|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vožnja z letalom v nosečnosti
17.4.2008 11:24:31   
TANCH
Pozdravljene,

Zanima me, če imate kakšne izkušnje z letenjem v času nosečnosti in do katerega meseca?

Hvala za odgovore in pozdravčekuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vožnja z letalom v nosečnosti
17.4.2008 11:49:16   
Estrella*
Jaz sem letela v 5 mesecu in to bp. Kolegica je šla na maldive , ravno tako 5 mesec noseča. Je pa res, da marsikatera letalska družba ne sprejme na krov user posted image  po 36t nosečnosti.

(odgovor članu TANCH)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vožnja z letalom v nosečnosti
17.4.2008 13:13:39   
smigli
Letela v 8 mesecu, vse bp, ti pa dajo nek obrazec v podpis, v katerem se strinjaš, da letiš na lastno odgovornost, je pa bil krajši let, urca in pol

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vožnja z letalom v nosečnosti
17.4.2008 13:54:31   
danijela in taja
samo tole bom rekla soseda je v petem mes letela mai v španijo....naletalu naenkrat ni nič čutila.....panika....ko so prileteli je šla takoj k G na urgenco ...otrok je bil mrtev...ko je povedala da je bila na letalu ji je samo rekel ....ja kaj ste pa razmišljali.....to je vse kar ti povem...pa te nočem nič strašit..........

_____________________________

za deseto obletnico sva prejela najlepše darilo.....najino sončico Tajo

(odgovor članu TANCH)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vožnja z letalom v nosečnosti
17.4.2008 14:08:27   
Majuska
no ja ... lahko da so bili že prej problemi user posted image

drugače pa kolikor vem, do 8. meseca menda ni problem, tako sem prebrala pred nekaj tedni

(odgovor članu danijela in taja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vožnja z letalom v nosečnosti
17.4.2008 15:41:07   
stunfek
letalske družbe te sprejmejo do 7. meseca.

Jaz sem letela enkrat 9 ur v 5. mesecu in je bilo vse ok, v skoraj 7 mesecu pa sem ponovno letela 9 ur (nazaj) :) in mi je bilo FUL mučno. Noge so mi otekle kot kakemu slonu in res mi je bilo bad. na bejbija ni nič od tega slabo vplivalo samo meni je billo pa sila naporno.

krajši leti pa sploh niso problematični!

danijela in taja; ta je pa dobra: "nočem te strašiti ampak moji prijateljici je umrl otrok v letalu..." halo? hočeš nočeš s takim podatkom valjda prestrašiš! dohtarjev komentar pa je bil kr neki!

valjda, da ne greš na letalo zaradi lepšga ampak če pa se zgodi, da moraš na letalo noseča pa zagotovo ni nobene panike - če ne nosečkam tega pač ne bi dovolili.

_____________________________

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vožnja z letalom v nosečnosti
17.4.2008 17:12:17   
Anonimen
Jaz sem v nosečnosti letela že kar nekajkrat.In to ne prav kratke lete. Tudi sedaj v tej nosečnosti sem letela in nikoli ne prej ne zdaj nisem imela nobenih težav.
Je pa res da po 32 tednu nosečnosti letalske družbe zahtevajo potrdilo od G, da se zaščitijo, pa tudi to ne vse letalske družbe.

Skratka res ne vem v čem bi bil problem, razen če ti tvoj G odsvetuje, ker imaš kake specifične probleme...


Tista o tem nočem te strašit je pa kr neki no...

(odgovor članu stunfek)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vožnja z letalom v nosečnosti
23.4.2008 7:40:13   
slovenka
Joj v čem bi le bila logika, da je mali umrl na letalu? Kaj pa če se zgodi na tleh? Letalo pa res ni razlog. Saj ti gor ne zmanjka kisika. Če pa je kaka turbolenca, pa je enako na marsikateri slovenski luknjasti cesti, a ne?
Jaz sem letela v 29. tednu in sem že navajena letet, pa mi sploh ni bilo nič drugače kot vožnja v avtu. Na letališču pa me noben ni vprašal, kolko sem noseča, niti vidli niso.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vožnja z letalom v nosečnosti
23.4.2008 13:52:10   
Lara Croft
Kaj pol bi blo fajn, da imam materinsko s sabo, da jim lahko dokažem, koliko sem noseča? Ma sej ne bojo niti opazli, glede na velikost mojega trebuha.. hahaha

(odgovor članu TANCH)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vožnja z letalom v nosečnosti
25.7.2009 17:10:46   
kajickaa
No, pri meni pa je bilo takole..

Letos januarja sem zvedela da sem zanosila user posted image takrat sem že imela z mojim planiran dopust na Djerbo .. meseca julija.. dopust je že bil plačan vendar sma imela riziko odpovedi kar pomeni da bi potovanje lahko kdarkoli odpovedala in bi dobila denar nazaj..

Letela sem v 31. tednu nosečnosti in je bilo vse ok.user posted image Potrdila od G. sicer nisem imela (moja G je bila striktno proti temu da bi odšla na dopust tja, iffekcije bla bla bla... ) polek tega pa že celo nosečnost jemljem rovamycin.

Vseeno sma stvar pretehtala saj se nama je možnost prezgodnjega poroda ( s katerim vsi tako strašijo) zdela malo vrjetna, toxa pa nama ni predstavljala ovire.

Na slovenskem letališču niso niti opazili da sem user posted image .. na poti nazaj iz Tunizije pa so seveda opazili in sem morala podpisati list da letim na lastno odgovornost.

