|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Po aktivnosti se ne moreta umiriti
18.10.2007 14:23:44   
Mimika1
Zadnje čase imamo kar velike probleme z umirjanjem naših dveh mulčkov potem, ko sta bila zelo aktivna.
Primer: gremo na telovadbo ob 17:30, ki traja do 18:30.  Ob 19h pridemo domov, imata večerjo in ob cca 19:45 gremo v kopalnico, od tam pa direkt v posteljo. V otroški sobi (sta v isti sobi) pa takoj, ko grem iz sobe, vstaneta, se igrata, kričita, se lovita, si mečeta igrače iz postelje na posteljo ... in to traja skoraj eno uro. Tako 2,5 letnica in 4,5 letnik zaspita okrog 21h, kar se mi zdi zelo pozno, ker zjutraj med tednom vstaneta ob 6:15.
No, največji problem je, ker se ne moreta umirit, večerni obred pa je vedno isti.

Kakšna ideja? Kaj delamo narobe?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Po aktivnosti se ne moreta umiriti
18.10.2007 14:30:04   
zoom zoom
Mi imamo 3 letnika, pa včasih ne zaspi tudi do 23. ure, ker ima toliko dela z igračami in igranjem. Zato tudi mene zanima, kako ga naj spravim spat, da bo zaspal ob normalni uri.

(odgovor članu Mimika1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Po aktivnosti se ne moreta umiriti
18.10.2007 14:31:37   
Lenny
Ali je nujno, da gresta istočasno spat? Tudi najina dva si delita sobico in zadeva bi bila zelo podobna. Zato gre najprej spat maxi, 20 minut za njim pa še mini. Mogoče hecno zaporedje, vendar mali čez dan še spi, ta veliki pa ne več. Ja, stara pa sta 5 let in 18 mesecev. Vem, da minija trenutno ne bi mogla umiriti, ker bi se on do onemoglosti igral z velikim bratom, pa čeprav bi se en drugemu samo spakovala iz posteljic.
Mogoče bi tak sistem pomagal tudi pri vas. Druga možnost je, da malo "zaropotaš" in jima daš vedeti, da takošno vedenje ni O.K. Pa zagotovo ti bodo druge tudi kakšne recepte napisale user posted image

(odgovor članu Mimika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Po aktivnosti se ne moreta umiriti
18.10.2007 14:37:07   
Mimika1
Ni nujno, da gresta istočasno, smo pa probali tudi, da gre najprej mlajša in potem starejši. Prej nam je to uspevalo, zdaj pa ne več, ker ga mala prav čaka in cel čas že v kopalnici sprašuje kje je bratec. Če pa ju skupaj umijem in spustim sina v dnevno, pa je spet hudič, saj ji ne gre v račun zakaj mora ona spat, bratec pa ne. user posted image user posted image  ne vem več kaj.

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Po aktivnosti se ne moreta umiriti
18.10.2007 14:53:16   
Lenny
Kaj pa vem, mogoče bo pomagalo, če boš malo huda. V bistvu sta oba čisto dovolj stara, da vesta, kdaj in kako se gre spat. Obdrži večerni ritual, potem pa dosledno vztrajaj, da ostaneta v postelji in se umirita. Ko se enkrat umirijo, do spanja tako ni več daleč. Do tega prit je bolj user posted image  Zagotovo bo potrebno nekaj dni truda, ampak bosta pokapirala, da vztrajaš.

(odgovor članu Mimika1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Po aktivnosti se ne moreta umiriti
18.10.2007 14:55:03   
aluš
Ja, to je problem skupnih sob, naša dva sta že cela "dondeža" (10 in 4 leta), pa ga še včasih sračkata. Nimam univerzalnega recepta. Kakšen večer popiuser posted image , sinoči sta spet imela izpad, sem ju pa pustila, ker sem v sosednji sobi peglala in se pogovarjala z možem, pa se mi ni dalo v otroško hodit in mirit pa pizuser posted image . Po ene mogoče 20 minutah (v glavnem kar kmalu) pa porajtam, da je mir. Čudež. Brez mojega posredovanja. No, mogoče je včasih to še bolje, samo kaj ko ne veš kaj v danem trenutku najbolj paLI.


