|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prvi gin.pregled v nosečnosti
30.6.2009 8:30:17   
kefalonia
Pozdravljene!

Končno po sedmih mesecih tudi nama uspelo, da sem user posted image ......ko je test pokazal dve črtici sploh nisem mogla verjeti, oba sva od sreče noro user posted image , ker enostavno nisem verjela sem zjutraj naredila še en test in tudi ta je pokazal dve črtici user posted image .........Naročila sem se pri ginkutu za pregled in me je naročil 15.7......a mi lahko poveste, kako ta prvi pregled poteka in kaj vse pregledajo, ter če je lahko že pri prvem pregledu zraven možek?...tako si želi, da mi je kar hudo reci, da še ne mora zraven....hvala za pojasnila in lep sončkast danuser posted image

< Sporočilo je popravil kefalonia -- 30.6.2009 8:42:00 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prvi gin.pregled v nosečnosti
30.6.2009 8:36:46   
MATEJKA_
kako bo izgledam prvi pregled, je odvisno od gin.
pri prejšnji nosečnosti (predlani) mi je na prvem pregledu naredila vag. UZ, dala napotnice za odvzem krvi in urina. drugo pa nič kaj posebnega - merjenje pritiska, tehtanje. pri prvem pregledu bodoči atiji običajno niso zraven.
sem pa prejšnji teden imela spet "prvi" pregled za novo nosečnost, pa mi je rekla, da sedaj po novem (šparajo) delajo UZ preglede šele okrog 12 tedna. tako sva se samo malo pogovorili in nič drugega. ker pa sem imela prejšnjič neke težave, sem jo prosla, da mi je vseeno naredila normalni UZ, pri tem mi je otroka izmerila in preverila bitje srca. imam za dr. v porodnišnici, tako, da je lahko to nardila...
nekateri dr. dajo tudi že na prvem pregledu materinsko knjižico, nekateri pa čakajo do 12. -13.tedna...

(odgovor članu kefalonia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prvi gin.pregled v nosečnosti
30.6.2009 8:43:51   
Tanik
na prvem pregledu naredil vag. UZ, da je preveril če bije srček in dobila napotnice za odvzem krvi in urina. sem ga vprašala kako je s prisotnostjo očeta pa je rekel, da na prvem pregledu je boljš bit sama, ker je pač treba preverit če je vse OK. je moj tudi hotu it z mano, no pol ni šel.
na drugem pa sem dobila materinsko, pa tehtanje,pritisk,..


_____________________________

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prvi gin.pregled v nosečnosti
30.6.2009 9:50:52   
baby blue
meni je na prvem pregledu naredila vaginalni UZ da je potrdila nosečnost... Napisala napotnico za odvzem krvi in vode... Sestra me je pa stehtala in izmerila pritisk... 

(odgovor članu kefalonia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prvi gin.pregled v nosečnosti
30.6.2009 9:58:59   
Žaži
Tehtanje, pritisk, en kup vprašanj za vpis v karton o zdravstveni zgodovini  tebe,sorodnikov ipd. Nato vaginalni UZ, kjer izmeri plod, če ima srček, koliko jih jeuser posted image , malo se pogovori s teboj, da ti napotnice za laboratorij in določi naslednji datum pregleda.
Ponavadi dobiš tudi že materinsko knjižico.

Na pregled pa dovolijo partnerju ponavadi samo na NS pri nekje 12 tednih in na morfologijo po 20 tednu. Ostalo greš sama.

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prvi gin.pregled v nosečnosti
30.6.2009 10:47:20   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: Žaži

Na pregled pa dovolijo partnerju ponavadi samo na NS pri nekje 12 tednih in na morfologijo po 20 tednu. Ostalo greš sama.



Povsem odvisno od G - pri nas si samo na prvem pregledu (jaz sem bila v 7. tednu) običajno sama, na vseh naslednjih pa je lahko zraven partner, starejši otrok..., če je taka želja.

Pregled pa tako kot so ostale napisale - UZ, podatki, tehtanje, napitnica za laboratorij, materinsko sem dobila na drugem pregledu.

_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prvi gin.pregled v nosečnosti
30.6.2009 12:05:38   
zmajaz
Pri nas na 1. pregledu opravi vaginalni pregled + vaginalni UZ (pri cca. 8 tednih), zato partner ne more biti zraven, potem na NS (pri 12. tednih) in naslednjih dveh UZ (morfologija pri cca. 20 tednih in 3. UZ) je pa partner lahko zraven.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prvi gin.pregled v nosečnosti
30.6.2009 16:01:09   
nincrli
Jaz sem imela 1. pregled v 10t, naredila vaginalni pregled, postavila kup vprašanj o boleznih,  povedala kaj se ne je v nosečnosti, dala materinsko knjigo, priporočala ns, dala napotnico za laboratorij...
To je to, dragi ni bil prisoten, itak ni daleč od 1. pregleda pa do ns pa je tam lahko zraven.


_____________________________

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D


(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prvi gin.pregled v nosečnosti
30.6.2009 17:03:45   
ellie
Meni je G na prvem pregledu opravil vaginalni pregled in UZ (preko trebuha). Tako da je potrdil nosečnost, da je v maternici, in rahlo se je že videl srček. Bila sem noseča okrog 6 tednov. Zmerili so mi pritisk, stehtali, in dobila sem napotnice za odvzem krvi. In ker se še ni dalo določit točnega časa nosečnosti, me je naročil na naslednji pregled čez 2 tedna. Takrat sem bila noseča že skoraj 9 tednov in sem dobila tudi materinsko knjižico.

Hodim pa na vse preglede zaenkrat sama. Sej partner nima kaj posebnega videt tam. Slikico pa tako dobiš. Na nuhalno pa bo šel z mano.

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prvi gin.pregled v nosečnosti
30.6.2009 18:08:48   
Liiya
Živjo,

moj je bil z mano na 1 pregledu. Noseča sem bila 9 t naredil mi je pa zunanji ultrazvok kjer se je vse že super videlo, tako da ni blo ničesar zaradi česar bi blo partnerju neprijetno. In seveda je bil potem super naudušen :). Res pa je da je mal drugač če ti dela vaginalni uz.

Lp

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?