|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mame najstnikov
15.3.2009 0:31:19   
sanja nk.
hello

Ker imam najstnika, starega 14 let, pa me čisto tako zanima...do kdaj  ob vikendih toliko stare pustite v "life" user posted image
jeseni gre v srednjo šolo, smo imeli veliko dela z izbiro prave šole.....nouser posted image , moj oz najinuser posted image ....gre lahko do 23:00 pa ima še deset minut da pride na vrata....kaj pa pri vas


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mame najstnikov
15.3.2009 3:01:32   
Kerensa*
Pojma nimam, kaj in kako bo, ko bosta moja dva mladiča stara 14 let. Starejši ima trenutno 11,5 let in mi na kraj pameti na pade, da bi ga zvečer pustila kam ven. Odpelje psa na 10-minutni sprehod v bližnjo okolico (tako blizu, da ga imam skorajda na vidiku) in to najkasneje ob 21-ih zvečer (ko je pri nas zunaj še vse živo), kasneje pa niti pod razno ne nikamor sam.

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mame najstnikov
15.3.2009 5:41:48   
anajmad
Konec tedna, med šolo do 22h,med tednom do 20.30.
Poleti,ko ni pouka do 23h.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mame najstnikov
15.3.2009 9:47:26   
Korina1
Mi smo to že dali čez, med tednom nekako so imeli izhod do 21h, petek in sobota do enih ali dveh zjutraj. Med počitnicami ni bilo kaj dosti drugače ker sta naše punce delale in tudi v soboto in nedeljo sta morale v službo. Nismo imeli nevem kakih problemov z izhodi, je pa res da živimo na deželi in je mogoče to kaj drugače kot v mestu.V mestu gre lahko otrok sam ven, tu pa mora nekdo z avtom priti po njega ker če gre sam peš bi hodil v nedogled pa ne bi prišel kmalu do kakega lokala.

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mame najstnikov
15.3.2009 9:54:13   
čipka
Moja teta pusti tamale dva, ko sta stara 14,5 čez teden do 20.30-čez vikend pa tudi do 1.30 zjutraj.  N e bom se umešavala v njeno vzgojo, vendar se mi zdi da jima ful zaupa.  Pa tudi pridna sta-nimam kej rečt. Vem da enkrat enmu ni pustila, ker je moral popravit oceno iz matematike.  

_____________________________

my little babygirl - moja največja sreča
-

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: mame najstnikov
15.3.2009 11:31:41   
čaki
mene to še čaka user posted image user posted image user posted image
drgač pa mislim, da bi bil lahko kakšen podforum ali forum na RR za najstnike.
ali mogoče je??

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mame najstnikov
15.3.2009 12:07:37   
čipka
IZVIRNO SPOROČILO: čaki

mene to še čaka user posted image user posted image user posted image
drgač pa mislim, da bi bil lahko kakšen podforum ali forum na RR za najstnike.
ali mogoče je??


Ja drugače je ja. Na forumu OTROCI-podforum VZGOJA. Saj najstniki so še vedno otroci, kajne? user posted image   


_____________________________

my little babygirl - moja največja sreča
-

(odgovor članu čaki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: mame najstnikov
15.3.2009 12:11:59   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: čipka
Moja teta pusti tamale dva, ko sta stara 14,5 čez vikend do 1.30 zjutraj.

Meni se zdi krepko preveč, da je 14-letnik sam zunaj do 1:30 zjutraj. user posted image

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: mame najstnikov
15.3.2009 12:33:00   
Nea_teja_
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: čipka
Moja teta pusti tamale dva, ko sta stara 14,5 čez vikend do 1.30 zjutraj.

Meni se zdi krepko preveč, da je 14-letnik sam zunaj do 1:30 zjutraj. user posted image

Se čisto strinjam 14 letnik nima kaj počet tok pozno ponoč naša je isto v 9 razredu in med tednom ma da je doma ob 20 pa še to zelo redko ker ponavadi dela za šolo zvečer med vikendom ap do 22 najkasneje pa rajši prej.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: mame najstnikov
15.3.2009 12:37:01   
Kerensa*
Šolske obveznosti gor ali dol, kar se mene tiče - zelo dobro poznam nočno življenje in sem prepričana, da 14-letnik nima kaj (še) biti del njega.

(odgovor članu Nea_teja_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: mame najstnikov
15.3.2009 12:49:28   
Ribica **
Jaz sem mogla bit doma do 21h, v prvem letniku (pri 15h oz. 16h) do 22h, potem v tretjem, se mi zdi, pa do 23h. Brez ure sem pa od mature dalje. Pa mi cist nic ne fali. Ce je bil pa solski ples (kjer sem bila sicer tocno dvakrat) ali pa kak rojstni dan, smo se zmenili pa do 1h, pa se to me je nekdo prisel iskat, ker nisem hotla sama hodit okrog.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: mame najstnikov
15.3.2009 13:12:28   
jar
imam hči, skoraj je 14. očitno je razlika, da živimo v manjšem mestu in itak nimajo kam it. zato je samo aktivna športnica, tako, kot še veliko ostalih prijateljic. plavanje, odbojka, atletika, ... - tam se vsak dan zbira naša mladina.  občasno (med počitnicami) se dobijo pri kateri in tam prespijo.
najbrž bo v srednji šolo drugače.