(odgovor članu Mimika1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Po aktivnosti se ne moreta umiriti
18.10.2007 21:08:58   
lelaval
A imate probleme s spanjem le po telovadbi, ali se to dogaja vsak dan?
Mojadva starejša sem jaz dajala vseskozi skupaj spat (16 mesecev razlike).
Zvečer sem mlajšega itak uspavala z dojenjem, ta čas pa sem večji povedala pravljico - sprva sem hotela pri luči, a, ker to ni imelo učinka, sem se z njima vlegla, ugasnila luč in sem si pravljico pač zmišljevala. Smo pa vedno dan zaključevali bolj umirjeno - po večerji kopanje, po kopanju pa je sledila postelja - ko stabila mlajša, sva si pravljice pač zmišljevala, kasneje pa brala - se mi zdi, da se s pravljico umirijo.
No, sedaj pa večjadva najmlajši bereta pravljice, midva pa pospravljava, kaj smo prej skupaj "naramali" ob igrah. user posted image user posted image  

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Mimika1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Po aktivnosti se ne moreta umiriti
19.10.2007 8:28:37   
viv_
Jaz jih dajem spat posebej, ampak sta skoraj 3 leta narazen. Tamala gre spat ob 18:30, ta veliko pa nekje zbašemo z mukami in težavami do 20:30. Ampak se ne dam prepričat, takrat se gre spat in konc!!!

Je pa tako, da ima ta velika (4 leta) konec dneva še tooooooooolk energije, da je joj. Ne vem, s kje jo jemlje. Pa 2x na teden hodi plavat. Sem mislila, da jo bo vsaj tiste dni zvečer hitro zmanjkalo! Napaka! Kot da ne bi bilo nič!

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Po aktivnosti se ne moreta umiriti
19.10.2007 8:48:19   
Mimika1
Viv! Moj 4 letnik ima tudi toliko energije, da ne vem od kje jo jemlje. Po enourni telovadbi bi si mislila, da bo kar padel dol. Ali pa, če gremo na enourni sprehod - midva zmatrana, on pa AKCIJA!

No, včeraj (pa nista imela telovadbe) mi je uspelo mlajšo spravit prej v posteljo in je zaspala!

Nisem vedela, da vas je toliko, ki imamo take težave. Če ne drugega, mi je malo v uteho.

Hvala za odgovore.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Po aktivnosti se ne moreta umiriti
19.10.2007 13:30:51   
Pajaca
Po telovadbi ima veliko ljudi probleme s odvečno energijo in grejo zato kasneje spat. Pač pašeta tvojadva med njih.

Pri nas hodita spat skupaj, vsak dan ob 19, tja do 19.30, najkasneje 20 spita. Razen ko imata svoj dan, pol ga do ene 20.30 serjeta, pa tekata iz sobe ven. Pa ju spokava spet nazaj not, pa ven....

Drgač je pa pri nas čist nujno da hodita skupaj spat, ker se kličeta in čakata. O ločenem uspavanju tako ni govora, ker pride tamal iz sobe in kliče Pajacko in pol... ja no ni druge kot še njo dat v postlo.

Smo poleti probal, da hodita spat kasneje, mi je bilo mim sred dneva ju dajat spat, pa je bila kriza, ker sta bila od 19 naprej tečna in potem sta težje zaspala. Sta prebrodila krizo in imela spet preveč energije.

(odgovor članu Mimika1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Po aktivnosti se ne moreta umiriti
24.10.2007 9:16:55   
Mimika1
Skoraj en teden po mojem tarnanju sporočam, da se je situacija za 95% spremenila. Na bolje! user posted image user posted image user posted image .  Mlajša je končno pripravljena spat ne da bi bila drama pri uspavanju, skoraj več ne vstaja ali kliče bratca, da naj pride spat.

Mogoče pa sta moja mulčka brala tole moje tarnanje user posted image user posted image .

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Po aktivnosti se ne moreta umiriti
24.10.2007 10:01:00   
Lenny
user posted image  user posted image  user posted image  Pa veliko mirnih večerov nam želim!

(odgovor članu Mimika1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?