|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alkoholizem
26.9.2008 16:54:52   
AnamarijaDim

Pozdravljene!
Z mojimi starši smo dogovorjeni, da oče, ki sicer rad pogleda v kozarec, ko se napovemo na obisk, ne pije. Če pa pride domov pijan, pa sem mami prosila, da mi iskreno pove situacijo, da ne hodimo.
Sama sem celo življenje živela ob alkoholu (dedek in potem še oče), gledala nasilje, poslušala vpitje, v spominu imam tisti smrad po alkoholu in svojega sina želim pred tem seveda zaščititi.
Lepo in jasno sem jima povedala – obema, da je njuno življenje pač njuno, naj delata kar želita, ker dogovorov se tako ne držita (mami je obljubljala, da ko se ji vnuček rodi, da neha kadit, oče pa, da se bo poboljšal kar se alkohola tiče ampak oba še nadaljujeta svoje početje), da pričakujem pa, da se mi vsaj iskreno pove: OK, pil je, ali pil sem, vem da smo dogovorjeni, da ko pije –m, ne pridete na obisk in to je vse. Bom sprejela, samo da ne hodimo zastonj in se potem obračamo in smo slabe volje, ko že enkrat pridemo.
Ampak ne. Danes smo bili dogovorjeni, da pridemo na obisk, gremo prej iskat in pripeljemo še nov računalnik, ki si ga je mami kupila, da ga moj dragi poštima, naloži gor vse kar je treba in potem prespimo tam. Res smo se vsi veselili, da bomo malo skupaj, da bo malček malo z babi in dedkom itd.
In prej kličem mami, da se dogovorim, kdaj se zmenimo in se najprej javi oče in sem ga slišala da je pil.
Dal mi je na telefon mami, ki sem jo vprašala, če nismo dogovorjeni, da danes pridemo in zakaj je spet pijan in ali je prišel pijan že domov, ali je pil doma. Pa je rekla, da oboje in ga takoj začela zagovarjat, češ, saj ni tako hudo pijan. Seveda sem bila fajn razočarana, ker je vedel, da pridemo in ne vem zakaj je šel pit. Še bolj pa me je razžalostilo, ker me mami hoče prepričat, da ni mrtvo pijan, saj je samo nekaj malega spiluser posted image ,bolj ko ji skušam razložit, da ne maram, da moj sin vidi dedka pijanega in da nočem, da se maje pred njim in ga voha, bolj ga ona zagovarja, češ saj ni veliko spil, pa kaj kompliciram, pa da je nekaj pojedel zdaj (češ, če je jedel, se pa ne bo videlo da je pil), itd. In potem, ko sem rekla, dogovorjeni smo da ne prihajamo, ko je v hiši kdo pijan, začne jokat. Vedela sta oba, da pridemo, če že ni on toliko, da bi se zadržal, bi lahko bila ona toliko, da bi ga opozorila, naj ne pije, če pa že nič od tega, pa vsaj sprejela da nas ne bo, ne pa da mi tako obtožujoče in v joku govori da kompliciram zaradi malo pijače. Ja ne vem no. Zdaj se pa jaz počutim obupno, ker ona spet joka in je najbolj boga.
Ko se je enkrat prej napil in prišel ves potolčen domov in ni prišel na srečanje ob rojstvu mojega sina, ker ga je raje zapil s kolegi, je bila vsa objokana in jezna in odločna, da to se pa ne bo več dogajalo, da zdaj je pa dovolj. Pa sem ji predlagala da gresta skupaj na svetovanje, pa naj gre na zdravljenje in podobno.
No, edino kar se je izcimilo iz tega je bilo to, da sta se ga čez kakšen teden skupaj napila.
Jaz ne vem več kaj naj naredim. Ne maram pa, da se vsakič, ko se kaj takega zgodi, da ne pridemo kot smo dogovorjeni, ker je alkohol zraven počutim kot da sem jaz tista grda.
Ma ne vem no.
Kako nekdo tretji vidi to situacijo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
26.9.2008 17:13:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu AnamarijaDim)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
26.9.2008 17:14:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
26.9.2008 17:15:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu AnamarijaDim)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: alkoholizem
26.9.2008 17:41:07   
AnamarijaDim
Jaz ne pričakujem več od njega, da se bo spremenil. Res je, kar pravi metulj333, bolj me boli to nespoštovanje. Če moram jaz sprejet to, da se ona dva ne držita obljub, mislim, da lahko pričakujem od njiju potem vsaj to, da sprejmeta mojo odločitev, da otroka v okolje, kjer je in takrat ko je alkohol ne bom pripeljala, ne pa da mi mami govori lestvico pijanosti. Saj nisem policaj, da je do 0.5 dovoljeno, naprej pa ne. Če je pil je pil, če ni pa ni in to je vse kar želim vedeti. Ne ali je fajn pijan ali malo. Le ali je pijan, ali pa je trezen.

