|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako ga odvaditi dojenja ponoiči
6.4.2008 10:47:01   
darcicaa
Pozdravljene!

Imava sinčka, ki je star 11 mesecev in se še kar doji ponoči. OK, ne bi me motilo, če bi se zbudil 1x na noč in bi bil res lačen, ampak on se zbuja vsako uro, včasih tudi že prej, včasih pa kasneje. Ker je bil to zame kar velik napor - konstantno neprespane noči, jok če ni bilo takoj joške, sva ga dala spat kar k nama. Tako ga sedaj ko se zbudi dava k nama - nekaj časa je bilo boljše in se je prebudil malo manjkrat, sedaj pa smo spet na istem!

Verjemem, da bo prerastel in da bo enkrat prišla tudi zanj noč, ko jo bo sam od sebe prespal, ampak mene to uničuje. Rada bi, da se to neha! Kako ste se vi odvadili dojenja? Poizkusila sva že z različnimi stvarmi: flaške noče, dude noče, če ga dvigne mož toliko časa joka, da ga ne pocrkljam jaz...ampak meni se počasi zaloge praznejo (mislim mlečne zaloge:).

Hvala lepa vsem za nasvete:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
6.4.2008 10:53:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu darcicaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako ga odvaditi dojenja ponoiči
6.4.2008 11:39:33   
Naja30
Pustila sem jo, ko se je zbudila, pa je sama nazaj zaspala. Na srečo ni na veliko nekaj jokala, ampak je bolj brundala sama zase. Postopoma sva prešle na dojenje samo še zjutraj in en dan sploh ne več. To je bilo ravno okoli 11m. Imeli smo srečo s tem prenehanjem dojenja, ker res ni komplicirala. Ti pa verjamem, da je naroprno. Tako obdobje je pri nas trajalo od 6-10m; dojenje na vsako uro user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako ga odvaditi dojenja ponoiči
6.4.2008 11:54:38   
Šarki
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

Namesto dojenja sem ga samo objela (moža ni hotel). Se je upiral in jokal, pa je kmalu bilo bolje, ampak pazi foro, še vedno mi ni prespal cele nočiuser posted image pravzaprav se mi je še pogosteje zbujal, to je bilo pri 18m,  sedaj pri dveh leih in pol se mi zbudi samo še 1x, se pa velikokrat premetava, še vedno se nam sredi noči pridruži v družinski postelji, tako da se vsi 4je stiskamo skupaj.


user posted image pri nas je popolnoma enako. vseuser posted image


_____________________________

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako ga odvaditi dojenja ponoiči
6.4.2008 16:14:32   
karin412
Pri nas pa smo kar ukinili dojenje-jok je bil, tretjo noč pa tudi spanje. In potem se je redko zbudila 1krat ponoči, je kar spala. Provaj.

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako ga odvaditi dojenja ponoiči
6.4.2008 17:13:58   
sončnica13
Tud naš je zavračal dudo in flašo, potem sem pa 4 noči prespala v dnevni sobi in je bilo ok., ker ko se je zbudil in videl, da me ni se je pa samo k atiju stisnil in zaspal nazaj, potem se pa ni več zbujal (prej se je pa na 2 uri), tud ko sem šla nazaj spat ni več zahteval dojenja-ponoči. Čez dan se pa še 1-2x dojiva pa je star 19 mesecev.
Upam, da vam čimprej ion mirno uspe prespati noč

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako ga odvaditi dojenja ponoiči
8.4.2008 19:12:37   
Bojananika
Jaz sem imela malo manj zahtevno situacijo, približno 3× na noč se je hotela dojiti, pa je kar šlo, ker je nazaj zaspala. Čez dan sva počasi ukinjale dojenje, ker je tudi pri meni zmanjkalo mleka pa več hrane in pijače je zaužila, tako da sva samo še ponoči. Pri enem letu, ko je sprejela flaško, sva pa nehali z dojenjem, ampak nočno pitje ostaja, čeprav bo drug mesec stara dve leti. Ne vem, kako se bo tega odvadila, ker pije skor na dve uri vsako noč, razen redkih izjem. Zaspi v svoji postelji, ponoči pa pride k nama. To se je začelo decembra, ko je začela zbolevati in je rabila najino bližino. Zaenkrat naju ne moti, razen kako brco dobiva v glavouser posted image

