|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenje-krci
28.10.2007 9:37:18   
dinka
lep pozdrav,

upam, da ta tema se ni bila odprta, ca pa je bila se opravicujem.
Imam 4 tedne starega fantka, ki ga mucijo krci. Jaz ga samo dojim.
Bila sem tudi pri bioenergetiku, clovek, ki se ukvarja prav z dojencki, krci ... vendar meni nic ni pomagalo. Njegova teorija je bila, da imam jaz prevroce mleko, pa je to uredil ampak sej pravim - nic ni bolje.
Ker mi je zelo hudo ga gledati kako se zvija, ponoci vcasih ne more spati oz spi in se zvija zraven. Jaz zraven celo noc ne spim in nimam mu kaj pomagat. Imava tudi vse mozne kaplice, vendar ni bolje. Danes sem mu dala celo caj, mal je nehal jokat in je zaspal potem pa spet.

Moje vprasanje pa je naslednje:
Ima mogoce kdo izkusnje, da je po prehodu na "umetno" mleko bilo kaj bolje, da so se krci nehali?
Nekje sem zasledila da obsataja Novalec proti krcem, to je mleko al kaj? Pomaga?

Ma jaz bi kljub temu, da imam mleka za enkrat dovolj, sla na umetno mleko, samo da bi mu bilo bolje. Grozno se mi zdi ga muciti reveza.
Poleg tega poznam mamice ki niso dojile in so otroci super, zravi ...

prosim za kako izkusnjo na tem podrocju, mnenje, nasvet, karkoli ... hvala vam
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dojenje-krci
28.10.2007 10:04:16   
LadyB
jaz bi ti svetovala da ga dojiš še naprej. Pol ko bodo krci nehal, ti bo pa zlo žal da si šla na umetno mleko. Ves koliko mamic, ki ne morejo dojiti, si želijo da bi lahko. V lekarno pojdi iskat kapljice proti krcem, jaz sem svojemu dajala gas bimbi, in so mu zelo pomagale. Lahko pa isces tub sub simplex, ki so baje še boljše.
malo še potrpita oba, in se še naprej na polno dojita, sej pri treh mesecih naj bi se že nehali krci.

(odgovor članu dinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dojenje-krci
28.10.2007 10:44:25   
Bety100
Nikar ne nehaj z dojenjem, po adaptiranem mleku je sčasoma vse hujše. Jaz sem naivno in nepremišljeno prenehala s črpanjem mleka, zaradi krčev, ker nam je par dni kao bilo boljše potem pa je bilo vse huje in huje. Po Novalacu AC pri nas ni bilo nič boljše samo jo je zaprlo (blato je bilo kar v klobasah).

(odgovor članu LadyB)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dojenje-krci
28.10.2007 10:49:38   
abc100
Jest tudi mislim, da moraš dojiti naprej, to je najbolje za otročka. Nekateri so podvrženi temu, da imajo krče in jim ne pomaga nič dokler tega ne preraste. Ko ga zvija ga sleč, da lahko brca, pa po trebuščku ga maserej. Pa dej ga na trebuščka ležat, pa roke mu dej pod trebuščka pa tko mal maserej. 

Upam, da bo kmalu minilo.

_____________________________

28.8.2007 je zajokal najin sinko Janez


(odgovor članu Bety100)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dojenje-krci
28.10.2007 11:01:01   
Petraa
Tudi po adaptiranem mleku imajo otroci krči,saj imajo nerazvito črevesje in to je vzrok krčevin pa tudi zrak med hranjenjem.
Ti lepo doji,pač to je del tega in z adaptiranem mlekom ne bpš nič  rešila.
Kupi si sirup proti krčem za dojenčke ,delajo v Ljubčjasnkih lekarnah

(odgovor članu abc100)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dojenje-krci
28.10.2007 13:45:12   
butt3rfly
mislim, da ni prav, da nekatere pišete, da MORA POD NUJO DOJITI. res je sicer, da bi bilo škoda, če bi mleka začelo zmanjkovati, čeprav ga je zaenkrat dovolj. konec koncev pa je tudi razumljivo, da je vsaki mami težko gledati, kako se njeni malček muči in če je dodajanje umetnega mleka alternativa za lajšanje bolečin-zakaj pa ne. saj ne pomeni, da bo pa popolnoma nehala dojiti.
jaz bi na tvojem mestu poskusila z novalacom proti krčem, vendar bi ga tudi dojila, da se ne bi popolnoma navadil na flaško. pr mojemu sm neki časa tud kombinirala in nikol ni zavračal dojke. je pa seveda možno, da ne bo pomagalo. pač od vsakega dojenčka odvisno. isto je s kapljicami. nektere so zlo učinkovite, vendar tud ni garancije, da bodo vsem pomagale.
zakaj bi mogla oba trpet, če pa ni nujno? poskusi, pa boš videla. od samega predvidevanja še noben ni bil pametenuser posted image

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dojenje-krci
28.10.2007 18:55:41   
Naja30
Se strinjam, da malčku pomagaš, če je tako hudo tudi s prehodom na umetno mleko. Ampak star je šele 4 tedne, krčki pa trajajo nekje do 3.meseca. Na tvojem mestu bi še naprej dojila, ker če imaš to možnost, je res škoda, da ne bi. Poleg tega pa bi se veliko ukvarjala z otrokom; masiranje trebuščka, nošenje na roki tako, da ima na njej trebušček, iskala kapljice... Imaš mogoče vetrovne kapljice koroških lekarn? Ne vem, tako je moje mnenje, da je vredno narediti vse, da se dojenje ne prekine. Ker krči so kar stalnica pri tako majhnih, pri fantkih pa še bolj.

