|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bivši fanti in otrok
16.2.2009 15:52:40   
harley
Rada bi vam zaupala mojo situacijo vendar vas že vnaprej opozarjam, da ne bi rada brala moraliziranja in napadanja popolnih ženic.

Imam 20 let! Z bivšim fantom sva končala približno leto nazaj, ves čas pa ostajala na zvezi. Če definiram, to pomeni, da sva se vsak dan slišala, si stala ob strani ob vseh možnih situacijah, ohranjala neki dober in odkrit prijateljski odnos z občasnimi spolnimi odnosi. Zase ne morem reči, da sem ga v tem letu prebolela oz. da do njega nisem čutim več ljubezenskih čustev in prepričana sem (bila), da on čuti podobno. Stvar je v tem, da sva končala ker sem zavrgla 4 leta najine zveze, ker sem spoznala nekega fanta in mislila, da bo sledilo res neki pametnega in oprijemlivega.....ok! To bi bila nekako moja predzgodba!

Zdaj....narazen sva bila približno 10 mesecev, ko sm zvedela, da sem noseča. Otroka sem se odločila obdržati, doma imam namreč 100% podporo in s splavom se nisem strinjala, kljub temu, da mi ga je on sprva predlagal, nato pa kmalu idejo opustil ker me ni hotel v to siliti. Dogovorila sva se, da bo najin odnos ostajal isti ter da se ne bova zaletavo spuščala v zvezo. Nato sledijo prvi meseci moje nosečnosti, ki so bili precej zmedeni. Mene so normalno prevzeli občutki, da bom imela otroka in zdelo se mi je, da se ga nekako tudi sam veseli. Redno sva se slišala, zanimal se je za moje počutje, občasno sva se tudi videla. Potem se je najin odnos stopnjeval naprej tako, da je začel spet prihajati k nam domov, objeta sva ležala na postelji, gledala filme, se crtala, si rekla, da se imava rada na dnevnem nivoju, spet sva govorila v starih ljubkovalnicah in se igrala stare prismuknjene igre. Dobila sem občutek, da se najina čustva razvijejo vzporedno, predvsem sem mu pa popolnoma zaupala in počasi znova odpirala srca in si potiho želela, da bi se stvari uredile tako kot je treba. Ne rečem, da je bil popoln, še vedno je stalno hodil ven, zapravljal denar za alkohol in tako dalje vendar sem ga skušala razumet, da se njegovo življenje ni še bistveno spremenilo ter da bo kmalu sprejel odgovornost za otroka. Redno mi je tudi ponavljal, da nisva par al karkoli podobnega vendar me hkrati tudi bodril z mislimi, kako bo, ko bom rodila ter da mi bo pomagal ponoči z otrokom, zjutraj pa odhajal v službo. Vse to mi je bilo normalno všeč in tudi njegova pozornost mi je ugajala. Neumna pa sem bila ker sem nama dovolila, da prestopiva tisto prijateljsko mejo in s tem tudi dodatno zmedeva najin odnos. Naenkrat se je začel obnašati bolj hladno in dobila sem občutek, da si ni več podoben. Potem je šel z mano na morfologijo, na najih prvi skupen ultrazvok ter mi takoj po tem povedal, da se je zapletel z drugo žensko. Sledile so izjave, ki jih nikoli nisem pričakovala. Da so ga zaradi mene in otroka zavrnile že štiri ženske, da od sedaj naprej se bo oklepal vsake take priložnosti kot je to dekle, ki razume, da pričakuje otroka z drugo, da težim že celo nosečnost, da nisem več zabavna in še cela vrsta podobnih izjav. Čez nekaj dni sem zvedela, da sta skupaj že nekaj časa, sam pa trdi, da sta par od trenutka, ko mi je povedal za njo.