To je bilo vse.. Let je bil drugače ok, trajal je dobri dve urci.. slabosti in česa podobnega pa ni bilo.. zdaj sem že en teden doma in se počutim odlično .. moj user posted image pa tudi :)

< Sporočilo je popravil kajickaa -- 25.7.2009 17:11:44 >

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vožnja z letalom v nosečnosti
25.7.2009 19:08:15   
Menta
Jaz sicer v nosečnosti nisem letela z letalom, poznam pa nekaj punc, ki so in niso imele težav. Ena je šla v Tunizijo, druga pa je večkrat letela v Bruselj.

Sicer pa imam tu pri sebi knjigo, v kateri piše, na kaj bodi pozorna oz. kaj lahko narediš, da je zate let prijetnejši.
1. Preveri z letalsko družbo, ali ima kake omejitve, ali potrebuješ kake dodatne dokumente (potrdila) itd.
2. Rezerviraj sedež, ki je na koncu vrste, da lahko med letom večkrat vstaneš in pretegneš noge oz. greš na wc.
3. Pozanimaj se, če bo na letalu kakšen obrok in kakšen bo, da si lahko priskrbiš svojega, če je tisti le kakšen prigrizek. Če imaš svojo malico, naj bo to kakšno sadje, solata, sirove palčke, kosmičeve tablice oz. karkoli zdravega.
4. Ne pozabi na tekočino. Najbolje vodo! Ne pij pa vode iz pipe na letalu. To je tudi dobra taktika, da se moraš večkrat sprehoditi do wc-ja in tako pretegneš noge.
5. Varnostni pas si zapni tako, da ti bo udobno, da te ne tišči, pod trebuhom.

To bi bilo vse z moje strani. Aja, bi se pa prej pogovorila o tem s svojim G, saj ti tudi on lahko da kakšne koristne nasvete.

Pa srečno!

(odgovor članu kajickaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vožnja z letalom v nosečnosti
25.7.2009 21:28:20   
kajickaa
Menta, mogoče si me narobe razumela, pravkar sem se vrnila s potovanja.. sem že dala to skoziuser posted image

Kar pa se tiče tvojih nasvetov pa imaš popolnoma prav, vse kaj si navedla.

Tunizijski letalski prevoznik (Karthago airlanes) nas je imel čez.. in lahko rečem samo user posted image .. dal me je sedet čisto odspredaj tako, da če bi bilo kaj narobe (slabost...) da sem blizu wc.. pa tudi vodo so mi nosili vsakih 30min..

res same user posted image user posted image

Polek tega pa je bil tako stevard nonstop ob meni tako da res ni bilo problema

(odgovor članu Menta)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vožnja z letalom v nosečnosti
25.7.2009 23:43:06   
Nattoule
Oj,

Letela sem med svojo prvo nosecnostjo (5x) in tudi sedaj med mojo drugo (noseca sem 17 tednov, letela ze 4x in imam v planu se 2x). Deloma letim zaradi dela in deloma na dopuste in obiske k sorodnikom.

Mislim, da sem prvo letela, ko sem bila noseca 10 tednov in takrat me je bilo malo strah, zadnje pa sem letela v prejsnji nosecnosti nazaj v Slovenijo rodit, ker sem zivela v tujini in sem letela v 36. tednu nosecnosti. Naj povem, da imam doma krasnega dve-in-pol letnika, ki je tudi sam prvic letel, ko je bil star 7 tednov :).

Moje osebno mnenje je, da je letenje skoraj tako kot vsa druga potovanja, ce se dobro pocutis, ni frke, ce si zdravstveno bolj slabo pa bolje ne.

Pazi le, da nekatere letalske druzbe ne dovolijo nosecnicam, da letijo po 32. tednu nosecnosti, evropske pa naceloma sele po 36. tednu. Vse pa zahtevajo potrdilo od odgovornega ginekologa, ko se ti ze dovolj pozna nosecnost. Vsaj naceloma je tako, ceprav tudi sama poznam ogromno primerov, ko se je dalo drugace dogovoriti.

Glede tiste zgodbice o sosedi, ki je v petem mesecu letela in naenkrat ni cutila otroka.. sem se malo nasmehnila, ker v petem mesecu nosecnosti pac se ne cutis otroka non-stop. Se mi je zdela zgodbica precej za lase privlecena, predvsem pa nic ne pove, kaj naj bi se tako groznega zgodilo med letom dojencku. Saj poznas koliko taksnih zgodbic o sosedah krozi o vseh raznih tematikah :))).

So mi bili pa vsec nasveti o pitju vode in razgibavanju. To je sicer fino tudi, ce nisi noseca, med nosecnostjo pa le se toliko bolj.

Torej razmisli, ker najbolj pomembno je, da se bos ti dobro pocutila glede svoje odlocitve in cuvaj trebuscek!

_____________________________

Mamica lepega fantina, rojenega 18.04.2007 in male pupike rojene 14.01.2010.

(odgovor članu TANCH)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Vožnja z letalom v nosečnosti
10.8.2009 9:11:56   
miskaK
Nattoule...

Zanima me, kako daleč si letela. Sama namreč načrtujem let v ZDA (11 UR) v 16. tednu. G mi je to odsvetoval, čeprav nimam nobenih težav, in sicer zaradi nove gripe in ne zaradi letenja.

Zanima me, če si letela čezoceanske lete, kjer naj bi pri teh prišlo do nekega sevanja. Ali veš kaj o tem?

Havala in lp


(odgovor članu Nattoule)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Vožnja z letalom v nosečnosti
10.8.2009 17:50:54   
Nej@
Jaz tudi čakam, da dobim blagoslov user posted image ginekologinje, da lahko letim. 1x sem ji že sicer omenila, da bom letela in je rekla, da na kratke proge ni nobenih problemov, ona je bolj proti nastavljanju na soncu in plavanju v nosečnosti.

(odgovor članu miskaK)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?