|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Partnerjeva hčerka
6.1.2008 15:16:03   
Ana08
Pozdravljene!
Nekaj tednov vas že berem, sedaj pa sem se odločila, da vas prosim za nasvet. S parterjem pričakujeva prvega otroka, on pa ima hčerko iz prve zveze, ki je stara 9 let in sicer živi z mamico. Prihaja do velikih problemov, ko je deklica pri nas. Čisto sem že obupana, prosim pomagajte mi s kakšnim nasvetom, kakšno stališče naj zavzamem do partnerja. Sama mislim, da je problem predvsem on, saj hčerki ni pripravljen postaviti mobenih meja in omejitev. Deklica je ugotovila, da lahko z grdim vedenjem povzroči razdor med nama in potem ima očeta samo zase. Do mene je zelo nesramna ali pa me v celoti ignorira. Naj vam opišem nekaj primerov. Ko dam kosilo na mizo npr. začne vpiti, da je to gnusno, da ne bo jedla, da hoče kaj drugega (pa vedno skuham kaj, kar ji je všeč) ali pa obratno, da je to dobro in da drugi te hrane že ne bomo jedli (celo skledo npr. pomes fritesa si prisvoji). Partner se le dobrohotno smehlja in ji skuša v vsem ustreči. Ves čas nerga, kriči na partnerja, ga žali, zmerja (ti si neumen, len,  recimo ukaže mu, da ne sme piti piva ????). Meni ukazuje, prinesi mi to ono, najljubše besede so hočem, zahtevam. Če ji takoj ne ustreževa, kuha mulo, se ne pogovarja z nikomer in s stalnim nerganjem in slabo voljo uniči dan. Njena mamica in kot vidite tudi očka, ji v vsem ustrežeta in tako njeno problematično vedenje označita z besedami, da je pač bolj živahna. Če kaj rečem proti partnerjevi hčerki, se partner postavi na njeno stran in jo vzame v zaščito. takrat ga hčerka nagradi s tem, da se mu dobrika, mu govori, kako ga ima rada, se stiska z jim in ga ljubčka, mene pa popolnoma izločita. S partnerjem sem se skušala pogovoriti o vsem tem, predlagala sem mu tudi, da si poiščeva strokovno pomoč, vendar vse odklanja. Sam meni, da z njegovim odnosom do hčerke ni nič narobe, da je problem v meni, ker je ne maram. Zato je najdel rešitev v tem, da vsak drug vikend in počitnice preživita s hčerko sama pri njegovi mami. Jaz pa samevam doma. Sedaj sem v zadnjem mesecu nosečnosti, imam kar nekaj zdravstvenih težav (predležeča posteljica in krvavitve), vendar partner še vedno odhaja. Prejšnji vikend sem se morala sama odpeljati v porodnišnico, ko sem zelo krvavela, ker njega pač ni bilo. Naj povem še, da se v ostalem času zelo dobro razumeva, je ljubeč in skrben do mene. Ko pa pride čas za njegovo hčerko, me zataji in tudi najinega otroka. Ne želi poiskati rešitev, da bi čas preživljali skupaj, tako da bi hčerki postavil določene omejitve glede neprimernega vedenja, jaz pa se ne zmorem popolnoma podrediti devetletnici in dovoliti, da tako pometa z mano, kot dela s svojimi starši. Partner mimje jasno povedal, da me je pripavljen zapustiti, če se ne bom strinjala z njegovimi odhodi. Obupana sem, najin odnos je popolnoma uničen, hkrati pa se bojim ostati sama z otrokom.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Partnerjeva hčerka
6.1.2008 15:20:57   
Anonimen
Dr. Jane Bluestein- Kako otroku postaviti meje in poskrbeti tudi zase!

Tukaj se skriva vaša rešitev.user posted image

(odgovor članu Ana08)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Partnerjeva hčerka
6.1.2008 15:25:43   
Colicka
Hmmm ni ti lahko, sploh ker si že visoko noseča, ampak naj te ne bo strah ...verjetno ni tvo prvi in upam, da veš, da ti na svetu edini, ki bi te lahko imel rad ...mogoče počakašš do rojstva otroka :) Mogoče se bo čisto spremenil, ko bo dobil otroka še s tabo - če pa ne pa ne vem, težko je to, ko si napisala, da te je pripralvjen zapustiti, če se ne boš strinajla z njeovimi odhodi HALO? To je ultimat - tega pa v partnerskem odnosu ne sme biti, kaj pakompromisi, manj vikendov zase ali kaj podobnega? čeon ni prrpavljen na kompromise in prolagajanja, se bojim, da nimša izbire - ali se ukloniš in boš z leti postajala vse bolj in bolj nesrečna ali pa narediš tisto, česar te je najbolj strah? :(

(odgovor članu Ana08)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Partnerjeva hčerka
6.1.2008 15:26:57   
Colicka
Anonimen, se strinjam, veliko je knjig ins trokovnjakov, ki bi lahko pomagali ...že sam pogovor bi bil pomagal, ampka kaj, če je samo ANA8 pripralvjena na pogovor in kompromise, on se nima namena prilagajat, raje jo pusti z dojenčkom vred¨!

