|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mako/tetra majčke
13.1.2005 11:34:17   
ksenjak
Mene pa zanima, kakšna je razlika med mako oz. tetra majčkami, ki sem jih zasledila na seznamu za novorjenčka in kje se to najbolj splača kupit? Ali to prodajajo samo v trgovinah kot je Tosama, ali tudi v specializiranih trgovinah za dojenčke, otroke?

Lp, Ksenja:metulj:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   mako/tetra majčke
13.1.2005 11:37:41   
asso
Tetra majčke so takšne iz blaga kot plenice. Mako majce pa so iz debelejšega bombaža.
Mislim, da so najcenejše v Baby centru, vsaj vem, da so cenejše kot v Ariele. Reče se jim tudi benkice, ker so za zavezat pri strani.

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   mako/tetra majčke
13.1.2005 11:39:35   
darjatimci
Pozdrav!
Tetra so iz istega materiala kot plenice,mako pa iz bombaža so bolj mehke in gladke,v Tosamini štacunci jih imajo za drugje ne vem,LP,Darja!

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   mako/tetra majčke
13.1.2005 12:09:28   
NinaŠ
Glede razlike med majičkami so ti že druge povedale. Jaz bi pripomnila le to, da tetra majčk nisem kupovala, imele sem le 5 mako majčk za začetek, pa jih tudi nisem kaj veliko uporabljala. Anžetu sem oblekla body, čez pa kak pulovarček - opcija je majčka čez bodi - če imaš v stanovanju ful toplo, da bi mu bilo v pulovarčku prevroče, sam jaz nisem prakticirala tega, tko da so bile pri meni zgrešena investicija.
LP

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   mako/tetra majčke
13.1.2005 12:28:25   
viv_
Ksenija - en namig - nekatere te majčke zelo pohvalijo, jaz jih pa sploh nisem uporabljala, ampak sem imela samo bodyje. So se mi zdeli precej bolj praktični in uporabni. Je pa res, da sem rodila pozimi, tako da je bilo vedno potrebno imeti puloverček čez body. Mogoče so majčke primernejše za pomladanske oz. poletne dojenčke, ko daš body in majčko čez, ali pa poleti samo tako majčko.

lp

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   mako/tetra majčke
13.1.2005 12:33:42   
ksenjak
Kakšne ste pa na začetku body-je uporabljale? A take z rokavči in potem kar pulovrček čez?

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   mako/tetra majčke
13.1.2005 12:34:04   
dory
Se podpisem pod post od viv...tudi mi nobene majcke nismo rabili,kot le bodyje..se vedno jih in se nekaj casa jih bom...so res dobri...

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   mako/tetra majčke
13.1.2005 12:36:08   
dory
Ja zdej pozimi z rokavcki na polpuli ali ovratnik pa pulover cez...poleti pa brez rokav in sto in eno varianto..men so vsec ker lepo drzijo se plenicko :)

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   mako/tetra majčke
13.1.2005 12:39:22   
ksenjak
Teja ti si tudi rodila spomladi, pa mi povej od pleničke na gor, kaj vse je imel na sebi, ko si ga iz porodnišnice nesla. Si še zdaj ne znam čisto predstavljati, ker vsi samo o teh majčkah govorijo.

Lp, Ksenja:metulj:

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   mako/tetra majčke
13.1.2005 12:39:51   
asso
Mi smo pa z njimi zelo zadovoljni imamo za doma dve majčki pa žabice, al pa eno majčko pa pajacka bombažnega. Ko bomo pa prenehali s preventivnim povijanjem bomo tudi mi prešaltali na bodije, saj se v hrbtu ne odkrijejo.

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   mako/tetra majčke
13.1.2005 12:44:54   
dory
Kako je bil oblecen ko sem ga nesla iz porodnisnice...zabe,body,trenirko,nogavicke in kapico...pa z dekco je bil pokrit in to je blo to...

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   mako/tetra majčke
13.1.2005 12:52:46   
ksenjak
To mi je všeč, da se ne komplicira. Seznami punc se med seboj tako razlikujejo, da sem na koncu samo zmedena in se potem sekiram, če bom sploh znala otroka obleči, kot je treba.

