|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   komisija zavrača
27.5.2005 11:04:33   
cmokec
Pozdravček.

Verjetno je katera že zasledila, da sem od 9t na bolniški. Sedaj sem v 20t. Kot vsakokrat mi je G. napisal diagnozo za bolniški stalež do porod in trdil, da me z mojimi izvidi ne bodo zavrnili. Imam namreč delno okvarjeno maternico in sumilo na pregrado. In danes dobim sklep, da sem od 7.6. zmožna za delo. Bila sem že pri sp. zdravniku in mu nič ni jasno, saj so mu od 5 nosečnic, kar 3 zavrnili. Očitno smo me na vrsti, čeprav imamo resnične zdravstvene težave. Napisal mi je pismo za šefa, v katerem ga prosi, naj mi dovoli 14 dopust, ki ga imam še od lani. Sedaj grem pa še v službo in upam, da se dogovorimo.

P.S. Spadam pod Zavod KR.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
27.5.2005 11:23:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu cmokec)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   komisija zavrača
27.5.2005 11:26:42   
KIRA
pojdi še po drugo mnenje, z vsemi dokumenti, pa naj ti tudi on napiše da priporoča bolniški stalež! ni vrag, da se ne bi dalo kaj nardit.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   komisija zavrača
27.5.2005 11:53:47   
Rozalija
ija-1 točno to... ko pa kakšni kaj rečeš te pa nahruljo da kaj si mislmo, da ne bodo šle zdaj celo poletje na morje..... pač se naj odločijo kaj hočejo.

Tebi pa toliko... baje je ful odvisno pri komisiji tudi to kdo je tvoj os.zdr. in kako on to predstavi komisiji. Oz če ima en zdravnik veze, bo šla vsaka njegova prošnja čes, če ne pa le nujne... tako so meni nekoč razložili.

Tako da edina stvar je da pokoristiš dopust in greš spet na bolniško, žal spet na stroške delodajalca, ki tega ne bo vesel, ali pa da vmes zopet obiščeš G in naj ti napiše dodatno priporočilo, to pa potem tvoj os.zdr pošlje na komisijo.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   komisija zavrača
27.5.2005 11:57:31   
puncica
Tud jst mislim da je preveč zlorab in da potem tiste nasrkajo, ki pa resnično rabijo bolniško. Mislim da če lahko greš v tujino, na dopust, imaš sedeče delo za mizo,... potem tud bolniške ne rabiš. Tud men je rekla g. ker sem imela grozne glavobole na začetku da če hočm na bolniško pa sem rekla da ne, da naj gredo tiste, ki imajo resnične probleme, da glavobol bo že minil in bila do konca v službi.

Upam da se ti vseeno uredi.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   komisija zavrača
27.5.2005 12:30:07   
pokraculja
Pozdravljena!
Ravno v četrtek sem zvedela, da so nenormalno poostrili odločanje o upravičenosti do bolniškega staleža. Bojim se, da ti ne preostane drugega kot da se pritožiš!!!
Veliko uspeha!"

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   komisija zavrača
27.5.2005 12:32:23   
saba
se strinjam z vsem zgoraj napisanim, in kot sem že enkrat napisala, nosečnost ni bolezen....

žal pa mi je zate in za take ki imajo res probleme in bolniške ne dobijo.

jezna sem na ostale lene riti, ki jim sam malo slabo naredi pa so že doma. Jaz delam in mi vsak dan dela slabo od nizkega pritiska in slabokrvnosti, pa še na kraj pameti mi ni prišlo, da bi ostajala na bolniški:zmeden2:

lp
saba 26t

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   komisija zavrača
27.5.2005 12:53:51   
nana 27
Cmokec, pojdi v službo in se dogovori za dopust. Boš videla, kako se boš počutila. Če bo nevzdržno in boš imela težave, pa obvezno do zdravnika.

Ne razumem pa ostalih punc, ki obsojajo tiste, ki so bolniško odsotne. Zelo lepo in prav je, da če sta zdravje in počutje, da se lahko normalno delo opravlja, ampak vseeno, malo razumevanja do težav drugih pa bi vseeno lahko imele. Niso vse nosečnosti pri vseh :nosecka: enake. Lahko, da boste v naslednji imele več težav in res ne boste mogle v službo, pa vas bo nekdo posiljeval s tem, da je "nosečnost normalno stanje in ne bolezen".

