|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj storiti?
10.11.2008 15:40:21   
klara22
Pozdravljene. Pravkar sem se včlanila, in še to bolj kot pomoč sestri, ker ona nima računalnika. Stvar pa je taka: z partnerjem živita v izvenzakonski skuponosti, imata dve cortani punčki (šest let in dve leti). Ona se je preselila k njemu. On, gospod, dela v kraju, kjer živita, zato se mora ona v službo voziti, cca 50 km v eno smer. V glavnem vsake toliko se mu je trgalo, ampak zdej pa to postaja že prav problem- ker to dela pred otroki- se vrže po tleh, joka, da ne more naprej..... po drugi strani pa sestro psihično maltretira, da je njen IQ ni omembe vreden, kaj ima, koliko ima/nima,- se je že naredilo, da jo je grobo porinil na kavč. Ona se kolikor tolikor zdržuje, zavoljo otrok, ker se punčki bojita in se jokata- normalno- zdej ko to pišem, gre tudi meni na jok-user posted image mislm, da obstaja tak sh.... od človeka, ne morem verjet- na zunaj se kaže kot lep, pameten- npr. imata prepir, njemu zazvoni telefon, in se čisto spremeni, kar teče od njega od cukra, FUJ. Denarja ima on dosti, ampak je požrt. Ona, za tisto malo plačo, ki jo dobi, zapravi za trgovino (planice, razno razne dodatke, ker je tamala skoz neki bolančkana,itd,itd.....) on gre gospod 1x/tedensko z njo in še to v torek, ko v določeni trgovini zbiraš točke, pa še takrat kupi reči, ki jih on potrebuje- user posted image - adijo pamet.
Bi bila zelo vesela, če katera ve kako do brezplačne, oz. ne zasoljene pravne pomoči na to temo- ker ona bi že šla od njega, ampak kam??? Nazaj domov res, v zelo skrajni sili, ampak res skrajni- Po moji logiki bi ji moral on zrihtati stanovanje, pol naj pa on ostane tam, kjer je in naj se j....(soryy, ampak sem tako jezna).
Ok, bom zdej nehala. Hvala, in lep pozdrav
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj storiti?
10.11.2008 16:35:12   
kajalin*
Saj prav ima,kar požira to,zarad otrok,to dela polovica žensk ki jih doma maltretirajo,pa nikoli nič ne naredijo!!!Naj gre na socialno tam ji bojo povedali kje imate brezplačno pravno pomoč kaj potrebuje in kateri odvetniki delajo to,vse ji bodo razložili!Pa naj to resnično naredi,ker ponavadi take samo govorijo in trpijo celo življenje:(Če želi otrokom najboljše naj gre že jutri potrkt na prava vrata!

(odgovor članu klara22)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kaj storiti?
10.11.2008 17:33:17   
natasaom
ja,socialna pa res zeeeeelo velik nardi v takuh primerih.lahko je bit pameten,če kaj takega nikoli nisi doživel..

naj se obrne na PAPILOT to je nevladna organizacija za pomoč žrtvam nasilja..evo ti št015241240.res pomagajo
pa srečno

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kaj storiti?
10.11.2008 18:12:16   
mojamura
1. takoj v varno hišo

ker ne vem iz katerega kraja je sestra prilagam en link od ene varne hiše (drugače pa imajo tudi vse informacije v zvezi s tem na CSD-jih)

http://www.celje.si/varnahisa/varna_hisa.htm

2. Vzame si naj mesec dni bolniške - verjamem da jo bo dobila in v tistem mesecu naj se takoj preseli in uredi vse potrebne formalnosti.

3. nujno!!! Vloži naj tožbo za ločitev - in seveda naj zahteva skrbništvo nad hčerkama

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu klara22)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kaj storiti?
10.11.2008 18:14:17   
mojamura
pa še en link od društva SOS - Društvo SOS telefon za ženske in otroke - žrtve nasilja

tel: 080 11 55

http://www.drustvo-sos.si/

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kaj storiti?
11.11.2008 10:26:26   
oka
Sestra naj gre v varno hišo. Tam dobi tudi brezplačno pravno pomoč in svetovanje.Poglej še na temo z naslovom RESEN PROBLEM (ravno tako na forumu družina in partnerski odnosi). Tam je ogromno linkov za pomoč v takih situacijah. Je pa tako, da se bo morala tvoja sestra sama odločiti kako naprej.






(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?