|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ŠČITNICA
27.4.2005 21:03:24   
Pia73
Pozdravljene!

Noseča sem 27t 5/7.
Včeraj sem bila pri moji splošni zdravnici saj me boli grlo pa še v križu me je zgrabilo. Zdravnica mi je ugotovila povečano ščitnico. Dala mi je napotnico za odvzem krvi in kar jutri moram z izvidom krvi iti tudi do specilaista tirologa. Zaradi nosečnosti bom obravnavana pod nujno. Nekih pretiranih problemov pa nimam. Sem pa malo brala pri dr. Pušenjaku pa bi bilo morda bolje ,da ne bi?!?

Ima katere kakšnje izkušnje s problemi s ščitnico? Zanima me za tiste, ki so jim to ugotovili med nosečnostjo, ne že prej?

Hvala in lep pozdrav,

:nosecka: Pia73 in :duda: 27t 5/7
Neposredna povezava do sporočila: 1
   ŠČITNICA
27.4.2005 21:06:16   
KMALU
Moja znanka je imela povecano - po porodu so ji ugotovili in so jo operirali ter ji scitnico odstranili. Lahko bi bilo rakasto, a na sreco ni bilo.
Le pojdi na pregled in tam vprasaj vse kar te zanima.
Mislim pa, da se da do poroda pocakat, tudi ce je tako zelo povecana, da je treba operirat.
Srecno

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   ŠČITNICA
27.4.2005 21:08:47   
Pia73
Ne, sej menda ni taka panika, je rekla, da verjetno to ni od tega, ker sem se zredila.

Šla bom k tirologu, to definitivno, samo zanima me, če ima katera izkušnje s tem,.........

Pa hvala!

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   ŠČITNICA
27.4.2005 21:12:25   
pika74
jaz sem imela tud povečano ščitnico - ampak v puberteti:ups:. Sam ni blo pol nč tazga. Neki so ugotavljal, zakaj bi to blo. Pa noben nč pogruntou. Pol se je pa zadeva sama porihtala.

Žal pa ne vem, kako je to v nosečnosti :zmeden:.

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   ŠČITNICA
27.4.2005 21:14:52   
lenika
Saj si že kar visoko noseča, tako, da tudi če je kaj, se bo verjetno dalo do poroda počakat.

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   ŠČITNICA
27.4.2005 21:21:41   
Gina
Meni od alergije tako zateče grlo, da me vsak zdravnik vpraša, če sem dala ščitnico pregledat, pa vsak zatrdi, da je sigurno kaj narobe. Pa mi izvidi kažejo vse negativno in še vedno mi ne verjamejo, da je to posledica alergije.
Tako da, lahko se zmotijo, če pa je res kaj, pa tudi znajo pomagat.

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   ŠČITNICA
27.4.2005 22:55:15   
Anonimen
Moja kolegica je dobila težave s ščitnico po porodu. Sedaj že nekaj let jemlje zelo močna zdravila, zaradi katerih ne sme zanositi. V kratkem bo izvedela, če zdravila še delujejo ali ne in bo potrebna operacija. To je vse, kar vem.

(odgovor članu Pia73)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   ŠČITNICA
28.4.2005 7:12:42   
Lenči
Dobro jutro!

Moj primer je takšen in upam, da ti z njim kaj pomagam.
Jaz imam že nakaj let probleme s ščitnico (hipotireoza)in jemljem tudi zdravilo Eutirox. Zdravnik me je posebej opozoril, da morajo v nosečnosti še posebej spremljati raven ščitničnih hormonov, ker je zelo pomembno, da so na normalni ravni, ker drugače lahko po porodu pride do hudih hormonskuh neravnovesij.
Zato le pridno k zdravniku in verjamem, da bodo našli pravilno terapijo tudi zate.

Enga sončka, Lenči

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   ŠČITNICA
28.4.2005 8:43:04   
monka
SE pridružujem mnenju Lenči,kar pridno k zdravniku pa bo vse vredu!
Lep pozdrav

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   ŠČITNICA
28.4.2005 11:21:11   
spella
Men so pred enim letom odkril povečano ščitnico (čist slučajno, ko sem zamenjala zdravnika), pa me je tud poslal na pregle krvi, kjer je bil ščitnični hormon vredu, pol so naredil še UZ in punkcijo, ter so mi svetovali, da naj odstranim, glede na to, da sem še tolk mlada, ker bi se lahko spremenil v rakasto pa noben nebi vedu :zmeden:. Pol so me novembra operirali, ko sem si opomogla sem decembra zanosila, nakar me januarja, kličejo da moram pridet takoj še enkrat nazaj na odstranitev še drugega dela, ker je bil prvi rakast. No ker sem noseča (G je naredila cel halo, me poslala v porodnišnico naj mi tam vodijo nosečnost, tam pa so se me hotl tud kr s splavom rešt- noben noče odgovornosti prevzet:)-), čakamo da najprej rodim, pol pa takoj spet akcija in pod nož :)-. Zdaj pa jem samo ene tablete Euthitox.

Če boš imela samo zmanjšano količino ščitničnega hormona v krvi, po moje ni panike (to se med nosečnostjo pogosto zgodi in se ščitnica poveča), če pa bo s hormonom vse v redu, ti bodo pa naredili samo UZ, mogoče punkcijo (nč ne boli, pravjo:)-:)-:)-), slikali te pa ne bojo, ker te zaradi nosečnosti ne smejo. Jaz ti še to svetujem, da se zmeniš pri tireologu, da počakaš do poroda, pol naj ti pa delajo punkcijo in druge preiskave (no vsaj mene je full bolel:zmeden:). Tud če bi blo kaj hujšega, si itaq že na koncu nosečnosti in te ne bo konc, če še tri mesce počakaš;).

Drugač pa skrbi vrži v smeti in jih dobr zapri. Na pregled pa kr pejt... saj so tam full prijazni, sploh če boš prišla k zrdvnici Dr. Bajuk.

Pa še nekaj, ambulante začnejo delat ob 8:30, sprejemna pisarna ob 8:00, ljudje pa čakajo že od 7:15.
Princip, kdor prej pride prej melje:)-. Ne hodi v ponedeljek, ker je takrat največja gneča, pa vzemi si kaj za brat, ker se boš kar dobro načakala. Tist nujno, pri men ni nič pomagal:)- (ne pozabi napotnice!!)

Če te še kaj zanima, pa piši na privat.

Lp Špela (19T/5D):rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju
Neverjeten video posnetek otroka, rojenega v amniotski vrečki, medtem ko ga zdravniki zbudijo, še preden se rodi.
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?