|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ko po tametilu ni zadosti mleka...
8.8.2009 19:12:14   
tecka
Punce, prosim za nasvet. S pomočjo tablet tametil mi je uspelo "pregurati" do starosti dojenčka 8 tednov. Tablet je zmanjkalo, mleka je premalo.
4 dni sem podnevi tehtala otroka pred in po obroku in spil je zelo različno, od min. 35, do max 110 g na obrok, skupaj z dodatkom AM, če mi ga je uspelo vriniti. Največkrat je spil nekje vmes (50, 70, 80 g). Da je lačen, sklepam po tem, ker se želi čedalje pogosteje dojiti, slabše spi, ko je buden je bolj jokav, zahteva še, ampak joško in nemalokrat zaspi na njej. Spije pa ravno toliko, da dodatek zavrača. Ponudim mu mleko aptimil, ki ga je pil že ob prihodu iz porodnišnice (ob začetku jemanja tametila tudi še ni bilo zadosti mleka).

2 dni sva prakticirala tudi dodatek pred joško, pa je hitro pogruntal, da sledi joška in je flašo zavračal, dojiti se je pa hotel.

Včeraj zvečer sva se z možem odločila, da vse obroke dobi po flaši. Kljub temu, da je bil lačen in je tulil na ves glas, flaše ni maral. Ko je po uri omagal, je sprejel dodatek. Spil je 30, čez nekaj časa še 30, ponoči v spanju še 60 ml.

V zadnjih 24 urah sem si načrpala 450 ml mleka, po teoriji bi moral spiti vsaj 600 ml. Danes sva prakticirala tako, da najprej dobi dodatek AM potem moje mleko po flaši - kolikor ga hoče. Itak je bil njegov obrok samo 90 ml.

Zdaj pa moja dilema: nadaljevati samo s flaško ali spet preiti na dojenje? Čez vikend že imam čas črpati mleko, čez teden bo težje, ko bo mož v službi. Mleko sem si morala danes sčrpati 5x, ker so me bolele joške in mleko mi je pričelo že teči iz jošk - pa kljub temu sem po 4 -5 urah načrpala samo 80 ml iz obeh jošk.
Jaz bi seveda raje dojila, se pa bojim, da bodo potrebe otroka po hrani čedalje večje, moja ponudba pa čedalje manjša. Po drugi strani pa se bojim neskončnega dojenja in slabe volje na obeh straneh.
Ali je sploh upanje, da bo "zagrabil" dodatek, ko bo vendarle dovolj lačen in koliko časa bi ga morala "stradati"? Kakšne so vaše izkušnje, ko ni dovolj mleka?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ko po tametilu ni zadosti mleka...
8.8.2009 21:39:18   
žab*ca
Zakaj tehtaš otroka?Po nasvetu petronažne,ali pediatra?Jaz bi na tvojem mestu najprej nehala tehtati,ker te to samo mede.Potem pa bi otroka dojila kadar bi kazal potrebo in kolikor dolgo bi hotel(tako sem namreč delala).Več boš dojila več boš imela mleka.Črpanje ni realna slika koliko mleka imaš(jaz sem si načrpala bore malo).Tudi tametil sem jedla nekaj časa,potem pa nehala in se skulirala da je  mleka dovolj.Dojim skoraj 9 mesecev,brez dodatkov.
Če se ti zdi da kljub temu nimaš dovolj,otroka najprej podoji in nato dodaj dodatek,kolikor bo pač hotel in če ti bo čez pol ure spet zahteval pač ponovi vajo.
Želim ti vso srečo.

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ko po tametilu ni zadosti mleka...
8.8.2009 22:30:48   
yelci
S crpalko mam blazno slabo izkusnjo,nikoli si nisem mogla nacrpat vec k 50ml,zato sm mela obcutek,da nimam dovolj mleka,nakar sem zacela jemat  tametil,pa ni blo nc bolsuser posted image Ko samo pomislim kolk zivcev mi je slo prve tri mesce,ker je bil sincek taaak zaspancek,nikoli nisem vedla kolk je popil,predno je zaspal,tko,da sem ga zacela tehtat.dojila sva se skoraj celo uro,predn sem obupala in naredla dodatek.dodatek sm ukinla pri enem mescu in sm ga pac veckrat pristavla na josko.No pri sestih mescih se se zmer dojiva in ko si hocem nacrpat mleko za k dodajanju goste hrane,dobim komaj kaj mlekauser posted image Jaz bi vztrajala  pri dojenju,pa ga pac veckrat pristavi,se bo ze zrihtalo,verjemi,samo ne obupat.Mislim,da nimas premalo mleka,ce ti vn tece,ne oziraj se na to,koliko si spumpas,to ni realnouser posted image A na tezi pa pridobiva?