In sem jasno povedala, da ju imam zelo rada, vendar pa da tega početja ne odobravam in če sta se odločila tako živeti, prav, naj pa tudi sprejmeta, da sem se jaz odločila, da bom v njuni družbi le, ko alkohola ne bo zraven.





(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: alkoholizem
26.9.2008 18:08:45   
diva 4
Tvoj oče je zasvojen . Zato tudi ni realno alkoholiku postavljat takih pogojev.K er on alkohol enostavno rabi.Pa ne me narobe razumet, alkoholizma ne zagovarjam. Ja, res je nespoštljivo do tebe in tvoje družine , vendar on JE ALKOHOLIK in brez alkohola ne more. Pa dokler se sam ne odloči končat te kalvarij , je drugi namesto njega tudi ne morete.Na žalost tako je.

(odgovor članu AnamarijaDim)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: alkoholizem
27.9.2008 9:16:45   
dido
Ni hujšega kot videt človeka, ki ga imaš rad, pijanega in ob tem čutiti prezir ter sramoto. Pa tisti smrad po alkoholu, ko hoče biti prijazen in delovat trezen. Še zdaj me spreleti, ko se spomnim na to.
Ne pusti, da nekega dne to čuti tvoj fantek ob pogledu na svojega dedeka.Imate dober dogovor, čisto prav je, da niste šli, vsi vedo kako ste dogovorjeni, zato mislim, da se lahko edino tvoja mama tebi opraviči in ne ti njej.
Pijanca pri teh letih pa ne moreš spremeniti, verjemi mi. Vidim to vsak dan. Na žalost.

(odgovor članu AnamarijaDim)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: alkoholizem
27.9.2008 10:03:30   
uršika***
Kaj to pomeni, da ga tudi tvoja mami pije skupaj z njim?
Vaš dogovor je več kot pošten in če želijo videti vnuka, naj se dogovora držijo- drugače se pa enostavno izoliraj od njiju- je tvoja družinica bolj pomembna, kot pa to, da hodiš domov gledat stvari, ki te morijo že dolga leta. Pa naj mami joče kolikor hoče- sama si je izbrala takšno življenje oz. se z njim sprijaznila. Tebi pa tega ni treba gledat, še manj pa tvojemu otročku.

(odgovor članu dido)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: alkoholizem
27.9.2008 10:16:41   
Marogica
Tudi jaz mislim, da alkoholiku ali zasvojenemu nasploh, ne moreš postavljati pogojev, kdaj bi pil in se ga napil in kdaj ne....Kot si zapisala je to njuno življenje, ki ga ne misliš spreminjati, vendar ga, s tem, ko jima postavljaš pogoje. Da mama reagira tako, kot reagira(zagovarja očeta, da ni "toliko" pil...) je nekje tudi čisto normalna reakcija tvoje mame. PRvič, najbrž je navajena na neko "dozo" pri očetu, po drugi strani pa si srčno želi, da pridete na obisk in da vidi vnuka. In konec koncev ona ne more vplivati na stanje očeta...ker če ni vsa ta leta zakona, tudi sedaj ne bo.

Ne vem sicer, koliko je tvoj otrok star, zato ne morem ocenjevati, kako otrok "sprejema" alkoholizem oz. kako nanj reagira.