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dojenje-krci
29.10.2007 13:05:30   
miškot
Pri nas je Novalac AC zelo pomagal in bilo je edino, kar je pomagalo. Pri nas so krči trajali 24 ur na dan dva meseca. Naš mali je bil čisto izčrpan od neprespanosti, mi pa tudi. Odkar smo na Novalacu so se krči zmanjšali na trikrat dnevno po pol ure in smo vsi bolše volje.

(odgovor članu dinka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
29.10.2007 13:16:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu miškot)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dojenje-krci
29.10.2007 13:28:46   
Mehičanka
Kaj pa če bi malo opazovala, kaj ješ in ali ima potem po tej določeni hrani več krčev? Pri nas je bilo namreč tako. Mala je imela krče do 5 meseca. Dajala sem ji tudi Babynos kapljice, ampak še najbolj je pomagala moja dieta.
Ukinila sem mleko in ostale mlečne izdelke, jajca, svež kruh, čebulo, česen, saje, solato...in še in še. Na koncu sem pristala na starem kruhu, medu, margarini, toastih, hrenovkah, mesu, krompirju, korenju in prekajenem lososu. Grozno, ampak se je splačalo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dojenje-krci
29.10.2007 17:37:57   
dinka
glede hrane pazim- ne jem mlecnih izdelkov (zdaj ze 4 dni, mi je tako svetovala pediatrinja,  da so lahko problem mlecne beljakovine-bom videla) namesto tega pijem rizevo mleko, par dni nazaj sem pila sojino, pa se bojim da tudi ni good, ker soja je lahko kar problem, ne vem, bom videla; ne jem solat, ne sadja, ostalo pa vse prekuhano, jem skoraj vse razen strocnic, zelja, gob, med se mi tudi zdi alergen pa sem ga opustila, raje jem marmelado, domaco slivovo ... mislim, da nekaj pac moras jesti, ker to tudi no dobro ne zame niti za otroka. Bom poskusila pa videla.
Ne moreva pa vedno podreti kupcka, mi je patrozna svetovala 10 minut naj cakam, ce ne bo kupcka-pac ne bo. Pa vidim da ni res, ce ga polozim lezat pa skusam cez nekaj casa spet, podre kupcek ... ne pa vedno. Pa se to se mi zdi, da ce spi, kupcka ni ... ne vem, vsaj pr nama je tako, zato mi je to najvecji problem ponoci, ker itak bi rada videla da zaspi pr dojenju, jaz pa ga potem se nekaj tam premetavam in sam cakam kdaj se bo zbudil ...
Semj se odlocila da bom dojila, dokler bom imela mleko, ce bo pa se bolj hudo bom mogoce poskusila z dodatkom, pa si bom mleko crpala, da mi ostane, bom videla ... poskusis vse
hvala vam za odgovore in da delite svoje izkusnje tudi z drugimi, to se mi zdi super in pohvale vredno.

(odgovor članu Mehičanka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dojenje-krci
29.10.2007 17:40:11   
Anonimen
A si že poskusila z redno telovadbo?

(odgovor članu dinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dojenje-krci
30.10.2007 9:27:51   
juniorka
Pri nas tudi vse naštete kapljice niso pomagale, še zdaj, pri 6m, ga napenja ponoči, pa sem sprobala vse, nič takega jedla...ni da ni! Pač nekateri rabijo čas in le ta hitro mineva, tako da se tudi jaz tolažim, da bo bolje! Je pa luksuz, če spim v kosu 3 ureuser posted image !
Če boš morala na adaptirano mleko, potem je Novalac ac dobra izbira, ampak ni nujno, da bo pregnal krče! Lahko ga zapre in potem boste na istem! Lahko poskusiš, da mu zvečer daš dodatek- tako ti ne bo zmanjkalo mleka, pa vidla boš, če bo kaj bolje!
Veliko sreče in upam, da ne bo tako kot pri nasuser posted image !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: dojenje-krci
30.10.2007 9:32:22   
juniorka
IZVIRNO SPOROČILO: Mehičanka

Kaj pa če bi malo opazovala, kaj ješ in ali ima potem po tej določeni hrani več krčev? Pri nas je bilo namreč tako. Mala je imela krče do 5 meseca. Dajala sem ji tudi Babynos kapljice, ampak še najbolj je pomagala moja dieta.
Ukinila sem mleko in ostale mlečne izdelke, jajca, svež kruh, čebulo, česen, saje, solato...in še in še. Na koncu sem pristala na starem kruhu, medu, margarini, toastih, hrenovkah, mesu, krompirju, korenju in prekajenem lososu. Grozno, ampak se je splačalo.

