|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodna izkušnja
19.2.2008 8:04:23   
Neli1
Že dobrih 25 mesecev me občasno spremljajo ponoči more o prvem porodu.
Sedaj sem v pričakovanju drugega user posted image in more so še intenzivnejše.
Ni me strah toliko bolečin, kot tistega pogleda, ko sem po 10 urah končno rodila (s pomočjo vakuma) in smo vsi čakali ali bo z mojim sončkom vse vredu.
K sreči je bilo... ko pa sva hodila na razne preiskave pa sem izvedela marsikaj,
kar bi se lahko zgodilo zaradi vakuma, ker je bil nekaj časa brez kisika.... me je vedno obdajal strah. Ampak k sreči se je za nas dobro izeklo...
Ja, sedaj pa ta strah... bo drugič tudi tako? Ali se naj odločim za CR?
Res ne vem kaj naj... kaj svetujete?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porodna izkušnja
19.2.2008 8:11:06   
marjanaR
Pozanimaj se, če se lahko odločiš za CR. Kolikor vem pripada tistim, ki so (smo) prvič rodile na ta način. Vsekakor ti želim čimlažji porod in veliko sreče s tvojimi sončki. Držim pesti, da se vse izteče tebi v prid.

P. S.: jaz sem prvič po 5- ali 6-urnih popadkih rodila s CR, pa bom zdaj poskusila vaginalno. Je pa res, da je za malo pikico porod s CR lažji.


_____________________________

Prodam ali podarim celulit. Šifra: zares trpežen.

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Porodna izkušnja
19.2.2008 13:03:39   
Anonimen
Neli...user posted image

Najbolje bo da točno to kar si povedala tukja poveš svojemu G. In on ti bo prav gotovo razložil kakšne opicije imaš in te tudi pomiril..
Drugače pa jaz sem imela prvič CR po 34 urah in zelo težko in zoperno izkušnjo... Toda drugič sem si želela roditi vaginalno pa je bil zopet CR, samo s to spremembo da se nisem matrala niti malo...
Tudi sedaj pri 3 bo CR, kar na datum...

Želim ti samo povedati, da je ta porod prav gotovo nekje zabeležen in da bodo to vzeli v račun sedaj drugič in te prav gotovo ne bodo matrali...Najbolje te pozna tvoj G in on ti bo najbolje svetoval.

Pa srečno.user posted image

(odgovor članu Neli1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Porodna izkušnja
19.2.2008 13:04:20   
Anonimen
Še to mi je padlo na pamet...
Objavi temo o vakumskih porodih, čeprav ne vem če se to danes sploh še dela? Ampak morda ti svetujejo tiste ki so to doživele in ti povedo kako je bilo v drugo...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Porodna izkušnja
19.2.2008 13:20:40   
ČebelicaMaja
Jaz sem tudi rodila z vakumom- s tistim manjšim (ročnim), pa vendar - prišlo je do zastoja na medeničnem dnu... sem bila tudi zaskrbljena, a je bilo na srečo vse OK... vendar se bom sedaj, v drugo pustila presenetiti, seveda pa bom že na začetku bolj pozorna in sitna, ter spraševala in zahtevala če bo treba... računam pa na to- da je drugi porod lažji oz. hitrejši...

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Porodna izkušnja
19.2.2008 13:24:28   
jaša2
najbolje, da se res posvetuješ z G, da vidiš kaj ti bo on o tem povedal in svetoval, kr brezveze, da se sama obremenjuješ in razžiraš s tem, kr škodi tebi in bebiki. ni pa kr tak en mali problemček, da bi ga lahk  nosečnica ignoriarala.

_____________________________

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Porodna izkušnja
19.2.2008 14:09:46   
gapimasa
Jaz sem bila pred drugim porodom v totalni depresiji. Bilo me je tako strah... da ne more opisat, in te čisto razumem.
Sem pa drugič rodila v 2 urah, brez kakšnega fullll bolečega popadka. Pravzaprav pri nobeden popadku se sploh nisem nič zadrla, samo normalno predihala. Niti spotila se nisem poleg. Tudi po porodu sem bila takoj čisto ok. Čisto drugačen je bil kot prvi. Očitno je bil zastojn strah. Sem pa zelo hvaležna MB babicam ki so bile skrajno prijazne....!
Verjemi, da je drugi porod ziher manj boleč in nobeden porod ni enak.
Probaj se ne sekirat!!!!!!
Kaj pa EA? Sem jo imela, čeprav mi ni koristila, ker sem prehitro rodila. Je pa mi psihično ziher pomagala.

