|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pralne pleničke
17.6.2008 10:50:25   
Tedi77
Živjo!
Sicer spadam še v tisti forum "nosečnost", ampak se bom obrnila na vas, ki imate že nekaj izkušenj.
Odločam se za nakup pralnih pleničk, pa me zanimajo vaše izkušnje. Koliko so ne/praktične, za katere ste se odločile, kakšno količino jih potrebuješ, če pereš vsakih par dni in sušiš v sušilcu? Ali obstaja kaka posoda, kjer hraniš umazane plenice, tako kot recimo pri tistih za enkratno uporabo? Kako je v vrtcu? Ali upoštevajo odločitev staršev in malčka povijajo v pralne pleniče ali enostavno zahtevajo, da prineseš "pamperske"?
Hvala za odgovore, LPT
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pralne pleničke
17.6.2008 11:30:24   
pingi
Živjo!

Tule je že kar nekaj napisanega o teh pleničkah
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1986542

Jaz sem zelo zadovoljna z njimi; imam jih 23 kom: 16 štorkljinih in 7 zelenih racmanov in se mi čisto izide tudi brez sušilca (tudi z 19 se mi jeuser posted image )
Perem jih ponavadi vsak tretji dan. Do pranja so shranjene v plastičnem košu s pokrovom. Je res, da v njem smrdi, ga pa zmeraj umijem, ko dam plenice prat, da se ne zaredi kakšna plesen.
Edino za vrtec pa ne vem, kako je s temuser posted image  Naš bo jutri star 9m, zato še nimam izkušenj. Bi me pa tudi zanimalo...

Lepo nosečnost še naprej!

(odgovor članu Tedi77)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pralne pleničke
17.6.2008 14:23:13   
krtek 1
Pozdravljene.Sem čisto nova,tako da se še lovim.PDP imam konec avgusta in naš mali fantek veselo brca in čaka na veliki dan.Rada bi odgovorila glede pralnih pleničk.Ko sem bila prvič noseča,so nas v materinski šoli navdušili,kako je to super in zdravo in oh in sploh...Z partnerjem sma se seveda odločila,da jih kupima ker je to pač dobro za najinega otroka.
Kupila sem Štorkljine pleničke 2o kom,skupaj z nočnimi vložki,papirčki za podlaganje,prekrivnimi hlačkami v dveh velikostih in materialih,ampak moj otrok je bil v teh pleničkah moker že po eni uri,včasih še prej.Ker sem rodila v jeseni seveda nisem mogla peljati otroka na sprehod v teh pleničkah,ker bi mi zbolel ko bi skoz in soz moker ležal v vozičku.To pa seveda ni dobro in zdravo za otroka,a ne?Zato sem jih nehala uporabljati,najprej za sprehode,nato ponoči in nazadnje smo jih pospravili in bili zelo razočarani nad nespametnim nakupom.Čez kako leto sem jih prodala znanki,ki je bila ravno tako navdušena kot jaz preden sem jih prvič uporabila in mi je kasneje povedala da jih tudi sama ni mogla uporabljat,ker je otroka preoblačila po petkrat na dan.No,ona jih je dobila vsaj po polovični ceni.To je moja izkušnja,zato ti svetujam da se še malo pozanimaš preden se odločiš za nakup.

(odgovor članu Tedi77)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pralne pleničke
17.6.2008 15:27:09   
sončnica13
že 22 mesecev uporabljamo racmanke in smo zelo zadovoljni. 

(odgovor članu krtek 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pralne pleničke
17.6.2008 16:21:57   
pingi
Ja, se še enkrat oglašam, ker me je ravno Krtek spodbudila s svojim postom.user posted image
Midva sva kupila rabljene in to po zelo ugodni ceni (50 evrov za 19 kom z vložki in 3 prekrivnimi hlačkami) ravno zato, da preizkusiva, kako bo to ustrezalo našemu fantu. In zaenkrat je kul. Tudi ponoči mu ne premoči.

Je pa to verjetno različno od otroka do otroka. Kakšni verjetno več lulajo, ker več popijejo...

Aja, pa še to glede mokrote; tudi mi vsi smo bili kot dojenčki zaviti v navadne tetra plenice, pa ne vem, če smo kdaj zaradi tega zboleli.

Skratka, vsak mora sam preizkusit. user posted image  Poskusi dobiti kakšne ugodne rabljene.

