|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   novorojencek in kuza?
25.3.2005 9:03:42   
mia-1
Hoj
Mene pa zanima ce ste vase hisne ljubljencke kej posebej pripravljale na prihod novega clana druzine?Ce ste kako?Imamo zlatega prinasalca, ki zadnje case veliko casa prezivi z mano( cele dneve)ker sem doma-absolventka.Opazam da je do drugih clanov druzine postal nezaupljiv.Uboga samo mene.Ce lezi v moji sobi kjer je otroska posteljica in sem jaz notri me dobesedno pazi in renci na vsakega, ki pride blizu mene.Bojim se da otrocka ne bo sprejel(ljubosumje)oz. po drugi strani da bo rencal na vsakega, ki se bo otrocku priblizal.Oce mi je rekel da bom imela s tem se resne probleme ce ne bom s psom ustvarila neke distance-ampak kako jo naj ce sem sama z njim cele dneve?Neketeri pravijo ,da naj bi nekdo ze prej iz porodnisnice prinesel psu za povohat polulano otrosko plenico da se navadi?!Lepo prosim za pomoc.LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   novorojencek in kuza?
25.3.2005 9:39:14   
Gina
Enako kot amadeusa. Pa sta zdaj čist prijatelja.:)

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   novorojencek in kuza?
25.3.2005 9:47:32   
tjaga
Ko sem z Gašperjem prišla iz porodnišnice, smo ga dali naši psički za povohat. Potem sem se jaz še približno pol ure igrala z njo, saj me ni vidla 12 dni, bila pa je zelo navezana name.
Potem je pa nastal "problem", ko so drugi prišli dojenčka pogledat, saj se je usedla pred prostor, kjer je bil tamali in najprej so morali pobožati njo, potem se je postavila na zadnje tace, prečekirala, če je s tamalim vse pod kontrolo in ok, šele potem so ga lahko pogledali in vzeli v naročje. :)-:)-
Zdaj ko imamo Tjašo je naša :kuza: že nekoliko starejša dama in ni več nobenih težav, saj je otrok navajena. Živimo namreč v isti hiši kot moja sestra, ki ima tudi dva otroka.

:kava::kuza::kava::kuza:


(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   novorojencek in kuza?
25.3.2005 9:54:13   
Zala01
Ojla,
mia jaz te popolnoma razumem,da te skrbi.Midva s fantom imava tudi kužiko,ki bo poleti stara 2 leti in ker sem jaz zdaj veliko doma,je ona non stop z mano.Problem je še v tem,da je po velikosti manjša od mucke in je, če se le da v mojem naročju.Tudi ko jo peljem ven na sprehod,ne pusti nobenega psa blizu mene.Enako se dogaja z dojenčki najinih kolegov,ko pridejo na obisk.Če jaz samo kakega pikeca primem v roke,jo že meče od ljubosumja.Tako da tudi mene res močno skrbi,kaj bo.Probala bova s polulano pleničko,samo ne razumem,zakaj bi bilo potem bolje.No,pustimo se presenetit....
lp janja:nosecka:

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   novorojencek in kuza?
25.3.2005 9:56:59   
Anonimen
Mia,
tudi jaz imam prinašalca, ki je precej razvajen (beri, spi na kavču ali v spalnici na tleh), skoz se crklja in ni mu jasno, zakaj že dva dni perem neke majčkene cunjice :)-
Moraš pa vedet, da so teli psi (kakor se ti zdi, da so butasti :)- ) so tudi zelo inteligentni.
Tudi sama ne vem, kako bo, ampak vem, da NIKOLI ne bom psa odrinila stran od otročka. Je pa fino, da si mogoče sama z otročkom in kužatom, ko ga priprelješ domov. Da ne bo pes zbegan, če bo zraven še tvoj mož /mama/ ata ali kdo drug.
Jaz sem že svojemu možu povedala, da bom pustila, da bo pes polizal našega fanta, pa če se vsi na glavo postavijo! Naj ne bo kuža odrinjen.
Moj brat je dva otroka gor spravil, pa so imeli doma (NOTRI) Irskega volčjega hrta...pol veš, kakšna je razlika med prinašalcem pa Ircem ;)

Aja, pa še to...sem slišala, da je bolje, da je kuža zunaj, ko prideš iz porodnišnice...ker bo ful norel, ker bo tebe po treh dneh videl, pa bo čist preveč divji,da bi mu v miru predstavila dojenčka. Naj ga nekdo par minut preden prideš odpelje na sprehod, pa ti se lepo odpakiraj, ko pa pride kuža domov, si pa ti že itak v stanovanju in bo tist prvi entuziazem minil velik boljš, kot drugač.
Veš, naši kužati imajo tolk močen instinkt, da itak vejo, da si srečka nosečka :love:

Aja, je pa večji problem pri majhnih psih, kot pa prinašalcih...
Oh ja, sem skoraj diplomirala, tolk nakladam :)-
No, moje skromno mnenje :ups:
T.

