|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Varstvo pri babici
11.3.2009 19:10:34   
alesha
Sej ni čisto pravi naslov, pa vseeno.

Rada bi vas vprašala kako reagirajo vaši otroci, ko pridete domov. Predvsem me zanima za tiste, ki so doma pri babicah in dedkih.
Moja je stara skoraj 22 mesecev. Ko prideva z možem domov, greva najprej po najino punco k babici. Živimo v isti hiši, oni spodaj, mi zgoraj.
No v glavnem, ko prideva po njo, jo sploh ne zanima, da sva prišla. Ko jo vzamem v naročje, pa začne stegovat k babi roke in upije babi, babi, babiuser posted image . Ne razumem tega njenega vedenja in sem kr malo zmedena, žalostnauser posted image ,.... Zakaj se ne veseli, ko pridem domov, saj sem njena mami. Otroci so ponavadi veselih svojih staršev. A se to tudi pri vas dogaja. Sem zadnje čase res slabe volje zaradi tega. Je pa res, da je najina punca zelo odprt otrok, nikoli se ni nobenega bala, ni jo bilo noben problem nikjer pustiti.... samo vseeno. Sem pričakovala, da vedno bolj ko bo starejša, da bo bolj vesela, ko prideva z možem domov. Pa je zadnjih 14-dni prav grozno zame, me kr srce boli, ko vsak dan doživljam tak odziv od nje. Moj mož se ne sekira kaj preveč, pravi da pač taka je. Jaz pa se nekako ne morem sprijazniti s tem.... mami je le mami.... kar pa pri nas očitno ni tako.

A je še pri komu podobna situacija????


_____________________________

Najina lubica LUNA - 28.05.2007
...in še ena lubica PIKA STELA - 2.5.2010
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Varstvo pri babici
11.3.2009 19:21:00   
2.2.
o je, sicer je vesela ko naju vidi ipak smo njeni starši. ima pa tudi zavetje pri moji mami ki ima varstvo pri njej. zvečer pa nebi za nič na svetu zaspala z nobenim kot z nami samo kliče in gleda če smo vsi trije na številu v sobi. no če je res sila ko gremo kdaj pa kdaj z možem ven jo da mama potem spat samo ne spi trdno...

(odgovor članu alesha)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Varstvo pri babici
11.3.2009 19:27:04   
metuljčica1
Nimam ravno takšnih izkušenj, ker so naše v vrtcu, je pa tamala že tudi spala pri babici in potem zjutraj enostavno ni hotela zraven naju domov, je kar silila k babici.Se s tem nisem preveč obremenjevala, sem bila prav vesela, ker ponavadi noče k nikomer in se naju ves čas drži kot klop

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Varstvo pri babici
11.3.2009 20:06:52   
rainbow
no, če te lahko malo potolažim, moja ta večja (5,5let) je tako rada v vrtcu, da se je danes namrdnila, ker sem prišla po njiju pred tretjo in jutri moram pri ob pol štirih, mi je bilo rečenouser posted image , pri ta mali pa je najbolje prit tik preden gredo v drugo igralnico ob treh, ker se potem ona zaigra in zadnjič v petek sem jo morala iz igralnice na silo nest. Stara bo pa 4. Sem bila kar malo divja, ampak zna bit ful trmasta občasno.

Tako da pri skoraj dveletnem otroku si to lahko razlagaš kot neko njeno ločitev od babice, s katero preživi del dneva. Po moje sploh ne gre za to, da te ne bi bila vesela.user posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu metuljčica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Varstvo pri babici
11.3.2009 20:34:54   
frutka_
Mame smo prav grozne včasih. Ni prav, da otrok joka v varstvu in ni prav, da se tam počuti fino brez joka in ostale drame. user posted image  

(odgovor članu alesha)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Varstvo pri babici
11.3.2009 20:50:38   
ThinkPink
Mi smo dali že vse faze skozi. Na začetku se je začela jokati, ko sem prišla po njo k babici in dedku, plaziti po meni in mama, mama, mama...Vmes je zadovoljno prišla k meni in bila vesela, da sem prišla. Trenutno pa imamo fazo, ko me sploh ne šljivi. Pridem, me vidi in kar piči mimo, kot da me ni. Potem pa jo 100 let prepričujem, da greva. Sem pa tega kar vesela, da se sedaj pri babici počuti kot doma, ker vem, da tam uživa. Smo namreč imeli naporno uvajanje. Mame smo pa res občutljive za vse stvari. Na tvojem mestu bi bila srečna, ker veš, da se pri babi dobro počuti.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Varstvo pri babici
11.3.2009 21:44:43   
ronja
Baje to delajo tudi nekateri otroci, ki so v vrtcu - nočejo domov, ignorirajo starše,... Jih baje hočejo malo kaznovat, ker jih tako dolgo ni bilo... Praktičnih izkušenj pa nimam, ker sta še mali in ju še nisem nikjer dalj časa zapored puščala, ker sem pač še na porodniški. Ronjo sem vmes, ko sem šla delat, puščala pri babici, ampak ne živimo z njo, sem jo odpeljala tja, delala sem za 4 ure, tako da nisem bila dolgo odsotna in vse skup je trajalo samo nekaj dni, ker sem potem morala žal na bolniško. In takrat me je bila vedno vesela, ampak to je bilo samo par dni, bogve kako bi bilo kasneje, čisto možno, da bi tako odreagirala.

