|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ne moram spati
14.6.2008 1:29:52   
Anonimen
ne moram spati. zaspati. tako me tišči v prsih. jokam. tako me je strah. kmalu bom prvič, odkar sem na svetu, morala živeti sama. sama s sabo. brez pomoči ostalih. brez navzočnosti ostalih. živim še pri starših. odločili so se, da gredo letos prvič sami na morje. sami, s sestro. njenega psa moram paziti jaz. pes ne mora zraven. niso me vprašali, ali bi želela paziti nanj. kar določili so me. takrat nimam dopusta, vendar bi se lahko dogovorila, in ga dobila. in tako bom kar nekaj časa ostala sama. nikoli še noči nisem prespala sama v hiši. nevem, ali bom zmogla. fanta nimam več. najboljši prijateljici umira oče. ne moram se obrniti nanjo. druga prijateljica odhaja na morje takrat, ko gredo moji starši. več prijateljev nimam. nimam več. bili so, meni zelo ljubi, ampak čas beži. ustvarili so si svoje življenje. pregledujem telefonski imenik, stike v elektronskih sporočilih. ne najdem nikogar, na katerega bi se lahko obrnila. tako zelo me je strah. obvladam gospodinjska opravila, ampak to ni vse. nevem, kaj naj počnem sama s sabo. kam naj se takrat dam. kako naj si uredim življenje. šele danes me je postala groza. razjeda me. tudi psa ne želim dati v varstvo, kot prejšnja leta, ker preveč trpi, pa čeprav lastnica uradno nisem jaz. in tri dni nazaj sem nehala jemati zdravila proti depresiji. upam, da se ne vrača ponovno vame. kako naj preživim?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ne moram spati
14.6.2008 7:05:20   
arabela*
pozdravljena.
Težko ti rečem,kako in kaj delaj,da ti bo lažje.Lahko pa ti edino dam par vzpodbudnih besed.
Probaj se postavit za sebe.Ta čas,ko boš sama,se poglobi vase,v svoje misli in ugotavljaj,kako je lepo biti sam.Kako je lepo,ko ugotoviš,da je harmonija biti sam s sabo.Toplo bi priporočala tudi kakšno knjigo.
Pojdi v naravo,na sprehod,kajti svež zrak odlično deluje na dobro počutje.
Vem,da bo sprrva težko,ampak ne pusti negativnim mislim,da te prevladajo.user posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ne moram spati
14.6.2008 8:26:41   
caillou
Očitno je, da si še zelo mlada, ali pa te v svoje kremplje ponovno vabi depresija ? Nič ni tako groznega, kot se sprva zdi in tebe več ali manj razjeda strah, ki v resnici sploh ne obstaja. Ko je človek postavljen pred nek nov izziv, je celo zdravo, da ga malo skrbi, ker je potem, ko stoji tik pred tem, tako zelo zadovoljen in srečen, ko se zadeva s tako lahkoto odvija in na koncu dobro opravi. Ma, človek v danem trenutku zadevo veliko lažje izpelje, kot pa so težke in zavajujoče njegove misli pred tem. No, vsaj pri meni je bilo do sedaj še vedno tako.

Edino kar lahko rečem , da zelo negativno vpliva na človeka je to, da je že kot mladenič in mladenka ves zdolgočasen in da enostavno ne ve kaj bi počel sam s sabo. Pa ne bi sedaj naštevala kaj vse lahko počne mlad človek, ker je tega preveč. Samo lenušček ne sme biti, pa se stvari kar vrstijo na pladnju.

Kaj vse bi ljudje dali za svobodo, ti se je pa braniš ? Poskusi jo rajši zajeti s polno žlico.



_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ne moram spati
14.6.2008 9:01:17   
muška
Koliko pa si stara?

Ko so moji šli na morje in sem bila sama doma, sem bila najbolj srečna! Resnično. Bil je mir v bajti, delala sem kar sem hotela. Zamotila sem se s tem, da sem spucala bajto, pa po mestu sem šetkala, čisto tak brez cilja. Malo šla v to trgovino, malo v drugo,...user posted image

Pa saj ni tako hudo no kot se ti zdi. Pa še kužija imaš, ga boš peljala na sprehod, pa ti bo čas še hitreje minil, mogoče pa še koga spoznaš na sprehodu. Kar pogumno, boš videla, minilo bo kot bi mignil in kmalu boš pogrešela čase, ko si bila čisto sama doma user posted image

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ne moram spati
14.6.2008 9:58:46   
Marogica
Ne razumem, zakaj tega občutka strahu ne poveš svojim staršem in zakaj jih ne vprašaš, če greš lahko zraven na morje?