Po moje imaš dve možnosti:
1. Da prihajate na obisk takrat, ko očeta ni doma, ali pa da mama prihaja k vam na obisk in to sama.
2. Po drugi strani pa se mi ne zdi tako sporno, če otrok doživi pijanega človeka, saj se mora navaditi, da v življenju ni vse samo lepo. Ker če ga ne bo doživel doma, ga bo morda kje drugje(npr. na kakšni žurki staršev, pikniku....), torej, ga nikoli ne moreš 100% obvarovati, da tega ne bo doživel. In na srečo vajin otrok ne živi 24/7 s takšno osebo, temveč preživite skupaj najbrž uro, dve na teden....TOrej lahko vedno popokate cule, vstanete in greste...o času in meji odločate konec konec vi sami.

SEveda ne zagovarjam "druženje" s pijanimi ljudmi, da ne bo pomote ali zgražanja, ker se boste obesile na eno samo besedo.... Je pa možno, da bo to na otroka pustilo takšen vtis, da sam v prihodnje nikoli ne bo zapadel v kaj takega.

Verjamem pa, da ni enostavno vse skupaj...predvsem kadar gre za alkoholizem v družini...

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
27.9.2008 11:35:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: alkoholizem
27.9.2008 14:33:38   
kaya2007
se tudi jaz strinjam z marogico...in če očeta ne moreš spremeniti, ga pač sprejmi takšnega kot je. nikoli ne veš koliko časa bo še med vami (grdo, ampak govorim iz izkušenj, na žalost)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: alkoholizem
27.9.2008 23:15:46   
Anonimen
Poznam alkoholike in vem, da je vsak dogovor z njimi kot list  v vetru....se dogovoriš, ti obljubi ampak ga nekaj vleče pit in to mu je močnejše kot karkoli drugega, takrat vidi samo pijačo in pozabi na vsak dogovor.

Ni mi pa fer, da kregaš mami, naj mu ne da pit ali naj mu to prepreči, ne bom dolgovezila, ampak tega se NE DA! Poznam več primerov, ko je mož ženi sveto obljubil na žive in mrtve da ta dan ne bo pil, ker je npr. sestanek v šoli in se ga mora udeležiti trezen, potem je pa samo skočil po cigarete in se napil kot klada...skratka mami na to ne more vplivat, alkoholik najde vedno šanso da kaj popije...na žalost user posted image

(odgovor članu kaya2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: alkoholizem
28.9.2008 20:55:21   
M_mojca
AnamarijaDim, tvojo odločitev 100% podpiram! Ne hodi tja, če je oče oz. dedek tvojega malčka pijan! Tvoj user posted image tega ne rabi gledat in bolje je, da ga sploh ne vidi, kot pa da bi ga videl pijanega!
Alkoholika se ne da spremenit, pa lahko storiš karkoli. Za odločitev "ne pit" se more odločit sam. Tudi tvoja mama ve, da ga ne more spremenit, zato upa, da če bo "malo" pil, da boste vseeno prišli na obisk. Trdno stoj za svojimi besedami!
Morda bi pripomoglo k prvemu koraku to, da jima brez oklevanja poveš, da vnučka ne bosta več videla, saj je oče ves čas pijan in dokler bo pil, bo vnuk odraščal brez njiju.
Če pa ima mama takšno željo, da bi vsaj ona videla vnučka, se lahko z njo dobite npr. v kakem parku, na kakem soku, naj pride samo ona k tebi na obisk. Žal očeta pa ti ne boš spremenilauser posted image .

Starši mojega bivšega sta bila (in sta še vedno) pijanca, zato vem o čem govoriš. Hvala bogu le to, da z njim nimam otroka.


_____________________________

23.10.2008 je na svet pokukal najin pikec po imenu Nik

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: alkoholizem
28.9.2008 22:15:20   
piščanc
če ti ni všeč, da je tvoj oče pijan odidite. in preden naslednjič pridete pokliči in vprašaj. če vas nekaj časa ne bo, bo tudi on bolj prijazen in uvideven.

sicer pa nisem tok proti pijači.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu M_mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: alkoholizem
28.9.2008 22:32:17   
moyca
IZVIRNO SPOROČILO: M_mojca

Starši mojega bivšega sta bila (in sta še vedno) pijanca, zato vem o čem govoriš. Hvala bogu le to, da z njim nimam otroka.



user posted image user posted image user posted image A zato ker sta njegova starša pijanca ti z bivšim(če bi pač bila še skupaj) ne bi imela otroka??!

