|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Panika!
3.4.2008 19:53:05   
ursalara
Lep pozdrav!
Moj partner ima podzavestni strah zagrabi ga panika ko se vozi sam v avtu takrat ne more ne naprej ne nazaj,ce je kdo z njim v avtu mu je lazje ceprav ga je tudi ze zagrabila panika.Zjutraj ko vstane bruha slino in se dobesedno davi.Cez dan ima obcutek kot da bo izgubil zavest,oblivajo ga slabosti ki ponavadi trajajo cez cel dan.Ne vem vec kako naj mu pomagam obisoval je tudi ze psihiatrinjo ki mu je prepisala tablete(Anafranil),obiskala sva tudi ze marsikaterega bioenergetika,alternativnega zdravnika(zeliscar)in nic mu ni pomagalo razen alternativni zdravnik mu je malo pomagal a zdaj je terapij konec in spet smo na istem,dal je skozi tudi vse preiskave in vsi izvidi so bili b.p.Prejsni teden sva bila ponovno pri psihiatrinji in dobil je nova zdravila in zacela sva se dobivati z psihoterpevtko ona mu je razložila da od panike ni se nihce znorel in da se to da skenslati z terapijami in vajami za dihanje mora se nauciti ziveti s tem meni pa je zabicala da mu ne smem dajati potuhe in da se ne smem voziti z njim oziroma ga spremljati ce to le ni nujno!in res odločila sem se ce mu lahko tako pomagam mu pac ne bo dajala potuhe to sem povedala tudi njegovim starsem in sestri in so mi vsi dejali da bomo drzali skupaj.Tukaj pa je nastal problem.Nekaj dni mu je slo super zdaj pa mi strajka spet ze nekaj dni,ko se mu uprem je uzaljen in prizadet in takoj poliče svojo mamo in ona leti za njem in se vozi z njim mene pa obsoja da mu ne stojim ob strani se malo pa se bo meni zmesalo tak pritisk iz vseh strani ponovno sem govorila z psihiatrinjo in mi je dejala da naj vztrajam pri svojem ker drugace mu ne bom z nicemer pomagala,poskusam ga razumeti vem da mu ni lahko,z njim hodim od enega zdravnika,psihiatra do drugega vec ne vem kaj naj mu njemu pa se ni dovolj,tako mi je hudo ko ga gledam takega a nihce se ne vprasa kako se jaz počutim sem ful zivcna zaradi tega in ob enem tukaj trpi se 3 mesecna hcerkica!Kaj naj storim ne vem ne najdem izhoda njegova mama pa me niti malo ne upošteva to se vleče ze dve leti pa je bilo ze malo bolje zdaj je pa spet slabse,kaj naj storim ker sem pod takim pritiskom da se bo meni zmesalo ne njemu!

_____________________________

4.1.08 se nama je pridruzila najina princeska Lara!

http://picasaweb.google.com/krasevec.ursa

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Panika!
3.4.2008 20:11:10   
srki
Uf, tole pa ni nič kaj zavidljiva situacija. In priznam, da prvič slišim za kaj takega.

Njegova mama bo morala razumet, če mu hoče dobro, bo moral pač sam to prebrodit. Potuha je res najslabša možnost.

Ampak zna biti pa nevarno, tako za njega, kot za druge, ko je sam v avtu, da ga takrat panika? Ali se takrat zaveda, da bo dobil "napad panike" in se kje ustavi?


(odgovor članu ursalara)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Panika!
3.4.2008 20:11:43   
vesel
Spoštovana!
Zelo mi je žal,da se Vam to dogaja. Dala bi predlog,da greste družinsko-vključno z njegovo mamo k psihiatrinji,da bo tudi mama malo bolj obveščena otem kako in kaj.In naj ji psihiatrinja malo bolj natančno obrazloži tako kot je tebi,da ne bo njegova mama mislila,da si ti samo domišljaš. Jaz ti verjamem.
Verjamem pa ti tudi to,da je z njegovo mamo hudo,da te ne upošteva!
Posvečaj se pa seveda tudi hčerkici,ki te najbolj potrebuje.

Lp in drži se!!


_____________________________

druzina je zame vse!!

(odgovor članu ursalara)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Panika!
3.4.2008 20:15:43   
Gina
A ste se dovolj dolgo vozili z njim, da bi zdaj lahko čutil neko varnost? Enim v resnici pomaga nek način, drugim drug. Ene je treba postaviti na realna tla, druge je treba prepričati s tem, da dovolj dolgo čutijo varnost. Saj veš, če boš otroka prvo leto njegovega življenja ves čas nosil po rokah, kadarkoli bo zajokal, je daleč bolj verjetno, da bo čutil v drugem in tretjem letu veliko varnost, in se lažje odcepil od tebe. Ne boš ga razvadil s tem. Ma kaj pa vem, težko je svetovat. 