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   mako/tetra majčke
13.1.2005 13:03:44   
dory
No jaz sem tudi s seznami komplicirala in kupvala vse zivo...od tega dejansko pol ni rabil..ce bi seznam delala danes bi bil obcutno manjsi in zame precej cenejsi :):)-

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   mako/tetra majčke
13.1.2005 14:43:34   
maretek
Imam podobne skrbi kot ti. Hodim po trgovinah in nakupujem stvari, pa se mi zdi, da polovico sploh ne bom uporabila. Tetra majčk in mako majčk še nisem kupila (ne vem če jih sploh bom), ker mi je kolegica svetovala, da je dovolj body in ene hlačke, ki se uporabljajo kot žabice (če imaš v stanovanju toplo). Ko greš ven, ga pa še oblečeš.
Kakšne pa so vaše izkušnje.

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   mako/tetra majčke
13.1.2005 14:50:07   
Anonimen
Tudi mi smo imeli bodyje. Najboljši so za začetek tisti, ki se jih spredaj čisto odpne. Clarovi iz Baby centra. Pa je čisto normalna cena, vsaj včasih je bila. Moj je imel za iz porodnišnice (marca - bilo je zelo mraz) body, plišast pajacek z dolgimi rokavi, čez še zimski pajac, pa ne prav ne vem kako debel. Pa dve kapici, eno bombažno in eno iz flisa. Ja, pa iz flisa copatke, pa z deko je bil pokrit.

(odgovor članu ksenjak)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   mako/tetra majčke
13.1.2005 14:51:09   
Anonimen
Za doma je imel pa Tibor vedno dva bodyja in ene plišaste žabice. Pa malo je bil pokrit čez nogice.

(odgovor članu ksenjak)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   mako/tetra majčke
13.1.2005 16:48:46   
Annny
Pri nas nosimo samo bodije...dobili smo v dar nekaj mako majčk, eno poskusili, ostale pa imamo še z etiketami..meni se zdijo totalno nepraktične, ko se dojenček obrača, lezejo na vse strani in ga vežejo...
Brezveze komplicirat- body, pa je:)

LP

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   mako/tetra majčke
13.1.2005 21:22:32   
Anja167
Jaz tetra majčk ne prenesem - svakinja mi je dala že rabljene in so bile povsem neraztegljive, tako da se jih sploh ni dalo lepo natakniti. Mako majčke sem pa uporabljala v prvih dveh mesecih, dokler nismo veliko migali. Imajo tri pluse (poleg prej navedenih neštetih minusov):
- Ni jih treba vleči novorojenčku čez glavico - če bi bila jaz novorojenček, bi me to nerviralo :)-
- Ker pri majčkenih propagirajo dva sloja, so mako majčke boljše kot bodiji, saj lahko hitro vtakneš eno v drugo in potem mulčka pri oblačenju zgornjega dela matraš samo enkrat (če to narediš pri bodijih, se presneto namatraš, ko otroku natikaš tak par).
- Ko dojenčka skopaš, mu lahko od spredaj najprej hitro (ne da bi ga obračal ali dvigoval ali kaj takega) natakneš majčki, da ni predolgo na mrzlem.
Mako majčk jaz, dokler naš ni pasel kravic, sploh nisem zavezovala, ampak sem jih samo fino ovila okrog telesa in so šle pod previjalno plenico. Tako so lahko ostale kolikor toliko nezrahljane (vendar je res, da se navadno zrahljajo, kar pozimi res ni fino). Enak način uporabljajo tudi v Lj. porodnišnici.

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   mako/tetra majčke
22.1.2005 14:22:17   
aneja1
Kako ste pa imele tiste dojenčka oblečenega, ko ste šle iz porodnišnice, ki ste poleti rodile ?

LP

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   mako/tetra majčke
24.1.2005 20:03:32   
Anja167
Dve mako majčki (kljub 30 stopinjam - tako so prakticirali tudi v porodnišnici) - žabice, tanke nogavičke, kapica. Pri enem mesecu starosti sta bili dve mako majčki preveč, ampak v prvih dneh pa po moje ni bilo prehudo, ker novorojenčki sami še ne zmorejo zadrževati telesne temperature.

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?