|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dnevno spanje - do kdaj?
11.1.2008 13:32:12   
Naja30
Mi imamo tudi probleme s spanjem. Dejte mi povedat, do kdaj so vaši otroci spali čez dan? In če še spijo, kakšen urnik spanja imate?
Naša 13-mesečnica se je zadnje dneve odločila, da ne rabi spanja. Če vztrajam, traja tudi do 1,5 ure, da zaspi. Ne pomaga ne božanje, ne sedenje zraven nje, ne da je sama... počasi ne vem več, kaj naj naredim. Zvečer pa tudi težko zaspi in ne vem ali zato, ker popoldan spi ali zato, ker pač težko zaspi user posted image  
Dajte mi svetovat in povedat, ali tako majhen otrok res ne rabi več dnevnega spanja?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dnevno spanje - do kdaj?
11.1.2008 13:37:14   
alička
Moja 21 mesečnica je tudi imela obdobje, ko je popoldanski spanec kar črtala, zdaj pa spet zaspi brez problema. Včasih sicer traja malo dlje da zaspi, ampak spi vsak dan, tudi tri ure in več. Neko obdobje mislim, da je bilo okrog enega leta pa je spala okroh 30 minut in še zvečer sva se borili za zaspat.
Pri nas najbolj pomaga, da sedim zraven dokler se ne umiri, ker če jo samo položim v posteljico in grem spleza ven user posted image , tudi po x krat user posted image . Zatop žrtvujem nekaj minut, da začne zehati, pol pa gre.

Ali jo daš spat po kosilu ali pred? Mogoče bi pomagalo, da se prej naje pa bo lažje zadremala.
Pa fino prezrači sobo pred spanjem, potem pa naredi temo... kaj več ti ne vem svetovati.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dnevno spanje - do kdaj?
11.1.2008 13:39:13   
Lunc_a
Naja večkrat napisan stavek.Niso vsi otroci enaki user posted image
če vidiš da lepo funkcionira tudi brez spanja potem jo ne dajej na silo spat.Če pa vidiš da je bolj razdražljiva,kar pada skupaj itd potem pa kar.
naš 3-letnik še vedno hodi podnevi spat in spi cca 3 urce

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dnevno spanje - do kdaj?
11.1.2008 13:39:43   
melanija
Moja ta velika bo imela marca 4 leta pa še vedno gre ob 13 h spat, pusti pa jo najve do 15, ker če ne potem mi zvečer noče iti spat ob 21h. Če pa ne gre spat je pole okrog 17,18 h tako sitna, da postane prav nevzdržna. In komaj dočaka 21.

Zvečer sem jo vedno dajala spat med 20 in 21 uro, zjutraj pa je vstajala med 7.30 in 9. uro. Nikoli je pa nisem pustila spati dlje kot do 9h,  sem jo šla zmeraj zbudit, tako da je potem šla na popoldansko spanje brez problema. tako spimo že od 1 leta ali pa še od prej, sem že malo pozabila.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dnevno spanje - do kdaj?
11.1.2008 13:43:56   
Hans
Naša 15-mesečnica ima prav tako težave s spanjem, še pred nekaj dnevi je brez problemov zaspala v posteljici dvakrat na dan, sedaj pa ga že od novega leta sračka. Noče več spat v posteljici, zaspi samo še v vozičku, spi enkrat na dan po največ uro in pol, to je okoli 12 ure, nato okoli 17.30 je spet čisto zaspana, spat pa noče, zvečer rabi eno uro, da se umiri. Meni to vzame veliko energije in časa. RABIM NASVET. Sem poskušala par dni z "dretjem" v posteljici, pa ni zaspala (mislim na tisto: pustijo se bo že nehala dret in zaspala) user posted image user posted image

_____________________________

Nikoli ne obupajte! Če vam ne uspe v prvo, bo mogoče v drugo ali pa v tretjo! UPAJTE !

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dnevno spanje - do kdaj?
11.1.2008 13:48:59   
Naja30
alička, spat jo dajem po malici, se pravi pred kosilom. Sem probala tud po kosilu, pa je isto. Sobo prezračim, naredim temo, sedim zraven... vse, kar je možno, ampak se ne umiri. Kot je napisala lunc_a, zdaj bom vidla, ali funkcionira brez spanja in kako bo zvečer.
Hans, dretje v posteljici smo tudi probali, ampak nima smisla. Nikoli nisem bila pristaš tega, pa še bolj se znervira, če jo pustim, da se dere.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dnevno spanje - do kdaj?
11.1.2008 13:49:03   
aluš
Po mojih izkušnjah tako majčken nujno rabi opoldanski spanec. Naša dva  sta zjutraj vstala ob 7-7.30, nato kosilo ob 12-13, nato pa spat. Splala sta vedno predolgo (sploh pri mami, ki ju pazi), tam do 15-15.30. Zvečer pa seveda ne gre potem prav zgodaj- okoli 21. Ko je bil pa star leto in pol je pa spal po istem urniku, zvečer pa je šel že ob osmih spat brez problema in prespal celo noč do zjutraj. Tamali je bil sedaj star 4 leta, pa gre pri mami še vedno spat po kiosilu. Zvečer pa tam okoli devetih. Če je pa doma (vikendi, prazniki) pa noče itit spat, pa potem zjutraj mal potegne, pa zvečer ga kake pol ure prej dam.