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Panika!
3.4.2008 20:21:40   
ursalara
Zacuti napad panike in tesnobe in se ustavi ko je pač sam samo to je redko pa napadi se ne ponavljajo skozi ni to vsak dan.Ce te zagrabi take vrste panika ni mozno da zlezes skupaj ponavadi pa dobis tak obcutek kot da bos skup padu ampak do tega ne pride,niti nihce se ni "znorel" zaradi tega!Je pa veliko takih ljudi ko se jim to dogaja samo so se naucili ziveti s tem oz so paniko odstanili ampak moj se niti malo ne potrudi da bi "ozdravel"vedno znova isce uteho in oporo in ponavadi jo dobi pri svoji mami!Tasco sem tudi ze poiskusila ukljuciti v njegovo zdravljenje pa je tudi sla nekajkrat z njim ampak kot sem ze dejala jaz niti zdravniki ne vemo nic za njo je on se vedno "revcek" ne zaveda pa se kaksno napako dela!

_____________________________

4.1.08 se nama je pridruzila najina princeska Lara!

http://picasaweb.google.com/krasevec.ursa


(odgovor članu vesel)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Panika!
3.4.2008 20:23:57   
ursalara
Gina z njim sem se vozila vec kot leto dni zdaj sem odnehala po nasvetu psihiatrinje pa on se vedno isce tolažbo pri svoji mami!user posted image

_____________________________

4.1.08 se nama je pridruzila najina princeska Lara!

http://picasaweb.google.com/krasevec.ursa


(odgovor članu ursalara)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Panika!
3.4.2008 20:38:40   
ursalara
Evo sem nasla en dober clanek o paniki da boste vedele o čem govorim!
http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=366&Itemid=1


_____________________________

4.1.08 se nama je pridruzila najina princeska Lara!

http://picasaweb.google.com/krasevec.ursa


(odgovor članu ursalara)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Panika!
3.4.2008 20:42:26   
Zamima
a se mu je kaj hudega zgodilo v preteklosti, ker napadi panike morajo imeti neko podlago? user posted image Je pa to res nezavidljiva situacija user posted image .
Kako dolgo se je pa z zdravili zdravil?


_____________________________

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu ursalara)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Panika!
3.4.2008 20:51:15   
mateyka
a se mu je kaj hudega zgodilo v preteklosti, ker napadi panike morajo imeti neko podlago?


ni nujno. taki napadi so čist čustvene podlage in niso "logični" in "racionalni" - kot ena trema na 100 potenco npr., ki te čist imobilizira. tko da ni nujno, da je kaka huda izkušnja za tem. ko maš npr. tremo pred veliko množico nastopat, tud ne pomeni da si kdaj mel hudo izkušnjo - sam ful strah te je.

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Panika!
3.4.2008 20:53:47   
ursalara
Nic omembe vrednega se mu ni zgodilo.Z zdavili se zdravi se zdaj je pomirjen po njih ampak kot sem ze dejala vedno znova isce nekje oporo!

_____________________________

4.1.08 se nama je pridruzila najina princeska Lara!

http://picasaweb.google.com/krasevec.ursa


(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Panika!
3.4.2008 21:19:49   
Anonimen
Tudi jaz imam podobne napade, pa se je stanje zelo popravilo na psihoterapiji. Zdaj me zagrabi občasno. Ni pa povezano z nekim dogodkom, ampak spletom le-teh. Moj mi pa vedno pravi, naj jaz vozim, pravi, da moram biti soočena s tem, pa še zdaleč ne pozna psihologije. Kaj naj rečem?
Me je zmotilo pri tvojem pisanju, da ga mama obravnava kot "revčka". Napadi pakine kot posledica take vzgoje? Vse je mogoče, vendar tukaj se mora on zavedati, da je vse v njegovih rokah, in če ne bo poslušal terapevtke, ampak mamo nima smisla upati, da bo bolje. Ker ponavadi je vzgoja tista, ki te pripelje do take situacije (npr. celo otroštvo je pomilovan od mame in naposled ji verjame, da je revček, da ne zmore in posledično napadi panike), lahko pa tudi kaj drugega. To moraš kot prvo razčistiti z njim, ali se misli res zdraviti, ali pa "bogu krade čas" (tebi, sebi, terapevtki in denar). Kaj pa če bi terapevtka povedala tasvoje njegovi mami? In njegovi mami zabičaj, da se mora na žalost tudi ona spremeniti svoj odnos do njega! Ona ga s svojim vzorcem v bistvu priklenjuje na tako stanje. Samo nekateri žal takega poraza (krivde) niso pripravljeni slišat, saj so prepričani, da vse delajo za otroke dobro.  Žal!