Meni se pa ni splačalo, sem imela 4x vnetje ušes, pa 2x oči, v roku 2m,posledica antibiotiki, ki jih je tudi mali dobil preko mlekauser posted image  Tako da takšne skrajnosti odsvetujem!!!

(odgovor članu Mehičanka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: dojenje-krci
31.10.2007 17:26:05   
*lenc@*
če hočeš dobro svojemu otročku, kar sveda ne, ne nehaj dojit, s tem mu daš veliko! tud naša je mela hude krče in sem vse sorte premišljevala kaj čmo nardit, pa se ne bi nikol odločila za umetno mleko. Res, potrpi, ko seboš glih lepo navadla bo pa situacija boljša. Tko je blo pr nas, veliko bolje je bilo po 8. tednu.Pa tud ni rečen, da umetno pomaga proti krčem, reklama vse prenese.enim ja, enim ne.

_____________________________

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.


(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: dojenje-krci
31.10.2007 17:35:27   
Anonimen
pri naši mali so krči čudežno prenehali ko je doplnila 3 m- in to en dan prej, se mi je čudno zdelo, kaj je tak mmir zvečer, čisto pridna in tkouser posted image in od takrat je tko.....prej je blo pa tud grozno, pa mi na kraj pameti ni padlo, da bi nehala dojit zarad tegauser posted image kaj pa one na flaši, jih isto zvija, al pa še bol, a češ pol stradat otroka.....lepo dojit, pa sprejet da so krči pač en del razvoja pa je.....sem jo po cele večere imela na rokah, pa zraven odmislila da ji je hudo in jo boli, ker pol bi se mi tak zmešalo, bi se obe drleuser posted image pa je minilo....

kaj vse ne poštudirajo ene, nouser posted image

(odgovor članu *lenc@*)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: dojenje-krci
31.10.2007 20:43:20   
butt3rfly
kje pa piše, da one na flaši bolj zvija kot druge???user posted image mojga je bolj matralo na mojem mleku, pa sm pazila ko hudič, kaj jem. nima smisla vse skupi posploševat. tko kot sm rekla-vsak je svoj svet, ne pomaga vse vsakmu.

_____________________________

Hale: "Are you accusing me of being in someones pocket, you hypocrite son-of-a-bitch? You've been on Clay's tit since you were a goddamn uniformed officer. He barks and you jump. Whole town knows it. "Chief of Police". What a goddamn joke."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: dojenje-krci
31.10.2007 21:11:55   
syona
Pri krčih je tako, da enostavno kar naenkrat minejo, pri našem sončku so ponehali pri 3 mesecih in pol, neverjetno čez noč, kar naenkrat je ratal miren in skoraj nič jokav. Drugače pa zeloo priporočam, da sama spiješ veliko čaja- na 2 lira vode mešanica kumina, komarček in janež oz. lahko tudi kupiš čaj janež mix v filter vrečkah in dodaš malo kumne zraven in nič ne sladkaš. Men je to full pomagal oz. malemu. Zdaj je star 6 mesecev in še vedno si vsak dan naredim ta čaj, ker je dober za odžejat. Našemu sva dajala tudi kapljice Deteljica, je kar pomagalo.
Kar pa se tiče dojenja ti pa svetujem, da vztrajaš in tut podrazno ne odnehaj.Ta obdobje mine pa bo potem super, samo malo potrpljenja in veliko nežnosti do otročka.Veliko sreče in prespanih noči.


_____________________________

APRILA NAJIN MAI

(odgovor članu dinka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: dojenje-krci
1.11.2007 8:12:43   
Anonimen
Hm, sama sem ga nekaj časa dojila, in ni imel krčev.. Sem potem prešla na adaptirano, je imel Aptamil 1, še vedno nič krčev. Ker sem zaradi zapiranja, prešla na Bebo, pa je imel hude krče.. Jaz bi na tvojem mestu še vedno dojila. Tudi če ga boš hranila z adaptiranim mlekom, se lahko zgodi, da bo imel krče.
Ko ima krče, probaj na čisto vse načine, kako mu oblažiti. Npr. mojemu pomaga, če ga imam na roki, da je na trebuščku pa ga zibam sem pa tja.. Ali pa recimo noge gor pa dol.. Dosti je tega, le pravo točko je treba ubrat.
In, ne kregajte se spet, punce no. Vsak ima svoje mnenje o dojenju, nedojenju...

(odgovor članu syona)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Dragi, danes si pa vzamem prost dan!
Kar me je danes fasciniralo, je bil izraz na obrazu mojega dragega moža, ko sem mu rekla, da si bom vzela prost dan. 




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?