|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   profiterole
4.11.2007 7:48:31   
gumbek
Zanima me kaj je to? Sem najdla tam pri receptu od nuteline torte pa me zanima kaj to je in če ima katera link. Hvala



_____________________________


Firbec sem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: profiterole
4.11.2007 11:08:30   
Anonimen
To so princeske brez nadeva.Še recept:


1/4 litra vode
sol
20 dag margarine
25 dag moke
6-8 jajc

Vodo zavreš, osoliš in dodaš margarino.Ko se margarina razstopi, primešaš moko.Testo kuhaj dokler se ne loči od kuhalnice, nato ga odstavi in med miksanjem dodajaj jajca, počasi, eno za drugo.Testo mora biti gladko.
To potem nadevaš v pumpico in na pekač obložen s peki papirjem brizgaš majhne kupčke, ki morajo biti dosti narazen, ker testo naraste.Pečeš jih v pečici na 220 stopinjah dokler ne narastejo, potem zmanjšaš na 150, da se še notranjost speče.Na 150 stopinj peci še 10 minut.
Ohlajene prerežeš in napolniš s kremo, lahko vanilijevo, ali čokoladno,ter stepeno smetano.Lahko tudi s sadjem in smetano.Po želji.

(odgovor članu gumbek)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: profiterole
4.11.2007 20:56:14   
gumbek
A te lahko prosim še za vanilijevo kremo?



_____________________________


Firbec sem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: profiterole
5.11.2007 6:00:01   
Anonimen
Vanilijeva krema
5 dcl mleka
15 dag sladkorja
4 jajca
7 dag moke
žlička ruma
vanilij sladkor

Rumenjake mešamo s tretjino sladkorja, iz beljakov pa naredimo sneg.
Trdemu snegu med stalnim mešanjem dodajamo preostali sladkor.
Vmešanim rumenjakom prilijemo žlico mleka, dodamo vanilij in moko, počasi prilivamo vrelo mleko in močno mešamo. Krema naj vre 2-3 minute. Nato ji dodamo rum in trd sneg.Sneg čisto rahlo umešamo, samo toliko, da se zakrije.S to kremo nadevamo princeskine krofe.Po vrhu kreme damo še stepeno smetano in pokrijemo s kapico, ter posujemo s sladkorjem v prahu ali stopljeno čokolado.
Vanilijeva krema ne sme biti pretopla.
                                                              Dober tek

(odgovor članu gumbek)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: profiterole
5.11.2007 10:13:34   
Valentina
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

To so princeske brez nadeva.Še recept:


1/4 litra vode
sol
20 dag margarine
25 dag moke
6-8 jajc



O česa je odvisna količina jajc user posted image  6 al pa 8 je kr razlikauser posted image

Prijazna gospodična, nam zaupaš za koliko princesk(srednjih velikosti) je ta masa?  Kr nekaj mam občutek

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: profiterole
5.11.2007 10:58:45   
Anonimen
Odvisno od velikosti jajca. Pa tudi po testu vidiš kdaj je dobro, da ni preredko ali pregosto. Zato pa daješ eno po eno jajce. Iz te mase dobiš okoli 12 princesk, odvisno kako velike delaš.user posted image

P.S. sem gospa, ne gospodična user posted image user posted image

(odgovor članu Valentina)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: profiterole
5.11.2007 11:03:35   
Anonimen
Profitterol po italijaniše:
Najprej testo.bignjie

250ml vode
100g masla
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička sladkorja
150g moke
4 jajca
Postopek:

Na ogenj daš lonec z vodo notri maslo in sol in sladkor in vse skupaj zavreš.
Ko zavre vzameš lonec z ognja in v vodo streseš vso moko na enkrat in dobro premešaš,nato spet postaviš lonec na nizki ogenj in mešaš
tolio časa,da masa odstopi od sten lonca.daš ohladit maso.
ko je ohlajena začneš dodajat jajac,ampak enega po enega8dokler se prvo jajce ne absorbira ne smeš dodat naslednjega)
Masanaj počiva pol ure.nato uporabiš slaščičarsko vrečko.nafilaš jo z maso,
in delaš kupčke na povoščen peki papir.
Pečico segreješ na 200 stopinj in daš kupčke pečt.Počakaš,da se napihnejo in nato zmanjšaš na 180 stopinj in to za 10 minut.
Nato ugasneš pečici in pustiš bignje še za dest minut v pečici počivat.

Tole je pa čokoladna krema,moram pa še prevest:

http://www.invoglia.it/invoglia/servlet/singolaricetta.SingolaRicettaServlet?codice=RI01&id_ricetta=434


Polnilo:crema pasticera:

50 g moke
1 limono
1l mleka
15g masla
100g cimetovega sladkorja(ali navaden sladkor in palčko cimeta)
4 rumenjake
250 g jedilne topljive čokolade

1.V globok lonec daš rumenjake.dodaš moko,sladkor in zmešaš,če je presuho si pomagaš z mlekom.
2.ko je dodobra zmešano doliješ še vse preostalo mleko.
3. Limono olupi,pazi,da olupek nima belega,ker bo drugače krema grenka,dodaš,h kremi skupaj z palčko cimeta.
4.Lonec z kremo daš na ogenj in skozi mešaš,da se ne prime
dna lonca z leseno kuahlnico.Ko mleko zavre znižaj moč ognj in
mešaj naprej,dokler se masa ne zgosti.
6.S narejeno kremo naponi bignje
7.medtem pa v majnšem lončku položenem v večji lonec v katerem vre voda,rzstopi čokolao in malo.
8.ko je zmes tekoča,jo prelij po profiterolih.

< Sporočilo je popravil neva6 -- 5.11.2007 11:17:20 >

(odgovor članu Valentina)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: profiterole
5.11.2007 16:56:57   
Valentina
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady


P.S. sem gospa, ne gospodična user posted image user posted image


Nima vezeuser posted image , važn je da si prijaznauser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dobre prehranjevalne navade je treba privz...
Prehrana otrok bi morala biti, v primerjavi s prehrano odraslih, energijsko bolj bogata, saj otroci še rastejo in se raz...
Izbirčen otrok: nasveti, ki delujejo
Z neješčostjo se sreča večina otrok, le da je pri nekaterih izrazitejša kot pri drugih in v teh primerih je prehranjevan...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?