(odgovor članu M_mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: alkoholizem
29.9.2008 8:13:16   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: AnamarijaDim
... ga ona zagovarja, češ saj ni veliko spil, pa kaj kompliciram, ....

Tvoje je ali boš alkohol tolerirala ali ne. Tvoja mama se je naprimer odločila, da ga bo tolerirala. Lahko se tudi ti, ali pa ne. V kolikor ti alkohol ni sprejemljiv, zakaj nas sprašuješ?

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica
Tudi jaz mislim, da alkoholiku ali zasvojenemu nasploh, ne moreš postavljati pogojev, kdaj bi pil in se ga napil in kdaj ne....

Alkoholiku lahko vedno postavljaš pogoje, ker to je tvoja odločitev, ne njegova. Če si se odločila, da alkohol ne bo blizu tvojega otroka potem se bosta pač tvoja starša morala odločiti za alkohol ali za vnučka. Pa da ne boš pesenečena, če se bosta odločila za alkohol.

(odgovor članu AnamarijaDim)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: alkoholizem
29.9.2008 8:45:22   
smigli
Pričakovati od take osebe odgovorno dejanje je čista utopija.

Hudo mi je ko berem take izpovedi, ampak žal ti moram povedati, da ni v tvoji moči, da karkoli drastično spremeniš. Non sens se mi pa zdi, da pričakuješ od takih ljudi, da se bosta držala dogovorjenega, le kako? Saj sama praviš,da je oče pil že v tvojem otroštvu, torej že takrat se je obnašal zelo neodgovorno.
    Lahko pa jima postaviš ultimat, da v kolikor ne poiskusita s strokovnim svetovanjem, ne prideš več na obisk. Vse preveč jemljemo alkoholizem za samoumeven, pri nas ga je enostavno preveč, dejstvo je da smo dežela alkoholikov, vse preveč ljudi meni, da je tako konzumiranje alkohola del naše kulture, no tukaj ne mislim nate. Vse kar želim povedati, da po eni strani si tega tako zelo navajena, da te sicer zelo moti, istočasno pa to jemlješ v zakup. Sama menim, da bi morali biti strožji.
          Sicer pa obstaja možnost, da se bosta raje odločila, da vas ne vidita, kot pa karkoli ukreneta.

lp in srečno!

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: alkoholizem
29.9.2008 10:24:16   
ronja
AnamarijaDim, po mojih izkušnjah so stari starši popolnoma enaki kot mali otroci in pri njih tudi palijo dejansko samo zelo podobne metode. Moraš bit dosleden in neomajan glede tega, kar se odločiš in ne smeš jim pustit preveč pogajanj, ker sicer nikamor ne prideš (v tvojem primeru: saj je samo malo pil, pa je jedel čez, pa ni tako hudo, pa se ne maje, pa kaj kompliciraš...)

Kot mali otroci si tudi oni pač nekaj želijo in hočejo to na vsak način dobit - navadno hočejo vnučke videt, met, cartat... In potem bojo zato naredili vse, kar se le da, da bo po njihovo. Vseeno pa nimajo svoje discipline in to moraš ti uvest. Tak da tvoja mama zagovarja očeta ne zato, ker bi mu dala prav, ampak ker vas želi videt. Seveda imaš prav, ko nočeš, da mali gleda pijanega dedka (tudi jaz sem to sovražila videt), ampak ona ti ne bo povedala po pravici, ker pač hoče ušuljat svojo voljo skoz - ona bi rada videla vnučka, vseeno pa se ne bi kregala s svojim možem - ker če bi dejansko kaj hotela naredit glede njegovega alkoholizma, potem bi to že davno naredila, že zaradi vas, njenih otrok... Tak da računat, da ga bo ona zdaj pred kak ultimat postavila, ni glih realno. Ravno tako ni realno, da bi se on čudežno spremenil - ti seveda želim, da se to zgodi, ampak mej še en realnejši plan za vsak slučajuser posted image .

