|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bruhanje v nosečnosti
7.10.2006 8:41:11   
nosečka
hello.sem v 7 tednuuser posted image  pa mi je skoz ful slabo in bruham. a  je še kakšna s podobnimi težavami, rabim nasvet kako naj si pomagam.meni vsa hrana smrdi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bruhanje v nosečnosti
7.10.2006 13:36:00   
jazz
Se dogaja,pa minilo bo tudi...poskusi piti ingverjev čaj,če pa bodo šle kile dol,pa le omeni ginekologinji!

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bruhanje v nosečnosti
7.10.2006 15:14:12   
Bubamaraa
Jaz sem bruhala do 5 meseca in ne samo zjutraj ampak cel dan pa še ponoči....Grozno je bilo res....Sem probala vse stvari kaj bi mi pomagalo pa mi ni  čisto nič.....tko, da sem mogla počakat da je minilo.....edino to tisvetujem, da zjutraj na tešče predno vstaneš pojej kos prepečenca....in jej v majhnih obrokih in pij majhne količine.....

_____________________________

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…



(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bruhanje v nosečnosti
7.10.2006 15:41:23   
nosečka
še eno vprašanje imam in sicer so mi na jajčniku odkrili cisto.ve katera kaj o tem

(odgovor članu Bubamaraa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bruhanje v nosečnosti
8.10.2006 18:41:21   
crci06
Pazi ta NESTROKOVEN odgovor:
Meni se zdi, da so ciste eni izrastki (mogoče kot bulice), ki jih vidijo z UZ.

Meni je G rekla, da jih imam veliko in da so kar velike in da mogoče zavirajo zanositev. Dala mi je ene tablete za en mesec in je bilo pol pa res to to user posted image

Če niso maligne (rakave), potem to ni nevarno....
Tudi drugje na koži npr. imaš lahko nove izrastke (bulice, divje meso...) - če nima rakavih celic, je OK.

Če ti ni nič posebnega omenila, ni panike. Sprejmi to kot npr. pege.

(odgovor članu nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bruhanje v nosečnosti
12.10.2006 14:00:45   
Alisa
Zjutraj preden vstaneš pojej 1-2 prepečenca in spi malo čaja ali soka. To si že zvečer pripravi in pojej preden vstaneš! Drugače pa so meni pomagale tudi žvečilne in kakšni bonbončki.

Glede cist pa tko jaz imam 3 ciste in je rekla gin. da dokler se ne večajo ni nič hudega. Če se ti povečujejo pa lahko pride do rakastih cist, se da pa to tudi odstranit z operacijo.
Pa srečno!

< Sporočilo je popravil Alisa -- 12.10.2006 14:02:39 >

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bruhanje v nosečnosti
18.10.2006 12:13:05   
smotka lonib
Nosečka. jaz sem tudi imela na jajčniku cisto. Dobila sem neke tablete. Moj G mi je rekel, da se bo na naslednjem pregledu, ko bom pojedla vse tablete, videlo kaj je s cistami.  Pa je ugotovil, da so se mi zmanjšale, ker so bile vodene. Če se nebi zmanjšale, bi morala iti na operacijo. Me je pa ful bolelo. To pa zato, ker se sučejo okoli svoje osi.

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bruhanje v nosečnosti
8.12.2008 9:06:34   
monty
pozdravljene!

jaz sem v desetem tednu in zadnje tri do štiri tedne sem imela kar hude probleme s slabostmi in bruhannjem. Včsih mi je po jedi tako čudno v želodcu, da si nisem mogla kaj da nisem šla bruhat, včasih tudi malo na silo, da mi je le odleglo. sem pa vedno potem poskušala vsaj sok pit in kaj malega pojest. tako, da kar nekaj sem pojedla, samo včasih sem tudi 2krat na dan objemala školjko. Ker me namreč skrbi, da plodek ne bi dobil dovolj hranililnih snovi zaradi tega. Jemljem tudi vitamine in minerale pa folno, tako da upam,da bo vse okej. A je res da si bejbi vzame kar rabi in da je samo mamica potem brez hranil. Sej ni bilo dneva da ne bi molga nč pojest, dopoldan je bilo večinoma okej, kosila pa so bila huda. zdej upam da je mimo in  da ni bilo preveč škode v teh tednih.