< Sporočilo je popravil decembrka -- 3.4.2008 21:22:27 >

(odgovor članu ursalara)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Panika!
3.4.2008 21:28:14   
ursalara
Joj njegova mama ne mores ji dopovedati da s takim ravnanjem le skoduje res ne vem kaj naj!Lahko ji se 1000 povem samo ne bo nic bolje!Imam pa vsaj podporo njegove sestre in očeta!Tudi ona dva ji dopovedujeta da naj mu neha dajati "potuho"ce lahko temu tako recem a nobenega ne upošteva!Z njim sem se veckrat pogovorila pa je bilo za teden dni boljse potem pa spet isto,ne vem res ne razumem!user posted image user posted image

_____________________________

4.1.08 se nama je pridruzila najina princeska Lara!

http://picasaweb.google.com/krasevec.ursa


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Panika!
3.4.2008 22:25:53   
kaya2007
mene je pa zmotilo, da mu je psihiatrinja predpisala zdravila in to je več ali manj to..ne bom pametna, ampak pomoje bi morali zdraviti to s kakšnimi terapijami (psihoterapije, behavoristične terapije, hipnoza, verjetno še kaj drugega)...mene je bilo tudi nekaj časa strah vozit  ampak ni bilo tako grozno in sem sama to premagala. vem pa da ni pomagalo, ko so mi govorili naj se usedem v avto in peljem..bi mi bolj pomagalo če bi bil nekdo z mano-čeprav eno leto je res malo dolga.

(odgovor članu ursalara)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Panika!
3.4.2008 23:43:17   
trnuljčica
Očitno mama rabi vsaj na enem (odvisnem) področju sinka zase.

(odgovor članu ursalara)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Panika!
4.4.2008 9:12:55   
baguSka

a - pretirano previdni starši, ki opozarjajo, da je svet nevaren,
b
- pretirano kritični starši z visoko postavljenimi standardi,
c
- emocionalna nezanesljivost in odvisnost staršev,
d - starši, ki zavirajo samo-uveljavljanje otrok.


evo... in tocno tole njegova mati se vedno pocne!!!!user posted image

(odgovor članu ursalara)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Panika!
4.4.2008 9:21:21   
Detece
IZVIRNO SPOROČILO: ursalara

Lep pozdrav!
Moj partner ima podzavestni strah zagrabi ga panika ko se vozi sam v avtu takrat ne more ne naprej ne nazaj,ce je kdo z njim v avtu mu je lazje ceprav ga je tudi ze zagrabila panika.Zjutraj ko vstane bruha slino in se dobesedno davi.Cez dan ima obcutek kot da bo izgubil zavest,oblivajo ga slabosti ki ponavadi trajajo cez cel dan.Ne vem vec kako naj mu pomagam obisoval je tudi ze psihiatrinjo ki mu je prepisala tablete(Anafranil),obiskala sva tudi ze marsikaterega bioenergetika,alternativnega zdravnika(zeliscar)in nic mu ni pomagalo razen alternativni zdravnik mu je malo pomagal a zdaj je terapij konec in spet smo na istem,dal je skozi tudi vse preiskave in vsi izvidi so bili b.p.Prejsni teden sva bila ponovno pri psihiatrinji in dobil je nova zdravila in zacela sva se dobivati z psihoterpevtko ona mu je razložila da od panike ni se nihce znorel in da se to da skenslati z terapijami in vajami za dihanje mora se nauciti ziveti s tem meni pa je zabicala da mu ne smem dajati potuhe in da se ne smem voziti z njim oziroma ga spremljati ce to le ni nujno!in res odločila sem se ce mu lahko tako pomagam mu pac ne bo dajala potuhe to sem povedala tudi njegovim starsem in sestri in so mi vsi dejali da bomo drzali skupaj.Tukaj pa je nastal problem.Nekaj dni mu je slo super zdaj pa mi strajka spet ze nekaj dni,ko se mu uprem je uzaljen in prizadet in takoj poliče svojo mamo in ona leti za njem in se vozi z njim mene pa obsoja da mu ne stojim ob strani se malo pa se bo meni zmesalo tak pritisk iz vseh strani ponovno sem govorila z psihiatrinjo in mi je dejala da naj vztrajam pri svojem ker drugace mu ne bom z nicemer pomagala,poskusam ga razumeti vem da mu ni lahko,z njim hodim od enega zdravnika,psihiatra do drugega vec ne vem kaj naj mu njemu pa se ni dovolj,tako mi je hudo ko ga gledam takega a nihce se ne vprasa kako se jaz počutim sem ful zivcna zaradi tega in ob enem tukaj trpi se 3 mesecna hcerkica!Kaj naj storim ne vem ne najdem izhoda njegova mama pa me niti malo ne upošteva to se vleče ze dve leti pa je bilo ze malo bolje zdaj je pa spet slabse,kaj naj storim ker sem pod takim pritiskom da se bo meni zmesalo ne njemu!


