|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako je s pulzom
4.5.2006 12:48:19   
karolina*
Torej- nekje sem prebrala, da naj pulz pri telovadbi v nosečnosti ne bi presegal 150. Jaz imam tak pulz že če malček hitreje (ampak res malček) grem po stopnicah... Sicer mi potem tudi takoj pade na "normalno". Rada kolesarim in tečem, seveda bom sedaj oboje prilagodila, vseeno pa me zanima koliko je "dovoljeno" Razumem, da pretiravanje ni dobro a pulz 150 se meni ne zdi tako visok (v gibanju seveda). Kako je s tem?

Lep dan



_____________________________

"Če človek resnično ljubi naravo, lahko povsod najde lepoto."
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako je s pulzom
4.5.2006 14:23:16   
Jančika_
Moja prijateljica (noseča 30t) ima pulz 160 že, če samo malo zakašlja. Hodi na telovadbo za nosečnice, kjer se mora kar malo šparati, ker ima takoj 180. Se je pa vaditeljica  pozanimala in v tem primeru (ko ima že v mirovanju visok pulz) naj ne bi bil problem pulz do 180 pri telovadbi. G jo je vseeno za vsak slučaj dala na dodatne preiskave (če ima slučajno kakšno srčno motnjo), ki pa še niso opravljene.

Sama sem noseča 31t in redno vadim na eliptiku. Pulza si sploh ne merim, ker mi je merilnik crknil, oni na eliptiku pa se mi ne zdi ravno zanesljiv (kaže mi manj, kot bi pričakovala, res pa je, da sem vedno imela precej nizek utrip zaradi rednega ukvarjanja s športom). Delam tako intenzivno, da malo zašvicam in se ne upeham pretirano.

(odgovor članu karolina*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako je s pulzom
4.5.2006 19:11:39   
miši
Nosečke! sem velikokrat že napisala,
pazite na pulz v nosečnosti, naj ne gre čez 140 udarcev na minuto, idelano je okrog 130, ko se še da pogovarjati oz. niste ful zadihane, malo se kurijo maščobe, kisika je dovolj v krvi, obtok in mišice laufajo, vse šiba. Normalno je, če greš po stopnicah (ali nenadoma vstaneš, skočiš....), da se pulz nenadoma zelo poveča, če bi en čas hodila, bi se spet nekje ustavil in bi bil konstanten (recimo 140).
Fora ni v tem, da se pri vadbi (ta pa traja dlje časa!) fajn počutite in imate občutek, da zmorete še in bi kar šprintale....ravno takrat se prestopi aeroben prag, v telesu začnejo teči anaerobni procesi, to pomeni, da je v krvnem obtoku malo kisika, vse porabijo mišice, zaloga energije prihaja iz skladiščenega glikogena v jetrih (ne iz maščobnih oblog), to pa za daljše časovno obdobje vsekakor ni ok za otročka in je morda za nekatere tvegano, za druge pa spet ne bo.
Kot noseča vaditeljica aerobike pazim na svoj pulz (saj ne vem ali še sploh kdo vodi brez polarja), pri vodenju vadbe ga imam do 150 (pa zraven še govorim, vpijem, spodbujam, pojem, štejem...), čez ga ne pustim, čeprav bi lahko še gore premikala. Sicer pa se mi zdijo krepilne vaje za nosečnice veliko bolj pomembne kot pa navijanje kondicije.
Fajn migajte, ste pridne!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako je s pulzom
10.5.2006 10:54:49   
Nitka
Je pa tukaj še nekaj za povedati. Tiste, ki niste bile športno aktivne pred nosečnostjo, vam pulz precej naraste že ob manjšem naporu, temu pravimo vaditelji srčna nekondicija. Nenoseče začetnike vadbe v fitnesu pošljemo na kolo ali na tekaško stezo, da si ojačajo srce in na začetku jih ima kar nekaj pulz 160-170, čez čas pa ga že lahko vzdržujejo npr. na 140 (odvisno od intenzivnosti vadbe).

_____________________________

Smeh je pol zdravja, veliko se smejmo z našimi otroci!
Trenerka fitnesa za pridobitev lepega zdravega telesa.

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?