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: bruhanje v nosečnosti
8.12.2008 13:27:50   
MTFP
Uf meni je skoz slabo, in to orenk... bruham malo manj, ampak slabost je pa za pop.... . Sem danes iskala ingverjev čaj v lekarni, pa ga pri nas nimajo. Drugače mi pa neha biti slabo ko kake krekerje jem... ampak samo za 5-10 min... tako da bi jih morala po tej logiki jesti non stopuser posted image .

Danes sem imela celo en pregled (ne ginekološki), na katerega sem morala priti tešča. In to ob 11h (na vrsto sem prišla pa malo pred 12), mi je bilo tako slabo da sem mislila da bom zdravnico kar pobruhala. Uf sem komaj čakala da je konec, ker sem si sabo vzela eno malo čokoladico in takoj ko sem jo pojedla sem lažje zadihala...za naslednjih nekaj minutuser posted image

Tudi meni je g omenil cisto, pa sem vprašala če lahko ogroža pod ali karkoli drugega pa je rekel da ne...

(odgovor članu monty)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: bruhanje v nosečnosti
30.12.2008 8:45:46   
cowgirl
Enako...  slabo mi je cel dan, jem skoz... pa še to ni dobro. Sem v 8 tednu in sem začela še bruhat, tudi po enem malem koščku peciva. Groza...

< Sporočilo je popravil cowgirl -- 30.12.2008 8:46:13 >


_____________________________

Carpe diem

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: bruhanje v nosečnosti
2.1.2009 19:46:11   
Sulfinija
user posted image user posted image user posted image user posted image Ojla!

Danes sem dopolnila 8.tedniv torej sem v 9.tednu.user posted image  za znoret.Včeraj pri zajtrku niti do wc nisme prišla sem svojemu cel hodnik pobruhala.Danes mi je slabo cel dan za znoret,bruhala spet ko vidra,riganje nenormalno slabosti še hujše.Sprva so bile noči kriminalne nespanje zaradi slabosti sedaj se je nekam tole umirilo čez dsan kriminal,da bi skrila niti pod razno ne morem ker umiram od slabosti.Meni ne pomaga nič niti palčke,niti coca cola niti cockta na svetu nič.Pridobila sem iz 56,40kg dane sjih imam 57,70kg.Kar jem jem po sili oziroma jem temveč diši mi nič.Osvežileč v pomivalnem,mehčalec na cunjah ne morem vohati torej kriminalno no.
Tole je moja 4.nosečnost nič otrok ker se je vendo končalo z ss,vendar je tale nosečnost najhujša.Pri treh niti moment slabo sedaj pa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,zato sem pomirjena da bo tokrat z user posted image  vse lepo ker me tkole muči.Baje bo fantek hi,hi stara vraža.

LP Mojcauser posted image 8t

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: bruhanje v nosečnosti
6.1.2009 13:35:58   
Izabela_
Zanimiva tema - vsaj zame, ker sem v nosečnosti grozno veliko bruhala, tudi do 5x na dan, slabo pa mi je bilo non-stop. Nisem mogla nič jesti in tudi piti ne, ker sem bruhala tudi vodo. Na začetku sem celo shujšala ene 2-3 kile, potem pa je šla teža navzgor. Začelo se je v 7. tednu, trajalo pa do 5. meseca nosečnosti. Potem pa sem lahko malo zadihala.

Dete si menda vzame, kar potrebuje, tako da zaradi njega ni take panike. Čeprav sem se zaradi tega počutila precej slabo, ko sem na primer kakšen dan jedla samo gres ali čokolino, ker se mi je edino zdelo, da mi nekako paše.

Smrdelo mi je vse po vrsti - imela sem občutek, kot da kar naenkrat živimo na smetišču (pa mož nikakor ni mogel razumeti, kaj mi smrdi). Tudi kavč, kjer sem skoz ležala.

user posted image  Tiste, ki ste bile večkrat noseče, kako se je zadeva spreminjala od nosečnosti do nosečnosti? Moj sin je zdaj star že 3 leta, pa imam ful zavoro ponovno zanositi ravno zaradi tega. Prej pač nisem imela otroka in je bilo že ful težko, zdaj pa sploh ne vem, kako bi zvozili te mesece, če bi bilo spet tako.


(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: bruhanje v nosečnosti
16.1.2009 10:55:40   
cowgirl
Ko imate taslabe dneve... ali greste kljub temu v službo?