Po drugi strani, pa to ni nobena tragedija...biti sam 10 dni ali pa več. Saj nisi stara 10 let. Sicer  si sigurno mlada, pa vendar.....opisuješ tukaj tako, kot da si ostala za VEDNO sama. Takrat bi tvoj strah še nekako razumela.



_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ne moram spati
14.6.2008 12:20:38   
Anonimen
kako naj preživim?


Poisci strokovno pomoc.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ne moram spati
14.6.2008 12:27:40   
Anonimen
Očitno je, da si še zelo mlada, ali pa te v svoje kremplje ponovno vabi depresija ?


Niti ne toliko mlada, ce lahko vzame dopust v sluzbi...

(odgovor članu caillou)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ne moram spati
14.6.2008 13:18:48   
Naja30
Sej lahko pa povabiš kakšno prijateljico ali greš kam. Uh, ko sem jaz bila sama doma, sem vedno imela kaj za delat - večinoma nisem delala NIČ!user posted image  Samo uživala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ne moram spati
14.6.2008 13:23:43   
SNAKE23
dopust v službi lahko vzameš tud pri 16.letih, če greš takoj po OŠ delat.

je pa res, da jaz osebno bi bila vesela, če bi, ko sem še živela s starši ostala sma,...to bi bil mir, ...gledanje tv-ja!
če pa ti to ne leži,...je pa mal večji proble, in če tud prijateljev nimaš, ki bi te kratkočasili,....
nevem kakšna je vaša situacija, vendar zakaj pa ne greste skupi na morje?

LP

< Sporočilo je popravil SNAKE23 -- 14.6.2008 13:24:37 >


_____________________________

doma me osrečuje naša mala pikica!

Sreča, tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni tvoje življenje z ljubeznijo!---najina mala!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ne moram spati
14.6.2008 14:27:33   
Skratek46
ma dej ženska scooliraj se...Kako naj preživiš?ODRASTI!

(odgovor članu SNAKE23)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ne moram spati
14.6.2008 14:57:17   
jela5
Živjo!
Če je vse to res, potem zadeve niso tako enostavne. Verjetno imaš lečečo psihiatrinjo, ki ti je antidepresive predpisala. Če ti ne gre na bolje, dvomim, da bi ti zdravila ukinila. Hrabro! Depresija se ne vrne kar v enem dnevu! Ne ustraši se stiske, ki jo zdaj pravgotovo čutiš. Zdaj si se ustrašila tele situacije, pa same bolezni, ne gre pa to tko hitro! Zdaj ti je v prvem planu, da premostiš ta teden. Če je potrebno pokliči starše, naj se vrnejo in se potem resno lotite problema! Če je to neizvedljivo, pa za začetek (sob, ned) pokliči kak anonimni telefon (tom, pa ne vem kateri so še, sigurno dobiš podatke na netu), da ti kdo pomaga premostiti vikend. Potem pa se javi zdravniku (osebni, psihiater,...) in povej kakšno je stanje. Sigurno boste morali cela družina stopit skupaj in rešiti tole težavo! Kot so ti že prejšnji  rekli-pojdi na sprehod, pa kužiji tud znajo lepo potolažit;), pa resno se loti problema!
Potrudi se in naredi vse to! Držim pesti zate!user posted image
Lep pozdrav

(odgovor članu Skratek46)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ne moram spati
14.6.2008 15:08:24   
angel_rebelde
IZVIRNO SPOROČILO: Skratek46

ma dej ženska scooliraj se...Kako naj preživiš?ODRASTI!


Oprosti no, ampak kakšen komentar. Otrok pametuje otroku user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Drugače pa, Lingra, jaz bi pa bila zeloo vesela, če bi bila sama doma. Mir v hiši, počneš lahko kar ti srce poželi. Verjemi, da boš uživala.

(odgovor članu Skratek46)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ne moram spati
14.6.2008 15:25:41   
Elly222
Nekdo, ki ima nick angel_rebelde se oglaša...user posted image user posted image user posted image user posted image
skratek46 je mela čisto prav-pa kake bolne ima ta punca ali ženska no? Lepo te prosim. Drugič, ko gredo starši na dopust naj ji rezervirajo enotedenski tretman v kaki specializirani ustanovi.

(odgovor članu angel_rebelde)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ne moram spati
14.6.2008 15:34:02   
little angel
upam, da ti bo ok in da bo hitro minlo. jaz sem tudi bla vedno full vesela ko so starsi sli na morju.. uuu ni blo lepsegauser posted image

(odgovor članu Elly222)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ne moram spati
14.6.2008 18:25:51   
malania
Zakaj se tako zgražate češ ''joj no kaj pa je bit sam doma''??
Ob taki bolezni kot je depresija to ni tako enostavno, tako da bi bilo lepo, če bi se nekatere vzdržale svojih komentarjev.