Meni je med drugim ob prbiranju tega posta rojilo po glavi - ubogi. V bistvu je zanj vsaka situacija ko se vozi sam izredno stresna. Stres povzroča veliko drugih zdravsvenih težav. Zakaj se pa enostavno ne odloči, da ne bo vozil avta sam. sej nebo edini, moj stric recimo nikoli ni imel izpita za avto,....mislim, da je vsekakor bolje to, kot pa kopica problemov in preglavic....

(odgovor članu ursalara)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Panika!
4.4.2008 9:22:57   
Natty5284
ursalara popolnoma te razumem, tako tebe kot tvojega partnerja...ti napadi panike so tudi meni znani...takrat sem šla k zdravniku, mu opisala kaj se dogaja in me je poslal k psihiatru...ona mi je rekla da se pri meni to dogaja zaradi stresa in mi predpisala takrat najbolj blage atidepresive cipramil...zdaj je pa ok...zaenkrat

_____________________________

Lp Natty

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Panika!
5.4.2008 23:20:04   
* Mateja *
Panika je tudi meni poznana. Hodim k psihiatru, zdej samo na kontrole in k psihologu, kar se mi zdi, da najbolj nuca! Da s pogovorom ugotoviš zakaj si sploh tak! Moraš moža tudi zastopit, da je v obupnem položaju in verjetno si ne more pomagat, ker njegovo telo samo tako odreagira na neke dražljaje iz okolja. verjetno bi raje bil drugačen, normalen kot pa paničen. Jaz sem ful taka močna osebnost, sam ko so se mi pojavile te težave si nisem upala nič dopovedat sama sebi. Bila sem čisto aut, kot da nisem jaz!!
Glede tašče, povej ji kaj so vama svetovali, prosi jo da ti pomaga, saj bo s tem naredila dobro sinu, če hoče da ozdravi! če ne gre zlepa pa dej zgrda!!

(odgovor članu Natty5284)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Panika!
6.4.2008 9:49:26   
šnucika
jaz imam panično motnjo,pri meni je nastala po odstranitvi ščitnice,zaradi karcinoma.
Pri ščitničnih bolnikih so take motnje zelo pogoste.
Pri meni se je vleklo več let,da je izbruhnilov stalno anksioznost in hude napade,ki so se kazali s slabostjo,vrtoglavico,drisko,nemirnim srčnim utripom.ko sem napad doživela prvič,so me odpeljali na urgenco,ker je izgledalo kot infarkt.
Katastrofa...tisti,ki tega ne poznate....si verjetno ne predstavlajte.
Tu nima močna volja nič,ker gre za padec nevrotransmiterjev v možganih,ki jih je treba dvigniti na normalen nivo.In to gre samo z zdravili.
Pomagaš si lahko z vajami dihanja,progresivno relaksacijo,obiski pri psihiatru in pogovori...vendar to pomaga k olajšanju.končno ozdravitev pa prinese šele zdravljenje...če prinese.te bolezni so lahko zahrbtne in dolgotrajne.
jaz sem relativno hitro prišla k sebi...po niti letu dni jemanja zdravil.
sedaj je kar v redu,čeprav me hudi stresi še vedno pahnejo na rob napada ali v blažji napad.
S tem bom pač živela celo življenje,saj imam pač pogojeno motnjo zaradi ščitnice.
Seadj vem,da od tega ne umreš.je pa zelo hudo in kakovost življenja pade na nulo.
Pa še stigmatiziran si od okolice,ki misli,da so psihične bolezni posledica šibke volje in v veliki meri namišljene.
So pa fizične bolezni,kot je sladkorna,rak,astma...in težko ozdravljive.

Jaz sem imela srečo,da imam dobro zdravnico in psihiatrinjo,ki je zadela zdravila in me nekako spravila k sebi.

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?