Rekel je, da je nesrečen ter da bo skušal poiskati srečo z drugo žensko. Posledice naj bi nosil sam, če se izkaže, da se ni prav odločil user posted image

Ne vem, verjetno sem si sama kriva, ker sem si dovolila zopet navezat nanj. Česa podobnega nisem pričakovala in zanj bi dala vedno roko v ogenj, da česa takšnega ne bo storil. Zdi se mi, da je bil dvoličen in zelo dvoumen. Zdaj se obnaša hladno, drugim pa trdi neke vljudnostne, vsem znane geste, da sva jaz in otrok na prvem mestu.
Meni trdi, da manipuliram z njim. Sama sem prepričanja, da od njega nikoli nisem zahtevala, da se obnaša tako kot se je. Od njega nisem pričakovala vseh nežnosti in pozornosti, ki mi jih je določen čas nudil. Pogosto sem ga vprašala, če počne to zato ker se mu zdi, da mora in mi je za sveto trdil, da to počne, ker si sam tako želi. Pravi, da me je prizadelo dejstvo, da si je prvi našel dekle user posted image   jaz pa prvič v življenje ne čutim ljubosumja do dekleta, ki se ubada z njim ker se počutim prevzeto od razočaranja nad najdražjo osebo v katero sem imela najbolšo vero in najvišje zaupanje.

Ne morem se znebiti občutka, da se mi samo vrača, ker sem mu lansko leto storila podobno. Tudi sam primerja situacijo z lansko. Je res isto?

To se je zgodilo nekaj dni nazaj. Apetit mi je popolnima izginil, silim se čim več jesti ker nočem vplivati na mojo punčko vendar se mi vsak grižljaj upira. Ponoči ne morem spat ker tuhtam zakaj je to storil in sem čez dan vsa utrujena in neprespana. Jezna sem nase ker se ne morm zbrat in biti dovolj močna, da me situacija ne bi tako potrla. Bojim se kako vse to občuti otrok. Zdi se mi, da je bolj nemirna. Čutim več njenih gibov kot običajno. Nisem več prepričana, ali želim ostati v kontaktih z njim al prekineva vsakršne odnose. Ne vem katere moje odločitve bodo posledice moje jeze in prizadetosti in katere resnično pametne.
Ves čas sem vedela, da ni še popolnoma sprejel odgovornosti vendar sem bila prepričana, da jo bo, ne v smislu, da bo postal moj partner ampak, da bova ohranjala odkrit in korekten odnos. Sedaj nisem niti več prepričana, če ga želim prisotnega v otrokovem življenju saj ga ne vidim več tako zanesljivega kot sem ga včasih. Bo prihajal in odhajal? Bo res otroka postavljal na prvo mesto? Sicer vem, da je še prezgodaj za kakršnekoli odločitve vendar veliko premišljujem od tem.

No, to je moja zmedena izpoved. Prosim vas za kakšnem nasvet in mnenje, vem da je marsikakšna izmed vas doživela podobne stvari, nekatere še mnogo hujše stvari....prosim pa vas, da mi ne očitate zakaj se nisem odločila za splav ker kljub vsemu do sedaj še nisem občutila pomislekov in če bi zavrtela čas, bi se ponovno odločila tako kot sem se!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bivši fanti in otrok
16.2.2009 15:58:47   
Anonimen
Ne razumem sploh v čem je problem. Mislm sej ti je povedal da nista par. Problem je sam k to ti nisi registrirala. Mislm kao si, sam globoko v sebi nisi. V bistvu ni nobenega zaupanja izdal.
To da ga nebi pustila blizu ko bo otrok....to je pa res, sam odraz tvoje prizadetosti. Njegov odnos do otroka nima nič z njegovim odnosom do tebe.
Itak mata pa že od skoz neke čudne veze....10 mesecev narazen ti pa pogruntaš da si nosečauser posted image
No pa saj je vseeno.....ne moreš vedet kakšen bo do otroka. Počakaj da se rodi. Zna bit da bo super. Sam problem je ker ti si želiš da bi bili družinica.....to pa očitn ne boste.

