|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Čiščenje žlez
17.7.2008 7:04:30   
Natyy
Pred dvema letoma si je hči zaželelela Yorkija. In ker ponavadi otrokom v veliki meri ugodimo smo ga nabavili.  Naj povem, da je to naš prvi pes, ki nam je spremenil življenje za 1000%.
Kar nekaj literature sem prebrala in na samem začetku bila kar redna stranka veterinarske postaje (z zelo bedastimi vprašanji -to priznam).
V glavnem psička je zdrava, nagajiva, včasih malo trmasta.
Jo redno strižemo, čistimo ušesa, krajšamo kremplje, kopamo (saj spi v postelji). Le nekaj ne vem.
Pred kratkim me je znanec vprašal (ima isto pasmo) kako pogosto ji čistimo žleze? O tem pa prav nič ne vem. Baje, da jih je potrebno redno stiskat, kajti drugače ne more odvajat blata. Naša psička redno in čisto normalono odvaja blato, ne, da bi ji kdaj stiskali kakšne žleze. Sem ji pa včeraj dobro pregledala zadnik in nikjer nisem zasledila kakšnih  izboklin, ki bi jih bilo treba stisnit oz. očistit.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Čiščenje žlez
17.7.2008 8:32:23   
Hope2
Žleze ne rabiš stiskat skoz in mislim, da ni res, da ne bi mogli kakatuser posted image . Ponavadi to naredijo veterinarji, ker točno vejo kje in kako pritisnit, saj zna psičke malo bolet, celo če ne delaš prav. Vendar mi našemu nismo vsaj 3-4 leta stiskali, šli tudi k veterinarju in ga vprašali o tem in je samo zamahnil z roko, naj se ne obremenjujemo s tem. Kokr je on nam povedal, je tako: če psiček kaka normalen do trd kakec, se te žleze same izstiskajo, saj mažejo pot kakca, da kakec lažje pride ven. Če pa psička več dni ali tednov driska, potem pa se žleze ne izstiskajo same od sebe tako lepo in se zato lahko povečujejo. Ponavadi si potem psi radi ližejo in grizejo rit, tako da hitro vidiš, da je nekaj narobe. Pa ko si ližejo, potem ful smrdiuser posted image . Tudi iztisk smrdi za kozlat

Jaz sem v zadnjem letu našemu nekajkrat izstisnila (najboljše, da ti veterinar pokaže kje in kako), ker nam je veterinar tako svetoval, saj se nismo mogli rešit nadležnih pršic in jih je baje vonj iz žleze privlačiluser posted image . No učinka kljub temu ni bilo, pa smo nehali.

Jaz bi rekla, če si ne liže ali grize riti in če odvaja normalno, potem pusti zadevo.

(odgovor članu Natyy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Čiščenje žlez
17.7.2008 9:14:21   
Arwenko
Žleza se normalno čisti sama in je ni potrebno iztiskat. Potreba po tem se pojavlja predvsem ob nepravilni prehrani, ko ima pes dalj časa mehkejše blato in se žleza zato ne prazni ali ne prazni v celoti. Redno iztiskanje pa je lahko prej škodljivo kot koristno, saj žleza sčasoma izgubi sposobnost samostojnega čiščenja.

Če pa dejansko pride do potrebe, boš opazila grizenje, "puzanje" z ritko po tleh. Za stiskanje pa ni potrebno hodit k veterinarju, pojdi raje do svojega vzreditelja in naj ti pokaže kako se to naredi - mislim da mora vsak sposoben vzreditelj to obvladat.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Čiščenje žlez
17.7.2008 10:26:59   
Natyy
Najlepša hvala za odgovore. Naša psička ima čisto normalno blato, se ne "puza" z ritko po tleh in ne oddaja nikakršnega smradu. Me je pa znanec kar malo prestrašil, kajti po njegovih besedah, bi naša psička v teh dveh letih že morala poginit, ker enostavno nebi mogla odvajat blato.user posted image

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Čiščenje žlez
31.7.2008 13:36:29   
Anonimen
Jaz imam sicer beagla, pa saj nima veze - v treh letih ji se nikoli nismo stisnili analnih zlez. Sicer se kdaj pa kdaj "vozi" po riti, ampak ponavadi takrat, ko jo ze fajn tisci kakat ali pa zunaj, ko ji kaksna travica ali las ne gresta ven user posted image Baje da to zelo zelo smrdi, tako da najbrz ze ves, da nekaj ni ok. Kaka pa 2-4x dnevno. 

(odgovor članu Natyy)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Čiščenje žlez
31.7.2008 14:07:50   
sunny24
Naši kužiki je veterinar enkrat stisnu te žleze, ker je bla res boga. Ji je prebava pošteno zagodla, kakat ni mogla in ji je pol stisnu. Sam kako to smrdi...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
3.8.2008 22:44:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sunny24)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Čiščenje žlez
4.8.2008 13:00:51   
Arwenko
Ne, to ni zaradi žlez, se pa zaradi driske žleze lahko zamašijo. Peljite ga k veterinarju, pri mesecu dni driskanja je lahko s psom tudi kaj hujšega narobe. Pred tem ali vzporedno pa naslednje: najmanj 48 ur ga postite, dajte mu samo vod, nič drugega. Potem mu začnite počasi dajat nazaj hrano, najprej samo zelo močno razkuhan neslan riž in kuhanega piščanca, potem počasi začnite dodajat zraven kvalitetne brikete (ne kakšni pedigree ali to kar se v Spar-u kupuje) in če ni s psom kaj drugega narobe, bi se stvar morala uredit. Če pa se ne uredi pa je driska samo simptom kakšne druge bolezni.

Tudi če se uredi, bi jaz šla na rutinski pregled k veterinarju.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




koliko ste stari? :)
marjetica23



do 20 (7%)

20-25 (17%)

25-30 (29%)

30-35 (30%)

35-40 (9%)

več kot 40 (7%)


Število vseh glasov: 377

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!