(odgovor članu žab*ca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
9.8.2009 11:35:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu žab*ca)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
9.8.2009 11:37:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ko po tametilu ni zadosti mleka...
9.8.2009 13:06:21   
tecka
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

aja - crpalka nikoli ne sesa tako mocno, kot otrok. pri prvem sm si mleko crpala in je bla muka nabrat za vse obroke. drugi se doji in ko ima poskok v rasti, se proizvodnja v 2 dnevih prilagodi.

a se dojita al crpas (nism cist zastekala)?

Načeloma sva se dojila. Ker je bolj jokav in se čas med podoji krajša, pa tudi zaradi tehtanja menim, da nimam dovolj mleka. Tehtati sem morala na začetku, ko je 5 dni po prihodu iz porodnišnice še hujšal, zdaj mi tehtanja nobeden več ne naroča, sem se ga pa navadila.

Te težave so se začele po ukinitvi tametila. Prej je bilo mleka dovolj in vem, kakšen je moj otrok kadar je zadovoljen. Ne bi rada imela ene sitnobice, ki bi ob mojih praznih joških samo vegetirala.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ko po tametilu ni zadosti mleka...
9.8.2009 13:08:30   
tecka
Pa še nekaj: prej je kakal 3 - 4 x na dan, zdaj samo še enkrat. Vse pleničke pa so polulane.

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ko po tametilu ni zadosti mleka...
9.8.2009 13:31:23   
manna
Preberi si kaj več o dojenju. Nič ni narobe če dojiš kar naprej, dojenje na 3 ure je redkost!!Če se dovolj redi, ga samo doji, še posebej če to sam hoče!! Dojenje je tudi tolažba, crkljanje,  ne samo futranje...

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ko po tametilu ni zadosti mleka...
9.8.2009 14:27:07   
aluš
Moj nasvet, je: namesto, da se mučiš s črpanjem, pa posledično steriliziranjem, pa dresiranjem dojančka na stekleničko - pojdi na kavč ali posteljo, se uleži, pa veliko pij.

Jaz sem pri prvem prehitro šla na Am, moja joška po dobrem mesecu ni bila več dobra zanj. Pri drugem sem bila trmasta. Večkrat se mi je naredilo, da nisem imela več mleka, tamali bi pa še pil. Vic je bil v tem da AM oz. stekleničke tudi ni hotel. Tako, da me je prisilil tudi mali, da sem vztrajala. Ker vse mamice  res nimamo mleka za izvoz, ampak če si ga imela sedaj dva meseca, ga boš tudi v naprej. Sigurno. Tisti tametil je samo za psiho, kolikor jaz vem ne povzroča da nastaja več mleka, samo, da se lažje izceja.

In kakor sem razumela, kar si napisala, je tvoj mali priden za dojenje, rad ima dojko, ne mara stekleničke. Doji ga, pristavljaj na cca 2 uri, vmes počivaj in pij. Boš videla, da bo. Lahko ima tudi posok v rasti, takrat tud mleka kar nekaj manjka, če nisi glih neka huda mlekarca.

Ker jaz sem vsak obrok dojila na obeh dojkah, nikoli nisem imela toliko mleka, da bi se najedel samo na eni. Pa sva se dojila do 13. mesecev, ko se je sam odstavil. Pri 4 .mesecih sem tud imela eno tako krizo, kot zdaj ti. Sem mu tudi "tiščala" Am, pa ga ni hotel. Tako, da sva se dojila naprej. Par dni je bil tudi bolj tečen (res, kot pišeš ti, ker je bil drugače tudi priden dojenček), potem se je pa porihtalo.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ko po tametilu ni zadosti mleka...
9.8.2009 14:30:50   
Svet
Bodi potrpežljiva in ga doji.
Pristavljaj ga čim večkrat.
Garantiran uspeh...
NE SI STISKAT MLEKA...