< Sporočilo je popravil brisačkarca -- 16.2.2009 16:00:59 >

(odgovor članu harley)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bivši fanti in otrok
16.2.2009 16:19:28   
bskrle
Mladost je ...

Prosi za napotnico za psihologinjo, take težave boš težko rešila preko RR ali sama.
Vsaka nosečnic rabi podporo pa veliko nežnosti. Poskrbi zase in s tem za otroka.

Naivnost je draga šola za življenje.
Pa lepouser posted image !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bivši fanti in otrok
16.2.2009 16:20:49   
harley
Mogoče res pretiravam. Čas bo pokazal največ....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bivši fanti in otrok
16.2.2009 16:38:34   
Vijoličarka
Glej, v življenju ne moreš kar 'nekaj na pol'. Vidva sta se sicer 'razšla', ampak razšla na tak hecen način, da se nista do konca razšla, ostala sta si celo tako blizu, da sta uspela zaploditi otroka.

Razumsko se zavedaš, da te ima on na nek način še vedno rad in da se zanima tudi za otroka. Čustveno pa si želiš in pričakuješ, ne glede kako to zanikaš, da bosta spet nazaj par, da boste družinica, da bo 'vse kot je prav'. Torej je tvoja prva naloga, da ga resnično začneš gledati zgolj kot BIVŠEGA partnerja in kot očeta tvojega otroka.

Predvsem morata zgraditi prijateljski posloven odnos. To kar vidva počneta, ni zdravo. Ne moreš 'biti narazen' in se crkljati, mislim, zna se zgoditi, da bosta potem v tem razširjenem prijateljskem odnosu spočela še kakšnega otroka, glede na to, kako se vidva razhajata.

Če želi biti del otrokovega življenja, mu ti tega ne smeš preprečiti, saj s tem škoduješ tudi otroku. Če ti bo res pomagal - čudovito. Vendar naj ne spi v tvoji postelji in ljubkujoče crkljanje se mora nehati. Namesto tega morata vzpostaviti prijateljski posloven odnos, saj imata skupen 'projekt', user posted image .

Uredita torej očetovstvo, zadeve s preživnino in potem je najbolje, da se dogovorita, kdaj in kako bo obiskoval otroka in kako naj bi pomagal.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bivši fanti in otrok
16.2.2009 17:18:38   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: harley
Ves čas sem vedela, da ni še popolnoma sprejel odgovornosti, vendar sem bila prepričana, da jo bo, ne v smislu, da bo postal moj partner, ampak da bova ohranjala odkrit in korekten odnos.


V tvoji zgodbi je polno protislovij, tudi zgoraj citirano je eno izmed njih.

Torej: nisi mislila, da bo postal tvoj partner, ampak "da bosta ohranjala odkrit in korekten odnos". Kako si to mislila? A da bo šel za duhovnika ali kaj? Da sicer ne bo tvoj posteljni partner, ampak tudi nikoli nobene druge ne bo imel? To je potem lahko skoraj edino še duhovnik.
Odkrit odnos z njegove strani pa tudi očitno je, saj ti je povedal, da ima dekle. Torej je bil odkrit.

To, da je bil s teboj v neki kvazi zvezi, to pa z njegove strani ni bilo prav. Ker ti si najbrž mislila, da bosta včasoma postala par, on pa očitno ne. In če je to vedel, za oba, potem te je nekako izkoriščal, bi jaz rekla. Mu je bilo fletno, pa ni nič ukrepal.

Mislim,d a se morata pomenit. On pri tebi ležat več ne more, ker to ni dobro ne zanj (in seveda za njegovo punc), ne zate, ker ga ne boš mogla pozabit. Že itak ga boš težje, ker ga boš pač videvala kot očeta svojega otroka. Jaz bi na tvojem mestu poskušala ostati z njim v prijateljski (ampak res samo prijateljskih) odnosih, ampak zgolj zaradi vajinega otroka. Sicer pa si življennjje vnaprej poskusi urediti brez njega.