Te pa čisto razumem!!!!!

P.S. Mi moj mož zraven govori, da sva mislila da se še sploh niso pričeli pravi popadki, ko je naekrat po dveh popadki bil sonček zunaj!

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Porodna izkušnja
19.2.2008 15:36:47   
mary1
Ste sigurne, da je točna informacija, da če si prvič rodil s pomočjo vakuma, da imaš drugič možnost zaprositi (in dobiti) carski rez? Ali katera ve, kaj so sploh lahko razlogi, da te pošlje na CR. Jaz sem se namreč odločila za CR, ker zaradi prvega poroda enostavno ne morem več obvladati strahu in vem, da bi me strah totalno zablokiral. Vem, da CR ni idealna rešitev, je pa v moji situaciji boljša od obeh možnih. Ker pa v Sloveniji (v MB) nimamo možnosti "naročiti" CR, me pač zanima, zaradi katerih razlogov dobiš dovoljenje za CR.

(odgovor članu marjanaR)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Porodna izkušnja
19.2.2008 15:49:30   
Anonimen
Razlogi za CR so od primera do primera različni. Prvič slišim da se Za CR lahko sam odločiš v Sloveniji...

Za CR se odloči ginekolog, vsaj v mojem primeru je tako. Je pa logično da se CR dela če je bil že dvakrat prej saje se bojijo rupture maternice.

(odgovor članu mary1)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Porodna izkušnja
19.2.2008 18:13:18   
mary1
Ja, vem, v Sloveniji se ni mogoče odločiti za CR, ga ne naredijo na tvojo željo. Sem mogoče malce nerodno napisala, pa ni bilo razumljivo. Ravno zato, ker se ne moreš odločiti, me je zanimalo, kakšni so razlogi, da pa te vendarle predlagajo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Porodna izkušnja
19.2.2008 18:23:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mary1

Ja, vem, v Sloveniji se ni mogoče odločiti za CR, ga ne naredijo na tvojo željo. Sem mogoče malce nerodno napisala, pa ni bilo razumljivo. Ravno zato, ker se ne moreš odločiti, me je zanimalo, kakšni so razlogi, da pa te vendarle predlagajo.


Meni so ga prvič naredili urgentno zaradi nenapredovanja poroda, ko so potrošili vsa ostala možna sredstva in sem začela zgubljat zavest...Po domače povedano nič se nisem odprla... v 34 urah samo 2 cm.
Ampak te prej res namučijo in naredijo vse, da bi se dalo roditi vaginalno... kar se meni zdi prav, saj sem s tem ko sem imela CR in potem še v drugo, prikrajšana in obsojena samo na tri otroke. In pa tudi operacija je le operacija med tem ko je vaginalni porod nekaj naravnega in ne pusti posledic...

(odgovor članu mary1)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Porodna izkušnja
19.2.2008 19:03:13   
*tajda*
Kaj pa da bi se odločila za epiduralno.Jaz sem rodila z Ea in imam porod v zelo lepem spominu,brez bolečin,drugič bom spet verjetno rodila z Ea in se prav veselimuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Porodna izkušnja
19.2.2008 19:25:54   
Skabi
Jaz sem imela prvič kar težak in dolg porod in me je bilo drugič tudi strah. Ampak v porodni sem strah nekako obvladala in je bilo vse veliko bolj enostavno in hitreje. Kmalu bom šla rodit še tretjič in (zaenkrat user posted image ) ta dan čakam brez treme.

Moja prijateljica je pred dnevi rodila s CR - naredili so ji ga zato, ker je imela preozko medenico in se otrok ni mogel spustiti - pred CR so ji na vse možne načine pomagali, da bi rodila vaginalno,


(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju
Neverjeten video posnetek otroka, rojenega v amniotski vrečki, medtem ko ga zdravniki zbudijo, še preden se rodi.
Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?