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ko po tametilu ni zadosti mleka...
9.8.2009 15:15:53   
Najaa
Mislim, da sama dobro veš oz. čutiš ali je mleka dovolj ali ne. Predvsem če si tametil jemala veš, kako se količina po nehanju jemanja zmanjša. Tudi jaz sem bila na tametilu skoraj ves čas dojenja, no skoraj 5m, potem pa nekako ni več pomagal. Dodajam pa že od začetka večerni obrok. Ko še nisem vedla, da nimam dovolj mleka, je na meni visela tudi po 5 ur. Vse sem potrpela, ker sem misla, da se bo itak količina uravnala s povpraševanjem, misla sem da mogoče še nima toliko moči... V bistvu pa ni bilo dosti mleka. S tametilom mi je uspelo vsaj vse razen enega obroka dojit. Tudi jaz sem si črpala mleko in ji ga dajala po flaški, ker sem misla, da nima energije vlečt in se prej utrudi in zaspi. Kakor hitro sem jo odložila, pa se je zbudila in jok in hop nazaj na joško. No in s črpanjem se je to uredilo in je bila sita nekaj ur in pravi dobrovoljček.
Svetujem ti, da si mogoče nekaj dni res črpaš ali pa vsaj en dan in da vidiš ali je po obroku otrok sit in zadovoljen. In še tole - vsaka ima svojo izkušnjo, zato se ne zanašaj preveč na besede uporabnic, ker pri tebi je lahko čisto drugače. Nekaj kar velja zame, ni nujno da velja tudi zate. Meni npr. se količina mleka s črpanjem ni manjšala, kot večina piše, da se jim. Tako da poskusi sama ugotovit, kako bo prav.
Želim ti veliko sreče. user posted image

(odgovor članu Svet)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ko po tametilu ni zadosti mleka...
24.8.2009 12:06:12   
alijana
Tametil: kje ste dobile recept? Pri pediatru?
Imam 3 mesece staro dojenčico, do sedaj sva se izključno dojili, dojke pa so v zadnjem tednu postale bolj mehke, nabite so le zjutraj (pa še to samo takrat ko spi celo noč). Kaj lahko začnem s tametilom pri 3.mesecu in bo tudi povzročil več mleka. Hvala za nasvet drage članice ringaraja.net.

Lep pozdrav

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ko po tametilu ni zadosti mleka...
24.8.2009 12:11:13   
n€na
IZVIRNO SPOROČILO: Svet

Bodi potrpežljiva in ga doji.
Pristavljaj ga čim večkrat.
Garantiran uspeh...
NE SI STISKAT MLEKA...



točno tako, predvsem pa veliko tekočine...jaz sem pila kompot od jabolk, pravijo, da pomaga pri nastajanju mleka...luser posted image user posted image

(odgovor članu Svet)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ko po tametilu ni zadosti mleka...
24.8.2009 12:17:17   
dana
IZVIRNO SPOROČILO: alijana

Tametil: kje ste dobile recept? Pri pediatru?
Imam 3 mesece staro dojenčico, do sedaj sva se izključno dojili, dojke pa so v zadnjem tednu postale bolj mehke, nabite so le zjutraj (pa še to samo takrat ko spi celo noč). Kaj lahko začnem s tametilom pri 3.mesecu in bo tudi povzročil več mleka. Hvala za nasvet drage članice ringaraja.net.

Lep pozdrav


alijana, jaz sem recept dobila pri ginekologu, ampak samo na začetku. Ko sem pri 2 mesecih opazila, da mleka ni dovolj, mi ga ni hotela ponovno napisati.
To, da so dojke mehke, še ne pomeni, da ni več mleka. Razen, če opaziš da tudi otrok ni več sit, kot je bil prej.

Tecka jaz sem tudi hotela napisati isto kot Naaja. Ženske smo si različne. Jaz sem oba otroka dojila - enega 2,5 mesce, drugega dobre 3 mesece - kljub počitku, tekočini, rednemu pristavljanju. Enostavno ni bilo dovolj mleka. Kako to vem? Ker je potem, ko je že obe dojki spraznil, pri 3 mesecih pojedel še cca. 60 po flaški. Če bi se pri meni najedel do sitega, bi flaško zavrnil.
Mi je blo zelo hudo, ker sem prenehala z dojenjem, po drugi strani sem pa vesela, ko imava končno en red in zdaj je na 3-4 ure in je dobre volje.



< Sporočilo je popravil dana -- 24.8.2009 12:23:15 >

(odgovor članu alijana)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ko po tametilu ni zadosti mleka...
24.8.2009 12:26:02   
ledenaa
alijana ne potrebuješ nobenih tablet,ker mleka imaš

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ko po tametilu ni zadosti mleka...
24.8.2009 14:00:52   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: alijana

Tametil: kje ste dobile recept? Pri pediatru?
Imam 3 mesece staro dojenčico, do sedaj sva se izključno dojili, dojke pa so v zadnjem tednu postale bolj mehke, nabite so le zjutraj (pa še to samo takrat ko spi celo noč). Kaj lahko začnem s tametilom pri 3.mesecu in bo tudi povzročil več mleka. Hvala za nasvet drage članice ringaraja.net.

