|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Trma 16-mesečnika?
14.1.2009 22:46:38   
bodoča
Ali je zdaj pri 16 mesecih (februarja bo star 1,5 leto) prišel v fazo trme, ki jo pač večinoma vsi dajo pri tej starosti skoz ali je pač začel kazati svoj značaj?

Ni mi več jasno, no. Iz enga dneva na drugega se je obrnil za 100%. Prej niti sledu o kaki trmi in cepetanju z nogami, pa o joku za brezveze,...zdaj pa kar naenkrat.

Trmari, ko mu kaj ne dovolim, pa ko česa sam ne zmore (naprimer da neke igrače ne more takoj potegnit iz košare, da ne doseže pijače,...), kar začne cepetat z nogami in jokat. Če ga hočem prijet se naredi tako mehkega, da mi skoraj "spolzi" med prsti.

_____________________________

mojeustvarjanje
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Trma 16-mesečnika?
15.1.2009 0:03:33   
Pandica
Enako trmo opažam pri moji 15 mesečnici user posted image

Ko ni kaj po njeno se vrže na tla in začne z glavico butat v tla user posted image pa vse kar ima na dosegu roke zmeče daleč vstran...

Pa ne vem kaj naj? A je najboljše, da jo takrat ignoriram, ko tako trmari?


_____________________________

SREČA..... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni življenje z ljubeznijo! Ta sreča je moja deklica Zala

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Trma 16-mesečnika?
15.1.2009 8:49:53   
Amam
Naš 11m je začel trmarit in kazat svoj karakter nekje pri devetih. Prej pa nismo niti vedeli, da ga imamo.
To počne izključno doma, verjetno ker mu je malo dolgčas.
Največkrat trmari, ko mu kakšne stvari nočem dat ali ko ga dam iz naročja na tla. Začne se dreti, cepeta z nogicami, meče stvari, se zvija in včasih tudi tepe. Je prav smešen mali, ko hoče uveljavljat svojo.

Sicer redko trmari in se mu večinokrat da dopovedat. Ko je pa prehudo, ga pa kar ignorirava in ko vidi, da ne doseže nič, čez čas obupa.

Zaenkrat tega ne jemljeva kot problem, ampak le kot znak, da je najin otročiček že "velik". Seveda mu dava vedet, da se tako ne sme obnašati in da s trmo ne doseže nič, v resnici pa mi ga je prav lepo gledat, ko se postavi zase.

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Trma 16-mesečnika?
15.1.2009 9:09:09   
Kontrakarambolšrauf
Bi kar prislonila lonček k vprašanju v upanju na kak odgovoruser posted image .

Mi smo sicer to fazo sedaj dali že počasi skozi, trajala pa je nekje od 12-15 meseca, sedaj je malo boljše, no morda je ugotovila da s takšnim obnašanjem ne bo dosegel ničesar, sem pa 100% prepričana da bodo takšne faze še sledile in vedno močnejše bodo.
Se je pa ravno tako za vsako figo vrgel na tla (dala sem ga na tla, nekaj ni sam zmogel, nečesa mu nisem dovolila-zlesti na mizo, GSM, daljinci....), butal z glavo ob tla tako dolgo da se je znal tudi poškodovati, ignoriranje tako ni zaleglo, strogi NE tudi ne, tisočkrat je ponovil isto stvar čeprav je vedel da tisto ne sme, samo da preizkuša do kje so moje meje..........Je pa bilo na trenutke res nevzdržno, ker je to lahko delal tudi ves ljubi dan, da se mi je zdelo da prevrešči več časa kot je miruser posted image .




_____________________________

Exkontrakarambolmatica.

(odgovor članu Amam)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Trma 16-mesečnika?
15.1.2009 10:37:58   
Najaa
To je ta faza, ja. user posted image
Če mu ne daš vedet, da si ti šef, lahko traja kar dolgo ta faza. Naša se je metala po tleh, izsiljevala... Ampak nisem popustila, edino ko se je sredi ceste vrgla na tla, sem jo pobrala, drugače pa pustila. Še zdaj pri 2 letih ima kakšen izpad, ampak ve, da ne bo nič dosegla.