(odgovor članu Colicka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Partnerjeva hčerka
6.1.2008 15:27:06   
Anonimen
Ojoj, pojma nimam, kaj lahko narediš. Če on nič noče ... sama tako ne moreš. Torej samo ali tole stanje sprejmeš ali pa greš. Pojma nimam.

(odgovor članu Colicka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Partnerjeva hčerka
6.1.2008 15:32:43   
paris
Moja prva misel je bila, zakaj za vraga, si zanosila!? Zakaj nisi najprej rešila problemov s partnerjem, ki niso od danes? Nikakor nočem biti žaljiva, res nikoli nisem, ampak, zame je tvoje vedenje skrajno neoodgovorno. Pa ti dam prav pri tvojih razmišljanjih v zvezi s pastorko, ampak nikakor ne morem razumeti, da nisi najprej do konca rešila težav s pastorko, ampak si celo zanosila, na vse te probleme, ki jih že itak imate, ma ne morem verjet, no! Pa kaj si mislila, da bodo problemi kar čudežno izpuhteli, ali kaj?




_____________________________

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu Ana08)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Partnerjeva hčerka
6.1.2008 15:33:50   
mami_miki
ej...no jaz sem imela identičen primer...

naj ti povem, da se bo s časom uredilo, pokaži deklici da jo imaš rada (ona je bila 9 ko sva midva šla skupaj živet- vse isto, razen da še nisem bila noseča)...

moreš vedet, da je deklica navajena očetovske ljubezni in njegove bližine- in sedaj jo je strah, da ji boš ti to vzela...

moreš bit potrpežljiva-sicer pa je najbolje tako: da ji razložiš, oz. da ji oba razložita, da bo on vedno njen ati, da to nič ne spremeni, če je on s tabo pa ne z mamico...
najbolj mora imet filing, da bo on vedno njen, oči, bilo-kaj se zgodi...
ti pa ji daj vedet, da boš oz. si njena prijateljica, pa da mamico že ima, da ne misliš bit ti njena mamica...

dovoli jima, da sta skupaj za vikend, ker oba to potrebujeta, za vse je težko, tudi za njega, ker ne ve, kako naj...

vse se bo uredilo, tako kot se je pri nas...dajte se čimveč pogovarjat, kaj kdo čuti, zakaj tako čuti..

da ne rabi bit ljubosumna na tebe in dojenčka...ker ljubezen je tako velika, da lahko imaš vse rad:

npr. če ima kako žival deklica: ji reči: npr. no če bi še dobila enega zajčka, bi ga imela manj rada kot imaš tega sedaj?...

vglavnem, vem da si nervozna, ker sem bila jaz tud...samo vztrajaj, pa bodi kar si..

(odgovor članu Ana08)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Partnerjeva hčerka
6.1.2008 15:44:44   
rr.mm.dd
u, hudo

mislim, da imaš glede pastorke čisto prav

tudi njo zastopim, zakaj se tako obnaša

tvojega malo manj, ampak kdo bi zastopil moške user posted image user posted image

moj nasvet zate pa je, da se kar se da čimbolj umiriš in se čimlepše pripraviš na porod in na življenje z novorojenčkom. Mislim, da nisi v situaciji, ko bi lahko kaj reševala. Ali malo počakajte, da se vsi skupaj navadite eden na drugega, lahko pa se tudi pripraviš na možnost, da če bo tvoj hotel oditi, da bo šel (k mamici verjetno?!?).
Glede na to, kaj je rekel, mu jaz ne bi branila, vprašanje pa je, s koliko premisleka je to izustil, če se ni le branil v tej situaciji, kjer se očitno ne znajde.

Mogoče bo pa deklica čisto zaljubljena v dojenčka in boš ti kar naenkrat zakon?

Srečno!