_____________________________

Carpe diem

(odgovor članu Izabela_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: bruhanje v nosečnosti
16.1.2009 11:20:25   
resika
poskušaj večkrat po malo jest

v tolžbo - več ali manj smo vse to dale čez

(odgovor članu nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: bruhanje v nosečnosti
16.1.2009 14:05:32   
clara23
Meni je bilo tudi full slabo..so mi pa full pomagali grisiniuser posted image ! Sem jih imela kar na nočni omarici in ko sem se ponoči zbudila v slabosti sem lepo 2 zmazala pa je bilo takoj boljše..

(odgovor članu resika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: bruhanje v nosečnosti
4.2.2009 13:43:56   
monty
a se je kateri dogajalo da je bruhala tudi do 18 tedna? pri meni je bilo že bolje sedaj pa spet vsake toliko. strah me je da malček ne dobi dovolj vsega čeprav se jem kar veliko in izbruham le kakšen obrok ki se ga trudim potem nadomestit. in sem celih 4kg pridobila počutim pa se tudi dobro in skušam veliko pit.

mislim,da bom malo obiskala svojega G in ga prosila za izredni pregled krvi in samoplačniški UZ.

(odgovor članu clara23)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: bruhanje v nosečnosti
4.2.2009 14:03:34   
Lalica1
IZVIRNO SPOROČILO: cowgirl

Ko imate taslabe dneve... ali greste kljub temu v službo?


Jaz sem hodila, pa mi je sedaj žal. Tudi za živeti nisem bila, izgledala sem kot zombi. Plačo sem sicer dobila, ampak delo, ki bi ga drugače opravila v 1 tednu, sem po moje delala skoraj mesec dni. Pa še matrala sem se in je bilo zato tudi huje. Še sedaj mi postane slabo če je kakšen stresen in naporen dan v službi. Sem pa po drugi strani ponosna, da sem zdržala in ne grem za vsako malenkost na bolniško (tudi druge stvari se med nosečnostjo znajo pojaviti in so se). Vseeno pa bom ob enaki slabosti prihodnjič vzela kakšen teden bolniške. No, seveda če bomo imeli pogum za slabost tudi tretjič.

(odgovor članu cowgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: bruhanje v nosečnosti
5.2.2009 9:48:40   
teta tulpa
Lep pozdrav vsem sotrpinkam. Moram reči, da je meni tudi kar naprej slabo, posebej popoldne, danes pa izgleda, da bo cel dan. user posted image . Sem v devetem tednu in imam slabosti že od 5 tedna. Trenutno sem na bolniški, ker ne morem delat, tako kot je rekla ena, če sem kot zombi. Meni je slabo ne samo po vsaki hrani, ampak tudi po mehčalcu, če zavoham cigarete, če vstanem iz sedečega v stoječ položaj,... . Tako, da je zadnje tedne najbolj obiskan prostor v našem stanovanju  stranišče.

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: bruhanje v nosečnosti
27.3.2009 12:18:53   
Suerte
Pozdravljene,

Tukaj sem nova. Imam pa podobno težavo. Sem v 9. tednu (1. nosečnost, starost nad 30 let) in mi je strašno slabo - preko celega dneva; jutra so pravzaprav še najboljša.
Bruhanje se mi je pojavilo šele v zadnjih treh dneh, vendar ne vem, ali je povezano z nosečnostjo, ali pa gre mogoče za kakšno zastrupitev s hrano (pred tremi dnevi sem jedla neke gobe), kajti bruhanje se pojavlja v kombinaciji s hudo drisko. Nič, kar pojem, ne ostane v meni. Tudi tabletka s folno kislino ne. Zato tudi mene skrbi, da ne bi s tem škodovala dojenčku.
Je imela katera tudi drisko?!
Naj se z mojim problem obrnem na ginekologa ali na splošnega zdravnika?

Pa še nekaj. V službi 90% časa preživim za računalnikom. Odkar sem noseča, opažam, da se mi začne 'želodec tresti', ko sem pred računalnikom. Je možno, da to sevanje v tem stanju še izdatno slabo deluje na organizem in, bognedaj, plod? Če se odmaknem za en meter v stran, je takoj bolje.

Najlepša hvala vnaprej za vse nasvete.