Lep pozdrav


Tametila ne dajejo vsaki. Dobijo ga ženske po CR, paše to ne vedno. Tu pa tam se še kakšen G usmili in ga napiše. Meni ga je že v porodnišnici dala G, potem pa pediatrinja kadarkoli sem jo prosila. In to verjetno samo zato, ker je mala bila nedonošena.
Meni je pomagal, pa naj rečejo psiha gor ali dol. Naj povem, da sem probala vse, kar je možno (od čajev, kompotov, sezamov napitek, polento, tipel tuš... ni da ni), najbolj pa mi je pomagal tametil. In povzroča povečanje količine mleka, ne izcejanje kot je ena napisala. Za izcejanje (če imaš toliko mleka, da ne more stečt), je tista pumpica... ime sem pozabila.

(odgovor članu alijana)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ko po tametilu ni zadosti mleka...
24.8.2009 14:06:53   
luna80
Vidim, da nisem edina, ki se srečujem z tem problemom. Naša dojenčica je stara 8 tednov. In ko sva prišle iz P je bilo mleka za izvoz. Nafutrala sem tamalo in si dnevno izčrpala po 200 ml mleka, in še 3x v enem mesecu fasala mastitis..... groza....:( Tko da se ja dojenčica v enem mesecu zredila zq 1.200 g. Zadnji teden pa imam mleka komaj za sproti saj tamala vse poje. Ona bi jedla ves čas. Lahko ji ponudim dojko kadarkoli dnevno in bo ona zagrabila. Vse ok, čez dan lepo papca, malo je pokonci, veliko spančka, tudi pri vsakem previjanju je plenica pooooolna urina in tudi vsakič pokaka, 2x dnevno celo do popka usrana :). Ampak kalvarije so zvečer po sedmi uri, ko jo dam na zizo še nekaj časa lepo je, potem pa začne tegotno brcati z nogami in na široko kriliti z rokami in z dlesni mi grize zizo in se zraven dere ko jesihar :(. Če dojko stisnem ven priteče mleko, zato mi ni jasno ali bi to bilA LAKOTA??? Ne bi pa rada stiskala, ker hočem ta tamala poje. Potem jo malo crkljam in počasi po pol urnem dretju tamala zaspi.In  potem spi cca 3-4 ure, nato pa se spet dojimo na 2-3 ure.
A mislite če bi bil otroček lačen, da bi spal tako dolgo???? Pijem do 4 l tekočine na dan, danes bom pa še probala z zeliščnim čajem od hippota, če bo kaj pomagalo.

Grozno je gledat otročka, ko se dere, pa ne veš kaj mu je oz kaj mu manjka:

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ko po tametilu ni zadosti mleka...
24.8.2009 14:33:11   
ledenaa
luna mleka imaš
temu se reče tudi večerni blues :)

Na mon-u je veliko napisanega

(odgovor članu luna80)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ko po tametilu ni zadosti mleka...
24.8.2009 14:39:56   
ledenaa
Tukaj ti tudi piše o mleku

http://med.over.net/forum5/read.php?94,4718681

http://med.over.net/forum5/read.php?94,1977691,1977691#msg-1977691
vtipkaj na tej strani večerni blues pa dobiš ogromno zadetkov ven

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ko po tametilu ni zadosti mleka...
24.8.2009 18:20:05   
luna80
Ledenaa, hvala!!!!!
Sem si prebrala skoraj vse, tko da sem se potolažla s tem, da se se moja dečva v treh tednih zredila za 1.100 g, kar je povprečje cca.350 g. na teden, tam pa piše, da naj bi se za približno 450 g na mesec. Pleničke so tudi polulane zelo, vedno ko jo previjam, parkrat na dan. In tudi pokakana je 2x zelo, pa večkrat po majčkeno. Dojim jo pa tudi večkrat kot 8x na dan.
Tko da bo po moje kr držalo da ma večerni blues, kot si ti napisala.

Bom vidla kaj bo spet danes zvečer...:)

