|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Varstvo pri obeh babicah
7.1.2008 15:23:39   
tančica
Čez slaba 2 meseca tudi jaz začnem s službo in sva se z možem odločila, da bo naš malček v varstvu pri obeh babicah, 1 teden pri eni in 1 pri drugi. Se nama je zdela to super varianta, da bo vseh enako navezan. Potem pa razmišljam kako bo.....2 različna ritma, pri eni babici kosilo ob 1ih, pri drugi ob 3eh, pri eni počitek pred kosilom pri drugi po kosilu, dve različni vzgoji....a me razumete, ritem se bo čisto zmešal? Najprej se mi je zdela to super varianta zdej pa ne vem no....Skušala bom obema razložit da naj bi bil ritem kolikor mogoče podoben, vendar bo malce težko ker ena babica že merka 2leti starega nečaka. Kakšna so vaša mnenja glede takih varstev?
Skrbi me tudi to, da vedno zaspi pri meni v naročju, kako bo pa potem? Ufff, ga morm navaditi hitro da bo sam zaspal.....najraje bi bila doma še kako leto heheheuser posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Varstvo pri obeh babicah
7.1.2008 15:41:56   
dskubin
Mulci se hitro navadijo na nov ritem. Pa ko te ne bo, ne bo mel rok, na kerih bi zaspal. Tko je, k mene ni, je tudi očka dober. Al pa nona, al pa bilokdo user posted image

(odgovor članu tančica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Varstvo pri obeh babicah
7.1.2008 15:42:28   
jazz
Ali se bodo morale babice dol usest in ubrat en skupen ritem...ostane pa najboljša varianta...vrtec. Z babicama se lahko zmeniš ena en vikend drugič druga, ker tole z obema bo bolj težko, po moje! Ja, najhujši problem je pa itak to, da zaspi samo pri tebi v naročju....mogoče se bodo babice trudile, ampak slej ko prej bo eni prekipelo, če se bo vsak dan morala matrat in nosit malega več k pol ure gor pa dol, al pa še celo več...in ena bo prakticirala uspavanje tako...druga tako,...huda bo po moje!!!

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu tančica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Varstvo pri obeh babicah
7.1.2008 16:22:37   
notranjka
Moja nečakanja se tudi pazi en teden pri eni babici (se pravi, da pri moji mami), en teden pa pri drugi. In je čisto vredu varianta. Mislim, da se je pa malo potrebno usesti in se dogovoriti, vsaj približno glede ritma. Otroci se pa hitro prilagodijo, lp

(odgovor članu tančica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Varstvo pri obeh babicah
7.1.2008 18:31:50   
Janeja
Tudi Leo sta do 2 leta pazili obe babici (pa še dedki zraven user posted image ). Ampak je bila ponedeljek in petek pri eni, torek, sredo in četrtek pa pri drugi. Bilo je brez vsakega problema, je uživala kjerkoli je bila. Res pa je, da smo se glede spanja, pa kosila,... že prej malo dogovorili in je bilo povsod ob približno istih urah. Ob treh se mi zdi kar malo pozno za kosilo user posted image

Glede spanja pa takole: pri obeh je brez problema po kosilu zaspala sama v posteljici, nama pa čez vikend nikoli. Tako da se nič ne sekiraj, ponavadi je v varstvu otrok čist drugačen in po mojem sploh ne bo pogrešal tvojih rok.



(odgovor članu notranjka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Varstvo pri obeh babicah
7.1.2008 20:31:31   
marita
pri nas se je tudi naša punčka pazila pri obeh babicah. Pa ni bilo nobenega problema, pač otroci se hitro prilagodijo in točno vejo kaj kje pričkovati. Pri nas je še ta razlika, da ena babica živi v mestu v bloku, druga pa na vasi. Je bilo res drugačno okolje, pa tamala sploh ni imela problema.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Varstvo pri obeh babicah
7.1.2008 21:47:41   
tančica
No super, sej verjetno se bom pol spraševala "le kaj sem se tako sekirala za brez veze"...user posted image user posted image  otroci se res vsega navadijo.

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Varstvo pri obeh babicah
7.1.2008 21:50:00   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: tančica

Čez slaba 2 meseca tudi jaz začnem s službo in sva se z možem odločila, da bo naš malček v varstvu pri obeh babicah, 1 teden pri eni in 1 pri drugi.


In kaj babici pravita na vajino odločitev?

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu tančica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Varstvo pri obeh babicah
7.1.2008 22:20:07   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: jazz

Ja, najhujši problem je pa itak to, da zaspi samo pri tebi v naročju....


Naš ta starejši je tudi samo na rokah zaspal in sem se bala, kaj bo, ko je šel pri desetih mesecih v jasli, pa ni bilo nobene panike. Prvi teden sta ga vgojiteljici še nekaj ujčkali, potem drugi teden sta se samo usedli k njemu na ležalnik, tretji teden pa ni bilo nobenega problema več, seveda doma je bila pa druga pesemuser posted image
Sicer jaz vedno trdim, da so vzgojiteljice magičarke, kar s etakih stvari tiče, ker babica je vendarle bolj čustveno vpletena, ampak upam, da vam bo vseeno uspelo.

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Varstvo pri obeh babicah
8.1.2008 10:51:28   
tančica
In kaj babici pravita na vajino odločitev?