(odgovor članu Kontrakarambolšrauf)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Trma 16-mesečnika?
15.1.2009 14:27:14   
stajerc1
Moj pa je začel nekje pri dveh letih in dveh mesecih. Ne uboga, je pa odvisno s kom je - pri mami kaj doseže, pri meni ne, jaz ga kar postavim pred dejstvo da se ne sme vsega ali da je kaj treba, pa se mi zdi, da je to drugo boljše, se dokaj hitro sprijazni, saj mu nič slabega nočem, prav nasprotno, še nešteto stvarem se bo moral v življenju prilagodit in privadit. Sicer pa zaenkrat ni prehudo, je bolj atijev značaj.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Trma 16-mesečnika?
15.1.2009 19:59:02   
bodoča
Hvala za odgovore. Upam samo, da bo čiprej ugotovil, da ne bom popuščala njegovi trmi in bo prenehal.

< Sporočilo je popravil bodoča -- 15.1.2009 20:08:28 >


_____________________________

mojeustvarjanje

(odgovor članu stajerc1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Trma 16-mesečnika?
16.1.2009 12:10:51   
Tisana
Pri nas (za enkratuser posted image  - ima 13 mesecev) samo srdito maha z rokami in nekaj piska skozi zobe. Jaz jo kar ignoriram ali pa se začnem smejati,  ker maha točno tako, kot sicer oponaša opico. Navadno to najbolj vžge, se potem še sama začne smejat.

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Trma 16-mesečnika?
16.1.2009 20:21:18   
picola1
Naša je stara 15,5 meseca in tut opažam enih 14 dni, da se je kar se trme tiče, spremenila. Sicer ni (še) kritično, se jo da še lepo preusmerit al pa hitro neha, sam vidim, da je drugačna kot prej...Ugotavljam pa, da se bom morala bolj potrudit pa jo ignorirat takrat...Je pa istočasno prišla tudi v fazo, ko ji rečeš ne, ona pa še z večjim veseljem naredi točno tisto...Tako da sploh ne vem al naj jo takrat ignoriram (ker točno vidim, da hoče pozornost) al naj vztrajam pri svojem al kaj...(mogoče kakšen nasvet na hitrco...vem, smetim temo...)
Pa še eno vprašanje malo izven teme: do kdaj pa mečejo stvari po tleh? Men to bolj dvigne živc...(pa rada bi, da že končno je mal sama, ne pa da skos pobiram hrano po tleh)

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Trma 16-mesečnika?
17.1.2009 22:30:31   
bina30
Joj, drage moje, jaz sem taaaak srečna, ko berem vaše poste in vem, da ni samo pri nas tako!!!!!!user posted image user posted image
Imamo 13m fantka, čez dober mesec pričakujemo še enega, tako, da sem malo (moj tako pravi) hendikepirana zaradi trebuha in mi je kar težko s to malo trmo preživeti dan.
Pri nas je čisto enako kot ve opisujete, če rečeš ne, gre še z večjim veseljem nazaj, če nečesa ne dobi, se vrže na tla, kar naprej me vlači za nogo in bi ga morala npsiti ali vsaj dati sedeti na pult v kuhinji... Pri hrani je obup, ker mu je traba kar naprej nekaj kazat, da je. Ja, hrano meče po tleh, kruh drobi in ga razmetava na vse strani....
Sem pa nekaj dogaja, ker tudi pri spanju nekaj ni v redu. Spal je cele noči brez enega prebujanja, sedaj pa se zbuja tudi po 5-7x, tako, da mu morda rastejo zobki in mu zato ni do hrane in je zato bolj sitenuser posted image user posted image

Bomo videli, jaz se skratka tolažim s tem, da so to faze, ki jih moramo starši dati skozi skupaj z našimi malimi angelčki.user posted image

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Trma 16-mesečnika?
17.1.2009 22:34:54   
Pandica
Jaz sem tut bila full presenečena, ko sem vidla mojo prvič trmarit user posted image
Sem misla, da to nebo tak hitro prisotno, ampak vidim, da sem se uštela user posted image
Več sem pa itak zgoraj napisala v postu.


_____________________________

SREČA..... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni življenje z ljubeznijo! Ta sreča je moja deklica Zala

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Za družine BREZPLAČNO (od 15. do 22. maja)
Na pobudo ZPMS bo kar 40 muzejev in galerij po vsej Sloveniji, v tednu družin, med 15 in 22. majem 2024 (ali pa na določ...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?