(odgovor članu mia-1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   novorojencek in kuza?
25.3.2005 10:16:03   
lutkica
Halo ;)

Prav vesela sem Mia, da si odprla to temo. Tudi sami imamo prav takšen problem kot vi. Doma imamo višavskega terierja, starega 5 let. Razcartan je kot otrok, spi pri naju v postelji, lubčkama ga kot dojenčka. Otrok preveč ne mara, name pa je noro navezan. Priznam da me je strah kako bo, a stran ga ne bom nikdar odganjala. Bosta pač zdaj oba naši carti.
Probala bova z vašimi nasveti, verjamem da se bosta slej kot prej navadila drug na drugega.
Lep pozdrav,
L in :duda:

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   novorojencek in kuza?
25.3.2005 10:19:09   
Anonimen
Oh, mia, ne sekiraj se, če imate prinašalca. Če mi z našo scrkljano višavko nismo imeli nobenega problema, potem ga tudi vi ne boste imeli. Pa nismo nič plenic domov nosili. Ko sem dojančka prinesla domov, se je vseeno zdelo, da ga že davno pozna in je komaj čakala, da ga ponovno vidi. Je čisto ponorela od veselja. Otroka sem dala na zakonsko posteljo, in še predno sem ga dobro položila je bila že skoraj ne njem. Stran sem jo vlekla toliko, da ga ni čisto pomečkala, ovohala in polizala ga je pa po moje kar temeljito, se pa ni dobro videlo, ker je vsa migala, da nisi vedel, kje je rit in kje je glava. No, in tako smo bili zmenjeni za vse večne čase. Samo paziti moraš potem, ko se pes ponavadi guzi k otroku, ker se obnaša zaščitniško, otrok pa ga zagrabi za dlako in ne zna spustiti. Takrat je Miša enkrat šavsnila proti Tiborju in sem jo zabrisala s kavča kot je dolga in široka, čeprav jo drugače non stop lubčkam. Ji je bilo jasno, da je to prvič in zadnjič, da je sploh pomislila kaj slabega v zvezi s Tiborjem. Ja no, pa ugriznila je tudi dva človeka, ki sta šla mimo vozička takrat, ko jaz nisem bila pozorna...
Ampak prinašalci so bolj umirjeni psi, meni so kot eni topli sončki. Po moje ne bo čisto nobenega problema. Je pa super, da lahko otrok raste skupaj z naravo, Tako je meni tudi rekla patronažna, ko jo je mož vprašal, kaj misli o tem, da sta dojenček in pes takole skupaj, tudi na kavču pa lubčki pa to...
Je pa dobro, če imaš avtoriteto pri psu. Če je tako navezan nate, jo po moje imaš. In te bo obogal, kar boš rekla. Samo odločna moraš biti.

(odgovor članu mia-1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   novorojencek in kuza?
25.3.2005 12:04:24   
SU
Tudi mi smo čedalje bližje temu dogodku, da se bosta srečala naša mala štručka in najina veeliika pasja dama:kuza:(v albumu imam tudi nekaj njenih fotk). Pri nama je psička notri, v stanovanju in mi na kraj pameti ne pride, da bi ustvarjala neko "distanco" zdaj med nama, med njo in otročkom. Menim, da bi blo tako še slabše. Midva z možem sva se zmenila, da ko pridemo iz porodnišnice, da grem jaz prva v stanovanje - da se polubčkamo, pozdravimo in potem pride še on z :duda:. Potem pa sledi veliko crkljanja - še več kot prej verjetno, da ne bo kdo zapostavljen! Jaz že komaj čakam! Prvi "test" je psička preživela super - na obisku smo imeli 2 enoletnika in je kar plesala okrog njiju (sta ravno shodila). Kar vedela ni koga bi polubčkala, koga bi povohala, ... Glede pleničke pa mislim, da je fajn, če jo pesek prej ovoha - da malce spozna vonj novega družinskega člana. Sicer zdaj lahko pametujem, ampak podrobno poročilo pa itak sledi, ko bo "D-dan" mimo in se bomo že vsi štirje doma lepo crkljali!:bravo::love: LP, Saša

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   novorojencek in kuza?
25.3.2005 12:05:40   
SU
Joj, tistle žalosten obrazek naj bi bil ... :kuza: :ups: Prehitro tipkam!:ups::)

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   novorojencek in kuza?
25.3.2005 12:29:04   
polona2
Brez skrbi, samo počasi navajajte kuža na novega družinskega člana, pa bo,
nikar ne skrivajte otroka pred njim in ne pozabite se ukvarjati s :kuza: vsaj toliko kot prej, ali pa ga razvajajte še malo bolj :), lp!

