanjem in pestvanjem namesto z joškico. Če motiš moža pojdi v dnevno in vztrajaj do konca oz. dokler ne zaspi. Če pa si sigurna, da je lačen ga le podoji. Od kar se jaz trudim s tem načinom (in moram reči, da je zelo utrujajoče), je malo boljše in se vjčasih zadovolji že z dudico in zaspi nazaj. Cilj pa je seveda, da bi sam zaspal nazaj, brez joka in se navadil, da noč je za spanje in ne za dojenje. Moraš pa vztrajat, ko si sigurna da ni lačen in mu ne dat joške! Pri nas je blo to noč že malo boljše.

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   kaj mislite - večerni obrok
28.11.2004 23:33:34   
Gina
Nekaj nisem dobro razumela - podnevi poje samo 2-3 obroke? Ali poje se kaj drugega razen mleko? Ce poje samo2-3 obroke je cisto logicno, da mora jesti ponoci. Ali ponoci res je ali se crklja? Moj je star 6 mes., noce jesti nic drugega kot mleko in ga dojim 5x na dan, pa se enkrat po flasi, pa se enkrat mleko z malo rizkota. Je sicer bolj lacne sorte, ampak ponoci spi 10 ur. Menim pa, da je tako veliko zato, ker mu nobeno mleko vec ne more zadoscati in rabi se kaj drugega. To, kar ti opisujes pa je pocela moja hci. In tudi kasneje, ko je zacela podnevi vec jesti - kasice, kosila...- se je se vedno ponoci zbujala, samo da vedno pogosteje (tudi po 30x na noc). Sem ji dajala caj, pa vodo, pa dudo, pa crkljala. Se je se kar zbujala - 3 leta! Potem sem pa proti vsem knjigam rekla, da knjige nimajo pojma in sem jo pustila jokat. Prvo noc je jokala 2 uri in 45 minut, drugo noc pa 15 minut. Od takrat naprej se ni vec zbujala. Ce bi se mi to se enkrat zgodilo, ne bi cakala 3 leta. Zelim ti, da bi se stvari uredile in da bi zaceli spati, pa LP:)

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?