|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   l.stezinar@email.si
12.4.2005 11:17:14   
Lidija-S
Zdravo

Vse bodoče mamice lepo pozdravljene. Tudi sama pričakujem prvega otročička in se počutim odlično. Imam pa eno vprašanje. Sem v 18. tednu nosečnosti in sem se do sedaj zredila kar za 8 kg (iz 52 na 60 kg)in tudi trebuščka je že na daleč videt.:-) Saj ne da bi se sekirala, me pa vseeno zanima, če ima katera podobne "probleme" in če je ta teža normalna. Drugače pa že komaj čakam, da bom prvič začutila to malo pikico.

Lep pozdrav.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   l.stezinar@email.si
12.4.2005 11:21:40   
Anonimen
Jap, jaz se rada pohecam, da sem prvih 5 kg dobila že od sreče, ko sem pozitiven test zagledala. Zdaj se pa v zadnjem tromesečju moram kar merkat (+ enkrat tedensko sadni dan), ker so kg kar šli gor in gor. Saj ni panike, sem visoka in dejansko ni tolko videt, pa tudi počutim se ok, ampak vseeno... da ne bo potem prehudo dol spravljat!

(odgovor članu Lidija-S)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   l.stezinar@email.si
12.4.2005 11:32:50   
Dadi
Lepo pozdravčjena. Tudi sama sem v 19 tednu in sem se do sedaj zredila za 4 kg. Ampak se mi zdi da ko bom šla proti koncu bolj skokovito bo teža naraščala. Vsaj pri prvi je bilo tako.

(odgovor članu Lidija-S)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   l.stezinar@email.si
12.4.2005 11:47:42   
CIPRESA
LidijaS tudi sama sem se ubadala s tem vprašanjem kar dolgo, ker niti nisem vedela koliko in kdaj za koliko bi se morala zrediti. Moja G mi še za ostale stvari ni povedala to se ji pa sploh ni zdelo omembe vredno. Tja do 20t sem šla s kilažo kar počasi gor zredila sem se 4KG. Po 20t pa z 5 prestavo...noro... kar po kg na teden. Danes sem v 26t in jih imam 8Kg.Zadnjič pa mo je ginekologinja sama rekla: "sem kar vesela za vas da ste se malo bolj poredila". Ko mi ni bilo nič jasno mi je pa povedala da sem bolj švohne postave in da sem morala vsaj normalno pridobivat težo, da je šlo v začetku zelo počasi gor kar premalo. Da se mora telo tudi pripraviti na rojstvo ne samo psiha tudi fizično naj bi se nosečke pripravile na porod in lažje rodile, ker bi imele več moči.
Tko nekako mi je obrazložila te stvari. Tako da jaz mislim da gčlede na to da si jih imela 52KG je prav da se tako rediš ker si po moje tudi sama bolj drobna. Jaz sem štartala z 55KG in sedaj sem pri 63KG pa se prav dobro počutim.

LP in čim manj sekiranja glede KG :nosecka: CIPRESA

(odgovor članu Lidija-S)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   l.stezinar@email.si
12.4.2005 12:42:14   
pika78
Jaz sem v 32. tednu in sem se zredila 11 kg (štartala sem s 57 kg). Do približno 20. tedna mi je šla teža zelo počasi gor (mogoče 3 kg), potem pa... noro! G mi sedaj na vsakem pregledu "teži" zaradi kg in piše v karton "dieta". Saj pazim, ampak ... kg gredo vseeno gor! Je pa res, da imam veliko večji apetit kot pred nosečnostjo in da se manj gibam.
Mislim pa, da ni nekih okvirov glede pridobivanja kg, saj smo si ženske zelo različne - ene dobijo več na začetku, druge na koncu... Predvsem se ne sekirat zaradi tega, sploh če se počutiš ok. Je pa vseeno pametno malo pazit na prehrano in ne pridobit preveč dodatnih kg, ker po porodu tudi verjetno ni najlažje dol spravit.
LP!

(odgovor članu Lidija-S)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   l.stezinar@email.si
12.4.2005 12:43:41   
babylove
Normalno je, da se v celi nosečnosti zrediš za 9-12kg.

Ni treba jesti 2x več, ampak 2x boljše ;).

(odgovor članu Lidija-S)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   l.stezinar@email.si
12.4.2005 12:58:59   
Lidija-S
Hvala za vse vaše odgovore. Morda bi res morala malo pazit na težo ampak kaj, ko mi je pa vse dobro (zelo mi je dobra zelenjava- smešno ha?). Pa še slabo mi ni blo skoraj nič. Če mi paše, potem jem- večkrat pa po manj. Po porodu bo pa na vrsti šport.

Lep pozdrav.

(odgovor članu Lidija-S)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   l.stezinar@email.si
12.4.2005 14:17:02   
bambi
Če si bolj suhe postave, je v nosečnosti normalno če se zrediš tudi 20 kg, tako je rekla meni moja G, sicer pa poznam veliko žensk, ki so šle gor za kar 30 ali več kg in so danes takšne kot so bile pred porodom.....

(odgovor članu Lidija-S)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   l.stezinar@email.si
12.4.2005 15:07:55   
pi
Jaz sem se prvič zredila za 24 kg, pa sem vse zgubila. Upam da bo sedaj drugič tudi tako.

(odgovor članu Lidija-S)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   l.stezinar@email.si
12.4.2005 17:49:37   
PiaM
Zdaj se boste pa za glavo prijele :zmeden:.
Štartala sem z 52, pri 80 sem se pa nehala tehtat, to je bilo 10 pred porodom...:ups:
Sem spravla vse dol v 2 letih.
:rozica:

(odgovor članu Lidija-S)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   l.stezinar@email.si
12.4.2005 22:19:46   
teja21
pozdravljene
tukaj se pa moram še jaz oglasit, ker me te kile kar skrbijo.
štartala sem z 48, v prvih dveh mesecih prešla na 55, zdaj sem v 17t, hvala bogu mam še zmeri 55.
ampak sem manjše postave tako da se mi vse pozna.
zdaj imam pa še grozen tek, vse bi pojedla kar vidim.
pa še za:hudicek: vse se mi pozna v obraz, grozna sem si ko se pogledam v ogledalo.

(odgovor članu Lidija-S)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   l.stezinar@email.si
13.4.2005 8:17:03   
Kety
Tudi meni gre vse v obraz, ampak mam sreco ker sem bila prej prevec suha v obraz in mi vsi pravijo, da je bolje. Drugace se mi pa kg nabirajo vecinoma okrog pasu (trebuscek). Trudim se, da vsaj se malo migam in hodim pes na faks (2 km v eno smer). Do 20t pa sem se zredila kake 4 kg. Bom vidla danes pri g. koliko bo pokazala njena tehtnica :)-

LP Kety

(odgovor članu Lidija-S)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?