(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: mame najstnikov
15.3.2009 14:38:58   
sanja nk.
hmmm kr mal me je šokniluser posted image ...14 letnik, do 1:30 vzun hmmmm , kaj pri 16 pa do jutra žeuser posted image user posted image ....
ja moj se čisto strinja da do 23:00, pa da še domov pride, so pa izjeme.....ampak če presodiva da lahko zamudi , kot so kakšne posebne zabave, film.....čez teden gre pa lahko do 22:00 samo , če je v šol vse okey.....ko so pa počitnice pa ima vse malo podaljšano.....doma pa je lahko pokonci tudi do jutrauser posted image , ali pa če kje prespi...
12 letnik pa že jamra ..da starejš lahko on pa ne .....ker gre lahko samo do 21:00 ure kam , pa še to pod velikim nadzorom user posted image ...kot je mobitel in podobno....pa tudi mlajšega bolj nazaj drživa je bolj gavnarski....on bi že kr tatoo, pa diskoteko ...user posted image user posted image
Drugače pa res, kaj obstaja tukaj na rr, kaj za starše najstnikov...hmmm , ker bi lahko kaj bi bilo, vse je samo za dojenčke in majhne otroke....no saj me to ne moti.., sploh mogoče ....v bližnji prihodnostiuser posted image

(odgovor članu jar)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: mame najstnikov
15.3.2009 22:19:14   
Gina
Mi smo tudi na vasi in zadnjič je bil (13 let) na enem rojstnem dnevu do 23.00, samo sem ga prišla iskat, tukaj so razdalje prevelike že med sošolci, ne more peš, še z biciklom je marsikdo kar daleč, ponoči pa to niti ne bi bilo varno. Poleti me je 14 dni prosil za en žur, če bo lahko do enih, pa v sosednji vasi je bilo, pa vsa mladina je bila tam, pa sem potem popustila do 24.00, pa je šel prvi domov, pa bil čist nesrečen potem še naslednje 3 tedne, da je moral prvi iti... Tako da bi ga najbrž naslednje leto tudi pustila dlje, če bi bilo poleti, če vedela kakšne sorte žur bo in kje in s kom, pa itak da gre potem z mano domov. V mestu tako dolgo zihr ne bi smel biti zunaj.
Normalne sobote, če je kakšno posebno druženje pa pride domov (spet mami prevoz) okoli 21.30.

Med tednom ni šanse ponočevati. Ko se znoči, je doma.

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: mame najstnikov
15.3.2009 22:27:09   
Kerensa*
Takega primera pri nas sicer še nismo imeli, ampak v kolikor bi bil pri nekom na obisku (npr. rojstni dan) in v kolikor otroci ne bi bili sami, temveč bi bil tam vsaj še eden od staršev, potem bi jaz dovolila, da je tam do konca zabave, pa če je to ob 20-ih ali ob 3h.
Zunaj, na kakšni vaški oz. gasilski veselici (katere sicer obiskujemo zelo redko), je lahko izključno z mano. "Urnik" tudi v tem primeru odpade - kolektivno se odločimo, kdaj imamo dovolj in gremo domov.
Mesto ali vas - zame ni nobene razlike. 14-letnik in sam (oz. z družbo vrstnikov) zunaj polovico noči? Prav, lahko, ampak ne moj 14-letnik.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: mame najstnikov
20.3.2009 19:04:21   
dinča
user posted image oj moram povedat da imam dve hčeri stari 17 in 15! Zato ker se znjima pogovarjam kot prijateljica vedno vse izvem kje sta in kaj sta delali resnično mi zaupata nikoli jih ne kaznujem rajši se znjima pogovorim kaj sta naredile narobe. pa nimamo nobenega problema če hočeta mal dalje ponočevat šolo izdeljujeta pravdobro mislim da mi gre odlično! Takšno mladost sem si vedno želela pa je nisem imela ker mi mama ni znala prisluhnit.user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: mame najstnikov
20.3.2009 20:58:42   
RMRM
Med tednom ne hodi ven, je preveč šolskih obveznosti, med vikendi pa se s prijateljicami dobijo čez dan. Če se stemni, jo grem vedno iskat, ne dovolim da po temi hodi sama, razen če je več punc skupaj. Največkrat tud njene prijateljice zvozim domov, ker nočem da gredo po temi od nas same, si ne bi odpustila, če bi se kaj zgodilo. Žal so taki časi.

(odgovor članu dinča)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: mame najstnikov
20.3.2009 21:15:02   
RMRM
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Šolske obveznosti gor ali dol, kar se mene tiče - zelo dobro poznam nočno življenje in sem prepričana, da 14-letnik nima kaj (še) biti del njega.


Se podpišem.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: mame najstnikov
20.3.2009 22:00:04   
Ameliee
enako se strinjam da je za 14 letnika 1:30 malo prehuda ura.
Sicer sem sama začela hoditi ven pri 15, 16  in nikoli nisem imela ure! ko sem prišla, sem prišla.. seveda sem prej poklicala, npr. da me še celo dolgo ne bo, naj me ne čakajo, da si bom uredila prevoz - vlak, avtobus, avto (sem iz vasi).
Mami mi je vedno zaupalo in tudi mojim sestram. Tudi sama sem ji vedno vse povedala... no ja, recimo, tko v short verziji :), ampak ok :D



(odgovor članu RMRM)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




poletje-vrtec
Michonne RR

Ali bo vaš otrok poleti v vrtcu?

Da (44%)

Ne (22%)

Delno (33%)


Število vseh glasov: 27

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!