|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PDP in kajenje v nosečnosti...
27.5.2005 3:12:23   
Anonimen
Lep pozdrav!

Kar nekaj časa se Vam nisem oglasila in se nekako kar počutim dolžno, da Vam sporočim, kako sem.
Sodeč po drugem ultrazvoku, opravljenem včeraj, sem noseča 9 tednov in 4 dni. Glede na prvi ultrazvok, opravljen 05.05.2005, ki je pokazal nosečnost v višini 6 tednov in 5 dni, se vse prav lepo ujema oz. malo bitjece lepo in primerno raste. Sedaj ni več dvoma, da bo samo eden, je pa seveda še prekmalu, da bi ugotovili spol. Videl se je utripajoč srček in premiki, ustje maternice je lepo zaprto.
Čeprav sem bila pred osmimi leti enkrat že noseča, pa se kljub temu sedaj počutim kakor začetnica in me ena malenkost vseeno bega. Spadam med nekoliko bolj sklerozne, zato se ne spomnim točno prvega dneva zadnje menstruacije. Bil je med 5. in 10. marcem in to sem povedala tudi svoji ginekologinji. Na prvem ultrazvoku je glede na velikost malega bitjeca ugotovila, da sem zanosila cca. 14 dni po 1. dnevu zadnje menstruacije. Zdaj pa ne vem - otroci se rodijo po 38. tednu nosečnosti, vendar ali je to mišljeno od 1. dneva zadnje menstruacije ali od dneva zanositve? Ginekologinja mi ni izračunala še ničesar niti mi še ni dala materinske knjižice, zato mi ni čisto jasno, kdaj bom rodila, če bo šlo vse tako, kot bi moralo iti. Naj bi bilo nekje v začetku decembra, ampak...
No, skratka, nosečniških slabosti nimam popolnoma nobenih (tudi pri prvi nosečnosti jih nisem imela), prvi izvidi krvi in urina so bili v redu, jemljem folno kislino in - v bistvu živim kakor prej.
Pa še za en nasvet bi Vas prosila. Prepričana sem, da nisem edina kadilka na forumu. Škodljivosti kajenja zase in za malo bitjece se seveda zavedam, vendar me zanimajo Vaše konkretne izkušnje - tiste, ki ste kadilke, kako je bilo s tem v nosečnosti? Ste prenehale ali ne, zmanjšale število cigaret, izbrale Super ali Ultra light, karkoli? Kako je bilo z odvajanjem? In, predvsem, kako je bilo z otrokom?
Hvala za posredovane izkušnje!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   PDP in kajenje v nosečnosti...
27.5.2005 6:25:40   
Lunca1
Živjo1

Nosečnost traja 40 tednov in se šteje od 1. dneva zadnje menstruacije.

Kar se kajenja tiče, pa čimprej nehaj, da ne boš škodila otroku. Če pa že ne moreš, pa vsaj čimbolj zmanjšaj količino. Moja mama je končala, takoj ko je izvedela z prvo nosečnost in od takrat ni več kadila. zdaj imaš priložnost, izkoristi jo. Dojenčki kadilk naj bi bili bolj drobni in jokavi, no moja sestra je bila jokava, ne pa tudi majhna. Odločiti se boš morala pa sama.

Kaj si pa naredila pri prvi nosečnosti?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   PDP in kajenje v nosečnosti...
27.5.2005 7:10:53   
naja78
tudi sama kako prižgem,odvisno od situacije koliko!!:ups:;)

poznam prijateljico ki je obe nos.kadila in to kolikor se je le dalo.rodila je oba zdrava fantka in nič manjša ali kaj podobnega.
sama sicer še nisem :nosecka:,vendar sem že zdaj na istem kot ti!!
nekje sem prebrala,pa mislim,da je dr.pušenjak pisal,da tam nekje več od 10 cigaret dnevno,naj bi bilo v nosečnosti že preveč.samo to je odvisno od posameznice itd,....načeloma se rodijo otroci zdravi.
edino kar baša je slaba vest mamic!!!

mislim,da 5 čikcev na dan ne bo hudič,pol tudi vinčka pa pirčka ne bi smele pit,...

no saj veš!!:angel:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   PDP in kajenje v nosečnosti...
27.5.2005 7:11:45   
naja78
hotla sem napisat;baše slaba vest.:bravo:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   PDP in kajenje v nosečnosti...
27.5.2005 8:04:56   
Gina
Štejejo tako, kot je napisala lunca: 40 tednov od prvega dne zadnje M.