(odgovor članu teta tulpa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: bruhanje v nosečnosti
27.3.2009 13:43:59   
Belika
IZVIRNO SPOROČILO: Suerte

Pozdravljene,

Tukaj sem nova. Imam pa podobno težavo. Sem v 9. tednu (1. nosečnost, starost nad 30 let) in mi je strašno slabo - preko celega dneva; jutra so pravzaprav še najboljša.
Bruhanje se mi je pojavilo šele v zadnjih treh dneh, vendar ne vem, ali je povezano z nosečnostjo, ali pa gre mogoče za kakšno zastrupitev s hrano (pred tremi dnevi sem jedla neke gobe), kajti bruhanje se pojavlja v kombinaciji s hudo drisko. Nič, kar pojem, ne ostane v meni. Tudi tabletka s folno kislino ne. Zato tudi mene skrbi, da ne bi s tem škodovala dojenčku.
Je imela katera tudi drisko?!
Naj se z mojim problem obrnem na ginekologa ali na splošnega zdravnika?

Pa še nekaj. V službi 90% časa preživim za računalnikom. Odkar sem noseča, opažam, da se mi začne 'želodec tresti', ko sem pred računalnikom. Je možno, da to sevanje v tem stanju še izdatno slabo deluje na organizem in, bognedaj, plod? Če se odmaknem za en meter v stran, je takoj bolje.

Najlepša hvala vnaprej za vse nasvete.



Živjo...
tudi jaz sem imela kar pogosto drisko ko sem bruhala. Če misliš, pa da je povezano z zastrupitvijo ali čem drugim, pa se obrni na splošnega zdravnika.
Lahko ti povem da sem jaz zbruhala popolnoma vse - tudi folno... shujšala 7 kg in pristala za en teden v bolnici na infuziji. Pomagalo mi ni popolnoma nič (edino kokakola je morda malo prestavila vse skupaj in sem se kake pol ure počutila dobro).
No potem sem imela dokaj mir, slabosti so nekje v 16 tednu izginile le občasno sem še bruhala... zadnja dva dni pa spet samo bruham in nimam apetitauser posted image . Upam da je to le trenutno, ker ne bi še enkrat rada podoživljala prvih 16 t.

(odgovor članu Suerte)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: bruhanje v nosečnosti
27.3.2009 13:53:30   
among_the_clouds
Ohh, tudi meni je slabo za znoret. Noseča sem 7t. Jem lahko samo toast z margarino, rižev narastek, mlečni riž, čokolino in mlečni (ne sadni) sladoled. Noro. Pa še to bolj malo. Shujšala sem skoraj 1,5 kg.
V prejšnji user posted image  ni bilo čisto nič temu podobno. Me pa danes zelo trebuh boli in je trd. Pojma nimam, kaj je zdaj to. Pa vrti se mi tudi danes. Upam, da je vse ok.

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: bruhanje v nosečnosti
27.3.2009 15:46:54   
Suerte
 
Sem vesela, da nisem edina. user posted image  Ta slabost je res ubijalska. Res je zoprno cele dneve s 'kislim frisom' hoditi naokrog.
Meni sicer nobena jed ne smrdi (razen kava, no). Nasprotno! Imam prav živalski apetit! Jedla bi vse! Sline se mi cedijo ob misli na pikantne jedi z žara na primer (ki jih zdaj res še ni ravno na pretek) ... user posted image  
Od nekdaj sem imela dober apetit in želodec močan kot konj. user posted image
Tako da bi zdaj sicer lahko jedla, ampak iz strahu pred mučnim bruhanjem in davljenjem nad školjko, ki sledi vsakemu obroku oz. zaužitju 2 dl tekočine naenkrat, raje ne.
Kar se tiče pitja tekočin, se bojim, da jih spijem dosti premalo. Razlog je ravno v tem, da me že 2 dl vode v par minutah požene nad školjko.

Zaskrbljena sem tudi zaradi diareje, ker namreč do prejle še nisem slišala, da bi spadala k nosečniškim težavam.

In stvar z računalniškim sevanjem. A je še katera opazila, da jo to moti, ji povzroča slabost?
Kaj pa vožnja avtomobila? Meni je tudi v avtu slabo, pa ne vem, ali zaradi same vožnje ali pa enostavno zato, ker sem v takem 'stanju'. user posted image
Bi lahko bile te težave (računalnik, avto) zadosten razlog, da dobiš bolniško?