Ronja je podobno reagirala, ko sem bila v porodnišnici (stara je bila 18 m), kar ni se ne vem kako zmenila zame - ko pa sta se peljala z očijem k nama, pa je ves čas v avtu govorila:"Mama, mama", tako da me je očitno pogrešala, ampak ej bila jezna, da nisem z njo in me je hotela malo kaznovat. Isto potem, ko sem prišla domov, me je celo odrivala od sebe in meni je bilo grooooozno. Ampak smo hitro zrihtali, sem se pač fuuuuul ukvarjala z njo, pa je bilo vse ok v roku enega tedna.

Zadnjič je pa lubi šel za 1 teden na službeno pot in ko smo ga šle iskat na letališče, ga tudi ni šlivila, ni pustila, da se je dotakne, umaknila rokico in ga zelo grdo gledala, kot takrat mene. Samo da pri njem ni trajalo tako dolgo, očitno mu ni tako zamerila, ker je pač navajena, da on vsak dan gre v službo, zame pa ni bila navajena, da grem stran... (Hecni so ti mali, tudi prejšnji dan, ko sem ji govorila, da gremo jutri po očija, je rekla, da ne. Sem jo vprašala, a kaj naj ga potem kar tam pustimo? Pa je rekla, da jauser posted image . Ne smeš jih resno jematuser posted image )

Skratka, to ne pomeni, da te nima rad, kvečjemu obratno. Ne mara, da ga zapustiš in potem on tebe zapusti, da bi videla, kako je to. Mogoče mu razloži, da moraš it delat, ampak da prideš gotovo nazaj in mu povej kdaj.

(odgovor članu alesha)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Varstvo pri babici
12.3.2009 7:36:45   
nežka
Tudi pri nas je podobno. Saj naju je vesel - eno sekundo, potem pa spet akcija naprej user posted image . Ne sekiraj se, vzemi to za dobro. Pomisli, kako bi ti bilo šele hudo, če se ne bi dobro počutil pri njih. Vesela bodi, da vzame to kot drugi dom in da se tam dobro počuti. Starši moramo velikokrat pogledati na situacijo z njihovega vidika in biti zanje veseli. 
Verjemi pa, da točno ve, da si ti njegova mama in da je oči njegov oči in da bosta vidva vedno na prvem mestu. Pa saj to sama nekje v sebi tudi dobro veš, kajne user posted image  ?!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Varstvo pri babici
12.3.2009 7:49:30   
lilka
No mi tudi tako živimo, mi zgoraj, babi spodaj, babi gre ponjo po službi ob 14.00 midva prideva malo čez 15.00, takih izkušenj nimam, stara je tudi 22M.
Ne vem, naša ful prileti ko pridem in vpije mamiiiii.

Hm, ne vem kaj bi ti rekla, je pa že tako obdobje, te čisto razumem, meni tudi ne bi blo vseeno bi mi blo težko pri srcuuser posted image , po drugi strani bi bla pa vesela, da se pri babi tako dobro počuti, velje sranje bi blo, če nebi hotla pri njej sploh bit. jaz sem tudi taka, mi nebi blo vseeno, če bi naša tako odreagirala, ko bi prišla ponjo....

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu nežka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Varstvo pri babici
13.3.2009 21:36:19   
sabri
Pri nas ista situacija kot pri vas, mislim glede varstva pri babi dedi, je bilo na začetku isto , zdaj pa ne več, ko se je enkrat navadila, da tako pač je. Je pa mislim, da zamerila in potem na tak način vračala zamero. Ko je pa videla, da greva v službo in je tak ritual, je pa zdaj čisto druga pesem. Aja, stara isto kota pri vas. Upam, da čimprej mine, bo pa user posted image .