Ma saj vem, lahko je govorit. Priznam, da si v smotani situaciji, noseča, občutljiva ... ni fajn, te razumem in se mi smiliš.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu harley)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bivši fanti in otrok
16.2.2009 17:54:54   
Gina
A veš, jaz sem včasih mislila, da človek lahko odpusti varanje. Ampak ga v resnici večina ljudi težko odpusti. Ti si njega prevarala, če prav razumem, ali pa pustila, za njim si imela nekoga.....potem ti je bilo žal. Ampak tukaj je bil najbrž prizadet on. V resnici ti najbrž nikdar več ne bi mogel zaupati. No more turning back. Tako smo ljudje narejeni. Najbrž te je res imel rad, ampak ne več dovolj. In to ti je odkrito povedal. Pošteno.
Problem je bil v tebi. Ne moreš ti z nekom malo biti malo pa ne. Ali te ima res do konca rad, ali pa je boljše da nista skupaj. Kakšen je to odnos, malo ja malo ne? Samo za v posteljo in za prebijanje dolgčasa? Ne štekam.
Če si z nekom, si zaslužiš kompleten in lep odnos, ne pa neko neuravnoteženo stanje, neko negotovost, saj ti to gotovo ni bilo ravno najboljše in najbolj fino, kajne? Si pa bila pripravljena to potrpet, samo da bi te on vzljubil nazaj. Že zaradi otroka ti je bilo hudo, kar čisto razumem, tudi jaz bi enako čutila.
Vsekakor nisi v najbolj rožnati situaciji, ampak meni se zdi, da bi bilo še najlažje, če bi pozabila na vajin odnos v smislu, da si ga želiš za fanta. Najti si moraš nekoga drugega. Lahko si še vedno ljubljena in imaš super fajn moža. Samo tale hip moraš malce počakati in se najprej pomiriti od nastale situacije. Kaj češ, tako pride. Življenje je zelo naporno in vsakemu na tem svetu prinese obilico reči, katere mora rešiti ali prenašati. Tako pač je. Ampak ti povem, da pridejo tudi časi, ko človek čuti čisto drugače, ko mu rata lepo in povsod vidi samo rožice in sonček. Čas rabiš, bo boljše.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bivši fanti in otrok
17.2.2009 9:30:12   
M1987



bskrle user posted image

titleAndStar(2317,0,0,false,"","")
user posted image



Objave: 2317
Član od: 12.1.2005
Kraj: na robu gozda
Status: odsoten user posted image
Mladost je ...

Prosi za napotnico za psihologinjo, take težave boš težko rešila preko RR ali sama.
Vsaka nosečnic rabi podporo pa veliko nežnosti. Poskrbi zase in s tem za otroka.

Naivnost je draga šola za življenje.
Pa lepouser posted image !



Tole se ne strinjam popolnoma s teboj, da je tu kriva mladost. user posted image Imaš tudi starejše, ki so isti ali še slabši, tako da ne obsojaj s tem. user posted image Se mi zdi, da bi potem vsak tatretji moral k psihologu ali kaj?user posted image Mladost nima nič povezano s tem in če ti tako misliš se zelo motiš. Vse je v tvoji glavi, koliko si ti zrel in kakšno vezo imata s partnerjem, tako da ne mi omenjat, da je kriva mladost, ker je to lažžžžž. user posted image  Aja pri starejših se ne dogaja, da se razhajajo in da se varajo... Saj res, to je samo pri mladih, zato imamotako malo ločitev.