(odgovor članu mami_miki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Partnerjeva hčerka
6.1.2008 15:51:19   
Anonimen
Na žalost, kakor to, da se boš mogla fejst pogovorit s partnerjem, ne vem.
Lahko ti pa iz lastnih izkušenj povem, da bo po tem, ko se bo rodil vajin otrok še slabše.

Jaz sem vztrajala, vztrajala....resno. Ker ona pač ne pride v hotel, ampak pride k vam domov. Če veljajo za vsa ista pravila, veljajo tudi za njo. Ker potem pride do tega, da ti tvoj otrok reče: "Ne bom si umil zob, saj ji jih tudi ona ni."
Jaz sem bila zelo zelo stroga. Ampak s tem, da me je mož popolnoma podpiral. Že takoj je povedal, da pri nas veljata obe besedi isto. Ali rečem jaz, ali on. Midva sva odrasla in tako pač je.

Resno, tukaj je tvoj partner tisti, s katerim bo treba najprej kakšno konkretno rečt.

Ko boš rodila, bo cela štala. Tamala bo itak ljubosumna. Ti se boš pa umikala. To sem delala jaz. AMpak tko ne prideš nikamor.
Pogovor. Resno.

(odgovor članu rr.mm.dd)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Partnerjeva hčerka
6.1.2008 15:52:03   
Anonimen
Čakaj malo. Vikend pri bivši?? Kako za vraga ti sploh to dopustiš?? Očitno je res problem v tebi, POSTAVI SE!! in ne dovoli mu, da bo sam odločal, kajti ti si njegova partnerica, otroka pričakuješ. Bivša je preteklost, kaj imata skupnega je le OTROK, ki ne zna reči prosim in hvala... Grrrrr... Jaz sem bila težavnaaa, a nikoli v življenju nisem ukazovala, da hočem to, ono tretjo,.....  Upam, da se poštima vse to, ko pride otrok.. Ampak... Ne pričakuj, da bo kaj bolje, otrok stvari kvečjemu poslabša..!

(odgovor članu rr.mm.dd)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Partnerjeva hčerka
6.1.2008 15:56:40   
Anonimen
Zato je najdel rešitev v tem, da vsak drug vikend in počitnice preživita s hčerko sama pri njegovi mami.


O kristus user posted image  tole sem pa spregledala....a?

No, tukaj ti pa žal ne morem pomagat.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Partnerjeva hčerka
6.1.2008 16:08:59   
Colicka
Jaz sem pa razumela, dapreživljata vikende pri nejgovi mami, ne pri hčerkini mamici torej nejgovi bivši? Ne vem bmo mogle še enkrat zanazaj prebrat ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Partnerjeva hčerka
6.1.2008 16:21:42   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: sunqueen

Zato je najdel rešitev v tem, da vsak drug vikend in počitnice preživita s hčerko sama pri njegovi mami.


O kristus user posted image  tole sem pa spregledala....a?

No, tukaj ti pa žal ne morem pomagat.


Njegova mama je vendar od deklice babica, ne pa bivša žena, kakor jaz to razumem.

Ne vem kaj ti reči. Zelo težko realno rečem, kaj se dogaja pri vas, ker biti objektiven pri takih rečeh, je takole na daljavo čisto nemogoče. Mogoče ti to vidiš pristransko, si ljubosumna na ta malo, se ti vse zdi grdo vedenje, lahko pa je ta mala res totalno freh. Pojma nimam. Moj je dojemal mojega otroka tudi kot potencialno grožnjo na začetku. Vse je videl kot kotriranje njemu, pa ni bilo tako (npr. moja hči bi zihr vsakemu od domačih rekla, da ne sme piti piva, al pa kadit cigaret, ker njej se zdi to potencialna grožnja, da nekdo od njej dragih, ljubih ljudi, postane zasvojen, ne vem, zakaj se ji to zdi tolk grozno, ampak ta hip se ji zdi, ne morem pomagat, pa mojemu bi se tudi to zdelo da je totalno nevljudna, ne bi razumel njenega vzroka). Sčasoma je uvidel, da to ni način za reševanje problemov in sta našla skupni jezik. Zato sklepam, da je možno, da tudi ti  pretiravaš v svojem dojemanju situacije. To sklepam tudi zato, ker je tvoj mož šel v tako grozno skrajnost, oz. je bil očitno prisiljen vanjo, ker se vidva nista mogla zmeniti - namreč da se dobiva s svojim lastnim otrokom mimo tebe, kar se mi zdi totalna katastrofa, da se ne more videvati z njo doma.

