|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ščipanje in tepež
23.9.2008 11:24:58   
biga
Moj 16-mesečni sin je zdaj že trikrat prišel iz vrtca bodisi pogrižen po rokici bodisi poščipan po hrbtu bodisi z rdečino, ker je padel na čelo in nos. A je to normalno, se pravi, se pač dogaja, ali bi morala vzgojiteljico posebej opozorit, naj bolj pazi. Padel je, ko so šli na sprehod, ok, to mi je še nekako sprejemljivo, ampak glede ščipanja in grizenja pa ne vem. Tudi moj sin se je v vrtcu navadil, da kar tepe ljudi, prej tega namreč ni počel, ko sem rekla, naj me poboža. A naj bi to minilo, se pravi, da je le faza pri tamalih al kako? jih je pa 6 v skupini z eno vzgojiteljico (družinsko varstvo v sklopu vrtca). Verjetno je za našega malega še toliko težje, ker joka zjutraj ob odhodu v vrtec in je ves dan bolj siten, se me drži kot klop, tako da mogoče izraža čustva na tak način.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ščipanje in tepež
23.9.2008 11:37:57   
glen
Tudi naša tamala je, ko je začela hodit v vrtec (14 mes.) spremenila obnašanje.
Samo se je tepla,če smo bili na kakem igrišču, je vsakogar ki se ji je približal(ali je bil star leto ali 3)udarila.
Ampak kmalu je minilo,lepo smo ji razlagali, da se ne sme,da to otroke boli,.....
Takrat sem malo omenla vzgojiteljici to spremembo obnašanja,pa mi lepo razložila,da je to čisto normalna reakcija.
Ko je otrok doma in ni tolko v stiku z drugimi otroci je bolj umirjem oz. se najbrž ne tepe,pol pa ko začne obiskovati varstvo ali vrtec sigurno kdaj dobi kakšno od vrstnika zato pol na začeku tebe vse poprek zaradi samoobrambe,ampak to se sčasoma umiri,seveda z lepimi besedami.
Tudi naša je prišla kdaj pa kdaj popraskana in ugriznjena ,samo sem zmeraj dobila, ko sem jo prišla iskat obrazložitev vzgojit. kaj se je zgodilo.
Če pa nebi dobila nobenih razlag, in bi se to ponavljalo,bi opozorila vzgojiteljico,če je lahko malo bolj pozorna,vsekakor pa nebi delala kažina v vrtcu,le opozorilo.
lep pozdrav,pa čim manj ugrizovuser posted image

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ščipanje in tepež
23.9.2008 11:38:17   
smigli
Tudi jaz sem se večkrat vprašala ali je to normalno. Imam podobne težave z mojim dvo letnikom. Domov prihaja pogrižen, poščipan, spraskan ipd. Vedno, ko je tako, stopim do vzgojitelce in se pozanimam kaj in kako, pa vprašam, če se tega res ne da preprečit.
Moti me to, ker se vse to vrti okrog enega fantka, skratka vedno isti, ki je agresiven do vse skupine.
Po drugi strani malo poznam njegove starše in vem, da se trudita, da bi to preprečila, tako da niti ne vem kaj bi lahko naredila.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ščipanje in tepež
23.9.2008 18:32:02   
woozy
ko otrok pride v novo skupino se skuša morda najprej na nevsiljiv način prikopati do stvari s katerimi bi se igral, če ne gre si seveda to izbori tudi s tepežem, grizenjem, ščipanjem.user posted image
doživela sem veliko primerov in vem da se tega v stotinki sekunde ne da preprečit, četudi jih je v skupini samo 6.
1.otroci se med seboj šele spoznavajo.
2.vzpostavlja se nek recimo temu sociogram, nekateri so v ospredju želijo vse zase, pozornost, igrače, prvi bit npr. v škatli in to je samo njihovo in od nikogar več, kar je glede na razvojno stopnjo otrok razumljivo, saj so še egocentrični
in se strinjam z glen ki pravi:
Ko je otrok doma in ni tolko v stiku z drugimi otroci je bolj umirjem oz. se najbrž ne tepe,pol pa ko začne obiskovati varstvo ali vrtec sigurno kdaj dobi kakšno od vrstnika zato pol na začeku tebe vse poprek zaradi samoobrambe,ampak to se sčasoma umiri,seveda z lepimi besedami.
ni pa to pravilo, da se vedno tako začne, sevedauser posted image
verjetno se vzgojiteljica trudi, da bi se to prenehalo, upam pa da ti tudi razloži kako in kdaj je do tega prišlo (mimogrede, ko sta vlekla za igračo...)
drugače je pa to res normalna reakcija, res user posted image
se bo končalo, morda kmalu pa bo čez pol leta spet izbruhnilo, kdo ve
ne bi pa preranoma delala panikeuser posted image
drugače pa te popolnoma razumem in si človek včasih reče, joj tale ... zakaj..., ja pa ravno mojga je šel ugriznit...in nič ne moremo tako pač je, ampak bo bolje ... kmalu
srečnouser posted image