(odgovor članu sončnica13)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako ga odvaditi dojenja ponoiči
8.4.2008 19:16:22   
Seven*
Pri 32  mesecih prileze šele proti jutru. Je pa res, da se je ponoči kar hitro nehala dojit (približno pri 15 mesecih). user posted image user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Bojananika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako ga odvaditi dojenja ponoiči
9.4.2008 14:49:53   
darcicaa
Pri nas se je že kar nekaj časa nazaj odvadil dojenja podnevi, nočno dojenje oz. crkljanje pa ostaja. Problem je tudi ta, da če se zbudi, ne zaspi pri nikomer drugem, razen pri meni. Tako se je zgodilo, da ko sva kam šla, sva morala prit nazaj, ker je bil že po 1 uri buden...
V tem tednu sva 1 noč poizkusila, da sem spala drugje, ampak zbujal se je isto pogosto, samo ta razlika je bila, da je precej kasneje zaspal, in veliko jokal, ker me ni bilo. Nimam srca, da bi ga poslušala tok jokat...Tako sva ta način kar opustila...in smo spet vsi trije v najini postelji in veliko na joški.
Verjetno bomo še malo počakali s prenehanjem, se bo že sam odvadil.. a ne?
lp:)

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako ga odvaditi dojenja ponoiči
9.4.2008 15:01:03   
zp
Pri nas smo ukinili nočno dojenje (dnevno postopoma že prej) pri 15. mesecih, ko je v enem mesecu z zbujanja in dojenja 1x na noč prešaltal na zbujanje in dojenje na eno uro... izčrpana do konca sem se eno noč odločila, da se tega ne grem več in se preselila na kavč v dnevno sobo, k njemu  je ponoči hodil mož, ob 5h zjutraj pa je dobil lonček kravjega mleka.. na moje veliko presenečenje je naš mulček že drugo noč prespal v enem kosu do 5h, pa tudi prvo noč ni bilo hude krize, ga je mož kar hitro potolažiluser posted image ..

večje težave sem imela jaz z ustavljanjem mlekauser posted image

srečno

(odgovor članu darcicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako ga odvaditi dojenja ponoiči
9.4.2008 22:18:15   
rainbow
ojoj, moja izkušnja je podobna - bilauser posted image

jaz sem poskušala brez večernega dojenja (to se mi je zdel ključen začetek) tudi nekje okoli enajstega meseca, preden sem šla v službo. pa kaj si nor, drenje da še nisem slišala takega. In potem spet pri 14-tih, sva se pa oba z možem odločila. da je dovolj stara, da se nauči spat sama in je v štirih nočeh prespala celo noč. Nisem mogla verjet. In se preselila v veliki sestri v sobo. Sem imela velike strahove, kaj bo, če se bo zbudila ponoči, pa ni bilo sile. Podnevi sva se pa še dalje dojile do leta in pol.

Jaz mislim, da je ključno, da ti zvečer ne zaspi na dojki, ampak v svoji postelji, in da se v vso zadevo vključi mož. Če še ni tak daleč, poskušajta spet čez kak mesec.
Pa uspešnouser posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu zp)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako ga odvaditi dojenja ponoiči
10.4.2008 19:15:53   
picola1
Moja pikica pa je sedaj stara 6 mesecev in pol in sem poskušala ukinit dojenje ponoči že enkrat prej...mislim da pred enim mesecem. In takrat ni uspelo, se je drla ko hudič...No, pa smo bile pred kratkim na sistematskem in je rekla pediatrinja, da je otrok pri 6ih mesecih že pripravljen prespat noč in da naj probam. In sem sedaj ugotovila, da ful lepo zaspi nazaj, če se prevrne na trebušček (to je enkrat sama naredila in spala dalje, sedaj jo pa kar jaz prevrnem, ko se prvič zbudi po 4ih urah-zaspat pa noče zvečer tako-obvezno na boku). In sedaj že tretjo noč spi od 20ih do 5-6ih zjutraj. Vmes ji sicer občasno dam dudo, ampak komot zdrži brez dojenja. tako da mislim, da nam bo tokrat uspelo!!user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil picola1 -- 10.4.2008 19:18:12 >

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako ga odvaditi dojenja ponoiči
10.4.2008 19:57:26   
Putka
Pri nas je isto, pa bo kmalu stara 1 leto in jaz grem naslednji teden spet v službo. Včasih se z dudo/flaško pomiri, večinoma kriči dokler ne doseže svoje. Vem da je tako, ker običajno doseže svoje.

