|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   umetna zanositev-cena?
9.11.2008 17:08:59   
taši84
Pozdravljene!
Po dolgem času se spet oglašam. še vedno ni nič novega. kmalu bo že 2 leti in pol. zanima me kakšna je cena za samoplačnike umetne zanositve? je starost omejena od do? tiste ki imate kaj izkušenj jih lepo prosim napišite.

hvala

lp, taši84


_____________________________

**Septembra bomo trije....**
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: umetna zanositev-cena?
9.11.2008 18:40:29   
bskrle
starost je omejena, mislim, da na 42 let.

(odgovor članu taši84)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: umetna zanositev-cena?
9.11.2008 21:57:43   
Anonimen
prijateljica je dala cca 2.000 evr pri našem ginekologu. predhodno sta s partnerjem opravila vse potrebno. kolikor mi je znano, če poskus spodleti nisi upravičena do ničesar.

(odgovor članu taši84)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: umetna zanositev-cena?
10.11.2008 7:32:19   
anci banci
taši 84
 
cena umetne oploditve postopek ICSI stane 1010. 60 EUR-a (pri dr .Rešu) +zdravila(jaz sem imela Maenogon 2 škatlici po 122 EUR-a, Superfact spray okrog 40 EUR+Prometrium 5 EUR škatlica). To sem plačala v oktobru in je uspelo..... Če pa ne uspe si pa upravičena do 6 brezplačnih postopkov preko zavarovalnice
IVF postopek pa mislim, da stane okrog 800 EUR +zdravila

Anonimen kje pa stane 2000 EUR-ov?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: umetna zanositev-cena?
10.11.2008 8:34:25   
Hope2
Sama zmešnjavauser posted image

Gre se za umetno oploditev (zanositev ti nažalost noben ne garantirauser posted image , o tem boš lahko govorila, ko ti uspeuser posted image ), meja je 43 let, spodnje meje ne vem, si pa z 84 letnikom ziher notri. Za anonimno pa sploh ne vem od kje ji ti podatki, kaj šele ta, da če ne uspe, nisi upravičen do ničesaruser posted image . Do česa pa bi naj biluser posted image . Če si samoplačnik je itak jasno, da pač plačaš sam cel postopek, neglede na to ali ti uspe ali ne uspe.

Nisi nič napisala o svojih pregledih, preiskavah, o neplodnostni ambulanti, o konziliju (v primeru da gresta na zavarovalnico), sta že imela kak postopek... Saj ti noben ne bo naredil IVF/ICSI, če nimaš vsaj nekaj osnovnih preiskav (tudi samoplačniško ne). Zakaj bi sploh šla takoj v samoplačniško, saj kot vidim te leta ne bašejo? V LJ GK te sploh ne sprejmejo v samoplačniški postopek dokler ne pokuriš vseh brezplačnih. V MB pa je čakalna doba za samoplačniške in brezplačne skoraj ista in se ti ne splača, pa še ful dražje je. Edino Reš oz Merlo, opravlajta v Sloveniji najcenejše samoplačniške postopke, kjer si tudi hitro na vrsti (0-3 mesece čakanja, predpogoj, opravljene vsaj osnovne preiskave).

Drugače pa je anci banci lepo napisala, tako o cenah kot o 6 brezplačnih postopkih.





(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: umetna zanositev-cena?
11.11.2008 21:48:30   
taši84
hope2!
do sedaj sem imela en kup brezveznih pregledov, UZ kar nekaj, HSG lani decembra (vse bp) in maja letos histeroskopsko op. pregrade (2,5cm). od junija nimam M, noseča pa tut nisem. kaj se dogaja ne vem. mam pa skos napihnjen trebuh od popka navzdol.
moj mož pa je imel lansko leto pregled sperme in androloga in tut pr njem je vse ok. torej kaj mi preostane?? se zavedam da imam šele 24 let in mi vsak pravi kam hitiš ampak js bi otroke rada imela pred 30. vem da z glavo skozi zid ne gre sam ni pa vse bp tko k mi dohtarji pravjo. zdrava sva oba. glede na to da se mi vse to vleče že skoraj 2,5 let pa so mi komaj pregrado odstranil. dobesedno se morš kot petelin postavit pred dr.-je. od moža sodelavka je rekla da če si samoplačnik plačaš okoli 1000 evrov potem pa imaš baje 3 poskuse zastonj. zato sprašujem kakšna je spodnja meja starosti ali sploh ni pomembna? joj kok nakladam. zaenkrat toliko.