Tukaj smo za to, da si pomagamo in malo strpnosti nam sigurno ne bi škodilo.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   komisija zavrača
27.5.2005 13:10:18   
rija
Punce, ne zdi se mi lepo tako predalčkati ljudi: ve, ki delate, ste SVETNICE! Me, ki pa ne delamo, pa smo LENE ali kaj podobnega.
Če se čutite sposobne, delajte do zadnjega dneva pred porodom, bodite herojke, kot so recimo Američanke, ki nehajo delati ca. 3 dni pred porodom! Ne se potem branit, da pa vam tisti mesec pred pripada! Pa pojdite potem delat dva meseca po porodu. Ko sem namreč omenila prijateljici v USA, da imamo 1 leto porodniške, kar verjeti ni mogla. Sama je šla delat po 6 tednih po porodu.
Sama sem šla skozi prekleto težke stvari, o katerih se nekaterim na tem forumu hvala bogu niti sanja ne, pa vam tudi ne želim, in storila bom vse, da bom otročke obdržala! Če bo potrebno, bom preležala 9 mesecev, plazila po kolenih do ljubljane in nazaj. In ne mi potem neke moralistke pridgat da sem lena. Lahko je biti pameten, ko je vse vredu.
Seveda pa vse tudi nimamo enako težkega dela, kar tako rade pozabljate.
Spoštujte odločitve vsake posameznice, SAJ VSAKA DELA KOT MISLI DA JE PRAV!
Uh, me razkurijo tako sebični ljudje, ki mislijo, da je samo njihova pot pravilna...
Pa brez zamere. Sam včasih pošteno zakuham...

P.P. Cmokec, vsekakor se pritoži!

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   komisija zavrača
27.5.2005 13:15:33   
Gina
Saj ne gre za strpnost. Resnica je, da prenekatera ne rabi bolniške, pa je doma samo zato, ker je s.p., pa ji ni treba potem plače si nakazovat. Ali pa je sita vsakdanjega težkega delavnika, saj 8 ur je res blesavo vsak dan garat, ker ni človeka, ki bi v resnici toliko ves čas delal in to vsak dan, ali pa ima zoprnega šefa. ... Meni je res fino delat, pa sem bila kljub rizični nosečnosti v službi. To je bilo neumno ali pa ne od mene, ampak tako se je moja duša bolje počutila, posledično pa tudi telo.
Je pa res, da je ful krivično, da tistim, ki bolniško v resnici rabijo, takole zavrnejo. Zelo krivično. Kdo bo pa potem odgovarjal, ko se bo taki nos. kaj zgodilo? Če bo kaj narobe, ji nobena tožba ne bo več pomagala stvari vrnit nazaj v normalo!!

Samo zdravniki so tam, da to dvoje ločijo. Če so pa nesposobni, jih je pa treba zamenjat.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
27.5.2005 13:21:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu cmokec)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   komisija zavrača
27.5.2005 13:26:42   
cmokec
Hvala vsem, ki ste se odzvale na mojo temo. Strinjam se, da je preveč izkoriščanja bolniške, samo, kaj pa, če ti G. predpiše zaradi zdravja un pravilnega razvijanja otročka in mamice.

Dejstvo je, da mi nič ne manjka, dokler počivam in se mi na zunaj ne vidi, da je kaj narobe. Ampak maternica se lahko vsak čas neha širiti, ker je od operacije resnično poškodovana. Tako rada bi, da bi bilo vse v redu, pa naj me doma pustijo saj toliko časa, da bi s predčasnim porodom dobila tako željenega otročka. Saj ne zahtevam 9 mesecev, saj do 30t pa mora maternica zdržat.

Bila sem v službi in jim moj dopust nič ne diši, ker finančno padem na ramena podjetja. Toliko o solidarnosti in razumevanju naših šefov. Obstaja še obcija pritožbe, ki jo napiše šef in mislim, da bo najprej koristil še to opcijo.
Odgovor podjetja dobim v ponedeljek, da izvem, kaj bodo "naredili z menoj".

Če bom mogla delat, bom to storila, ampak če se pojavijo bolečine bom ostala doma, pa če se cela zemlja začne vrteti v drugo smer. Moja pikica je prva na vrsti, pol pa sto let nič, pol sem jaz, pol pa enkrat počasi pride tudi služba.