Če si pametna, vztrajaj pri spanju, če jo boš enkrat nehala dajat spat, se ti zna naredit, da ne bo nikoli več hodila spat (pozanam primere, ko so pri manj kot dveh letih nehali z opoldanskim spanjem). Tako majčken otrok se mora spočit, ker je sicer že popoldan ko ožeta cunja, da o tečnobi ne govorim, zvečer se pa potem od utrujenosti dere namesto, da bi lepo zaspal.

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dnevno spanje - do kdaj?
11.1.2008 13:50:42   
aluš
Ja, pa še to. Dopoldan jo pelji ven na svež zrak, pa naj sama hodi (če že), da se bo mal zmatrala, pa svež zrak jih tudi "zrihta", se jim očke potem kar same zapirajo.

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dnevno spanje - do kdaj?
11.1.2008 13:56:11   
Lunc_a
aluš nekateri otroci ne potrebujejo dnevnega spanca več.zakaj bi jo na silo dajala spati,če recimo ni potrebe??In če jo zdaj ne bo dajala spat,to še ne pomeni da kasneje ne bo hotela popoldan it spatuser posted image

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dnevno spanje - do kdaj?
11.1.2008 13:59:34   
alička
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

...dretje v posteljici smo tudi probali, ampak nima smisla. Nikoli nisem bila pristaš tega, pa še bolj se znervira, če jo pustim, da se dere.


Hvala enako, pa še jaz nimam živcev za to, da bi jo pustila prav dolgo dreti se.


(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dnevno spanje - do kdaj?
11.1.2008 14:04:53   
lelaval
Starejšadva sta spala do šole - in to po 2-3 ure.
Res pa je, da smo si ljudje različni in tudi potrebe imamo različne. Mogoče tvoja ne potrebuje toliko spanja. In brezveze, da se mantraš ti in otrok, ko se trudita 1,5 ure, da zaspi. Se popoldne samo vsedita ali vležita in ji beri - verjetno potrebuje samo počitek, ne pa spanja. In, mogoče bo zvečer utrujena in bo brez težav zaspala.


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dnevno spanje - do kdaj?
11.1.2008 14:19:24   
aezzy
sama sem se tolk presekirala zarad tega. sprijazni se, ni ne vem kaksen spanček! kot moja.
pri enem letu se je prvic zgodilo, da ni sla spat. nekje od 9m pa spi samo 1,5 ure. ima dneve, ko sploh ne gre.

kosilo poje sele ko se zbudi, prej ima malico in flasko za zaspati, kaksen dcl mleka. pocakam v sobi, da zaspi, raje reskiram tistih 15 min, kot, da se cisto prebudi in vse se 1x.
imava pa temno in res dobro prezraceno, tudi ne prevroco sobo (max 20st), ker je itak pokrita.
ce se da pejta pred spanjem ven, da se zlaufa.

ne sili je, ce ni zaspana pac ne bo zaspala.
pri nas ni povezave medtem kako spi cez dan ali bo zvecer zaspala ali ne. tudi ko ves dan ni sla spat je bila budna do 21 in obratno, ko je spala 2 uri je sla spat nekaj do 8h.
lahko pa da je res, kar je napisala lelaval, da mogoce potrebuje samo pocitek. moja to pocne kadar ne gre spati, greva na pojstlo lezat in brati knjige. in je kot nova po pol ure, spocita.
sama sem menda nehala spat cez dan pri 2 letih. sedaj bi pa samo spala in spala user posted image .

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Dnevno spanje - do kdaj?
11.1.2008 14:23:18   
Naja31
Moj je tudi imel tako obdobje, ampak ni šlo za to,da ne bi potreboval spanja, ampak da ni hotel spati. je bil pa hudo zaspan.
Odkar smo začeli tudi za dnevno spanje delati temo v sobici, spi kot polhek tudi 2 do 3 ure med vikendom. In zvečer normalno zaspi. Star je 2 leti in 8 mesecev.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Dnevno spanje - do kdaj?
11.1.2008 14:42:57   
Maxica
Naš triinpolletnik še sedaj gre, vendar ne vsak dan, odvisno od utrujenosti. 14 mesečnik pa absolutno, se mi zdi, da tako majhen pa vsekakor rabi še popoldanski spanec. Sicer mi z njim nimamo prerekanj, namreč okrog 12h je že sam tako utrujen, da gre spat za dve urci.