(odgovor članu sončnica13)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pralne pleničke
17.6.2008 21:53:47   
krtek 1
Ne vem kako je s tem,da nekateri pijejo manj drugi več,ker je bil takrat naš otrok star nekaj tednov.Si mogoče mislila,da so nekateri pogosteje dojeni?


Imam mlajšo sestro in se spomnim,da je moja mama hodila v Avstrijo po Pampers plenice,ker jih pri nas še ni bilo in ne vidim razloga zakaj,če bi bila z bombažnimi zadovoljna.Mislim pa da so imele naše mame takrat drugačen tempo življenja in niso sedele z svojim premočenim otrokom v naročju in pile kavico s prijateljico,kot to rade danes počnemo njihove hčerke.


Me pa veseli,da ste zadovolje uporabnice.Našemu otroku pač niso ustrezale,zato smo jih tudi nehali uporabljati in jih tudi pri nasljednjemu ne bomo.Mogoče pa še pred petimi leti niso bile tako kvalitetne,kot so danes.


Lp

(odgovor članu pingi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pralne pleničke
17.6.2008 22:33:14   
Anonimen
Čez kako leto sem jih prodala znanki,ki je bila ravno tako navdušena kot jaz preden sem jih prvič uporabila in mi je kasneje povedala da jih tudi sama ni mogla uporabljat,ker je otroka preoblačila po petkrat na dan.No,ona jih je dobila vsaj po polovični ceni.To je moja izkušnja,zato ti svetujam da se še malo pozanimaš preden se odločiš za nakup.

Meni se 5x na dan ne zdi obupno prevečkrat previt otroka.

Jaz sem se odločila za Bambino mio pleničke zaradi zdravja (agresivna belila, geli ki vpijajo mokroto, itd.), ter tudi zaradi varovanja okolja (cca 1 tono plenic "odvrže" malček v previjalnem obdobju, so pa vražje nerazgradljive).
Pranje z bio praški, eko program na stroju itd. in se počutim, da sem nekaj dobrega naredila ne samo za otroka, tudi za okolje. Nemške raziskave pa so pokazale povečano možnost za neplodnost zaradi uporabe plenic za 1x-no uporabo predvsem pri fantkih, ravno zaradi vse kemije, ki jo vsebuje takšna plenica.
No, saj vidite tudi pri sebi kako se recimo počutite v vložkih - jaz se obupno in tudi ne uporabljam raznih Always in podobnih, ker imam občutek, da imam plastiko na koži pa tudi vedno dobim izpuščaje in vnetje. Raje kupim kakšne bolj naravne (v "naravnih" trgovinah se jih dobi), da nimam težav. 
Predstavljam si, da se otroček počuti podobno v plenicah.


< Sporočilo je popravil *Angelina* -- 17.6.2008 22:36:25 >

(odgovor članu krtek 1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pralne pleničke
18.6.2008 8:31:50   
mateyka
5x na dan je normalno otroka previt.. user posted image

jaz bi jih uporabljala, če bi mela sušilec (zaenkrat ga itak nimam kam vtaknit). brez sušilca čakaš ko Sizif, da so suhe. sploh recimo sedaj, ko je mrzlo in zračna vlaga noro visoka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pralne pleničke
18.6.2008 10:39:47   
gajka
Nam so jih pokazali v MŠ in me je ful zmotil napis na etiketi, da je univerzalne velikosti od 3 do 15 kg! user posted image  Se mi tole zdi malo prevelik razpon v velikosti. user posted image

Pa tudi dvomim, da se tako debela zadeva na zraku hitro posuši, mogoče sredi poletja, če sonce sije, drugače pa po mojem nujno rabiš pušilca.

O ekološki prednosti pred tistimi za enkratno uporabo pa bi se tudi dalo razpravljat. Voda, praški, elektrika...

Ne vem, no, mene niso prepričali.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pralne pleničke
18.6.2008 10:51:27   
skuštrana
univerzalne velikosti od 3 do 15 kg!


Na njih so pritiskači s pomočjo katerih spreminjaš velikostuser posted image  

Mi smo super zadovoljni, imam Racmanke, Rodine puse in par home made za ponoči. Mi je zelo žal, da jih nisem uporabljala že pri prvorojenki, ampak...Napačna odločitev, pačuser posted image

Je pa tako, da je temperatura v bombažni plenički nižja kot v plenički za enkratno uporabo, kar je zelo pomembno pri fantkih saj lahko povzroči neplodnost.

