|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim za nasvete, pomoč
21.9.2009 12:15:35   
vaney
No, da razložim stvar...doma imamo 20-mesečnika, ki bo februarja dobil bratca/sestrico. Pred 2 tednoma je dobil novo sobo. Sicer je v svoji sobi spal že od 3. meseca, vendar je imel notri samo omaro in otroško posteljo, zdaj pa ima kompletno sobo z veliko posteljo. Kupila sem mu še lepo otroško posteljnino, da mu bo še lepše. V svoji sobici je rad in jo vsakemu z veseljem pokaže. Do tu vse lepo in prav, potem pa nastane problem.
Pred dobrim tednom je zvečer sam pokazal, da bi rad šel spat v veliko posteljo. Ok, sva rekla, pa poskusimo. Šel je spat ob 19h kot ponavadi in spal brez zbujanja do 8h zjutraj. Sanjsko. Bila sva vsa srečna, da je ta prehod šel tako gladko.  No, potem pa se je začelo. Naslednji dan ni nikakor mogel sam zaspati v postelji, pa sem šla jaz k njemu. Trajalo je 2 uri, da je zaspal. On bi delal vse drugo, samo spal ne, a zaspan tako, da je komaj gledal. Ponoči se je zbudil in od polnoči do 4h zjutraj smo bili vsi 3 pokonci, ker v veliki postelji bi se on igral, skakal, smejal..., potem sem ga po 1 uri matranja dala v otr. posteljico, je tam histerično kričal kolikor dolgo je bilo treba. Pa je kazal nazaj na posteljo in je šel spat tja, pa spet nič od spanja...za znoret. Zjutraj pa v službo in vrtec, vsi skrokani. Če bi se to zgodilo 1x, bi še razumela, vendar to traja zdaj že več kot 1 teden in prav danes ponoči smo imeli spet dolgo veselico. Zvečer sem zraven njega ležala 1 uro, da je zaspal (v otroški posteljici je vedno sam zaspal v 10, 15 minutah, brez joka). Ob polnoči pa alarm in potem vse do 3h zjutraj. Po 1,5 uri je stvar prevzel mož in šel spat z njim, pa spet nič od tega. On bi se smejal, skakal, dudo metal okrog, pa malo jokal, pa se delal, da spi...potem je še mož obupal in da odnesel v otr. posteljico. Tam se je histerično drl (ne jokal, ampak drl) in sva hodila na nekaj minut k njemu, da ne bi bilo kaj narobe. Pa sva ga umirila, pobožala...pa spet in spet. Po 1 uri kričanja je zaspal do 6h zjutraj, potem pa je šel spat k nama.....
No, natančen potek dogodkov ste prebrale, zdaj pa povejte, kaj ste/bi naredile ve? Ima sploh smisel še vztrajat ali naj gremo nazaj na otr. posteljico še za 2,3 mesece. Ker otrok se tako ne naspi prav dobro, če smo pol noči pokonci, midva pa že več kot en teden ponoči skačeva po več uri po stanovanju in sva tudi že izmozgana. Kaj pravite, svetujete? Jaz mislim, da ga bom dala danes kar nazaj v otr. posteljico spat, če ne bo še tam zdaj začel protestirat. V glavnem, vsak nasvet mi bo prišel prav. Hvala.

_____________________________

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prosim za nasvete, pomoč
21.9.2009 12:21:07   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: vaney
. Ker otrok se tako ne naspi prav dobro, če smo pol noči pokonci, midva pa že več kot en teden ponoči skačeva po več uri po stanovanju in sva tudi že izmozgana. Kaj pravite, svetujete? Jaz mislim, da ga bom dala danes kar nazaj v otr. posteljico spat, če ne bo še tam zdaj začel protestirat. V glavnem, vsak nasvet mi bo prišel prav. Hvala.


Uh, dobra sta z možem, da sta tako dolgo vzdržala. Jaz bi ga dala nazaj v posteljico, takoj po prvi neprespani noči. Tako, da ja....nazaj v posteljico, dokler ne bo pripravljen na veliko posteljo.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prosim za nasvete, pomoč
21.9.2009 12:25:08   
kristinaj
jaz sem našo, no kar oba dala v svojo sobo ko je imela dopolnjeni dve leti in ni bilo problema.. kar se spanja tiče sem bila zelo striktna, stroga, vedno ob isti uri.... kadaj je bil čas za spanje je bilo treba spat in nič drugega..... če sem videla da ni še zapana sem počakala max 15 min in potem spat... največkrat si je še sama kaj povedala zapela, sedaj ji na hitro kakšno pravljico povem in grem... prosi me le, da ji pustim vrata malo odprta in to je vse.... sicer se redkokdaj zgodi, da razsaja po sobi ..takrat jo parkrat opozorim, kakšenkrat dobi pa tudi cvrko po riti, je ne boli ampak toliko da ve, da je treba spat..... pa naj še tako tuli in kruli po 5 min je mir...

otroka pred spanjem umiri, ugasni vse luči, le kakšno manjšo pusti prižgano, zapri tv... povej mu, da sedaj bo treba spat in vztrajaj na temu, v sobi mu naredi temo zapri rolete in vrata....... tudi če se ponoči zbudi pejdi k njemu po temi in mu povej, da je še noč, da vsi spijo in da mora tudi on.....ne prižigaj luči...


zdej imaš čas, ker imaš samo enega.....