Po moje delate zelo prav, da ne pridete ali se enostavno obrnete, če je pil, ker če se parkrat ne boste, bojo to razumeli, da je vse ok in deda lahko komot pije, pa boste vseeno prišli. In potem grejo vedno dlje, to ti lahko garantiram! Tak da to je po moje edina metoda. Res se boste morali pa tja furat za berzveze. Naštudiraj kake izlete v okolici, da ne bo čisto brezveze vožnja.

Tudi je zelo značilno za stare starše, da se obnašajo kot mali otroci: če jim ne daš, kar hočejo (ker recimo niso izpolnjevali svojega dela obljube), potem začnejo jokat, tulit... in izsiljujo s solzami. Tudi meni je bilo najprej zelo zelo hudo, ko sem to videla, zdaj pa vem, da je to navadna manipulacija, še bolj grda kot druge, ker je čustvena in ne pustim več, da bi mi šlo tako do živega, to me je lubi naučil (je šlo namreč za njegovo mamo) in moram priznat, da sem mu ful hvaležna za to... Tak da to tudi tebi svetujem, čeprav se sliši zelo trdosrčno in grdo, je dejansko včasih to pač edini način, da zavaruješ svojega otroka pred raznimi manipulacijami. In on je bolj pomemben od vljudnosti do nezrelih starih staršev, pa bili tvoji ali njegovi.

Naredi si en zid, da ti to ne bo šlo več do srca in ji vsakič lepo mirno in odločno povej, da ste tako zmenjeni in pika. Če je pijan, se na pragu obrnite in pejte na izlet. Brez pregovarjanja. če bosta imeli pa kdaj kak ornk pogovor, pa povej, da ti je "te malo pijače" precej zaznamovalo otroštvo in da ona tega sicer ne dojama kot problem, ti pa in da tega pač ne boš dopustila pri svojem otroku, pa pika! Da je mela svoje otroke, da jih je lahko vzgajala v takem kot je hotela, ti pa imaš svoje življenje, da ga živiš, kot hočeš in boš svojega otroka varovala pred tem, kar se ti zdi slabo in ona ma da to sprejme pa konec.

Kot nekdo tretji ti lahko rečem samo to: TVOJA MAMA MANIPULIRA S TABO IN TI NISI NIČ KRIVA IN NISI NIČ GRDA, če se onadva ne držita dogovora! Ne imej slabe vesti, je težko, ni pa nemogoče, boš videla!

< Sporočilo je popravil ronja -- 29.9.2008 10:29:22 >

(odgovor članu AnamarijaDim)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: alkoholizem
29.9.2008 10:28:18   
ronja
Aja, pa še ena ideja: zmenite se rajši za vikend dopoldne, ko je manj verjetnosti,d a bo že pil - do popoldne je verjetno že kriza... Ne vem sicer, kako hud alkoholik je, ko sem delala v enem baru, so me čakali pred njim ob 6:05, čeprav se je odprl šele 6:30... Tak da ne vem, mogoče tudi zjutraj ne more zdržat, ampak recimo, da je takrat malo več šans. Tak da prihajajte izključno v sob. ali ned. dopoldne, če pa je tudi takrat pijan, pa greste in pika.

(odgovor članu AnamarijaDim)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: alkoholizem
29.9.2008 10:45:07   
ronja
1. Da prihajate na obisk takrat, ko očeta ni doma, ali pa da mama prihaja k vam na obisk in to sama.
2. Po drugi strani pa se mi ne zdi tako sporno, če otrok doživi pijanega človeka, saj se mora navaditi, da v življenju ni vse samo lepo. Ker če ga ne bo doživel doma, ga bo morda kje drugje(npr. na kakšni žurki staršev, pikniku....), torej, ga nikoli ne moreš 100% obvarovati, da tega ne bo doživel. In na srečo vajin otrok ne živi 24/7 s takšno osebo, temveč preživite skupaj najbrž uro, dve na teden....TOrej lahko vedno popokate cule, vstanete in greste...o času in meji odločate konec konec vi sami.