lp


_____________________________

**Septembra bomo trije....**

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: umetna zanositev-cena?
12.11.2008 8:57:53   
anci banci
taši

to niso brezvezni pregledi... želijo ugotoviti vzroke zakaj ne zanosiš in jih odpraviti če imaš kaj takega ...
ne morejo te kat takoj dati v postopek umetne oploditve... sicer pa ti povem, da če mene vprašaš bi šla vse še enkrat čez te preglede in naravno zanosila.. to pa zato, ker je postopek naporen psihično in fizično in  ne pomeni da bo 100 % uspel

Ali so ti pregledali hormone? Imaš mogoče policistične jajčnike?
Ko plačaš enkrat potem imaš na voljo 6 brezplačnih postopkov, vsaj tako je pri dr.Rešu

No pri nama je trajalo 3 leta da sva prišla do postopka... to pa zato, ker so imeli upanje da bo naravno ratalo, kljub mojim problemom in od mojega dragega

Z spodnjo mejo ne vem točno vem, pa da par mora poizkušat 2 leti(če sta stara manj kot 30 let)

(odgovor članu taši84)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: umetna zanositev-cena?
12.11.2008 19:37:11   
taši84
anci banci!

hormonov mi še ni dala pregledat. z jajčniki je vse bp (normalno delujejo, so zdravi in niso policistični. po naravni poti sprobavava že skoraj 2,5 let in mislm da če bi se odločila za dr.reša bi šla. seveda je treba mal našparat.

se zavedam da je psiha prisotna iz meseca v mesec bolj. ker ko prideš enkrat mimo 1.leta poskušanj potem se vprašaš kaj pa je z mano kj narobe? zdj se bom naročila na pregled in upam da bo vse ok.

lp


_____________________________

**Septembra bomo trije....**

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: umetna zanositev-cena?
13.11.2008 8:00:30   
anci banci
taši

mora ti dati pregledat hormone, ker mogoče je pa v tem problem
meni je dal ginekolog najprej pregledat hormone ker nisem imela redne user posted image  in s tem tudi ne ovulacije
ker so blo hormoni ok mi je dal klomifen, ker je na ultrazvoku ugotovil, da imam policistične jajčnike
to sem jedla pribiližno pol leta, ker ni bilo nič so me dali na laparoskopijo (tam so mi jajčniek prešpikali in odstranili polip na materničnem vratu) in po laparoskopiji so mi dali še pol leta da naravno zanosim in ker nisem sem 30 9 začela s postopkom, ki je bil uspešen ... tako da od prvega prihoda v ambulanto za neplodnost in do postopka je minilo 1 leto... če bi pa hotela imeti prvi postopek brezplačno bi se pa še načakala...
jaz sem vzela kredit za 1 leto za ta postopek....
držim pesti da vama bo uspelo naravno in samo optimistčno glej na to in ne obremenjuj se (vem da je težko ampak si najdi nek hobi al pa kej da se boš ukvarjla večino časa  s tem da ne boš premišljevala preveč o zanositvi)

(odgovor članu taši84)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: umetna zanositev-cena?
13.11.2008 14:42:34   
Jana VS
anci banci in druge
moram povedat, da sem sedaj malo zmedena: Stara sva 36 in 37 let, postopke sva začela pred šestimi leti, takrat sva opravila vse preglede, za seboj imava v tem času tri IVF postopke, dva sta se končala neuspešno, enega sem oktobra zaključila z abrazijo, ker je naši pikici v 9T nehal biti srček.
Da pridem k stvari - ko sem pred dvema tednoma govorila s svojo G mi je povedala, da nama pripada še en brezplačni postopek in da naj ga iskoristim čim prej.

Zanima me torej, koliko postopkov nama plača zavarovalnica, ali res 6 kot pišete zgoraj? Kje si lahko preberem kaj več?

Takoj, ko bodo ti trije meseci za nama, bi šla spet v akcijo. Srce se nama trga zaradi preteklosti, ampak ne bova se pustila kar tako.


(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: umetna zanositev-cena?
13.11.2008 15:13:28   
patt
Midva imava ta teden prvi postopek IVF ,ki ga bova probala opraviti na zavarovalnico.Sicer so nama pedlagali naj tega plačava ker bodo ostali zaradi inekcij dražji za cca 500 eurov.če hočeva na naslednji IVF tudi preko zavarovalnice bova kar nekaj časa čakala.razumela sem da nama pripada 1 postopek na leto.ker pa sva že tudi 36,partner pa kar nekaj let več bova v primeru da nama ne uspe naslednji postopek kar plačala.(kljub temu da jih imava 6)

(odgovor članu Jana VS)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: umetna zanositev-cena?
14.11.2008 11:24:55   
anci banci
 Jana VS  6 jih je definitvno brezplačno (sploh če hodiš v Leonišče)-mislim, da to piše v zakonu o zdravljenju neplodnosti
Jaz sem bila pri Rešu in sem prvega plačala, ker sem želela da čimprej pridem v postopek

Patt kje pa boš obpravljala IVF?