Ja, komaj čakata ane

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Varstvo pri obeh babicah
8.1.2008 21:08:29   
Lara28
Naš se čuva pri varuški, tako da težko rečem kaj glede menjavanja ritma. Po mojem se bo navadil. Bi pa rekla samo nekaj okoli uspavanja: Anej je do 11 meseca, ko je šel v varstvo spal  doma  po 3 do 4x po 15, 20 minut, včasih pol ure, mislim da je bilo 45 minut maksimalno. Samo v vozičku je  čez dan spal v kosu do ure in pol. Uspavanje je bilo vsakič živa muka. Nošenje, ziza, flaška, duda... VSE sem poskušala, da bi spal dalj časa pa recimo 2x dnevno (dopoldan in popldan). Sem se ful sekirala, kako bo v varstvu, ker ta gospa pazi 3 otroke in ne bo imela časa njega dajat pol ure spat, potem bo pa spal 2o minut.  
Pa ti povem, od tretjega dneva dalje je spal v kosu tudi po 3 ure, po dveh tednih ga je samo položila v posteljico in je spal. Nikdar ni imela večjih težav. Na začetku ga je mogoče za kakih 10 minut imela v naročju in je zaspal. Nismo mogli verjet. In začuda je ta ritem prenesel tudi domov. Poleti sem ga imela doma in mi je hodil normalno spat enkrat opoldne in je spal od 2-3 ure. In tako je še zdaj pri 19 mesecih.
Nimam pojma kako ji je uspelo, ampak sem srečna da ji je!  

(odgovor članu tančica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Varstvo pri obeh babicah
9.1.2008 8:17:15   
Nika v službi
Naša se čuva samo pri eni babici (potem ko pride iz vrtca), tako da nimam osebnih izkušenj s kombiniranim varstvom, toda rekla bi, da ne bi smelo biti večjih težav. Absolutno pa mislim, da bi se morali poenotiti v ritmu.

Tudi mi smo naše domače obroke, čas za spanje, počitek... skratka celoten ritem prilagodili tistemu v vrtcu, ko je naša začela lani septembra tja hoditi. Se mi zdi, da je drugače preveč zmede, otroci imajo radi ustaljen ritem.

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Varstvo pri obeh babicah
9.1.2008 21:20:31   
SaaS
Moj mlajši sin se je 4 mesece čuval na ta način, ker nismo takoj pri 11 mesecih dobili vrtca. Vendar tedensko. Dnevno smo delili čas. Začetek tedna (2-3 dni) pri tašči in konec tedna (2-3 dni) pri mojih. Meni se je zdelo OK, babicam pa tudi in mali je bil zadovoljen. Ritem sem probala vskladiti, jasno pa da ni čisto isto (pri eni babici piškotov na pretek, pri drugi bonbonov... kako se pa na to navadi user posted image user posted image ?).

Pomoje, da tako vartsvo ni nič narobe,pa še babice lahko malo zadihajo in grojo posvoje vsak drugi teden..

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Varstvo pri obeh babicah
9.1.2008 21:24:33   
Anonimen
Ja, tole z različnmim urnikov spanja ni fajn, no. To bi se jaz poskušala nekako zmenit, da najdeta eno skupno varianto. Drugače pa je O.K. Ni prevelika obveznost za nobeno od babic, pa še lepo pravično si ga razdelita.user posted image

(odgovor članu SaaS)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Varstvo pri obeh babicah
10.1.2008 20:48:20   
žarnica
Starejšo hčerko sta do 2.leta čuvali obe babici,pa ne bi tega več ponovila. Obe še hodita v službo in je bilo kar težko usklajevati kdaj jo bo katera imela,še posebno,če sta obe delali recimo dopoldan in si je ena morala menjat šiht. Pa vsaka ima drugačen način-recimo,ena zahteva,da se je pri mizi,druga laufa za tamalo po celi hiši, ena ji vse dovoli,druga je bolj stroga, ena se drži ure,kdaj naj bi šla spat, druga jo da spat,ko se hčerki zahoče in je pol vsa tečna zvečer,... Septembra smo jo dali v vrtec,pa je čist fajn tako. Tudi mlajša hčerka bo šla septembra v vrtec (malo pred enim letom),sploh ne poštudirava,da bi babici čuvali. Ni šans.

Če bo pa vam laufalo,pa super. Saj bosta videla.user posted image


Aja,je pa bila želja za čuvanje do 2.leta njuna,sta sami tako želeli.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Varstvo pri obeh babicah
16.1.2008 14:42:16   
ninocka
Nas taprvi se je tudi preden je sel v vrtec kaksne 3 meseca cuval pri obeh babicah. S tem da imam jst turnuse v sluzbi in je bil, ko sem bla dopoldan, cel dan pri eni babici (tasci), ko sem bila popoldan pa je je bi dopoldan z mano, sel za cca. 4 ure v varstvo k drugi babici (moji mami), popoldan ga je mel pa  moj.
Problemov ni blo nobenih, mel se je super kjerkoli je bil, edino s spanjem je bil problem pri mojih, ker me nista poslusla in sta delala nekaj po svoje in ga ujckala (nas ni rabil uspavanja, si ga samo polozil v posteljo in je spal) in ponavadi sploh ni zaspal.
Je mel pa urnik spanja priblizno pri obeh enak (med 12-13), edino kosila so bila drugace - pri tasci je jedel pred spanjem, pri mojih pa po spanju, ker mu pac jst nisem mogla dopoldne kuhat.


_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu žarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Varstvo pri obeh babicah
16.1.2008 22:23:07   
urskas
tudi moja tavelika se je prvo leto "čuvala" pri obeh babicah (menjava na 1 teden) in ni bilo nobenih problemov gleda ritma. Saj otrok sam sebi postavlja ritem... Babici sta ga pač upoštevati.

Problemček (ni omembe vreden) je le pre-zgodnje vstajanje, kadar je bila na vrsti babi1, kajti Babi2 stanuje 25 km proč in smo morali prej vstati.

Čez en mesec spet uvedemo babi-varstvo in poskusimo drugo rundo z obema puncama. Upam, da ne bo problemov.


(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?