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ščipanje in tepež
24.9.2008 10:12:15   
kekec in mojca
Verjemi, vzgojiteljice ugrize zelo težko preprečijo, saj ne vedo, kaj se dogaja v otroških glavicah. Je pa to zelo neprijetno in boleče tako za otroka kot tudi za starša, ko pogleda svojega otročka in vidi sledi zobk na njegovi kožici.

Tudi naš je tretje leto v vrtcu dobil tak ugriz na lička, da se mu je poznalo še 14 dni po tistem. Pa je vzgojiteljica sedela zraven mojega otročka in tistega majhnega "kužka", kot smo ga v šali poimenovali. Ta "kužek" je bil za več kot leto dni mlajši od našega, pa tudi manjši po velikosti.  Ampak imamo ta problem, da se naš ta veliki sploh nič ne brani in nikogar, ampak prav zares nikogar, ne udari nazaj.

Meni se je pa ob vsakem pogledu na njega trgalo srce. user posted image

(odgovor članu woozy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ščipanje in tepež
25.9.2008 10:01:17   
Rubin.
Tudi moj sin se je v vrtcu navadil, da kar tepe ljudi, prej tega namreč ni počel, ko sem rekla, naj me poboža.


IZVIRNO SPOROČILO: biga
Moj 16-mesečni sin je zdaj že trikrat prišel iz vrtca bodisi pogrižen po rokici bodisi poščipan po hrbtu bodisi z rdečino, ker je padel na čelo in nos.


Opažam, da je to res slaba stran vrtca. Ampak glede na to, da jih je pri vas le 6, v jaslih jih je ponavadi 14, bi mogoče res lahko malce več pozornosti vzgojiteljica namenila temu. Je pa res, da se to zgodi v sekundi in tega ne moreš v tistem trenutku preprečiti.
Pri nas nobena grobost ni dovoljena, ampak je strara že 3 leta in to dobro razume, pri takšni starosti, pa se v bistvu ne znajo verbalno sporazumevati, zato se na tak način.

Jaz ti predlagam, da se v vsakem primeru pogovoriš z vzgojiteljico, že zaradi sebe, ker je odnos med tabo in njo zelo pomemben - da ji zaupaš in da se ne sprašuješ ves čas otrokove odsotnosti kaj se tam dogaja.

V našem vrtcu je velik poudarek na nenasilju, pa se kljub temu tu in tam zgodi, ko je otrok v efektu, vendar se potem res vsakemu posebej posvetijo in se pogovorijo, kako reševati težave.

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 25.9.2008 10:02:57 >

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Zakaj so pomembni družinski običaji?
Nekatere družinske navade in običaji se oblikujejo same po sebi. Lahko pa se odločimo in zavestno v svoja življenja vpel...
To so znaki, ki kažejo na psihopatijo pri ...
Strokovnjaki na področju duševnega zdravja govorijo predvsem o teh štirih znakih.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?