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prosim za nasvete, pomoč
21.9.2009 12:25:39   
tejči28
Jaz mislim,da je boljše da ga data nazaj v otr.posteljico,pa mogoče za začetek,če gre še popoldan kaj spat,da pa gre takrat v veliko spat,da se počasi navadi.Mogoče bo tak ratalo.Veliko uspeha in prespanih noči vama želim!

_____________________________

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prosim za nasvete, pomoč
21.9.2009 12:28:55   
vaney
kristinaj, midva sva vse to naredila. Ure za spat se striktno drživa, v sobi ima mir, tišino, rolete dol, ve, da je čas za spat, luči ponoči ne prižigava, mu prigovarjava tiho, božava, razlagava, da vsi še spijo...pa ne gre. Podnevi pa je prej tudi brez problema zaspal v posteljici, zdaj pa rabi več kot uro, da zaspi, pa še to ne za dolgo. Bomo res še malo počakali...

_____________________________

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prosim za nasvete, pomoč
21.9.2009 12:43:22   
Naja31
Nazaj v otroško posteljico.
Zakaj bi si grenili življenje user posted image .

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prosim za nasvete, pomoč
21.9.2009 12:54:06   
Anonimen
Jaz bi ga dala nazaj v otroško posteljico, samo ne več kot za kak mesc ali 2 ... ker bolje, da se prej navadi na večjo posteljo, kot da to izvajate skupaj s prihodom novega družinskega člana.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prosim za nasvete, pomoč
21.9.2009 13:22:31   
ksenija12
najbrž še ni pripravljen...pri nas sta oba spala pri naju v sobi, dokler ni bil najmlajši star cca 6 mesecev in potem sta oba skupaj šla v svojo sobico..enostavno mora dozoret, ne se sekirat in oteževat stvari zaradi tega, ker se ti zdi, da bi tako moralo biti, delaj po občutku.

_____________________________

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prosim za nasvete, pomoč
21.9.2009 13:33:19   
bebii
Naša punčka je z v najini spalnici imela svojo otroško posteljico. Ko je bila cca 2 leti stara ni hotela več spat v njej ampak z nama v postelji (njena sobica je bila pripravljena najmanj pol leta, ampak spala ni tam, samo se igrala in jo razkazovala ko je bil kdo pri nas). Je trajalo tako cca. 6m ko je sama reklad da želi spat v svoji sobi in od takrat tudi tam spi. Nikoli je nisem na silo prepričevala kje naj spi, je spala pač z nama, čeprav ni bilo niti najmanj udobno. Zgleda, da je takrat ko je dozorela za selitev v svojo sobo to tudi brez težav sama izpeljala. Tako da jaz bi ga pustila da spi v mali posteljici če to sploh še hoče. lp

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prosim za nasvete, pomoč
21.9.2009 13:49:29   
Splišni
Ja a potem pa mislite dojenčka in tega malčka imeti v isti sobi? Me ne vem, no. No, če starejši spi kot top, potem to grem, če ne, pa po mojem ne.

Jaz bi otroka dala nazaj v malo posteljico, pa ne bi si delala utvar, da bo pa potem čez 2 meseca ali koliko šel pa kar v ta veliko ...

(odgovor članu bebii)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prosim za nasvete, pomoč
21.9.2009 14:19:03   
vaney
Splišni, malo posteljico bova ob prihodu dojenčka prestavila v spalnico in bo v otroški sobi malček nekaj časa (par mesecev) sam. Saj, ko zaspi, potem ni problema (vsaj v mali posteljici ga ni bilo). Kaj pa bi ti naredila na mojem mestu?

_____________________________

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prosim za nasvete, pomoč
21.9.2009 19:11:36   
Kliki
Mislim da je ta tvoj otrok preveč spočit daj ga spat kasneje pa bo mogoče bolje.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prosim za nasvete, pomoč
21.9.2009 19:25:31   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: vaney

Splišni, malo posteljico bova ob prihodu dojenčka prestavila v spalnico in bo v otroški sobi malček nekaj časa (par mesecev) sam. Saj, ko zaspi, potem ni problema (vsaj v mali posteljici ga ni bilo). Kaj pa bi ti naredila na mojem mestu?


Jaz bi tega otroka pustila lepo v mali posteljici, ga ne bi zmedla s kakšnimi takimi vajami, kot ste ga zdaj (pa ne mislim nič slabega, ne me narobe razumet, ste pač probali). Meni se 20 mesecev star otrok zdi res še majčken in ne more zdaj zato, ker so si starši omisli še enega dojenčka, kar naenkrat postati velik. Ker ni.

Tako da jaz bi ga definitivno pustila v mali posteljici, čimbolj naj ostane tako,  kot je bilo dosedaj. Že itak bo toliko novega zanj s prihodom dojenčka.

Za dojenčka bi pa pač kupila še eno posteljico in jo dala v spalnico. In ne, ni trapasto kupovati še ene posteljice, pa tudi če je za par mesecev, ni. Lahko OGROMNO pomeni.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 21.9.2009 19:29:38 >

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Prosim za nasvete, pomoč
21.9.2009 20:11:23   
vaney
Hvala, Splišni. In ostalim tudi, seveda. Sva se odločila, da bo kar ostal še malo v svoji mali posteljici.

_____________________________

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
21.9.2009 23:24:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu vaney)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?