Obstaja seveda tudi možnost, da je otrok res freh, v tem primeru mu moraš pač postaviti meje. In to se da. Počasi in vztrajno. Poleg tega moraš z otrokom vzpostaviti nek odnos. Tega pa ne moreš, če otroka niti pri vas ni. Odnos pomeni tudi to, da počneš z otrokom reči, da se pogovarjaš, da ga razumeš, podpiraš, pohvališ, vendar da hkrati tudi zahtevaš normalno vedenje in to brezpogojno, pa seveda tudi druge zahteve, npr. naj pospravi mizo po kosilu in podobne reči.

Menim, da je rešitev nekje na sredini, med tabo in možem. Če boš ti pokazala, da si otroka sprejela, da ga imaš res rada, če boš rekla, da ne dovoliš, da se dobiva z otrokom pri stari mami, ampak boš zahtevala, da prihaja k vam, če boš vzpostavila nek ok odnos, bo zihr tudi mož videl, da hočeš otroku dobro in bo dovolil, da nimaš samo obveznosti, ampak enako mnogo pravic. In gotovo te bo v takem primeru mnogo bolj upošteval in te razumel, ter se postavil zate pred otrokom, kot ta hip, ko se očitno počuti ogoržen od tebe, ki njegovega otroka ne maraš prav preveč. To se čuti, če zavračaš otroka, tega se tudi nikdar ne oprosti nobenemu partnerju. To je enako, kot da ga varaš z delom sebe. Vidva ne bosta mogla imeti normalnega odnosa, dokler se vidve s hčerjo ne najdeta nekje na eni normalni poti sprejemanja in funkcioniranja kadar sta skupaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Partnerjeva hčerka
6.1.2008 16:24:28   
Gina
napaka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Partnerjeva hčerka
6.1.2008 16:33:10   
Ana08
Full vam hvala za vaša razmišljanja. Prav imaš, Paris, ko praviš, kaj sem mislila z nosečnostjo. Saj veš, rada ga imam, pa skupaj sva se lepo imela in sem upala, da bo najin dojenček uravnovesil stvari. Nisva več najmlajša in otroka sem si zelo želela, on je pa tudi izjavljal isto. Slabo se počutim, ker krivdo za vse skupaj valim na pastorko. Zavedam se, da je ključen partner, on se pa samo umika. Zapira si oči pred problemom, hkrati pa imam občutek, da je tako navajen takega vedenja svoje hčerke, da mu je že čisto običajno ( z mamico se stepeta, če ji kaj ni prav, torej je pri nama še super, ha,ha). Obrambni mehanizmi partnerju delajo 100 na uro, hkrati pa dejansko s hčerko nikoli ni živel. Lahko ji v vsem ugodi dva dni med vikendom, potem pa jo ves izmučen odpelje domov. Spet ga opravičujem user posted image . Dejansko ima partner dva obraza, ko sva sama in je vse lepo in potem, ko nastopi čas za hčerko in mene ni. Dokler nisem bila noseča, me to ni tako motilo. Dobila sem se s prijateljicami, šle smo v savno, si privoščile ženski večer. Do problemov prihaja v zadnjih mesecih, ko ga rabim ob sebi in njega ni. Najhuje pa je, da mu ne zaupam več, čutim se ponižano in zapuščeno. Vem, da lahko zadevo samo sprejme ali pa grem, z nerganjem in očitki pa samo še poslabšujem stvari user posted image

(odgovor članu Colicka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Partnerjeva hčerka
6.1.2008 16:45:52   
Anonimen
Ups, pomota. Pri njegovi mami, ne pri bivši.. Se pardoniram.. user posted image

(odgovor članu Ana08)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Partnerjeva hčerka
6.1.2008 16:48:06   
Anonimen
Jaz se tudi opravičujem za napisano....ampak kljub temu je to bolj tako no.
Še vedno ti predlagam, da res probaš kaj narest, ker z rojstvom bo še slabše.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Partnerjeva hčerka
6.1.2008 19:18:54   
mami_miki
IZVIRNO SPOROČILO: sunqueen

Jaz se tudi opravičujem za napisano....ampak kljub temu je to bolj tako no.
Še vedno ti predlagam, da res probaš kaj narest, ker z rojstvom bo še slabše.


ja...glej: jaz sem ti povedala, kaj naredi, ker sem šla skozi to...če te kaj zanima še, pa vprašaj...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Spolni odnosi
binyy

Koliko časa traja vaš spolni odnos s partnerjem?

od 30 do 60 min (93%)

od 60 do 90 min (4%)

od 90 do 120 min (2%)

več kot 120 min (1%)


Število vseh glasov: 295

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!