Kaj vse moramo prestajati! user posted image  Tolažimo se s tem, da bo zdrav in živahen dojenček odtehtal vse to.

(odgovor članu among_the_clouds)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: bruhanje v nosečnosti
27.3.2009 16:01:53   
Belika
IZVIRNO SPOROČILO: among_the_clouds

Ohh, tudi meni je slabo za znoret. Noseča sem 7t. Jem lahko samo toast z margarino, rižev narastek, mlečni riž, čokolino in mlečni (ne sadni) sladoled. Noro. Pa še to bolj malo. Shujšala sem skoraj 1,5 kg.
V prejšnji user posted image  ni bilo čisto nič temu podobno. Me pa danes zelo trebuh boli in je trd. Pojma nimam, kaj je zdaj to. Pa vrti se mi tudi danes. Upam, da je vse ok.


Mene je trebuh grozno bolel in tudi močne krče sem imela. V bolnici so rekli, da verjetno od napenjanja pri bruhanju. No kake 14 dni po vsem skupaj sem imela iste težave, potem pa so se nehale. Je pa res da pijem magnezij ki zelo pomaga.

Glede pjače - jaz sem bila ravno zato v bolnici ker sem dehidrirala. Kar sem spila je šlo iz mene. Poskusi piti po požirkih. V bolnici sem pa lahko spila tudi po tri litre vode naenkrat (no če sem se prenacejala sem jo sicer zbruhala) - sem se pa zelo silila z vodo, ker sem vedela da bo edino to prečistilo moj urin in da bom šla lahko čimprej dam.

Punce predvsem jejte lahko hrano in male obroke. Nič svežega sadja ali zelenjave, dokler bruhate (lahko pa si kuhate kompote in jeste vso ostalo kuhano zelenjavo)...

Verjemite v bolnic ni prav nič luštnouser posted image

Aja glede bolniške - pa mislim, da bi jo morala dobiti (jaz sem jo sicer še zaradi drugih težav), ampak če katera vsaj pol toliko bruha in je povožena kot sem bila sama si ne predstavljam kako bi bila sposobna delati. Jaz tiste 3 mesece še do trgovine nisem mogla iti, kaj šele v službo... (kar se mi sedaj zelo pozna saj mi je ležanje pobralo vso kondicijouser posted image )

(odgovor članu among_the_clouds)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: bruhanje v nosečnosti
28.3.2009 15:58:58   
Lenck
Jaz sicer nisem kaj dosti bruhala, mi je bilo pa cele dneve slabo (ne le zjutraj) in včasih sem si že želela, da bi bruhala, da bi slabost vsaj za pol ure ponehala... Nič ni pomagalo 100 %, najbolj pa tele zadeve:

- ves čas sem kaj po malem grizla, vsaj na pol ure nekaj - kreker, kos prepečenca, malo jogurta, košček kruha, jabolko... glavno, da sem nekaj jedla, ves čas po malem;
- žvečilni gumiji v ustih, ko nisem jedla, pa avkaliptusovi bonboni (ampak nikakor nobeni hudi);
- zjutraj takoj hrana (ni nujno, da preden sem vstala, ker sem se s slabostjo že zbudila), ampak res takoj - najbolj mi je ustrezalo mleko in kruh;
- odstranjene vse vonjave, v hladilnik sem dala prerezane limone, dihala sem skozi usta user posted image ;
- veliko tekoče hrane - juhe in podobno;
- in pa testiranje, katera pijača najbolj paše, meni je jabolčni sok, in sem potem tega več pila, ker po nekaterih pijačah je manj slabo, po drugih bolj.

In vozit nisem pustila drugim, ker v tistem primeru sploh nisem hotela v avto user posted image

Morda bo kateri kak nasveta kaj pomagal. Mene je na srečo po par mesecih minilo.


_____________________________

Svet je takšen, kakršnega vidiš. In vidiš ga tako, kot ga želiš videti.

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: bruhanje v nosečnosti
28.3.2009 19:25:42   
ringa raja
ojoj,jaz sem tud noseča v 9 teden grem zdele,men pomaga proti slabosti tablete centrum materna,katere v seb majo velik vitaminov in železa,tak da probi s tem.     men pomaga

(odgovor članu nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju
Neverjeten video posnetek otroka, rojenega v amniotski vrečki, medtem ko ga zdravniki zbudijo, še preden se rodi.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?