|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Siljenje čebulnic
25.2.2009 13:54:17   
MARTINŠČICA
Hojla!

Mene pa zanima, če sem že prepozna za siljenje čebulnic (kroksi, narcise, tulipani, hijacinte, muskari, vitezova zvezda), če želim, da znotraj kot namizna dekoracija cvetijo za veliko noč. Pa tudi sicer me zanima, kako se siljenje pravilno izvaja, da rastlina cveti in ne da le listi rastejo. Po cvetenju jih bom pa seveda posadila na vrt, da me bodo razveseljevale še kdaj.

Hvala za nasvet.


LP Martinščica

_____________________________

200% MAMI
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Siljenje čebulnic
25.2.2009 14:01:42   
Lunca1
Kaj pa je to siljenje?

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Siljenje čebulnic
25.2.2009 14:34:01   
Isabellabina
Verjetno je mislila na sajenjeuser posted image user posted image drugače pa imaš že narejene aranžmaje z različnimi trajnicami in bodo scvetele verjetno še pred veliko nočjo ,še posebno če imaš toplo v hiši.

< Sporočilo je popravil big mamma -- 25.2.2009 14:35:09 >

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Siljenje čebulnic
25.2.2009 15:20:33   
NEVA-1
Jaz pa mislim, da to pomeni da jih daš (mogoče v vodo, ali pa kar v zrmljo) ful na toplo, da nitreje zrstaejo, oz. vzklijejo, ne da jih čakaš celo zimo.

Poskusi

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Siljenje čebulnic
25.2.2009 15:53:42   
Gina
Siljenje pomeni, da rastlino "prisiliš", da cveti, čeprav v normalnih rastnih razmerah sicer nikdar ne bi v tistem času cvetela. Te čebulice, ki jih sedaj dobite v vrtnih centrih, mislim cvetoče narcise, hiacinte,...so siljene.
Kako se to dela, pa ti po pravici povem, da ne vem. Bi morala pogledat v knjigo. Vem da če utrgaš vejico s cvetnimi nastavki od forzitie decembra, pa jo daš čist enostavno v vazo, ti cveti v enem mesecu. Čebulice imajo pa druge postopke, ker jim tudi pretoplo ne sme biti, kolikor se meni zdi. Čaki, grem gledat.

(odgovor članu NEVA-1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Siljenje čebulnic
25.2.2009 16:01:12   
Gina
Čebulico moraš gojiti v hladnem in temenm prostoru nekaj mesecev (jaz to razumem tako, da jih daš v lonec z zemljo in pustiš na temnem). Potem jih preneseš na svetlo in začneš po malem zalivat. Ne smeš pa jih prenesti na preveč direktno svetlobo ali na prevroč prostor. Rastlino moraš obračat in občasno vlažiti zemljo.
Rastlina, ki je bila siljena, je v slabem stanju po cvetenju. Lahko jo posadiš potem na vrt, vendar bo trajalo 2 leti, da si opomore ali več, da bo spet zacvetela v zanjo normalnem času.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Siljenje čebulnic
25.2.2009 21:39:40   
lukec
Žal si čist prepozna. Čebulnice se sadijo jeseni tam oktobra, novembra  nato jih daš v temen in hladen prostor, ko jih konec decembra, januarja prestaviš na svetlo in toplo, lepo zacvetijo 2 meseca prej kot v naravi. Trenutno mi bodo že odcvetele prelepe hijacinte.

user posted image

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Siljenje čebulnic
25.2.2009 21:44:58   
MARTINŠČICA
Kaj pa siljenje v vodi? Gre kaj hitreje?

_____________________________

200% MAMI

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Siljenje čebulnic
25.2.2009 22:07:35   
lukec
Tega pa še nisem probala, vem pa da jih dajejo tud v vodo, čist brez zemlje. Vprašanje je samo kdaj, verjetno morajo tud prej prezimiti na hladnem.

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Siljenje čebulnic
2.4.2009 19:12:23   
honey
Jaz sem imela čebulico hijacinte v kozarčku za čebulice. In je pisalo v navodilih, da mora biti čebulica 8 dni v temnem, ne prehladnem in ne prevročem prostor. Po 8 dneh pa sem jo prestavila v kuhinjo. Takrat je že ozelenela. Res pa je, da mi je potem tisti zgornji del - listi - zgnil user posted image Mami pa lepo raste še naprej, samo ji od Božiča (takrat sem ji jo podarila) do danes še ni zacvetela. Vprašanje, če sploh bo. Jaz sem svojo kar na vrt posadila, mogoče bo drugo leto cvetela. Dvomim pa, da ti bo uspelo katerokoli čebulico prisilit, da ti bo vzcvetela do velike noči. Potem je bolje, da kupiš že kar cvetoče čebulnice.


_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?