|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zobna krema brez fluora
7.7.2009 14:47:59   
Billi
Živjo!
Veliko sem slišala in prebrala o škodljivosti fluora in tudi zobozdravnica mi je svetovala, da naj za otroka uporabljamo zobno kremo brez fluora. Zanima me, če katera ve za kakšno zobno kremo brez fluora, ki bi bila primerna tudi za otroke. Jaz sem namreč že kar nekaj preiskala in nikjer nisem našla takšne za otroke. Te za odrasle pa ponavadi "pečejo", ker imajo okus po pepermintu.
Lp!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zobna krema brez fluora
7.7.2009 14:53:24   
živa
First teeth, Weledina zobna pasta za otroke, ... Poglej v lekarni ali kakšni drogeriji.

Lp,

živa

(odgovor članu Billi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zobna krema brez fluora
7.7.2009 14:54:41   
Luni
V lekarni dobiš sigurno, vprašaj.  Jaz ne kompliciram, ker ga ni toliko, da bi bil rs škodljiv. Razen če ti otrok zobno pasto je.......user posted image  

_____________________________



(odgovor članu Billi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zobna krema brez fluora
7.7.2009 15:00:37   
Nina00
Weledina zobna pasta za otroke - v DM.

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zobna krema brez fluora
7.7.2009 15:15:31   
pipic
nekaj si preberi:

a) V Sloveniji je 24 specialistov, ki vsi podpirajo uporabo zobne paste po dopolnjenem enem letu starosti. b) Glede količine priporoča tanek namaz vrh ščetin, to pomeni za otrokov noht n na mezincu. Fluor je mineral, ki je nevaren le v velikih količinah ( npr. pri zaužitju 100 tabletk fluora). V pasti so količine majhne, strogo nadzorovane s strani EU. Tudi, če otrok poje pasto s ščetke, je to manj kot bi pojedel tabletko fluora. Priporočljivo je uporabljati otroške paste, ki vsebujejo okoli 450 ppm fluora. Kvalitetnejše so tiste paste, ki jih proizvajajo proizvajalci, ki delajo le izdelke za ustno higieno ( npr. Colgate, Signal, Oral B,…) in ne izdelke iz več področij. Veliko držav ima že vodo fluorirano, Slovenija ne, zato ni bojazni za prevelik vnos fluora. c) pri otrocih je največ zobne gnilobe zaradi nepravilna prehrana in predvsem zaradi sladkih pijač ( v otroških stekleničkah). Priporočljiva je za pitje le voda! d) Zobna preventiva v vrtcih se izvaja  2x letno. e) Ščetke za otroke morajo biti mehke. Menjava ščetke pri odraslih je priporočljiva na 3 mesece, pri otrocih, ki ščetko grizejo pa po potrebi prej. Ročke ščetk na ne bodo gibljive. Električne ščetke priporoča le za otroke s posebnimi potrebami, npr. slabo motoriko. f) Dr. Erpič zagovarja čiščenje zjutraj in zvečer. Jutranje čiščenje je ravno tako pomembno kot večerno, kajti čez noč se nalepi na zobe velika količina bakterij, ki živijo v zobnih oblogah in so kariogene. Če jih zjutraj ne odstranimo, jim cel dan dajemo hrano (ogljikove hidrate) in hitro delajo. Čiščenje 3 x dnevno ni več potrebno, ker so paste izboljšane in delujejo 12 ur ( 12 ur preprečujejo da bi se bakterije prilepile) g) Duda je dovoljena največ do 2. leta starosti.

(odgovor članu Billi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zobna krema brez fluora
7.7.2009 15:15:33   
Billi
Sem že iskala v DM-ju pa nisem našla. Zdej bom šla še enkrat pogledat, pa jih bom vprašala. Če ne pa še v lekarno...

Drugače pa Luni, jo učim, da ven pljune. Ampak zadnje čase opažam, da najprej pogoltne slino potem pa čisto malo ven pljune user posted image . To res pomaga, ja... Kaj čmo, če je tko fajnega okusa. user posted image Brez paste se mi zdi pa da ne moreš tko fajn spucat.

Hvala vsem za odgovore.

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zobna krema brez fluora
7.7.2009 18:37:58   
mulan
Jaz sem weledino pasto videla v Mullerju, probaj še tam.

(odgovor članu Billi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zobna krema brez fluora
7.7.2009 22:00:17   
maja&m
Zelo priporočam zobno pasto Nenedent, dobi se jo v lekarni, cenejša je pa v Tušu. user posted image  Moj sin je star 4 leta in še vedno prvo dol pogoltne (ker mu je dobra) in nato ven pljune. Nam je v glavnem fajna.

(odgovor članu mulan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Želeti samo dobro
Pokažite, da imate otroka tako zelo radi, da verjamete, da zmore prav vse kar si želi, pa še ravno se tik pred izvedbo s...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?