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   novorojencek in kuza?
25.3.2005 13:49:12   
Tricia
Pozdravljene!
Kako sem vam hvaležna, da ste načele to temo. Mene namreč že od samega začetka nosečnosti skrbi kaj bo, ko bo pri hiši :duda:.
Pri nas je zgodba taka. Imamo dve psički, razcrtani do amena, spijo na kavču, ponoči v garaži. Pa ne živimo v stanovanju - imamo hišo, velik vrt in pesjak v katerem pa so samo ko ni nobenega doma. Dokler nisem zanosila me ni motilo da so noter, od kar pa živi pri meni tudi moj fant (živimo z mojimi starši), pa se večkrat skregamo zaradi tega. Tudi fant ima psa tam od koder je doma, vendar pri njemu velja red - pes v hiši nima kaj delat.:zmeden: Saj lahko pride v hišo, a samo noter pa ven. Problem je zdaj ta, da mu gre v nos da pri nas ni tako in bi rad dosegel da bi bilo tako tudi z našimi psičkami. Potem se pa jaz kregam z očetom, ker hočem ustreči mojemu fantu, a do danes še nisem nič dosegla. Pa ni samo fant problem. Že nevem koliko ljudi mi je reklo, da :kuza: in :duda: ne gresta skupaj v hiši, češ da so dlake, pa hiša ni sterilna itd.
Joj, jaz se pa počutim med dvema ognjema - na eni strani je oče, ki hoče, da so psi še naprej v hiši, na drugi pa fant in ostali, ki so proti temu. Pri vsem tem, pa se kregam jaz in nastradam jaz in moj :duda:, ker se živciram in jočem, ker ne vem več komu ustreči in kaj je res prav.
No zdej vem, da imate tudi ve kužeta v hiši in da ni noben problem če je tudi dojenček. To me je potolažilo, saj sem do danes slišala samo negativne stvari glede odnosa :kuza:+:duda: v hiši. Še vedno pa mi ostaja en problem nerešen. Kako narediti kompromis med očetom in fantom, da bi se že enkrat končali ti prepiri???? A mi zna katera kaj pametnega svetovat, prosim. Jaz vem samo za tega: odditi na svoje, a so žal problem finance.:((

Hvala in lep pozdrav :kuza:
Tricia

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   novorojencek in kuza?
25.3.2005 15:46:59   
lunca77
hojla!

no jst moram rečt, da se že kr veselim ko bo naš zlati prinašalec zagledal :duda:. upam in mislim, da bo to veselja še pa še in ko bo mali večji nam bosta po moje skupaj še sive lase delala. naš :kuza: je zelooo živahen in razvajen, ampak do zdaj se je še z vsakim malčkom, ki je prišel na obisk krasno razumel. otroci se ga sploh ne bojijo in jih blazno zanima naša mrcina. pa živimo v enosobnem stanovanju, zato smo (oziroma smo bili, dokler jst še nisem postala :sloncek: ) ogromno zunaj na zraku in mislim, da je žival v hiši samo pozitivna za otrokov razvoj. seveda je treba na začetku malo bolj pazit na čistočo pa dlake pa tko, sam pretiravat pa po moje tud ni treba. mislim, da je veliko več plusov kot minusov in da so naši :kuza: poleg najboljših prijateljev tudi vzgojitelji in pomočniki.

moj nasvet je, da prosi očeta naj vsaj nekaj časa kužate mal stran drži, da se otročiček asimilira in kužati navadijo, potem boste pa že videli kaj je najbolje, fant pa naj bo potrpežljiv, sej je po moje čist nemogoče zahtevat od lastnika psa naj ga zapre ven, če je bil celo življenje notri in član družine. po moje boste sklenili kompromis in se bo zadeva sama od sebe razrešila.

bomo vsi videli kako bo v kratkem ;).

uživajte in lp lunca77 :nosecka: 37t

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   novorojencek in kuza?
26.3.2005 18:17:18   
SU
Tricia, tudi jaz sem mnenja, da če sta bili psički do sedaj navajeni, da gresta lahko v hišo, da jima tega zdaj ne smete vzeti. Posebej ne, ko bo prišel :duda: k hiši. Namreč, pes zna kaj hitro povezati neko dejanje z nekimi posledicami. In ne bi bilo ravno fino, da odtujevanje od družinskih članov pasji dami povežeta s prihodom otročka! Ne vem... Brala sem celo, da so otroci, ki odraščajo z živalmi, bolj odporni na alergije, ker so z dlakami, ipd. že skoz v stiku,... Moje mnenje je, da je odraščanje otročka s psom, muco, ipd. zelo, zelo pozitivna stvar:kuza::bravo:. Otroka lahko preko odnosa do psa naučiš marsikaj! LP, Saša

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
27.3.2005 12:03:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mia-1)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
27.3.2005 12:21:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mia-1)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   novorojencek in kuza?
28.3.2005 21:08:04   
SU
nalin, mi pasjeljubci, s peseki z "dolgimi lasmi" :)- bomo imeli pač malce več dela. Oziroma se bomo igrali frizerja malce bolj pogosto kot do sedaj...:) LP, Saša

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   novorojencek in kuza?
29.3.2005 10:52:33   
Tricia
Ojla!
Malce z zamudo (med vikendi sem zelo malo ali nič na računalniku) bi se rada zahvalila vsem, ki ste mi svetovale in potolažile.:love::love::love:
HVALA, HVALA, HVALA ...

Pozdravček by Tricia

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?