Verjamem, da ti je težko, oz. ne veš kaj bi počela. Morda imaš kak hobi, ki te veseli, greš na daljši sprehod s psom, če ti je delo v službi všeč, lahko delaš nadure (da se zamotiš in ti mine čas, v primeru da je lahko pes sam doma). Verjamem pa da je težko delati karkoli, tudi nekaj kar te ponavadi veseli. Predlagam, da pokličeš svojega zdravnika, lahko ti predpiše kakšna druga zdravila ali poda kakšen predlog, mislim, da bi bilo to še najboljše.

Vso srečo
user posted image

(odgovor članu little angel)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ne moram spati
14.6.2008 18:55:48   
Gina
Česa te je pa sploh strah? Edina osba s katero si ves čas skupaj, si ti sama. Od rojstva, ap do smrti. Edina. Torej se začni imeti rada. Strah te je biti sama s sabo, brez družbe? Kaj pa ti daje družba, česar sama nimaš, razen nemira, dogajanja? Razmisli, kaj te veseli, kaj rada delaš, a boš vmes ta čas brala, da ti bo luštno, hodila na sprehode, visela na računalniku, šla na fitnes, z rolerji okrog, v hribe, plavat na bazen, ma kaj vem kaj vse ti je lohk fajn. Naredi si fajn.
A te je strah biti sama v hiši, da se ti ne bi kaj zgodilo? Kaj se ti sploh lahko zgodi? Po zakonu povprečja je zelo zelo zelo malo možnosti,da bi ravno tisti dan kdo hotel tebi kaj narediti ravno v vaši hiši. Zakaj le, če pa ima hiše, ki so prazne. Roparjem ni luštno ropat v polnih hišah, ni jim luštno se borit ali komu kaj naredit, rajši imajo mir zraven, ko delajo oslarije. Kaj drugega bi se ti sploh lahko zgodilo? Pojdi po celi hiši, ko boš sama, pa preglej vsako omaro od znotraj, pa pod vsako posteljo poglej, da boš videla, da ni ničesar tam. No, razen zraka. Tega pa imaš čist rada.
Razumsko moraš reči naredit. In res je skrajni čas, da se v roke vzameš. Meni se tak hud strah tudi ne zdi glih čist običajen. morda bi si pa res strokovno pomoč poiskala. Takole zelo odvisen bit od družbe je zasvojenost in velika nesamostojnost, nezaupanje vase, ki bi ga bilo fajn spremenit v kaj bolj spodbudnega. Kaj pa vem. Jaz bi šla do zdravnika.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ne moram spati
14.6.2008 21:01:37   
natasarobi
Naj te ne bo strah - sama boš samo za čas dopusta. Verjamem, da ti je mogoče malo tesno pri srcu, ker bo to prvič (predvsem ponoči), ampak s časom se človek navadi. Meni sprva tudi ni bilo lahko, ko sem bila sama ponoči v novem stanovanju, ampak sem se navadila (prej tudi nikoli nisem bila sama ponoč, razen 1 teden ko so bili starši na dopustu). Se zakleneš , imaš psa, sosede, telefon,... Mogoče pa bo prijateljica prišla kdaj k tebi, kljub težavam doma.

Zjutraj greš v službo, prideš iz službe, pelješ psa, si narediš za jest, kaj bereš, gledaš  tv, greš pod tuš, pol je pa že ura tolk, da greš spat. Na koncu boš mogoče videla kako lepo je, ko imaš lubi mir, ko prideš domov in delaš kar ti paše. Če ne drugače greš na RR in malo pojamraš, nekdo ti bo dal malo tolažbe in to je to.

Človek mora zna biti tudi sam s seboj.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ne moram spati
15.6.2008 0:25:09   
ZmajTolovaj
Če si jemala zdravila proti depresiji, zdaj pa jih ne več, je meni zelo čudno, da so te starši mirno pripravljeni pustiti samo, pa če si stara 10 ali pa 100 let.

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ne moram spati
15.6.2008 0:52:57   
*Junona*
IZVIRNO SPOROČILO: little angel

upam, da ti bo ok in da bo hitro minlo. jaz sem tudi bla vedno full vesela ko so starsi sli na morju.. uuu ni blo lepsegauser posted image


Misli na pozitivne stvari in boš videla, kaj pozitiva naredi. Vem, da je težko, ampak vsaj poskusi.

srečnouser posted image


_____________________________

Tudi jaz sem mami.:))

(odgovor članu little angel)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Kje boste preživeli dopust, če boste šli na morje?




V Sloveniji. (23%)

Na Hrvaškem. (53%)

V Grčiji/Turčiji. (8%)

V Egiptu/Tuniziji. (5%)

Drugje. (11%)


Število vseh glasov: 11121

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!