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ko po tametilu ni zadosti mleka...
29.8.2009 16:43:00   
marjetica8
Jst sem mela podoben problem. Sem mela pred nosečnostjo ful hormonske motnje in mam že od začetka premalo mleka. Sem glih tko hotla samo dojit in sem ga mela res vsake 10 minut za pol ure na joškah, otrok pa kr naprej jokal. Pol sem ga nesla k pediatrinji k nisem vedla kaj več nardit da bi nehal tulit in je rekla da je lačen in da moram dodajat.
No in sva začela z aptamilom. Ga je grozno zapiral, zato sva prešla na novalac. Z uvedbo novalaca je začel zavračat flaško, na joški bi pa skoz visu. Isto sem se obremenjevala in hmal preč pršla, ker je pri treh mesecih popil 60 ml na obrok. Pol sva mela pregled in se je zredil skoraj kilo in poluser posted image ! Od česa sicer ne vem, ampak me je ful pomirilo. Kljub vsemu sem se še vedno matrala z dojenjem, ker mali ful rad visi na joškah in sem dobila tametil. Pa ni pomagalo. Mleka je blo še vedno premalo (samo ponoči ga je blo več, tko da mi ni blo treba flaške štimat). Po tametilu ga je ful napenjalo, tko da sem nehala in se prijaznla da  moram pač dodajat (z dojenjem se trudim ohranjat tisto količino mleka, kolkr ga pač je).
Še vedno je zavračal flaško, komaj smo spravli tistih 500 ml na dan. Na kar sem mu kupla še zadnji cucelj, ki ga še nismo meli doma - od nuka. No in je zgrabu - od takrat poje celo 120 ml na obrok, kar je sicer po lestvicah še vedno premalo. Ampak če se redi, pol ni panike. Ne sekiraj se, če poje premalo, ker une lestvice očitno niso objektivne...Pa črpanje mleka tud ni pokazatelj - jst si načrpam maximum 20 ml, pa mam občutek da itak več nacucla, ko je na joškah.

(odgovor članu luna80)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Ko po tametilu ni zadosti mleka...
30.8.2009 17:36:51   
tecka
Punce, hvala za mnenja.
Naj povem, kako se odvija moja zgodba. Pediatrinja mi je predpisala tametila še za en mesec, tako da smo problem preložili na september. Po posvetovalnici smo za 1 teden pospravili vse flaške in mleko. Potem sva pa z možem po dojenju začela dodajati dodatek, ko je otrok ležal še na boku (ostal je v enakem položaju kot pri dojenju leže). Tako nam že skoraj ves teden uspeva, da spije 30 - 60 ml dodatka, več zaenkrat ni treba. Sem vesela, če se bo tako nadaljevalo, ker to pomeni, da ga ne bo treba na silo odstavljati od dojenja in mu vsiljevati flaške. Če ne drugega, sem malo pomirjena in brez strahu pričakujem naslednji konec tametila, ki bo definitivno zadnji. Otrok je namreč že tako močan, da se je lahko flaške branil s celim telesom.

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Ko po tametilu ni zadosti mleka...
1.9.2009 14:05:05   
jutranja rosa
Nisem še prebrala drugih odgovorov, tako, da se bom verjetno ponavljala, kar so ti že druge napisale.

Na začetku sem imela probleme z dojenjem in sem jemala tametil (mogoče dva dni, ker se mi je potem uprla "kemija"). Nekaj dni sem ga podojila in mu nato zmešala še aptamil. Čez dva dni je začel flaško zavračati, ker se je očitno pri meni dovolj najedel. Popila sem vsaj tri litr vode in čaja za dojenje na dan.

Tvoj dojenček najbolje ve kaj je dobro zanj. Prisluhni mu in ga ne sili s flaško. Imej ga na prsih, naj sesa npr. približno 15 min na vsaki strani, in mu šele potem ponudi flaško. Ne tehtaj otroka, ker te to samo bega. Čim več boš dojila, več mleka boš imela. KO bodo njegove potrebe po mleku večje, boš imela tudi mleka več. Dojenčki si znajo s sesanjem prav dobro povečati zaloge v svoji tovarni mleka. Če je kakšen teden bolj siten in se hoče več dojiti, mu prisluhni in ga doji, saj ima verjetno obdobje pospešene rasti in s tem tudi ti proizvajaš več mleka.

Tametil ti mogoče, če sploh, pomaga pri dojenju na začetku, ko še ne steče. Kasneje ga je nesmiselno jemati, lahko prej škodi kot koristi.

Moj ima sedaj toliko kil samo od dojenja, da se vsi čudijo in mislijo, da je starejši kot je v resnici :), pa sem imela hude borbe z dojenjem na začetku. Aha, pa črpala sem si tudi, da sem pospešila nastajanje mleka. Čeprav imam mleka dovolj, ga tudi jaz nisem nikoli prav veliko načrpala. Otročki to bolje obvladajo.

Zaupaj vase in v svojega sončka, da ve kaj dela s tvojimi prsmi, ko sesa!!!!
p.s. pišem malo zmedeno, ker se že oglaša :) moj sonček



(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Ko po tametilu ni zadosti mleka...
1.9.2009 14:07:31   
jutranja rosa
Če lula dovolj je to znak, da dobi zadosti tekočine. Normalno je, če se otrok pokaka približno od 6x/dan pa vse do 1x/teden.


(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?