Otroka pa se čez dan tako ali tako mora previt vsaj vsake 3 ure, pa naj bo v bombažnih ali pa v pampers plenicah.

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: pralne pleničke
18.6.2008 22:21:44   
Leiah
Pri nas tudi uporabljamo bombazne plenice in smo super zadovoljni!
Imam jih pa od Lotties 20 komadov in jih imam cisto zadosti. Peremo vsak tretji dan in nimamo susilca pa se nam ravno tako dokaj hitro posusijo (se nam ravno izide). Sicer so te lotties razlicnih velikosti, tako da sedaj uporabljamo velikost S, nato bomo presli na velikost L.
Po plenicah za 1x uporabo vedno dobi rdece pikice (pa smo probali ze vec razlicnih znamk), po bombaznih pa ima res lepo ritko, pa ceprav prespi ponoci v njih od 5-6 ur. Cez dan pa ga previjemo na 3 urce, oz. ko se zbudi.

_____________________________

Lp

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: pralne pleničke
18.6.2008 23:12:47   
krtek 1
Angelina,preberi celo besedilo preden komentiraš!Napisala sem,da je otroka PREOBLAČILA petkrat na dan,to pa ni isto kot previjala,a ne?user posted image


Ne vem zakaj komentirate moje mnenje,saj nisem jaz postavila vprašanja,sem samo odgovorila.user posted image Jaz že imam izkušnje s temi plenicami in ne sprašujem vas kako ste oz.niste zadoviljne.


Nočko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: pralne pleničke
19.6.2008 8:38:00   
mateyka
ja ktrek 1, to je pa res - preoblačila. sori user posted image malo pa moramo tud tvoje mnenje kdaj pokomentirat, sej smo babe, a ne? user posted image
samo se mi zdi, da je trik pri pralnih plenicah res v tem, da jih pravilno namestiš (da ne puščajo). ampak je pa razumljivo, da če je komu preveč komplicirano in ma same težave, da gre na plenice za enkratno uporabo. moraš probat in videt, ne gre drugače imho

(odgovor članu krtek 1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: pralne pleničke
19.6.2008 9:36:46   
silmarillion
TEDI jaz sicer nimam lastnih izkusenj z temi plenicami in vrtcem ampak ker delam v vrtcu ti lahko povem da se nisem slisala za primer da bi mama hotela da ima otrok te plenice, ker moras razumeti da je v jaslih 14 otrok in je seveda vse lazje z pamperskami ki pa jih  ( vsaj pri nas ) dobijo v vrtcu. mislim pa da ce ti pediater napise potrdilo da je otrok alergicen na umetne plenice bodo v vtrtcu to upostevali in bodo uporabljali bombazne (ki jih zagotovis ti)

_____________________________

GAJA naGAJA

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: pralne pleničke
19.6.2008 15:55:10   
pikecpokec
Jaz imam s Štorkljo iste izkušnje - premočijo po eni uri. Racmanke so pa super, tako da jih komot uporabljamo še zdaj, ko je tamali star že 15 mesecev. K sreči sem poleg štorklje dobila še racmanke, drugače bi tudi jaz obupala.
Glede preoblačenja: meni se ne zdi tak problem če mu moram kdaj tudi bodi preoblečt. Včasih res gre malo skozi, predvsem zdaj poleti, ko več pije. Mu pač še bodi zamenjam, ne vem v čem bi bil problem user posted image .


_____________________________

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu silmarillion)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: pralne pleničke
20.6.2008 8:23:04   
skuštrana
Mu pač še bodi zamenjam, ne vem v čem bi bil problem .


V komotnostiuser posted image  Čez komot ga niuser posted image

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: pralne pleničke
20.6.2008 21:41:27   
pikecpokec
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Mu pač še bodi zamenjam, ne vem v čem bi bil problem .


V komotnostiuser posted image  Čez komot ga niuser posted image


Jah, kokr za koga. Mene ne moti user posted image


_____________________________

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju
Neverjeten video posnetek otroka, rojenega v amniotski vrečki, medtem ko ga zdravniki zbudijo, še preden se rodi.




fantek
petrcaaa

Katero ime vam je bolj všeč?

ian (13%)

jan (31%)

primož (21%)

tim (35%)


Število vseh glasov: 94

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!