|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaloricna in nasitna hrana
11.2.2005 7:10:28   
dory
Kaj bi ve priporocale? Doma imamo namrec ne-ljubitelja hrane,pa bi vsaj tistih par zlick,ki jih poje, naredila nekaj kaloricnega in nasitnega..

hvala in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kaloricna in nasitna hrana
11.2.2005 8:03:59   
thumbelina
suho sadje, kisla smetana kot dodatek hrani, maslo, piškoti, .....

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kaloricna in nasitna hrana
11.2.2005 8:04:24   
Lunca1
Oj!

Gledam v kuharico za dojenčke. Primerni so kakšni špageti ala bolognese ali mesne kroglice v paradižnikovi omaki, makaroniz bučkami in papriko, kakšna rižota, čokoladno-bananina krema. To so recepti za 9-12 mesecev, se pravi naj bi bili tudi za Maja.

LP Lunca

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kaloricna in nasitna hrana
11.2.2005 8:11:23   
Anonimen
Mešaj škrob in maščobo. Naprimer pire krompir, v katerega daš malo masla ali magrarine, pa kakšna zelenjavna omaka z dodatkom sladke smetane ali s trikotnim sirom. Ali pa, tako kot je že Lunca1 rekla, špagete s polivko. Sladkor sicer ni preveč zdrav za zobke, pa vendar ga nekatere dajejo v sadne kašice "suhim" otrokom. V glavnem, jedem, kot so krompir, polenta, kuskus ali karkoli že delaš za Maja, dodajaj maščobo.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kaloricna in nasitna hrana
11.2.2005 8:17:49   
Lenny
Morda mu bo všeč kruhova sredica, ki jo v koščkih zmešaš v kislo smetano, da se napije, banana ima tudi nekaj več kalorij. V sadje mu poskusi "skriti" piškote.
Ja, pa kakšen puding mu skuhaj.
Več se trenutno ne spomnim, so pa to stvari, ki jih je prijateljica kar nekaj časa dajala svojemu "vedno sitemu" fantku, ki tudi do nobene hrane ni pokazal veselja. Zdaj je star dobri dve leti in prav pridno je, tako da ga je neješčnost minila.
Čimveč žličk vama želim!

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kaloricna in nasitna hrana
11.2.2005 9:49:43   
malika
Moj ima zelo rad jedi s smetanovo omako. In tako dostikrat naredim puranovo meso v smetanovi omaki s testeninani, ali pa ista varianta samo da dodam omaki brokoli (zelo dobro), ali pa namesto testenin pire krompir.

malo poglej med recepte na RR kar nekaj dobrih idej je
:bravo:

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kaloricna in nasitna hrana
12.2.2005 11:59:50   
BokiMB
:)Skuhaj mu vanilijev puding.
:)Zmiksaj banano (lahko ji dodaš še kakšno drugo sadje, ki ga ima mali rad), dodaj dve-tri žlice navadnega jogurta in tri žličke zmiksanih maslenih keksov. To je zelo kalorično.
:)Moj je oboževal pireje na tisoč in en način. Skuhaš en manjši krompir, kos zelenjave (brokoli, bučke, cvetača...) in kos mesa (velik za eno marelico). Ko se skuha, pobereš ven, dodaš maslo (ne šparaj - en cel majhen zavitek, ki ima 15g), vodo, v kateri se je kuhalo (ali toplo mleko), in zmiksaš.
Še nekaj podobnih kaloričnih receptov za kosilo, ki so sicer primerni za dojenčke, ki še ne jejo družinske hrane, ampak tudi večjim, če so neješči, gre kašasto lažje po grlu, ne?
:)Krompir s sirom: na olivnem olju popražiš malo sesekljane čebule ali pora, dodaš nakockan krompir, premešaš, zaliješ z vročo vodo, da je pokrito, dodaš še malo mleka. Ko je skuhano, dodaš zvrhano žlico naribanega ementalca (ali kakšnega drugega sira). Zmiksaš. (Če je pregosto, dodaš še malo toplega mleka in drugič kuhaš z več tekočine)
:)Krompir s smetanovim sirom. Na olivnem olju spražiš malo pora, nato narediš vse isto kot zgoraj, le da na koncu ne dodaš naribanega sira, ampak žlico Tamarja ali kakega drugega smetanovega sira.
:)Moj po kosilu vedno dobi še posladek, npr. Leipnitz keks, po 10. mesecu tudi košček Kinder čokolade, zdaj pa že celo palčko. Tudi sicer ima cez dan na mizici v dnevni, kjer si lahko vzame sam, vedno prigrizke - prestice ali smokije. Če te skrbi, ker je to junk, mu daj multi cherioose.
:)Mogoče ima rad zelo redko ali celo tekočo hrano. Moj zmaže do roba poln krožnik kokošje ali goveje juhe z rezanci. Poskusi!
:)Če mu daješ kupljene sadne kašice, jim vedno dodaj par žličk naribanih keksov.
:)Kjer se le da, zraven zamiksaj banano.
:)Mogoče bo imel raje kot goste skutke bolj tekoče jogurte. Lažje grejo dol!
:)Mogoče nima rad hladnega. Jaz mu jogurte in podobno hrano vedno nekoliko segrejem v vroči vodi.
:)Milupina riževa kašica je zelo kalorična. Če je verjeti zapisu na nalepku, ima 100 ml kar 225 kalorij :zmeden:
:)Jaz mojemu od 7. meseca naprej, ko sem mu začela dajat kravje mleko za pit, vsake toliko naredim redilno kuro z Milumilom 3. Ima največ kalorij (80 v dcl, kravje pa samo 63). V Mullerju je poceni!

Še kaj bi se našlo, samo se zdaj ne spomnim.

Upam, da si našla kakšno idejo! Pa javi, kako napredujete!

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kaloricna in nasitna hrana
12.2.2005 13:24:42   
dory
Punce,hvala vam res iz srca..zlate ste...pa kako hitro ste mi priskocile na pomoc...bom porocala o napredku :)

:rozica::rozica::rozica: za vse vas :)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kaloricna in nasitna hrana
13.2.2005 13:03:42   
BokiMB
Teja, kaj pa kakšen vitaminski sirup mu daješ, npr. Sanatogen? Poleg tega, da je za odpornost, izboljša absorbcijo hranilnih snovi iz hrane, pa tudi apetit menda spodbuja...

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?