(odgovor članu patt)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: umetna zanositev-cena?
14.11.2008 13:14:22   
DaisyE
Jana, zakon so spremenili, tako, da jih je po novem 6 brezplačnih. Bom napisala neki o samoplačniških, ker meni situacija tud na začetku ni bila povsem jasna.

Dr. Reš, ki izvaja samoplačniške postopke za ceno kot jo je napisala anci banci + strošek za zdravila, dobi letno določeno število koncesijskih postopkov. On in njegovi sodelavci pa so zmožni opraviti kar nekaj več postopkov letno, kot mu jih odobri država. In v tej situaciji ima nekaj opcij. Lahko začne v začetku leta s koncesijskimi postopki, jih do marca pokuri in nato do konca leta upa, da mu bodo odobrili še kakšnega in hkrati dela vse samoplačniško. In kaj bi se potem zgodilo? Vsi bi čakali na začetek leta, takrat bi bil naval, ki ga ne bi zmogel, pol pa nekateri preostali, ki bi pač plačali, čeprav bi se jim verjetno zdelo neumno, da vedno oni plačujejo. Zato je vpeljal svoj sistem, ki gre po principu enega plačaš, enega imaš zastonj. Tako je najbolj fer za vse. 6 brezplačnih postopkov ti pa plača zavarovalnica, ne glede na to, kje si in kdaj jih pokuriš. Če želiš lahko greš na deset samoplačniških in potem začneš s koncesijskimi (to je samo za ilustracijo).

No lani je pa zavarovalnica vsem možnim specialistom odobrila dodatne koncesijske postopke in posege in seveda je tudi Reš nekaj časa delal samo koncesijske postopke. Njemu je vseeno, kdo ga plača, zavarovalnica ali ti, poleg tega mora pa vse odobrene koncesijske postopke porabit, če ne, mu verjetno naslednje leto ne bi več odobrili istega števila.

Tako da ni čisto točna tale 1 plačaš, potem jih maš pa 6 zastonj, ampak je odvisno od situacije. Če se odločiš za Reša, se je treba pač zavedat, da je precejšnja možnost, da boš kakšen postopek tudi plačal. Sicer ti pa vse razloži na posvetu.

Pa še nekaj. Tudi če se odločiš za Reša, bo le-ta opravil preiskave. Direkt v postopek greš samo v primeru moške neplodnosti.

Aja, pa tako kot je napisala Hope, plačaš postopek, ne zanositve. Ta je odvisna od matere narave in se ne da kupit.

Upam, da bo kaj pomagalo.

_____________________________

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.


(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: umetna zanositev-cena?
14.11.2008 14:19:39   
patt
ANCI BANCI,saj verjetno sem narobe mislila ivf gre za transfer v Postojni pri dr.Rešu.Me je pa danes klical naj jutri nič ne hodim ker se ni nič oplodilo,da naj včerajšni postopek (biopsija+punkcija),ki stane cca 800 eurov raje plačam:januarja ko začnem z inekcijami in bo cca.1500 eurov pa bi šla preko zavarovalnice

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: umetna zanositev-cena?
14.11.2008 14:48:25   
anci banci
 Patt:
a tako ... no sedaj pa razumem

DaisyE meni je Reš tako rekel:

1 plačam in nato zastojn

(odgovor članu patt)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: umetna zanositev-cena?
14.11.2008 16:57:36   
Jana VS
anci banci DaisyE in patt, user posted image

hvala za info. Sedaj je pa jasno, da imava še nekaj šans večuser posted image . Še en razlog več, da še ne obupava. Sicer morava sedaj počakat, ampak po novem letu se pa definitivno podava v boj.

Glede dr. Reša: najin zadnji poskus ISCI je bil pri njem na koncesijo. Odnos je bil sicer precej nesintementalno hiter in včasih celo nemogoč (možno da je to le del taktike user posted image ), vendar od vseh najinih poskusov je ta pripeljal še najdlje user posted image

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: umetna zanositev-cena?
18.11.2008 13:38:35   
misojka
mene pa zanima eno ... če gre pri Resu na varianto enega plačaš enega zastojn ... ali to pomeni samo v primeru, da je prvi postopek neuspešen. Gre namreč za to da imam jaz iz postopka IVF že enega sončka ... sedaj pa si z možem želiva še enega. Prvi postopek sva pred dvema letoma plačala. Bova sedaj plačala tudi tega, ali sva upravičena do zavarvalniškega financiranja?

(odgovor članu Jana VS)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?