_____________________________

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: bivši fanti in otrok
17.2.2009 9:56:51   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: M1987
Tole se ne strinjam popolnoma s teboj, da je tu kriva mladost. user posted image Imaš tudi starejše, ki so isti ali še slabši, tako da ne obsojaj s tem. user posted image Se mi zdi, da bi potem vsak tatretji moral k psihologu ali kaj?user posted image Mladost nima nič povezano s tem in če ti tako misliš se zelo motiš. Vse je v tvoji glavi, koliko si ti zrel in kakšno vezo imata s partnerjem, tako da ne mi omenjat, da je kriva mladost, ker je to lažžžžž. user posted image  Aja pri starejših se ne dogaja, da se razhajajo in da se varajo... Saj res, to je samo pri mladih, zato imamotako malo ločitev.


Ti moraš biti pa še precej mlada, da se tako obnašaš.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: bivši fanti in otrok
17.2.2009 10:53:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: M1987




bskrle user posted image

titleAndStar(2317,0,0,false,"","")
user posted image



Objave: 2317
Član od: 12.1.2005
Kraj: na robu gozda
Status: odsoten user posted image
Mladost je ...

Prosi za napotnico za psihologinjo, take težave boš težko rešila preko RR ali sama.
Vsaka nosečnic rabi podporo pa veliko nežnosti. Poskrbi zase in s tem za otroka.

Naivnost je draga šola za življenje.
Pa lepouser posted image !



Tole se ne strinjam popolnoma s teboj, da je tu kriva mladost. user posted image Imaš tudi starejše, ki so isti ali še slabši, tako da ne obsojaj s tem. user posted image Se mi zdi, da bi potem vsak tatretji moral k psihologu ali kaj?user posted image Mladost nima nič povezano s tem in če ti tako misliš se zelo motiš. Vse je v tvoji glavi, koliko si ti zrel in kakšno vezo imata s partnerjem, tako da ne mi omenjat, da je kriva mladost, ker je to lažžžžž. user posted image  Aja pri starejših se ne dogaja, da se razhajajo in da se varajo... Saj res, to je samo pri mladih, zato imamotako malo ločitev.


Uf....kaka huda potreba po dokazovanju.....saj post ni letel nate vešuser posted image

(odgovor članu M1987)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: bivši fanti in otrok
17.2.2009 11:38:53   
MLADAMAMICA
Tudi mene moti, ker se skos omenja mladost, pol pa pride zenska pri 40 k ma glih tko probleme, pa zanosi s tipom k noce otrok, k oba nista hotla,... no takrat ste pa tiho.
na temo avtorice bi pa rekla, da tiho upas, kot je ze nekdo zgoraj rekel, da boste druzinica. hkrati pa pravis da zelis odkrit odnos.
Zame je ze zelo odkrito, ce ti je rekel da nista par in hkrati priznal da ima punco. Zavedas se, da nista par, da bosta imela skupaj le otroka in vsak svoje zivljenje. Pri vsem tem bi pa spremenila samo to, da se nebi lazila z njim ne ko ima punco in ne ko je sam. Po tvojem postu sodec, je da on pac k teb pride ipd, pol se pa valjata, pa "glumita" srecen par, v resnici pa "vesta" da imata le potesitev spolnosti, ki pa se je na zalost ali na sreco pokazala tudi v nosecnosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: bivši fanti in otrok
17.2.2009 11:54:49   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA
... Po tvojem postu sodec, je da on pac k teb pride ipd, pol se pa valjata, pa "glumita" srecen par, v resnici pa "vesta" da imata le potesitev spolnosti, ki pa se je na zalost ali na sreco pokazala tudi v nosecnosti.


WTF user posted image user posted image user posted image

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: bivši fanti in otrok
17.2.2009 12:38:34   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA
... Po tvojem postu sodec, je da on pac k teb pride ipd, pol se pa valjata, pa "glumita" srecen par, v resnici pa "vesta" da imata le potesitev spolnosti, ki pa se je na zalost ali na sreco pokazala tudi v nosecnosti.


WTF user posted image user posted image user posted image

Kaj ti ni jasno misek? to je lepo povedano, po domace pa bila sta samo f**k frenda. sta se dala dol ko sta htela, drgac pa nista bila nic. obstaja kaka druga razlaga?

