|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kronično vnetje ušes / vrtec
29.11.2007 12:50:43   
ivačič
Pozdravljeni,

Rada bi vas vprašala, če je kateri izmed vaših otrok bil na operaciji žrelnice zaradi pogostega vnetja ušes. Moja Ema - 17 mesecev - je pričela z vrtcem v septembru, ampak je bila v vrtcu vsega skupaj cca 3 tedne, saj je kar naprej bolana - sicer v glavnem nahod in malo vročine. Zaradi povečane žrelnice (bili sva že na pregledu v MB, kjer so ugotovili, da ima povečano žrelnico) je imela od konca avgusta (takrat se je začelo) do konca oktobra 4x user posted image vnetje desnega ušesa. Po zadnjem vnetju je bila 3 tedne doma, prejšnji teden je bila v vrtcu, ta ponedeljek sva bili zopet pri zdravniku, saj ji je začelo zelo teči iz noska in diagnoza zdravnika: rahlo vnetje desnega ušesa, zopet predpisan antibiotikuser posted image (že peta vrsta antibiotika do sedaj....). Problem so seveda antibiotiki, ki po eni strani zdravijo, po drugi strani pa.....in pa seveda bolečine v ušesku....
Torej vprašanje: ali imate izkušnje s pogostimi vnetji ušes in potem z operacijo žrelnice. Ali so se vnetja ušes potem umirila?

Lep pozdrav vsem sotrpinomuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kronično vnetje ušes / vrtec
29.11.2007 13:52:25   
Veverička
Hej,
midva z malim sva ravno včeraj prišla iz bolnice, kjer so mu operirali žrelnico + vstavili cevke v bobnič, ker se mu v srednjem ušesu (no, obeh) nabira tekočina (to so zdaj v bolnici ugotovili na podrobnem pregledu - drugče naj bi imel samo operacijo žrelnice).
No, Blaž je imel pogosta tiha vnetja (sploh nismo vedeli, da ima vneta ušesa, tudi ga ni ful pretirano bolelo - vsaj mislim). Tako vnetje ušes, da ga je bolelo in da je dobil vročino, je imel samo 2x, ostale začetke vnetij smo pregurali brez antibiotikov (ogromno fiziološke, vlažilec v sobi, inhalacija kamilic....)
Kako bo zdaj po operaciji ti še ne znam povedat, upam, da bo O.K. Mene je zdaj strah tega, ker mu niti kapljica vode ne sme prit v ušesa, dokler ima te cevke not (6m do 1 leto), on pa se ful rad namaka, skače v vodo...in ne vem, kako mu zdaj to dopovedat.
Upam, da ne boste rabili it na operacijo, če pa boste morali, pa tudi ni nič groznega (not si 2-3 dni pa z otrokom si lahko - proti plačilu sevedauser posted image )

(odgovor članu ivačič)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kronično vnetje ušes / vrtec
29.11.2007 13:58:40   
Meceno
Bom samo napisala, da je bila moja ravno lani skos taka. Atibiotik, teden dni OK pa spet antibiotik. Od novembra ko je dopolnila 16m pa do marca ko je bila 20m stara, sva bile na 14dni nujno bolaneuser posted image . ( kašenj, nos, vročine tudi čez 40, zamašena ušesa  ). Konec marca naju je pregledal Žigar in ugotovil da ima povečano žrelnico. Do 30.3.2009 pa morva čakatuser posted image  tu v MB ( drugje po SLO bonlišnicah bi prišla malo prej ali celo še kasneje user posted image ) na operacijo.
Da neboš mislila, da je bilo s pomladjo vse OK do julija je imela še najman ( po spominu ) trikrat antibiotik. Teden predno smo šli na morje jih je še imela in ker sem vedela da ušesa nebodo še čisto OK sem ji kupila kapljice od galenskega laboratorija MB ( kapljice za uho ). Bila je več kot sedem tednov na morju ( blizu Hvara ) Prvi teden jo je ob kihanju še bolelo uho, jokala in se držala za uho, a so ji kapljice in zrak počasi pomagala in je dobila na imunosti.
Na jok mi gre no, ker deklica je bila bolana šele ene 14dni nazaj ( je imela samo zelo visoko temperaturo ) Trajalo pa je dva dni in potem ne duha in sluha. Nisva šle k zdravniku ker tam vedno dodatno kaj pokasira ( odvisno no, če bi  trajalo dlje )
V glavnem, dajala sem ji svečke Voltaren + Daleron in zopet te kapljice za uho. Sumila sem da gre za uho, ker si je celi mazinček notri vstavljala.
Sem ji pa strogo to prepovedala da to še dela, ker je šlo že kar za neko razvado user posted image  in če je imelela spet zamašeno uho ji to tlačenje nič ne pomaga oz  prej škodi ( moje mnejne ).  sem jo učila da si uho prime in ga zmrda od zunaj. 


Če nebi bila zdaj tako OK bi jo v prvi priliki ko bi bila zdrava stlačila nekam za to operacijo žrelnice, ker če bi bilo ali bog nedaj, da bo tako kakor je bilo lani, grem kar osebno do kirurga. ( oz preko znanstev user posted image )


Deklica je sedaj trikrat bolj vesel otrok, prej se je ni smel nihče dotaknit, dosti je jokala...