(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   komisija zavrača
27.5.2005 13:40:28   
cmokec
Pozabila sem še to napisat, da je moj sp. zdravnik namestnik direktorja zdravstvenega doma in je predstojnik sp. zdravnikov v KR. Tako, da ni kar en zdravnik, pa njegovo mnenje in mnenje G. tokrat nista bila dovolj.

Je pa zanimivo, da so mi prejšnjič na isto diagnozo podaljšali bolniško. Diagnoza ista, sklep odločbe pa drugačen.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   komisija zavrača
27.5.2005 13:41:26   
nana 27
Ne poznaš me, ija-1, ampak ti povem, da mi nisi stopila na žuljček, če je bil odgovor namenjen meni. Če ni bil, se ti za napako opravičujem.

V službi pridno delam od 7h zjutraj do 18h popoldne (tudi ob sobotah), zato me nimaš pravice obsojat. Počutim se v redu, ampak nekaterih "babnic" pa res ne morem razumet, da niste sposobne razumet tistih, ki so zares bolne in imajo težave. Zadnji odstavek je pa res višek sočutja. Če se nekdo trudi pet let za otroka, bo svojega otroka varoval še toliko bolj, kot tiste, ki jim je uspelo ob prvem poskusu.

Upam, da bo pisala še kakšna, ki se je dolgo zdravila in je doma, pa po tvojem mnenju ne bi smela bit.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   komisija zavrača
27.5.2005 13:49:34   
Dari
punce mislim da tlele nobena ni obsojala tistih, ki so upravičeno na bolniški. Je pa res malo nenormalno, da redko kera nosečnica dela do nastopa porodniške. Vse tiste ki imajo težave, naj bodo doma, se mi pa ne zdi prav, da so doma tud take, ki jim nič resnega in rizičnega ne fali, ampak so malo utrujene... To je del nosečnosti, ki ga je treba sprejeti. S slabostmi, utrujenostjo v prvih mesecih, oteklimi nogami v zadnjih... Ne moreš pa ostat doma zato, ker imaš otekle noge in res grdo zgleda v tistih fensi čeveljčkih, in pol greš, pa jamraš, si zraven zmisliš se 100 stvari kaj vse ti fali... In si na bolniški, veselo lavfaš po trgovinah, vmes si privoščiš še kak teden dopusta... Ni fer, zato pa potem take, ki bi mogle, ne dobijo bolniške!

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   komisija zavrača
27.5.2005 13:57:48   
saba
kdo sploh koga obsoja?

če so tvoji posti namenjeni meni in tistemu reku 'lene riti' si malo boljše preberi moje vrstice.

še enkrat ponavljam, da mi je žal za tiste, ki imajo rizično nosečnost in ki ne dobijo bolniške..

lene riti pa je za tiste, ki od G. zahtevajo bolniško ker jih malo glava zaboli ali ker mal preveč prdne (oprostite izrazu)

jaz sem tudi se trudila pol leta, pol pa imela ss septembra in sem hvala bogu po vsem tem spet zanosila in upam da dopeljem nosečnost do konca....prav tako polna skrbi...pa nisem zaradi tega zahtevala od G. da me spravi v posteljo.


je pa že nekaj na tem, da ne dajajo kar tako več bolniških, se vam ne zdi????
če nebi prihajalo do zlorabljanj se nebi to zdaj dogajalo, kaj pravite????





(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   komisija zavrača
27.5.2005 14:20:14   
Aja32
Ija-1 in Dari, se popolnoma strinjam z vama. Velikokrat se zgodi, da nosečnice ostajajo doma zaradi "malo bolj občutljivega počutja" ali pa zaradi "zateklih nog".