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: bivši fanti in otrok
17.2.2009 14:01:45   
M1987




Mišni user posted image

titleAndStar(4550,0,0,false,"","")
user posted image



Objave: 4550
Status: odsoten user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: M1987
Tole se ne strinjam popolnoma s teboj, da je tu kriva mladost. user posted image Imaš tudi starejše, ki so isti ali še slabši, tako da ne obsojaj s tem. user posted image Se mi zdi, da bi potem vsak tatretji moral k psihologu ali kaj?user posted image Mladost nima nič povezano s tem in če ti tako misliš se zelo motiš. Vse je v tvoji glavi, koliko si ti zrel in kakšno vezo imata s partnerjem, tako da ne mi omenjat, da je kriva mladost, ker je to lažžžžž. user posted image  Aja pri starejših se ne dogaja, da se razhajajo in da se varajo... Saj res, to je samo pri mladih, zato imamotako malo ločitev.


Ti moraš biti pa še precej mlada, da se tako obnašaš.

Ti si pa zelo stara in za časom, če misliš, da smiley-i vse povedo. Bistvo je v besedah in vse kar sem želela povedati je, da ni vse v besedi mladost, tudi stari delajo napake, pa naj bi imeli v življenju tok izkušenj. Pravim le, da nihče ni popoln, pač vedno se komu kje zalomu. Ne glede na leta...

_____________________________

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: bivši fanti in otrok
17.2.2009 19:15:49   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: M1987

Ti si pa zelo stara in za časom, če misliš, da smiley-i vse povedo. Bistvo je v besedah in vse kar sem želela povedati je, da ni vse v besedi mladost, tudi stari delajo napake, pa naj bi imeli v življenju tok izkušenj. Pravim le, da nihče ni popoln, pač vedno se komu kje zalomu. Ne glede na leta...


A veš, M1987, saj prvotni post ni letel na nekoga, ki je mlad. Vsakemu, ki bi se mu to zgodilo, bi avtorica to napisala, kolikor jo poznam, ker se ji pač najbrž zdi,d a nekdo tretji lažje rešuje tako težke reči. Ostati sam noseč so težke reči za vsakogar.

Marsikdo zelo mlad je zelo zrel, ampak ti si pa hudo zakompleksana, ne glede na let, da reči takole narobe prebereš. Ali pa nisi prav dobro pismena. Pa ni to odvisno od starosti, veš, bolj od mnenja o samem sebi. Upam da boš pri 40. imela manj težav sama s sabo. Želim ti to. Težko mora biti takole živet s tako hudo obremenjnostjo z leti.

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: bivši fanti in otrok
17.2.2009 19:22:56   
M1987
Ne Gina jaz sem samo odgovorila nekemu odgovoru in ni letel na avtorico, ampak nekateri odgovori so bili takšni kot da se ji je to zgodilo zaradi mladosti. Ali pa se nismo razumeli. Kakorkoli pravim da težave ne izbirajo leta. Sicer pa ne živim obrenitvijo z leti, daleč od tega, me pa moti ko nekateri obsojajo takoj - ja je mlada, nima pojma, ni izkušena, ni dobra mama ker je mlada, saj je še otrok... Gotovo je kakšna stvar za katero tudi ti stojiš in si v tisto prepričana. Je tako Gina?

_____________________________

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: bivši fanti in otrok
17.2.2009 19:30:46   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: M1987

Ne Gina jaz sem samo odgovorila nekemu odgovoru in ni letel na avtorico, ampak nekateri odgovori so bili takšni kot da se ji je to zgodilo zaradi mladosti. Ali pa se nismo razumeli. Kakorkoli pravim da težave ne izbirajo leta. Sicer pa ne živim obrenitvijo z leti, daleč od tega, me pa moti ko nekateri obsojajo takoj - ja je mlada, nima pojma, ni izkušena, ni dobra mama ker je mlada, saj je še otrok... Gotovo je kakšna stvar za katero tudi ti stojiš in si v tisto prepričana. Je tako Gina?