Prva možnost se mi zdi ok.
Druga pa tako tako: tudi v naši družini ni nihče pil, edino enega dedka sem videla pijanega, pa moram priznat, da bi veliko rajši, če takrat ne bi bili tam - čeprav me nikoli ni udaril ali mi kaj direkt naredil, reicmo.
Samo se mi zdi blesavo, da bi človek rinil v tako situacijo, če mu ni treba! Zakaj? Saj otrok ne rabi nujno za neko dozorevanje videt ljudi, ki so mu blizu, pijanih in pobebljenih. POleg tega anamarija tega ne rabi. Kaj imajo oni od obiska, če je dedek pijan?
Mama se počuti slabo, ker je to nekak dežavu njenega otroštva, ki ga očitno nima v najlepših spominih,
babica se dela kot da ni nič in daje otroku napačno sporočilo,
očetu seveda ni vseeno, kako se njegova draga počuti in se prav tako počuti slabo - in kako naj se pri vsem tem počuti otrok? Po moje otroci niso tako neumni in takoj vejo, če je nekaj narobe. In zakaj ga vlečt v tako situacijo, če ni treba?

Torej, zakaj bi rinili tja, če jim ni lepo? Druženje z družino naj bi bilo neka pozitivna izkušnja, ne pa prisiljena vljudnost. Če je slednje, je boljše, če teh druženj ni in ta čas rajši izkoristijo za ljudi, ki jih imajo ravno tako radi in se držijo dogovorov...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: alkoholizem
29.9.2008 19:21:41   
M_mojca
moyca, ne, narobe si me razumela oz. sem se res mal čudno izrazla! midva se nisva razumela, njegovi starši niso imeli pri tem nič vloge! Hotela sem povedati to, da bi blo tudi meni težko vozit vnučka/vnukinjo k starim staršem, ki sta ves čas pijana, z bivšim se nisva razumela in se tudi v primeru otroka nebi (še grdo se gledat z bivšim ko bi pripeljala otroka na obisk) ter da vem kako hudo zna bit, ko je v igri alkohol in neka druga stvar ter da alkohol pretehta karkoli, pa naj bo to otrok, vnuk ali pa neka stvar. Saj me razumeš, kaj mislim povedat?
Kar sva takrat imela midva, je bilo med nama, alkoholizem njegovih staršev v najinem odnosu ni igral nobene vloge. 
Enako bi bilo, če bi kater od mojih staršev pil - omejila obiske ali pa bi sploh nehala hodit na obisk!


< Sporočilo je popravil M_mojca -- 29.9.2008 19:30:06 >


_____________________________

23.10.2008 je na svet pokukal najin pikec po imenu Nik

(odgovor članu moyca)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: alkoholizem
29.9.2008 19:43:48   
Gabrielka
Jaz tudi mislim, da ju ne boš mogla spremeniti. Če se ti zdita nevarna za otroka, potem tja pač ne hodi. Odnosa z osebo, ki je alkoholik tako ali tako ne boš mogla vzpostavit brez večjega truda.
Če je mama v redu, se domeni, da pride k vam domov, očeta pa pač pusti pri miru.
Omenjala si tudi spoštovanje. Nekdo, ki je zabredel tako globoko v alkoholizem, pač ne more nikogar spoštovati. To najbrž itak veš, glede na to, da si preživela otroštvo v vpitju staršev.

Na tvojem mestu bi reševala sebe in otroka in ne bi pustila, da slab odnos s starši načne tvoje živce. Statistika, da imajo otroci alkoholikov večjo verjetnost, da tudi sami postanejo alkoholiki pač drži (kar potrjuje tudi primer tvojega očeta, čigar oče je bil alkoholik).

Imej rada sinka in moža, na starše pa skušaj gledati z distance.

(odgovor članu M_mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: alkoholizem
29.9.2008 21:00:13   
moyca
M-mojca:ok, ok, razumem:)

(odgovor članu Gabrielka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?