Je pa moralna odgovornost vsake posameznice kako izkorišča bolniško - opravičeno ali pa neopravičeno. Tiste, katere veste, da vam zdravje ne dopušča, da bi delale - tiste ste lahko brez skrbi - nihče vas ne obtožuje. Gre pa veliko nosečnic v bolniško zaradi malenkost na bolniško.

lp A:nosecka:

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   komisija zavrača
27.5.2005 17:54:51   
rija
Saba, če bi se jaz trudila samo pol leta, bi bila izjemno srečna. Če pa se trudiš svojih 12 let, pa težko berem take poste! In če bom nerodno "prdnila" bom pač nekoliko bolj zaskrbljena! Kot sem rekla: keri paše delat, naj dela, keri pa ne, pa se naj znajde po svoje.
Ampak samo banalni primer: nosečnice, ki nekaj dobijo od države vam grejo vnos, pa ravno vam, ki ste tudi same noseče? Ravno danes sem imela razgovore z kandidati za novo delovno mesto, pa se nobenemu ne ljubi iti delat, ker ga država krasno podpira! A ti pa vam ne grejo v nos? Tudi te plačujemo mi.
Pa Romi: nekateri nič ne delajo, ker dobijo čez 200.000 sit na mesec za otroške doklade. A ti pa vamne grejo v nos?
Pa še so primeri, ki stanejo državo in seveda nas veliko več, kot pa nekaj nosečnic, ki so na bolniški!
Samo škoda, da ne vidite dlje kot od svojega nosu!
Ja, prav ima tista, ki je napisala, da je nekomu stopila na žulj. Meni vsekakor grejo taki posti na živce!

Ah ja, mogoče pa ste samo same navoščljive, ker niste na bolniški?
No, je bil samo preblisk....
Pa brez zamere: če bo moje stanje tako, ki bo zahtevalo, da sem na bolniški celo nosečnost BOM! Bom imela še celo življenje čas delati, noseča bom pa verjetno samo enkrat!

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   komisija zavrača
27.5.2005 20:47:57   
k1
če ne gre drugače, daj en dan dopusta, potem pa k osebnemu zdravniku, da ti ponovno predpiše 30 dni bolniške. naprej - po 30 dneh, pa poskusite ponovno s komisijo.


lp in upam,da dobro urediš!

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   komisija zavrača
28.5.2005 0:45:07   
nogometas
Jaz pa v službi vozim raft... ziher ste že vidle polno trebuhov, ki so se peljali po Kolpi okol... ;), samo tist ni bil moj... jaz sem na bolniški ;)

ps: ziher je bil kak pijan Čeh:(

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   komisija zavrača
28.5.2005 9:14:47   
Gina
Ja nogometaš, samo problem je v tem, da ti morajo v službi zagotoviti ustrezno del. mesto. Če ti ga ne morejo, so ti oni dolžni plačevat bolniško. Tako je po novem zakonu. Če hočeš prejemat bolniško na račun zzzs, potem moraš imeti pa drug razlog.:ups: Sicer je zakon totalno mimo, ampak tako je. Pa saj ti to najbrž že itak veš.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   komisija zavrača
28.5.2005 10:52:31   
bilba
jah,kar se pa neplodnosti tiče,.....kaj pa vem.prvi trije mesci so rizični zarad spontanega splava,pol pa,..no, jest sem fasala placento previo,glih zarad tega, sej je veliko večji procent zapletov po tej strani, kot pa pri normalnih nosečnostih.sej je res, da ti avtomatstko napišejo bolniško do konca, sam veliko žensk je niti ne izkoristi.v to področje se res ni treba utikat,ker je mal drgač , če zanosiš po n-tih postopkih , kot pa po prvem,no al pa po pol leta poskušanja.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   komisija zavrača
28.5.2005 11:18:38   
Gina
Jaz pa mislim, da bi vse, ki so se matrale, da so sploh zanosile, morale biti na bolniški. Tukaj ne bi smelo biti debate. Zakaj bi šle v sploh kakšen riziko?!

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   komisija zavrača
28.5.2005 13:31:58   
šnucika
po mojem naj bi bile na bolniški vse,ki so rizične....že tako je težko v marsikateri službi.
Tudi jaz bi lahko bila na bolniški že od 7 tedna,ker sem krvavela in je moje delo predvsem fizično,šport...bazen,vlaga,vročina,kloririrana voda in podobno.
pa sem dala to čez in sedaj delam,tudi sedem dni v tednu....sem pač s.p.
NE izključujem pa možnosti bolniške,ki moj napoveduje moj G...in sicer nekje s petim mesecem...ali pa če me spet zgrabi prenizek pritisk z vrtoglavicami,tudi prej.
Bomo videli.....
Jaz mislim samo na to,da bom zdrava in da bo moj pikec ali pikica zdrava!!!!!!!!!9nebesa:sloncek:

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?