To se bo končalo, ko jo bom odstavila. Ampak ne verjamem, da se bom striktno držala in poslušala kričanje (pa še ta večjo zbudi), rajši jo imam pri sebi in vsaj zaspi popar minutah.

Ah, saj bo...

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako ga odvaditi dojenja ponoiči
11.4.2008 7:58:24   
anju

IZVIRNO SPOROČILO: darcicaa
Nimam srca, da bi ga poslušala tok jokat...

tud jaz ne. zaenkrat. "čakam" da bo sam nehal.
ampak zanimivo:
včeraj se je celo noč "hranil" na uro in pol do dve. ob sedmih zjutraj sem ga ponovno podojila in ustala. in tako sta skupaj z atom potem spala do 10.30user posted image to je 3 ure in pol!!!!
a naj bi šel v svojo sobo? mislim, stran od maminega vonja?

(odgovor članu darcicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako ga odvaditi dojenja ponoiči
11.4.2008 8:05:19   
anju

IZVIRNO SPOROČILO: picola1
rekla pediatrinja, da je otrok pri 6ih mesecih že pripravljen prespat noč

do 7m je v kosu prespal tudi 5-6ur! "težave" so se začele kasneje.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako ga odvaditi dojenja ponoiči
11.4.2008 13:55:46   
darcicaa
Ne morem verjet! Ko sem vam v sredo napisala:

V tem tednu sva 1 noč poizkusila, da sem spala drugje, ampak zbujal se je isto pogosto, samo ta razlika je bila, da je precej kasneje zaspal, in veliko jokal, ker me ni bilo. Nimam srca, da bi ga poslušala tok jokat...Tako sva ta način kar opustila...in smo spet vsi trije v najini postelji in veliko na joški.


No naslednjo noč sem šla spet v drugo sobo. Zbujal se je redkeje, pa tudi mož ni imel večjih težav, da bi ga umiril:) Zamotil se je tudi z deko, na kateri je en kužek pa mucek:) Pa še solno lučko je pustil prižgano, katere do sedaj ni bilo - v sobi je bila tema.
Drugam sem šla tudi to noč. Zbudil se je 1x samkrat, ob 0:30, mož ga je vzel k sebi in sta spala do 7:30!!! Nisva mogla verjet.

Ne bom se hvalila, da je to mim, se mi zdi pa dober začetek. Mogoče mu je pomagalo da nisem bila zraven, ali deka, lučka. Ne vem, kombinacija. Bom še kakšno noč drugje, pa bomo videli kaj bo:)

LP

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kako ga odvaditi dojenja ponoiči
11.4.2008 21:54:46   
nara
jaz sem pri obeh nehala dojiti ponoci pri 10 - 11 mesecih. dve noci je bil jok (k njima je hodil oci in jima pel, iz postelje pa sva jih vzela le prvo noc), tretjo noc sta pa ze prespala in tako je se sedaj (stara sta 14 mesecev in 3 leta). vendar od rojstva spita v svojih posteljah (seveda obstajajo tudi noci, ko sta spala pri nama), in od nekje 5-ih mesecev v svoji sobici. moje mnenje je, da je spanje v skupni sobi, se bolj pa skupni postelji motece za oba oz. vse (seveda ne pri novorojencku in majhnemu dojencku). vse pa je odvisno predvsem od odlocenosti mame in reda, ki se ga je potrebno drzati tudi takrat, ko se ti ravno ne da. in seveda lastnega prepricanja, da je to, kar delas, pravilno. to je seveda moje mnenje, podkrepljeno z lastnimi izkusnjami.

(odgovor članu darcicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?