Upam, da jo je morje pozdravilo ( žrelnico vem da ne ).
Pa nisva v vrtecu...oz dvakrat na teden je pri varuški.



Aja...  predno greste na operacijo,  morata dati kri, vodo in celoten pregled .( mislim da teden dni prej)  Če je bolan se operacija prestavi ( lahko da so bili izvidi ok, pa ti na dan operacije malo šmrka pa nebo nič )
Operacije se delajo lahko že po drugem letu starosti če je res hudo, drugače pa ima čas. Predolgo pa spet ne. In user posted image  ni nujno da ji bodo to tkivo rezali samo enkrat, lahko se še ponovi, baje do šestega leta starosti v redkih primerih se žrelnica poveča kasneje.



Držite se

(odgovor članu ivačič)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kronično vnetje ušes / vrtec
29.11.2007 14:26:43   
sazi
izkušenj s svojimi otroci in operacijo žrelnice nimam, sem bila pa sama kot otrok operirana ker sem imela ves čas vneta ušesa - po odstranitvi žrelnice nisem imea nikoli več vnetih ušes niti kakšnih drugih težav povezanih z ušesi

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kronično vnetje ušes / vrtec
29.11.2007 14:42:37   
Veverička
Meceno, zdaj sta bila na operaciji zraven mojega še dva otroka, ki  sta bila oba prejšnji teden na pregledu in sta bila ta teden operirana, mi pa smo čakali več kot eno leto (bi morali celi do aprila 2008 pa smo preko vez šli zdaj novembra). Ne vem, kakšno politiko imajo touser posted image  Pozanimajte se, punce! (Mame so rekle, da niti vez niso uporabile.)
Pa pri  drugih dveh ni bilo nič kaj nujno, bi rekla, da je bilo prej pri mojem nujno, ker je že ful šlo na sluh. In je imel ful tekočine not, ki je bila že bolj podobna lepilu ( v sr. ušesu).
Aja, pa to če malo šmrka ni nič, oz. ga prej pediater v otroški bolnici pregleda. Blaž je npr. pokašljeval in smrkal (samo ni bila zelena sluz) in je šel na operacijo, enega fantka, ki pa ni niti 1x zakašljal tam v čakalnici in ni bilo videt, da bi mu kaj iz noska teklo, pa so zavrnili.

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kronično vnetje ušes / vrtec
30.11.2007 14:56:54   
Meceno
Veverička jaz tudi ne vem kakšno politiko se grejo, sm a veš, če bi se ali se bo slučajno to spet nadaljevalo jo bom pejlala na operacijo četudi v Avstrijo.
Bom pa čakala zdaj samo zato, ker je od nekje 25.7. čisto zdrava oz če ne štejem dva dneva bolezni izpred 14.dni.
Hvala veverička in ja, žal ( oz hvala bogu da se )  se moramo mame včasih kar same pozanimat za vse  možne poteze.

Lp

(odgovor članu Veverička)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kronično vnetje ušes / vrtec
1.12.2007 20:32:35   
cv105
sama sem v otroštvu imela podobne težave, ki so se vlekle od 7. meseca starosti do četrtega leta ... ušesa sem imela vneta nonstop in lahko si predstavljaš, koliko antibiotikov sem pojedla ... mami se še zdaj spominja, kako so nas gledali in komentirali na morju, ko sem bila edina z rutko na glavi user posted image  ... no, težave so se končale z operacijo žrelnice pri četrtem letu ... do danes (tj. 25 let) nisem imela podobnih težav ...

srečno user posted image

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kronično vnetje ušes / vrtec
4.12.2007 22:50:55   
tincci
No, jaz pa nikoli nisem bila operirana in sedaj pri svojih 30 še vedno, ko dobim virozo, fašem še vnetje desnega useša.. v tem mesecu drugič.. ampak mislim, da mi bo tokrat spet ratalo iti brez antibiotikov. Obstaja ful drugih zdravil (domača lekarna), preden posežete po antibiotikih!!!!

(odgovor članu cv105)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kronično vnetje ušes / vrtec
4.12.2007 22:53:46   
tincci
nasveti: http://www.alergije.net/index.php?option=com_smf&Itemid=34&topic=13.0

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kronično vnetje ušes / vrtec
6.12.2007 16:08:39   
ivačič
hoj,

mi lahko prosim posredujete kakšen nasvet o tem, kako zdraviti vnetje ušesa brez antibiotika?

hvala!!

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kronično vnetje ušes / vrtec
6.12.2007 16:10:01   
ivačič
hvala, da ste delili z menoj vašo izkušnjo z operacijo. kako je z malim?

lp

iv.

(odgovor članu Veverička)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kronično vnetje ušes / vrtec
6.12.2007 16:13:54   
ivačič
ja, glede čakanja. V Mariboru se čaka kar dolgo, v Celju pa mi je zdravnik rekel, da bi prišli, če je pač nujen primer, kar hitro na vrsto za operacijo žrelnice. V Mariboru so mi na izvid napisali, da predlagajo operacijo po dopolnjenem 2. letu starosti, v Celju pa operirajo že po enem letu in pol.

Lp
Iv.

(odgovor članu Veverička)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?