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Dnevno spanje - do kdaj?
11.1.2008 14:48:41   
Blink1
Naša 3.5 letnica gre med tednom vsak dan za 3 ure spat. Ob dvanajstih pride iz vrtca, se še mlo igra in gre spat. Zjutraj pa se mora zbuditi ob 6.30. Zvečer gre spat ob 21.30. Prej je ne dobimo v posteljo.

Čez vikend pa je druga pesem. Ob sobotah vstaneva ob 9.00 in čez dan ne spi, razen če se okoli 18. ure kam peljeva z avtom, potem zaspi in spi do nedelje zjutraj.


_____________________________

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Dnevno spanje - do kdaj?
11.1.2008 14:51:01   
*alja*
naša je stara 2 in pol pa gre vsak dan spat. Zdaj ko hodi v vrtec ji tam primankuje spanca še gre za kako urco ko pride domov in pol ob 20 v posteljo pa zjutraj pol osmih vztane.

Sicer pa pred kosilom tudi ni hotela nikoli spat, šele ko sem naredila ret da gre spat 12.30 po kosilu je začela normalno spat.

Odvisno pa od otroka, eni pač ne rabijo tolk spanca.


_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Dnevno spanje - do kdaj?
11.1.2008 14:59:31   
piščanc
naš je 3 leta in včasih že ukinja popoldansko spanje. gre pa po kosilu, ponavadi gre eden izmed naju (ponavadi mož) z njim. tako da se dejansko uleže z njim in zapre oči. mogoče za pol urce, lahko pa tudi dlje.

ne predstavljam si da bi 1 letni otrok spal pred kosilom? nekaj je potreba otroka, drugo pa tudi potreba staršev. če boš vztrajala pri rutini, vsak dan isto, brez izjem, bo tudi otrok to sprejel. se pa otroci spočijejo tudi drugače, tako da spanec ni nujen, je pa koristen. da si tudi starši malo odpočijejo, pa otroci so bolj mirni.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Dnevno spanje - do kdaj?
11.1.2008 16:14:02   
pikalonca
Naša že skoraj 3 letnica je začela komplicirat o nespanju nekje pri 2.5 letih in sem ji parkrat popustila, da ni rabila it spat, samo potem sem pa jaz živčni zlom dobivala, ko je bila okrog 18 že tečna za umret. In tako sem ubrala drugo taktiko, namreč pri nas ni več besede spat ampak počivat. In tako jo dam v posteljo in ji dovolim, da gleda knjigice. To traja nekje 15 minut in potem jo itak zmanjka. In mi v povprečju spi od 14-16.30. Se pa tudi še zgodi da kdaj ne zaspi, ampak gre pa potem zvečer že ob 20 spat.

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Dnevno spanje - do kdaj?
11.1.2008 17:09:42   
dory
Pri nas še vedno spi 3-4ure, star je pa 3,9let

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Dnevno spanje - do kdaj?
11.1.2008 21:02:55   
eya
Naš 21mesečnik spi uro do uro in pol, se pa tudi ponavbadi upira, ko ga hočemo dat spat.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Dnevno spanje - do kdaj?
11.1.2008 21:15:47   
CatJa
Pri treh in pol še vedno spi po kosilu, v vrtcu dve uri, doma tudi do tri. Kak dan pa tudi ne, pa je potem fajn tečen zvečer.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Dnevno spanje - do kdaj?
11.1.2008 21:17:03   
Anonimen
Skor šest. V vrtcu še podremlje, doma do nekje 4. leta več ne.  

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Dnevno spanje - do kdaj?
11.1.2008 22:49:06   
Aneja2003
Naša 4,5 letnica v vrtcu redno spi, kakšno uro in pol.

Doma, čez vikend, spi nekje 2,5 uri, včasih pa potegne tudi do 4 ure...

...no, pridejo pa tudi dnevi, ko doma sploh ne gre po kosilu spat, ampak potem po 17. uri niti slučajno ne sme biti pred televizorjem, ker jo "vrže". user posted image



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Dnevno spanje - do kdaj?
12.1.2008 7:56:09   
caillou
Punčka je nehala pri štirih, fant pri dveh in pol.

_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Aneja2003)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Dnevno spanje - do kdaj?
12.1.2008 7:58:06   
Strawberrie Cherrie
Uf, naš ima podobne fore. Ampak vztrajam, drugače ti ob 5h popoldne glavo raznese od sitnobe. ali pa še njemu ljubše, ob 5h ga zmanjka, kar sredi igranja in odremlje pol urce, ob 21h pa še kar šeta okoli?! Tako da nekako vztrajamo da gre po kosilu malo zadremat, pa dosti bolje je tudi, če samo počivava.

(odgovor članu Aneja2003)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?