Jaz sem pred prvima dvema nos. kadila, ampak ne prav veliko. Pa sem vedno med nos. nehala. Čisto nehala. Meni se zdi, da človek lahko zastruplja sebe, ampak centimeter velike pikice (ali pa 50 cm) pa nima pravice.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   PDP in kajenje v nosečnosti...
27.5.2005 8:05:53   
Anonimen
Jz sicer nisem nikoli kadila, vendar poznam veliko mamic kadilk, ki imajo zdrave otroke. Le ena izmed teh je rodila zelo drobnega fantka, vendar zdravega. Moje mnenje je tako, da nenadno prenehanje bolj škoduje plodu, saj predstavlja šok za celo telo (vemo, kako to zgleda pri narkomanih in alkoholikih). Šok pa prav tako lahko pusti posledice na plodu. Jz sem mnenja, da ni dobro kar odrezat, prenehat. Predlagam, da med nosečnostjo kadiš zmerno oz. da postopoma začneš zmanjševati dnevno količino cigaret. Takoj, zdaj, ta moment nehat kaditi ti pa odsvetujem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   PDP in kajenje v nosečnosti...
27.5.2005 8:15:10   
žužu
prenehaj, saj ni težko. sama sem kadilka, toda v nosečnosti ne kadim. bom imela potem še dovolj časa!
žalostno se mi zdi, da se morajo že takoj novorojenčki odvajati.
če je šok zate, ko prenehaš, potem si predstavljaj, kakšen šok bo za tvojega malega, ko bo prišel na svet in bo moral nehat.
mislim, da boš tisto abstinenčno krizo lažje premagala ti, kakor on, kajne?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   PDP in kajenje v nosečnosti...
27.5.2005 8:56:05   
Amoss
Ni dobro nehati takoj.Zmanjšati pokajeno količino cigaret in če je možno počasi opustiti.
Skratka če se ti lušta si prižgi in če ne ne.
Aja pa ne kopuj lažjih cigaret ker jih boš skadila več in lahko še bolj škodi.
Sama sem kadilka, pa mi je res žal da nisem skušala postopoma nehati ampak tako stresno nosečnost kot sem imela jaz je lahko vsaj malo umiril cigaret.(vem igovori,..):)-

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   PDP in kajenje v nosečnosti...
27.5.2005 9:34:20   
MojcaG
ojla!

jaz sem bila pred nosečnostjo kar strastna kadilka, in tudi odločena, da preneham, ko bom noseča. in imela sem to srečo, da so se mi cigareti zagabili in nimam težav s tem. prav tako ne smem zavohati kave ali kakšnega alkohola. me bebica uči zdravega življenja! :)-

skušaj vsaj omejiti.. z motivacijo kot je nosečnost gre lažje!

pa lep dan vsem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   PDP in kajenje v nosečnosti...
27.5.2005 10:34:13   
Gina
Izgovori, izgovori...

otročka zastrupljat ni ok. V mesecu ali dveh bi pa že lahko nehala, tudi če čisto takoj ne. A si predstavljaš ves tisti nikotin, ki gre čez otroka, pa ki je toliko manjši kot ti....:((

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   PDP in kajenje v nosečnosti...
27.5.2005 12:04:07   
Grascakinja
Nehaj kadit. Ni izgovora.
Tudi težki alergiki (naprimer na hišni in cvetni prah, čemur se ne moreš izogibat) moramo nehat jemat tablete proti alergijam med nosečnostjo, in se soočit z marsikatero težavo (ekcemi, kihanje, zatekle in pekoče oči, srbenje, hropenje, kašljanje sluzi...) - da ne bi ogrozile svoje pikice. Isto s kako sladkorno, depresijami in podobno - pa gre za bolezni. Mogoče banalen primer, ampak vseeno. Taki lahko nehajo, pa jim je ziher zelo težko, kadilke, ki to počnejo za lasten užitek, pa ne morejo?
Kajenje med nosečnostjo je skrajno neodgovorno. Pika.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   PDP in kajenje v nosečnosti...
29.5.2005 5:26:29   
Anonimen
Lep pozdrav!

Ko sem bila pred osmimi leti prvič noseča, sem za nosečnost izvedela šele pri slabih dveh mesecih. Takrat sem takoj prenehala piti alkohol (niti kapljice do konca nosečnosti), kadila pa sem še vedno, vendar sem zmanjšala število pokajenih cigaret in kadila čimbolj lahke.
Pri tej nosečnosti se alkohola nisem niti dotaknila (nazadnje sem pila za Novo leto, zanosila pa sem marca), kadim pa prav tako še vedno - sicer Ultra light in nekoliko manj.
Zanima pa me druga stvar. Pri prvi nosečnosti sem bila kadilka šele 3 leta in moje telo še ni bilo tako "zapackano" od nikotina in katrana. Sedaj pa kadim že skoraj 11 let in čeprav se počutim popolnoma zdrava, moje telo zagotovo ni več v tako dobrem stanju, kakor je bilo takrat. Koliko bi to lahko vplivalo na dojenčka, preden se rodi? Ali morda katera ve, če obstaja kakšna povezava med kajenjem in spontanim splavom?
Z dojenčkom, sodeč po prvih podatkih, ni nič narobe, kolikor se pri nosečnosti malo manj kot 10 tednov sploh lahko ugotovi. Normalno velik, premika se, srčni utrip se sliši in vidi.
Dvomim, da bom lahko prenehala s kajenjem, mi je pa ginekologinja pri prvi nosečnosti (zdaj imam isto) rekla, da je res bolje postopoma zmanjševati in kaditi lažje cigarete, kakor pa v sami nosečnosti naenkrat nehati, ker je kajenje odvisnost in bi bil to velik šok za telo, s tem pa posledično tudi za dojenčka. S tem se nekako tolažim, pa čeprav vem, da je to bolj slaba tolažba...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?