Prav gotovo še nikdar nisem obsojala nobene mlade mamice, ampak vsakič napišem, da je boljše imeti mlad vsaj prvega otroka, kot šele po 30. letu. Več minusov vidim pri poznem odločanju za otroka kot pri zgodnjem. Vendar tukaj sodeluješ na forumu, kjer je večina ljudi navdušena nad otročki in podpira vsako nosečnost, tako ali drugačno, 95% članic odsvetuje splav vsaki. Ne glede na to, da zraven jasno vidijo, da je bila posredi tudi naivnost pri spletu dogodkov. Kar pa je v resnici bila, to moraš priznat. Čeprav je bila zelo verjetno ta naivnost neodvisna od let. Tako se pač zgodi, usojeno ti je tako. Ni to za obsojat, čeprav si morda tako prebrala.

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: bivši fanti in otrok
17.2.2009 19:31:53   
Anonimen
Ne rečem, da je bil popoln, še vedno je stalno hodil ven, zapravljal denar za alkohol in tako dalje vendar sem ga skušala


Ce pustim ob strani ostale nebuloze.
Citirano je dovolj velik razlog, da se neham ukvarjati z njim in se zacnem s sabo.

(odgovor članu harley)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: bivši fanti in otrok
17.2.2009 19:37:30   
blaža
Jaz bom samo to povedala, pa to je samo moje mnenje.

Ko pride otrokna svet, je to za partnerja kar dobra preizkušnja, kako in kaj v partnerstvu. Veliko je neprespanih noči, pa zobki, viroze,... pa še cel kup stvari. Pa seveda posledično stres in utrujenost.

če zveza ni trdna, grejo lahko pari hitro narazen, ker rata pritisk prehud. Če trdne zveze sploh ni, pol ne funkcionira partnerstvo tako, da te otrok še bolj poveže, ampak se zna zgodit, razdor v družini.

Če pa že od prej ni bil urejen odnos,...ne vidim neke skupne prihodnosti kot družina.


po moje je najboljše, da bivšega fanta pustiš pri miru in se posvetiš samo sami sebi in otročku. Če imaš možnost poišči kakšno pomoč, še posebaj za čas po porodu. lahko je tudi samo opora staršev ali res kakšne dobre prijateljice.

No tvojega bivšega ne boš mogla izključit iz svojega življenja in življenja vajinega otroka. bnoš vidla kaj to bo čas prinesel.

Vse dobro ti želim. Če pa bi tvoj bivši mogoče kdaj želel da se vrne, pa boš tudi ti še za, poiščita kakšnega skupnega terapevta, da vama zalaufa. Pa to ne pravim zato, da bi ti dala lažno upanje. Zdej misli nase in na otroka. Tako si se odločla sama in zdaj sprejmi svojo usodo.

user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: bivši fanti in otrok
17.2.2009 22:15:54   
harley
Hvala vsem za nasvete in odgovore! Puščam času čas.....danes sem se zamotila z nakupom prvih pravih nosečniških hlač in eno simpatično pomladno nosečniško srajčko :) nato sem še dobila Moj prvi album za darilo od kolegice tako, da mi je dan šel kar lepo skozi....Zdaj me čaka spet noč in spanje. Tega se najbolj bojim, ker se zbujam in razmišljam o nepotrebnih stvareh. Mislim, da bom raj še kakšno uro pisala seminarsko nalogo ter odšla spat res utrujena tako, da se ne bom imela potrebe zbujat.

Prebrala sem marsikaj, kar sprva mogoče nisem niti hotela slišati, vendar mi je kvečjemu prikazalo situacijo s kakšnega drugega zornega kota tako, da je tudi to super.





(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




katero ime bi izbrale
roža03

katero ime za fantka

matic (25%)

luka (36%)

ožbej (16%)

jaka (23%)


Število vseh glasov: 201

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!