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Varstvo pri babici
13.3.2009 23:52:03   
rija
alesha...ne se sekirat....to je ena prav posebna vez babica-vnučkiuser posted image

moj mulči je tudi zaljubljen v mojo mamo in ona dvakrat toliko v njega.....se sicer strašno razveseli, ko pridem domov in se mi vrže v obljem...se malo pocarta....ampak potem pa zopet rula babi....

saj ga razumem zakaj....user posted image  že od začetka, kar ga pazi, je to samo njun čas. babi ne dela nič drugega, kot se igra z njim. še kuhala dolgo ni, ker sem res želela, da zraven njega dela čim manj in se mu čimveč posveča. zdaj sicer kuhata skupaj, kar je zopet neko "njuno" delo.

in seveda mu dovoli 98 procentov več kot jaz. in potem je čisto razumljivo, da jo obožuje in zadnje čase ko odhaja, prav nemilo joka in jo prosi, da naj ne gre.

za razliko: ko grem jaz v službo, pridem mi da poljubčka in že navali na babiuser posted image

sploh pa je razumljivo, če si zaposlena 8 ur na dan, vidi babi tvojega otroka najverjetneje več kot tiuser posted image  žal, tako je....

in tudi moj dedi je bil do rojstva mojega otroka moja največja ljubezen....on je bil vedno zame tam, kjer sem ga rabila: fizično in s svojo strašno modrostjo in razgledanostjo in v končni fazi z neizmerno ljubeznijo.

in zato sem srečna, da moj otrok doživlja vsaj podobne občutke kot sem jih sama s svojim dedkom....to je enostavno predragoceno, da bi se sekirala, da ima mene manj rad....ker me nima....mi pokaže znova in znova user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu alesha)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Varstvo pri babici
16.3.2009 8:54:46   
alesha
Ja, sej sem vesela, da se ima lepo pri babi in tudi vem, da ji je vse dovoljeno... tko da tam sigurno uživa, o tem sploh ni debate. Se pa pri babi (in dediju) pazi že od njenega 11 meseca... tako da res ne vem zakaj je šele zdaj začela delat take scene, ko je že navajena na tako rutino.... z atijem greva v službo, potem pa smo skupaj. Je pa tudi moj mož zadnjič (v petek) rekel, da upa da bo kmalu konec te faze.... ker je že njemu bedno, da tamala tako reagira, ko prideva, pa čeprav so to njegovi starši... je rekel, da res mal čudno zgleda.
Ah, sej bo.... mi pa res para srce. Se bom že sprijaznila. No, sej potem ko smo skupaj se imamo čist fino... in je tamala čist druga... naju objema in vse.... sej se vidi, da naju ima rada.... mah. Hotla sem samo, če mi kdo zna razložit to zapleteno pishologijo otrok, ker kot sem že napisala.... res ne razumem takega vedenja. Jaz sem se svoje mamice vedno razveselila, komaj sem čakala da pride.
Je pa res... živimo v takem svetu, da so stari starši več z našimi otroki kot mi. Midva z možem greva od doma ob 6.15 (takrat tamala še spi), če je res dober dan prideva ob 16.00, ponavadi pa ob 16.20 domov iz službe. Tamala gre spat ob 20.00. Tako da smo skupaj samo 4 ure, in se res trudim, da se posvečam samo njej, da res izkoristim čas z njo. In ko gre spat, sploh ne morem verjet, da je te 4 ure tako hitro minilo.


_____________________________

Najina lubica LUNA - 28.05.2007
...in še ena lubica PIKA STELA - 2.5.2010

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Varstvo pri babici
16.3.2009 13:14:28   
livia
Naša se je sicer pazila pri varuški, pa tudi ni hotla domov, ko sem prišla ponjo. Zoperno, a mine. Vsaj veš, da se ima z babi fajn. Ne posvečaj temu preveč pozornosti, pa bo minilo samo od sebe.
Mogoče želiš, da otrok reagira kot ti čutiš. Da ti po dnevu v službi, skoči v objem in ti pokaže, da te je porešala, kot si ti njo. Sej verjetno te je, a se je njej dogajalo veliko več kot tebi. Probaj se obnašat ko prideš ponjo, kot da sploh nisi prišla, kot da si že cel dan z njo. Naj ona poišče tebe.

(odgovor članu alesha)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Varstvo pri babici
16.3.2009 23:53:31   
sarar
IZVIRNO SPOROČILO: ronja



Skratka, to ne pomeni, da te nima rad, kvečjemu obratno. Ne mara, da ga zapustiš in potem on tebe zapusti, da bi videla, kako je to. Mogoče mu razloži, da moraš it delat, ampak da prideš gotovo nazaj in mu povej kdaj.



se tudi meni zdi da je to. moj starejši je bil sicer v vrtcu, ampak ko ga je moj domov pripeljal, ga je mela vedno tašča, jaz sem bolj popoldne delala.  par mesecev me je odrival stran, sploh ni hotel da bi ga vzela v naročje. samo h tašči se je pustil.in je bil tudi že navajen da ga je prej že kdaj pa kdaj pomerkala.  pa ga je minilo... tudi tvojo bo, boš videlauser posted image , ne skrbi

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?