|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   REFUNDACIJA- Prosim nujno za mnenje
27.9.2008 19:41:02   
blaža
Moja zgodba je taka. Sem zanosila in po mesecu in pol približno sem morala na bolniško, zaradi rizične nosečnosti. Bila sem na bolniški do konca nosečnosti.  Po mojih informacijah, mi je prvih trideset delavnih dni bolniške plačal delodajalec, glede ostalih bolnišk, pa mi je bolniško nakazal delodajalec in takoj zaprosil zzzs, za refundacijo.
Sedaj sem še vedno na porodniški, le da mi je potekla delavna pogodba, in mi je ni podaljšal. Pred kratkim pa sva prišla v spor in mi je rekel, da ni dobil vsak mesec refundirano vso mojo bruto plačo, da so ble razlike različne, tudi do sto evrov manj. Meni je blo to čudno, da delodajalec, ne dobi vso plačo refundirano in sem poklicala v računovodstvo, pa so mi dali iste podatke. Tega skoraj ne morem verjet, a sama ne morem klicat na zzzs in vprašat, zakaj so delodajalci v takem primeru prikrajšani.
Sem pa dobila veliko različnih podatkov, da so ene štiri varjante, da delodajalec še pokasira na ta račun. Meni je vse skupaj čudno. Nekje sem slišala da se dobi nek delodajalski dodatek. Kaj ve kdo mogoče kako je s tem?
Ampak rada bi točno vedela, za sigurno, ker se ne morem spustit v debato z njim, če nimam točnih podatkov. Res pa ne porenesem, da me ima kdo za norca.

100x hvala za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: REFUNDACIJA- Prosim nujno za mnenje
27.9.2008 19:44:31   
onur
Nimam pojma, najboljše da pokličeš na ZZZS in se pozanimaš.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: REFUNDACIJA- Prosim nujno za mnenje
27.9.2008 19:46:38   
Dashenka
Precej verjetno se mi zdi, da ni dobil "vsega nazaj" le v primeru, da je goljufal pri izplačilu tvojih plač.
S tem mislim, da ti je del tvoje plače, ko si še delala, napram davkariji izkazoval kot potne stroške, dnevnice, ali kaj podobnega. ZZZS pa je refundirala na podlagi ta prave bruto plače, torej plače oz osnove od katere so bili odvedeni vsi prispevki.

Ne razumem pa, zakaj te zdaj to sploh muči. Saj greš itak stran, zakaj se potem s tem sploh obremenjuješ.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: REFUNDACIJA- Prosim nujno za mnenje
27.9.2008 20:03:50   
blaža
Ja po eni strani imaš prav Dashenka, ker grem itak stran. Včasih se preveč sekiram in me res zanima, če je imel take in take stroške, da ni dobil vsega nazaj, ker po domače povedano, ne maram da me imajo na tak način za norca, pa magari še služijo na ta način. Če katera ve,... Zanima pa me, če je dobil enako vsoto kot je bila moja bruto plača. Še enkrat hvala.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: REFUNDACIJA- Prosim nujno za mnenje
27.9.2008 20:57:52   
Anonimen
Bruto sigurno ni dobil. Dobi neto izplačilo, pa še to ne vsak mesec. Zakaj...raje ne drezaj ne k njemu ne k ZZZS.Bolje zate. Saj itak nisi več tam. Če je goljufal, ga pa kmalu lahko dobijo.user posted image

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: REFUNDACIJA- Prosim nujno za mnenje
28.9.2008 9:02:44   
Lu
Glede refundacije. Tudi sama jo delam, če je kdaj v mesecu in delodajalec, če odda na ZSSS obrazec in tvoje bolniške liste vsak mesec, jo tudi dobi plačano. Je pa možno kot je Dashenka rekla, da ti je del tvoje plače izkazoval drugače in temu je tudi potem razlika. Če te še zanima kaj, ti jaz lahko dam tel. št. od našega ZSSS v Grosuplju, kjer je en fant zelo prijazen in vse lepo razloži.

_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: REFUNDACIJA- Prosim nujno za mnenje
28.9.2008 20:25:33   
blaža
Lu, lepo prosim za tel. številko. Sem gledala po plačilnih listah in tam piše refundacija kolko jo je blo, je pa znesek manjši kot bruto plača, ker je brez davka. kaj pol je davek delodajalcu vrnjen al ga on plača in razlike davka ne dobi nazaj'. hvala za tel. številko.

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: REFUNDACIJA- Prosim nujno za mnenje
29.9.2008 18:08:08   
Barca
Težko verjamem, da ni dobil vsega user posted image

Tebi je izplačal nadomestilo plače. Če je bilo obračunano prav (torej skladno z predpisi ZZZS-ja) in je predložil na zavod pravilen zahtevek, so mu tudi nakazali po zahtevku. Nakažejo II.bruto, torej tvojo bruto nadomestilo IN prispevke delodajalca. 
Če je napaka, itak povozejo k popravku in bi tudi tebi poračunali v naslednjem mesecu.

Res pa je, da če ti je izplačal regres, le-tega ni dobil refundiranega, bil pa ti ga je dolžan izplačati.

Razmišljam še.. mogoče ti je izplačal kako solidarnostno pomoč za dolgotrajno bolniško? Božičnico? 13.plačo? Dal ob nakazilu plače še kaj na roko? Tudi tega ni dobil nazaj.

Enako kot LU tudi jaz delam poleg ostalega tudi plače in refundacije, tako da če želiš razčistiti, ga kar povprašaj, kako in kaj.
Pa poglej še na stran www.zzzs.si -> pravice iz obveznega zavarovanja in si izpiši..

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: REFUNDACIJA- Prosim nujno za mnenje
29.9.2008 20:06:19   
blaža
hvala Barca.Regresa in trinajste mi ni izplačal, na roko mi tudi ni nič dajal tako, da,... hvala za tvoj odgovor. zdej vem, da če je pravilno dal vlogo za povračilo oz refundacijo, da z mano le ni mogel imet stroškov. hvala za odgovor.

(odgovor članu Barca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: REFUNDACIJA- Prosim nujno za mnenje
29.9.2008 21:01:26   
blaža
Evo Barca! Vse mi je jasno. Hvala za tisti link , sem si prebrala zakon. je že prav, da se malo podučimo in se informiramo o kakšni zadevi, da nas nimajo za norca in ne mislijo, da lahko z nami počnejo kar hočejo!

hvala, res si mi bila v pomoč!

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?